sorin5, la Jan 2 2011, 12:54 PM, a spus:
Fiecare grad zodiacal are un simbol corespunzator. Simbolurile sunt pentru grade,nu pentru planete, asa ca sunt valabile pentru orice planeta aflata in acel grad la data nasterii sau data efectuarii astrogramei care ne intereseaza. Pot fi aiureli,spun unii, eu le-am verificat pentru 62 de persoane, cu varste intre 25 si 77 de ani, se potrivesc foarte bine.
O precizare personala. Nu cred ca simbolurile trebuie luate ad litteram. Se presupune ca autorul le-a scris acum cca 100 de ani dupa viziuni proprii referitoare la gradele zodiacale. Trebuie insa sa intelegem ca autorul facea legatura cu ce stia el, cu lumea lui. De exemplu : un pescar in fata unui navod urias, poate sa insemne si un portar pe un teren de fotbal. Cand avem vise, viziuni, de obicei le corelam cu ceea ce ne e familiar, cu ce cunoastem, putini vad imaginea intreaga sau adevarata.
Parerea mea e ca aceste simboluri, avand in vedere ca sunt antice chiar si pentru vremea lui Kozminsky, au fost luate dintr-o carte mult mai veche. Dar chiar daca sursa nu poate fi verificata, pot fi considerate cel putin distractive
Aceasta postare a fost editata de Verid: 02 January 2011 - 01:10 PM