Observ ca este foarte la moda sa vina toti indivizii de nu stiu unde sa atace Ortodoxia in particular si tot ce este frumos in general. Acesti indivizi nu numai ca sunt ignoranti, dar sunt ignoranti si de ignoranta lor si efectiv refuza sa isi asume greselile si lipsa de cultura generala. Numai un incult care nu a atins in viata lui o carte de istorie ar posta mesajele pe care le posteaza Hans.
Ma vad obligat sa iau apararea Ortodoxiei, si nu pentru ca sunt ortodox, ci pentru ca Ortodoxia a pastrat esenta Crestinismului nealterata, asa cum a lasat-o Hristos si Sfintii Apostoli.
Voi posta citate din Biblie si le voi corela cu ratiunea (un lucru pe care fanaticii niciodata nu or sa-l faca) pentru a demonstra ca unii ataca Ortodoxia si catolicismul din ignoranta, nu din iubire pentru Dumnezeu. Ei urasc Ortodoxia mai mult decat Il iubesc pe Dumnezeu.
Asadar, haidem sa lamurim cateva aspecte. Sa o luam sistematic;
1) Biserica lui Hristos a existat in mod neintrerupt din timpurile apostolice pana in prezent. Dovada ca Biserica lui Hristos nu a incetat sa existe ca sa reapara mai tarziu sub forma vreunui cult protestant/neoprotestant deriva din urmatoarele versete;
18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
*
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.
*
15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
Din citatele de mai sus reiese ca:
- Biserica lui Hristos nu avea cum sa inceteze din a exista, asta ar insemna ca primele doua versete sa fie mincionase. Hristos a spus clar; Biserica Lui nu va fi biruita de iad si ca El va fi impreuna cu credinciosii pana la sfarsitul veacurilor.
- Biserica este detinatoarea adevarului.
Prin urmare, daca Biserica lui Hristos a existat in mod neintrerupt pana in prezent, inseamna ca cea mai veche biserica este si cea adevarata; care este cea mai veche biserica dintre toate bisericile din prezent? Cea ortodoxa. Celelalte culte protestante au aparut recent iar Biserica Catolica, desi este cu mult superioara protestantilor, nu are mai mult de un mileniu de existenta.
Biserica Ortodoxa in schimb se regaseste in toata istoria de la Hristos incoace. Sectele nu se regasesc in istorie si deci nu au o continuitate, ceea ce inseamna ca ele nu sunt Biserica lui Hristos, fiindca din citatele de mai sus reiese ca Biserica Adevarata TREBUIE sa aibe o continuitate si o prezenta in istoria ultimelor doua milenii, si nu o au.
2) Este adevarat ca ereziile sunt la fel de vechi ca Ortodoxia; Sfantul Ioan Gura de Aur (daca tin bine minte) a scris enciclopedii intregi despre erezii; in vremea lui existau o gramada de sectari (ca si acum de altfel) care tulburau Biserica, dar este gresit sa cataloghezi Ortodoxia ca fiind o erezie.
Am demonstrat mai sus, Biserica lui Hristos TREBUIE sa aibe o continuitate si o succesiune apostolica.
Trebuie sa aibe succesiune apostolica, adica sa detina clerici care sa fi primit Duhul Sfant de la Sfintii Apostoli sau de la urmasii acestora. Dovada se regaseste in Biblie;
14. Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor.
*
6. Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.
*
18. Şi Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
19. Zicând: Daţi-mi şi mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
*
Unii spun ca insasi credinta aduce Duhul Sfant si nu e nevoie sa ti-l dea altcineva.
Dar un pasaj din Biblie contrazice acest lucru;
13. Şi au încercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scoţând demoni, să cheme peste cei ce aveau duhuri rele, numele Domnului Iisus, zicând: Vă jur pe Iisus, pe Care-l propovăduieşte Pavel!
14. Iar cei care făceau aceasta erau cei şapte fii ai unuia Scheva, arhiereu iudeu.
15. Şi răspunzând, duhul cel rău le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc şi îl ştiu şi pe Pavel, dar voi cine sunteţi?
16. Şi sărind asupra lor omul în care era duhul cel rău şi biruindu-i, s-a întărâtat asupra lor, încât ei au fugit goi şi răniţi din casa aceea.
Din pasajul de mai sus reiese ca acei iudei nu aveau Duh Sfant, desi credeau in Hristos.
De aici reiese alt lucru; Biserica lui Hristos este si cea mai veche dar si singura care are Duh Sfant. Ortodoxia este cea mai veche ( in orice caz, mult mai veche decat sectele) si prin urmare ar fi si singura care are Duh Sfant.
3)
a) Cultul icoanelor si al Sfintilor nu este o erezie; icoanele si Sfintii nu Ii iau locul lui Dumnezeu, ci dimpotriva, intaresc prezenta lui Dumnezeu.
Este adevarat ca in Vechiul Testament decalogul interzice reprezentarea lui Dumnezeu prin imagini.
Motivul pentru care imaginile sunt interzise este explicat in urmatorul verset;
15. Ţineţi dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aţi văzut nici un chip.
16. Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie,
*
Insa in NOUL Testament acest lucru nu mai este valabil pentru ca Dumnezeu-Fiul S-a intrupat, a capatat o forma vizibila stabila. Ori daca imaginea care se forma pe retina ochiului oamenilor care L-au vazut pe Hristos nu era rea, de ce ar fi rea o icoana care sa aminteasca de Intruparea Lui?
Primii crestini aveau icoane, dupa cum reiese de pe peretii catacombelor romane crestine unde se refugiau credinciosii in primele trei secole.
Sa vedem cateva dintre ele. Tote aceste imagini provin din primele trei scole.

Dupa cum vedeti, icoanele inainte de Constantin cel Mare au fost o realitate in asezamintele crestine.
b) Cultul Sfintilor a existat mereu. Sfintii primeau inchinaciune in multe locuri din Biblie.
Este adevarat ca unii refuzau inchinaciunea, dar asta se explica prin faptul ca ei erau considerati zei, sau fiinte supranaturale.
Sa vedem cateva exemple de inchinaciuni corecte adresate sfintilor;
46. Atunci împăratul Nabucodonosor a căzut cu faţa la pământ şi s-a închinat înaintea lui Daniel şi a dat poruncă să-i aducă jertfe şi tămâieri.
47. Răspuns-a regele către Daniel şi a zis: "Cu adevărat că Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor şi Stăpânul regilor, descoperitorul tainelor, căci tu ai putut să descoperi această taină".
48. Atunci regele a ridicat la mare vrednicie pe Daniel şi i-a dat daruri şi numeroase lucruri de mare preţ şi l-a pus guvernator peste tot ţinutul Babilonului şi căpetenie peste toţi înţelepţii Babilonului.
49. La rugămintea lui Daniel, regele a însărcinat pe Şadrac, Meşac şi Abed-Nego cu ocârmuirea ţinutului Babilonului, iar Daniel a rămas la curtea regelui.
*
23. Când Abigail a văzut pe David, s-a coborât repede de pe asină şi a căzut înaintea lui David cu faţa sa şi i s-a închinat până la pământ.
*
2. Iată că a treia zi a venit un om din tabăra lui Saul. Acesta avea pe el hainele rupte şi pe cap ţărână şi după ce a ajuns la David, a căzut la pământ şi i s-a închinat.
*
36. Atunci a chemat pe Ghehazi şi i-a zis: "Cheamă pe şunamiteanca aceea!" Şi acela a chemat-o şi, venind ea, i-a zis: "Ia-ţi copilul!"
37. Iar ea apropiindu-se, a căzut la picioarele lui şi s-a închinat până la pământ. Apoi şi-a luat copilul şi a ieşit.
*
29. Iar el, cerând lumină, s-a repezit înăuntru şi, tremurând de spaimă, a căzut înaintea lui Pavel şi a lui Sila;
*
7. Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide şi închide şi nimeni nu va deschide:
8. Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu.
9. Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.
*
Dumnezeu nu este inlocuit de Sfinti, Dumnezeu Se manifesta prin Sfinti;
3. Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei.
*
36. Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui, Dumnezeul lui Israel; Însuşi va da putere şi întărire poporului Său. Binecuvântat este Dumnezeu".
*
1. Lăudaţi pe Domnul întru sfinţii Lui; lăudaţi-L pe El întru tăria puterii Lui.
*
Dumnezeu a dat SLAVA Sa Sfintilor Lui, deci nu este gresit sa ii cinstim;
22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
De fapt, Sfintii sunt trimisii lui Dumnezeu, si cei care se leapada de Sfinti, se leapada de Dumnezeu;
16. Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.
Acestea fiind spuse, va invit sa studiati CU ATENTIE Scripturile si istoria inainte sa acuzati Ortodoxia de ceva.
Antihristul nu are cum sa fie Biserica Ortodoxa sau catolica sau orice alta biserica, Antihristul este un OM;
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.
Asa ca va rog frumos, nu va mai legati de Ortodoxie.
Sa nu credeti ca daca aveti Scriptura sunteti in stare sa o si talcuiti; aveti nevoie de cineva cu darul asta.
27. Ridicându-se, a mers. Şi iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei şi care venise la Ierusalim ca să se închine,
28. Se întorcea acasă; şi şezând în carul său, citea pe proorocul Isaia.
29. Iar Duhul i-a zis lui Filip: Apropie-te şi te alipeşte de carul acesta.
30. Şi alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, şi i-a zis: Înţelegi, oare, ce citeşti?
31. Iar el a zis: Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Şi a rugat pe Filip să se urce şi să şadă cu el.
Urmati exemplul etiopianului si puneti-va si voi intrebarea: Cum as putea eu intelege Scriptura daca nu ma calauzeste nimeni?
Aveti nevoie de BISERICA. Adevarul se gaseste in Biserica, si nu in Biblia izolata de Biserica.
Aceasta postare a fost editata de SobolanulAlb: 01 December 2010 - 10:08 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis