sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Vampiri si Varcolaci Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 28 April 2006 - 12:55 PM

Vezi postareaalias_dark_ely, la Apr 18 2006, 09:12 AM, a spus:

Astrologic, Luna Plina, este reprezentata de opozitia (plasarea in semne zodiacale diametral opuse in acelasi numar de grade) a Lunii si Soarelui.

Dar totusi, astronomia spune intotdeauna ultimul cuvint. :tease:
0

#22 Utilizator offline   cumintzica 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-April 06

Scris 28 April 2006 - 02:15 PM

Vezi postareaMarlboro, la Jan 16 2006, 11:36 AM, a spus:

am mai auzit de persoane care se plâng ca nu pot domi pe luna plina...
ma rog, chestie de gust.

"Adanc" asta... "chestie de gust"! Mai precis ce ai vrut sa "exprimi" prin asta si n-ai reusit?
0

#23 Utilizator offline   alias_dark_ely 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-April 06

Scris 01 May 2006 - 07:11 PM

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat ca fazele Lunii influenteaza desfasurarea vietii pe Pamant. Au facut calendare lunare si si-au organizat activitatile dupa rotatia ei. In timp, indepartarea de natura a dus la pierderea unei bune parti din intelepciunea "lunara" a stramosilor. Cu toate acestea, calculam si azi Pastele dupa fazele Lunii, iar gradinarii, viticultorii si pescarii care folosesc calendarul Lunar nu gresesc niciodata.Aspectele Lunii (Luna Noua, Primul Patrar, Luna Plina, Ultimul patrar) pot fi comparate cu o miscare de fluxuri si refluxuri ale energiilor subtile ale cosmosului, cu implicatii directe in desfasurarea cursului existentei. Energetica fazelor Lunii actioneaza in acelasi moment, asupra tuturor, deopotriva. Diferite sunt receptarile acestor vibratii, in consonanta cu structura fizica si mentala a fiecaruia.
Cat despre varcolaci nu cred ca exista sau au existat vreodata, adica exista in filme si povesti, e cam imoral sa crezi ca exista :o:

0

#24 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 02 May 2006 - 01:03 AM

Vezi postareaalias_dark_ely, la May 1 2006, 08:11 PM, a spus:

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat ca fazele Lunii influenteaza desfasurarea vietii pe Pamant. Au facut calendare lunare si si-au organizat activitatile dupa rotatia ei. In timp, indepartarea de natura a dus la pierderea unei bune parti din intelepciunea "lunara" a stramosilor. Cu toate acestea, calculam si azi Pastele dupa fazele Lunii, iar gradinarii, viticultorii si pescarii care folosesc calendarul Lunar nu gresesc niciodata.Aspectele Lunii (Luna Noua, Primul Patrar, Luna Plina, Ultimul patrar) pot fi comparate cu o miscare de fluxuri si refluxuri ale energiilor subtile ale cosmosului, cu implicatii directe in desfasurarea cursului existentei. Energetica fazelor Lunii actioneaza in acelasi moment, asupra tuturor, deopotriva. Diferite sunt receptarile acestor vibratii, in consonanta cu structura fizica si mentala a fiecaruia.
Cat despre varcolaci nu cred ca exista sau au existat vreodata, adica exista in filme si povesti, e cam imoral sa crezi ca exista :o:

De ce imoral? :o:
0

#25 Utilizator offline   alias_dark_ely 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-April 06

Scris 02 May 2006 - 06:38 PM

Vezi postareadan-marius, la May 2 2006, 02:03 AM, a spus:

De ce imoral? :doh:

Pentru mine este, stiu ca ar trebuie poate sa fac "crede si cerceteaza" dar totusi este exagerat daca incepe lumea sa creada si in varcolaci.
Cred ca toti avem o teama de spirite, creaturii etc, de exemplu mie imi este frica...de...de...de nimic :doh: Oricum e mai bine asa ca daca am stii totul despre tot nu ar mai avea rost viata(oricum nu are...)
Va povestesc daca am dat de vreun varcolac da?..ma duc sa incep cercetarile...astia apar noaptea nu, in paduri ceva de genu....am plecat! :friends:
0

#26 Utilizator offline   UnhollySAINT 

• cain
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-April 06

Scris 21 May 2006 - 07:18 PM

Parerea mea e ca varcolacii erau niste criminali in serie,iar oamenii de atunci nu pueau atribui felul in care erau mutilate victimele decat animalelor.Am auzit si eu ceva de oameni cu tulburari psihice ,care in majoritatea timpului par normali,o iau razna cant e furtuna,luna plina ...etc...etc.
0

#27 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 22 May 2006 - 06:27 PM

Vezi postareaCain, la May 21 2006, 08:18 PM, a spus:

Parerea mea e ca varcolacii erau niste criminali in serie,iar oamenii de atunci nu pueau atribui felul in care erau mutilate victimele decat animalelor.Am auzit si eu ceva de oameni cu tulburari psihice ,care in majoritatea timpului par normali,o iau razna cant e furtuna,luna plina ...etc...etc.

:P Eu sunt unul dintre! :o:
0

#28 Utilizator offline   NikkiBlackShadow 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-December 06

Scris 28 December 2006 - 10:38 PM

Varcolaci, vampiri, ...exista cu adevarat???...Cred ca aproape toti dintre noi ne punem uneori aceasta intrebare...si ne gandim, oare e cu putinta sa existe aceste creaturi ale intunericului...Din cate am citit eu despre varcolaci...spunea ...:"Un vârcolac este, în mitologia românească o fiinţă fabuloasă, un demon care mănâncă Soarele şi Luna, generând în acest fel fazele Lunii şi eclipsele. Multiplele reprezentări ale acestei creaturi, de la animale reale(lupi,câini), la cele fantastice(zmei, balauri) au condus la un mister asupra formei demonului. Vârcolacul este reprezentarea răului care disturbă ordinea firească a lumii, iar orice abatere de la ordinea stabilită de comunitate poate genera un vârcolac. Astfel, vârcolacii, ca şi strigoii sau moroii, pot proveni din foarte multe surse, cum ar fi: copii nebotezaţi, născuţii cu anomalii, oameni care şi-au ucis un frate sau o soră, sau chiar o acţiune contrară unei tradiţii poate genera un vârcolac. Omul-vârcolac se va transforma în timpul unei eclipse, iar de cele mai multe ori, sufletul său este cel care va urca în cer şi va mânca Soarele sau Luna. Dacă legătura sufletului cu trupul este întreruptă în timpul transformării, sufletul este pierdut pe vecie.

Etimologia cuvântului pare a proveni din bulgară sau sârbă, din vylx + dlaka ce însemna cu păr de lup. Mitologia strămoşilor daco-geţi pare a fi influenţat, de asemeni, mitologia românească, mai ales prin cultul lupului, care legată şi de creatura vârcolac. De cele mai multe ori era suficient ca Luna să aibă o culoare roşietică, pentru ca românul să tragă concluzia că vârcolacul mănâncă Luna iar sângele astrului se prelinge printre colţii făpturii. Modurile de alungare sunt numeroase şi implică de obicei zgomotele de metale, cum ar fi tragerea clopotelor, baterea fiarelor între ele."... :yahoo:

DEci...voi ce ziceti, exista cu adevarat varcolaci...?

Aceasta postare a fost editata de NikkiBlackShadow: 28 December 2006 - 10:39 PM

0

#29 Utilizator offline   cristina.12222 

• andreea84
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 29-May 06

Scris 28 December 2006 - 10:45 PM

Vezi postareaNikkiBlackShadow, la Dec 29 2006, 12:38 AM, a spus:

Varcolaci, vampiri, ...exista cu adevarat???...DEci...voi ce ziceti, exista cu adevarat varcolaci...?

Nu exista.
0

#30 Utilizator offline   cineva_ 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-October 06

Scris 02 January 2007 - 11:18 PM

:stars: : andreea, poza ta e luata dintr-un joc video cumva? :- mi se pare generata de computer
on topic: :o: , andreea!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou