Deci - ai dreptul la existenta daca muncesti(serviciile atribuite de statul comunist), acumulezi posesiuni materiale, pe langa ceea ce iti da statul (casele atribuite de statul comunist), te casatoresti si faci copii pe care ii vei intretine pana ce ei vor face ca si tine.
Asa au aparut generatii intregi infantile si egocentrice care se exploateaza pe ei insisi in virtutea programarii "omului nou" si apoi isi exploateaza progeniturile - nu neaparat material(daca ii spui unui "om nou" ideile astea el iti va replica "da' eu nu am niciun folos de pe urma copilului meu, nu ii cer bani") - pe baza egoista ("eu ma bucur atat timp cat copilul meu urmeaza aceeasi programare ca si mine"). Ei nu constientizeaza si nu inteleg ce li se intampla asa ca pentru a-si obtine stimulii emotionali necesari vietii (stroke-urile) devin alcoolici, isterice etc.
Nu spune nimeni ca nu e ok sa ai job, sa-ti cumperi chestii si sa te casatoresti candva - dar, la dracu ! astea nu-s scopuri in viata decat daca le hotarasti tu cand simti ca e momentul sa faci asta, nu cand ti le impun altii.
De aceea oamenii de tipul asta nu ofera si nu primesc mai nimic. Pentru ca nu stiu cum, desi poate ar vrea. Plus ca sunt incapabili, necompetitivi din cauza ca mereu au avut un tatuc (statul comunist) care sa aiba grija sa fie totul bine - au rezultat niste copii mari, care mor fara sa-si dea seama ce li s-a-ntamplat. Si mor tristi si foarte bolnavi(boli de stomac, boli cardiace).
Mass-media este un educator foarte puternic. Ce apare in mass-media este lua ca model deoarece subiectii presei genereaza un fel de val emotional (de exemplu toti se mira de prostia diferitelor panarame din viata "mondena" - astfel obtin stroke-uri). Mass-media impune stiluri vestimentare, hair and make-up style, shoe-style, behavioural style(perversa de pe targu' ocna, ori suntem golani ori nu mai suntem, nu stiu, nu stiu io d-astea etc.). Desi sunt stimuli emotionali negativi (sunt legate de batai, crime, excrocherii, incultura in forma pura, diverse nivele de mizerie sufleteasca umana) ele sunt totusi stroke-uri si lumea le infuleca fara sa mai puna intrebari.
Postarea mea e valabila pentru cei ce nu cunosc iubirea, cei ce cauta stroke-uri in spatiul exterior familiei, deoarece familia insesi este alcatuita din indivizi de acest tip.
Astept pareri, ca poate sunt eu pesimist si lumea de fapt nu e asa.
Era mai demult un topic despre meme, nu stiu daca astea sunt sau nu meme.
Apropo, tot in goana dupa stimuli emotionali romanii au adoptat diferite cuvinte tiganesti (exemplu' folosit de mine mai sus -"panarame"). Intr-o vreme si chiar si actualmente in unele medii, e considerat ceva interesant sa vorbesti tiganeste, macar sa stii cateva expresii. Dealtfel, la tigani atrage faptul ca ei sunt foarte emotionali pentru simplul fapt ca nu au fost niciodata integrati ca minoritate in societatea romaneasca, cu mici exceptii.
Aceasta postare a fost editata de Scorpionul_Rosu: 13 December 2010 - 08:08 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS