sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Iubirea - solutie integrala -structura ideatica ..... Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   Apex_77 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-November 10

Scris 30 April 2012 - 10:56 PM

_fara sa desacralizez ...si dincolo de a face fixatie ...de nume precum Iisus ...
>_as vrea sa spun ca - cel putin a avut curajul sa spuna ca este Dzeu - s-a recunoscut
(cum dealtfel spune chiar ortodoxia - sa ne recunoaste fiecare in parte ca Fii ai lui Dzeu...
_fiecare din noi si un Hristos in el...)

>>_a murit ptr. afirmatia aceasta ...
*_Iisus nu este recunoscut de evrei ...
si nici de multe alte natii ...sau diferite forme de organizare ..
_du-te in Tahiti (...cu toate ca - in ultimi ani au fost baptizati...)sau Amazon - sunt triburi care habar nu au de Iisus ...
**_Iisus - este marketing ...nu numai ptr. Israel ...
_ci si ptr. multe alte natii - de prin Europa Centrala si Vestica ...UK...USA...etc ...

>>>_a si reanviat ...
_mai nou se pare ca israelitii - au descoperit un mormant ...si deja este destul de controversata idea..
_...oricum nu prea cred ca EL - sta cumva in "corcodusul cerului"...si ne priveste de acolo ...sigur trece prin oameni si prin orice ...si iti vorbeste...in fel si chip...

*_eu intotdeauna voi crede cu adevarat ca a inviat ...si asta poate face loc de alte discutii
_**_EL - a rezolvat problematica structurii psihofizice -- fara de care ne-am fi dat cu pamant pe fata (chip)...
...ceea ce a ramas nerezolvat de orice alta religie ...
....

***_>_cumva intr-o oarecare Sfintenie trebuie sa ajunga si omul....
______________de ex._ptr. probleme ambigue:
_cica, sa nu folosesti mobilu in biserica ...
_hai sa o lamurim si pe-asta ...
_1. _deci cand sunt in biserica in timpul rugacii..vorbind cu Dzeu ...
//unerori imi mai suna mobilu' - cel care ma suna este un om -- pe care de obicei il invit la Biserica ...
_2. _cand sunt in afara Bisericii si ma suna careva ....acela este Iisus ...
_care bineanteles ca poate vorbi prin gura oricui ....normal ca pe fir ...intra multi draci ...care bruiaza...
...dar in final ...tot ma mai duc pe la Biserica ...
__*_si toate acesta datorita Duhului Sfant - care face transfigurativele - aer / curent electric / miscare / interpretare ...
_oricum se dau lupte grele .....ingerii cutiteaza incontinuu la draci ....

>_legile fizicii - logicii - ratiunii - etc...sunt depasite
...de ex. corpul uman contine fier in stare lichida - deci produce o "temperatura" de 1200 grade ...
_desigur nu poti baga fier in tine ...odata ce tu i-ai schimbat starea - prin interventia creatiei ca om ...
!_nu incerca sa inghiti o lama de ras / un cap de ciocan /etc ..crezand ca se va topi in tine ...ca ajungi la spital ...

!!!>_cu toate ca ...chiar acum in timp ce va scriu - la fiecare secunda moare un copil in Africa ..
multi se nasc din violuri ..sug din tzatza seaca a mamei ...apoi dupa aprox ...6-8 luni ..mor de foame ...in conditii ingrozitoare ...
....oare cati dintre noi - au trimis un SMS de 2 Euro - ca sa ii mentina in viata ..
....sau cati bogatani ai lumii cu averi exorbitante - au trimis macar un SMS...

//_odata eram la un post de radio - erau 32 de persoane pe chat - varf de audienta 12000 pers. - s-a prezentat un caz - un baiat care patzise un accident - dorea sa vina cineva sa il puna il lift - sa il coboare din bloc ptr. o plimbare de 20 min in jurul blocului ....///in pofida faptului ca 12.032 de oameni ascultau - si multi dintre ei sunau in direct - cu mesaje de compasiune si ajutor ...>>> de fapt nici unul nu s-a dus ....
_...No Comments...

_fara sa desacaralizez si dincolode a face fixatie ....Biblia
>_prezinta doar o secventa din Memorialul Fiintial Uman (putin mai pe inteles - arborele genealogic...)
_care in acest caz este viata dintre triburile israelite ...cum de-altfel sunt noi oamenii in general ...
>>_ce spun israelitii prin cartile lor despre crestini ...te doare capu'....
_cam ce spunea Tarul Petru al Rusiei in Testament ...dar intr-o alta forma .....

>>>_toate religiile fac marketing - s-au orientat catre parte de business ....
- chiar si cea Ortodoxa (mai ales in ultima perioada - de cand au murit - Parintii Cleopa, Bartolomeu , Arsenie Boca, Papacioc, Ghelasie,...etc...).
0

#42 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 30 April 2012 - 11:22 PM

Apex_77
Foarte interesant,dar crezi ca ai putea sa scrii fara semnele: _ > * >> \\ si alte asemenea?Este foarte greu de citit si nu cred ca oricine are rabdarea necesara.
Multumesc.
1

#43 Utilizator offline   Apex_77 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-November 10

Scris 01 May 2012 - 11:31 AM

_tot la capitolu' ambiguitate

Ex. 1.
odata eram pe FB - si descopar o discutie initiata de un popa
_care spunea ca poporul este trupul bisericii...
ca daca biserica ia foc el nu o paraseste
si nici enoriasi nu ar trebui sa o faca
_ca asa a fost sa fie pedepsiti ...
*_imi pare a fi un soi de destin cautat - dezvolta propriile lui realitati
_ fatalism ...

>_eu i-am zis ca as chema pompierii / apoi sun la spitalu' de nebuni ca sa il ia pe popa
...

Ex. 2.
_patriarhia anunta ca enoriasii sa cumpere doar cadele de culoare aurie ...
eu am observat ca dupa ce o aprinzi - auriul se transforma in negru

Ex. 3.
_la botezul unui copil - trebuie sa ai 3 moase...
care sa dea copilu'de grinda ...
_daca nu dai copilu' de grinda - cica nu stiu ce i se intampla...
>_cum ar veni ca "grinda" - are puterile destinului ...
personal nu prea inteleg Fixatia grindei ...
0

#44 Utilizator offline   _altul 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-April 12

Scris 01 May 2012 - 03:17 PM

Vezi postareaBlack velvet, la 30 April 2012 - 06:13 PM, a spus:

Tu crezi ca un Creator de Univers e pe post de mascarici care-si schimba afirmatiile de la o zi la alta dupa cum vrea nea prorocu'

N-am vrut eu sa las sa se inteleaga asta, doamne fereste.
Viata omului pe pamant se imparte in 2 parti, inainte si dupa Hristos.
Legea lui Dumnezeu este aceeasi, modul ei de aplicare difera in cele doua perioade.
Inainte de Hristos regulile de aplicare erau putin mai dure pentru era o perioada de promisiuni.
Dupa Hristos regulile sunt mai lejere pentru ca exista deja un Mantuitor pentru om. Relatia omului cu Dumnezeu "s-a imbunatatit calitativ" pentru ca Hristos nu este numai Mantuitor ci este si Mijlocitor intre om si Dumnezeu. Adica asa cum Moise s-a rugat de Dumnezeu sa nu distruga poporul evreu care pacatuise, si Dumnezeu L-a ascultat (s-au cum ar veni evreii au scapat pentru ca a existat un Moise la timpul potrivit) asa se roaga Hristos pentru om in mod continuu.
Dupa jertfa lui Hristos omul poate scapa de pacate instantaneu prin spovedanie.

Vezi postareaBlack velvet, la 30 April 2012 - 06:13 PM, a spus:

Voi va inchinati la un om, ma ”rog” semi-zeu rastignit si pe care l-ati ridicat la rang de DumneZeu, ba l-ati mai facut si parte din el :doh:

Parca doar Diavolul, ziceti voi, mai ravnea la acest statut... Cu ajutorul vostru, se pare ca a reusit si va conduce cu succes!

Asta cu omul rastignit reprezinta cosmarul evreilor, crestinul nu traieste in cosmaruri si nu crede intr-un om rastignit.
Crestinul crede intr-un Om inviat.
Si pentru ca moartea nu poate fi biruita decat de Cel ce stapaneste viata, rezulta foarte simplu ca Hristos este Dumnezeul, cel ce a facut Universul si pe om. Hristos este salvatorul omului promis de Dumnezeu inca de la caderea lui Adam:
Facerea 3.15 Duşmănie voi pune între tine şi femeie, între seminţia ta şi seminţia ei; Acela îţi va ţinti (zdrobi in versiunea veche) ţie capul, iar tu îi vei ţinti Lui călcâiul“

Vezi postareaNaeema, la 30 April 2012 - 07:26 PM, a spus:

Multi isi rezolva necazurile fara a recurge la credinta in basme. Sau nu crezi ca asa ceva e posibil ?

Nu e posibil asa ceva. E o sarlatanie pe care o face ateul: Dumnezeu il ajuta pentru ca-l iubeste, in timp ce ateul minte ca tot ce are a primit din senin. Sarlatanie ieftina. Sarlatania zeilor mincinosi e ceva mai elaborata.

Aceasta postare a fost editata de _altul: 01 May 2012 - 03:24 PM

0

#45 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 01 May 2012 - 03:23 PM

Vezi postarea_altul, la 01 May 2012 - 03:17 PM, a spus:

Nu e posibil asa ceva. E o sarlatanie pe care o face ateul: Dumnezeu il ajuta pentru ca-l iubeste, in timp ce ateul minte ca tot ce are a primit din senin. Sarlatanie ieftina.

Wow. Mai rar asa un nivel de indoctrinare. Si te mai miri de ce unii religiosi starnesc scarba si dau un nume rau si celorlalti.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 01 May 2012 - 03:45 PM

2

#46 Utilizator offline   _altul 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-April 12

Scris 01 May 2012 - 03:26 PM

Vezi postareaApex_77, la 01 May 2012 - 11:31 AM, a spus:

Ex. 3.
_la botezul unui copil - trebuie sa ai 3 moase...
care sa dea copilu'de grinda ...
_daca nu dai copilu' de grinda - cica nu stiu ce i se intampla...
>_cum ar veni ca "grinda" - are puterile destinului ...
personal nu prea inteleg Fixatia grindei ...

Superstiti inventate si perpetuate de om. N-au nicio treaba cu credinta.
0

#47 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 01 May 2012 - 07:15 PM

Vezi postareaApex_77, la 01 May 2012 - 11:31 AM, a spus:

Apex_77,pentru a doua oara iti spun sa scrii normal,fara acele semne.A treia oara direct iti sterg mesajul.
1

#48 Utilizator offline   Majer 

• Live together , die alone ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 09

Scris 01 May 2012 - 10:24 PM

Vezi postareaNaeema, la 30 April 2012 - 07:26 PM, a spus:

Te-ai gansit ca poate exista si oameni (ne-credinciosi desigur) care nu au treba nici cu jena nici cu teama, ci pur si simplu nu cred in existenta unei entitati precum presupusa divinitate, si ca atare iubirea oferita de aceasta este un moot point ?
Nu o sti omul de toate, dar cu siguranta multi sunt puternici, inteligenti si autosuficienti.

Multi isi rezolva necazurile fara a recurge la credinta in basme. Sau nu crezi ca asa ceva e posibil ?

Exista situatii si situatii dar in general problemele umanitatii ne cam depasesc. Omul nu e in stare sa se conduca singur si daca o face iese prost.
S-au incercat toate formele de guvernare umana si ioc: tot intr-un impas suntem. Solutia ? Imparatia lui Dumnezeu. Cu siguranta cei inteligenti ,puternici si autosuficienti n-au nevoie de asa ceva. Dar acestia se numara pe degete si tot ajung sa-l cheme pe Cel de sus ( barem pe patul de moarte :) )

Aceasta postare a fost editata de Majer: 01 May 2012 - 10:25 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Data exacta la care a murit Iisus Hristos Danfodor  26 868
Hot Topic (New) Atasamente Care este legatura dintre IIsus si crestinatate Csc  240 7.269
Hot Topic (New) Ce este Raul?
Un raspuns pentru NeXuS (si cei ce pot citi mai mult de 2 randuri)
octavc  166 13.406
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu si Diavolul
Care este bun si care este rau?
Apopii  711 34.927
Hot Topic (New) Vindecarea de suferinte si boli .Ce spune scriptura?
Cunoasterea Lui Dumnezeu si increderea in El.
andrei.hus  153 9.383