Despre Dumnezeu si Creatia Sa
Scris 30 November 2010 - 09:08 AM
Tin sa specific ca intrarea pe acest subiect va necesita expunerea ideilor prin argumente si deasemenea studiul atent a Cartilor Sfinte, atat in crestinism, cat si in alte traditii spirituale autentice.
Va astept cu drag!
Cum putem comunica cu Dumnezeu Tatal
Dialogul tainic al omului cu Dumnezeu ar trebui sa fie o realitate vie si incontestabila. Fiecare dintre noi putem comunica, in mod tainic in intimitatea finitei noastre cu Dumnezeu Tatal. Aici nun e referim la un banal monolog interior si imaginar, ci la o conversatie tainica reala si vie, in care noi ii vorbim lui Dumnezeu Tatal, iar El , efectiv ne raspunde. Fiecare fiinta umana, a primit de la Dumnezeu posibilitatea de a comunica cu El.In ultima instanta, putem spune ca intreaga noastra existenta , fie ca stim, fie ca nu stim, fie ca vrem, fie ca nu vrem, este un continuu dialog tacut, si cel mai adesea inconstient, cu Dumnezeu, iar prin acest miracol, cel mai adesea nebanuit al vietii, aproape toate creaturile , ii ofera clipa de cllipa lui Dumnezeu “rugaciunea” universului. Acest apel catre Tatal Ceresc trebuie sa fie plin de fervoare prin care noi, intr-un mod lucid si constient, cu o incredere deplina si profunda in acest process tainic de comunicare , gandim ca el este perfect posibil, si ca noua personal ne este complet accesibil. Noi nu trebuie sa avem indoieli, deoarece trebuie sa avem in vedere ca Dumnezeu Tatal este Omniprezent (present pretutindeni), Omniscient (Dumnezeu Tatal stie tot intodeauna) si Atotputernic (poate face orice sau nimic nu-I este imposibil). Toate Scripturile din lume abunda in descrieri ale unor asemenea dialoguri care au avut loc candva intre Dumnezeu Tatal si om. Unul dintre cele mai frumoase si mai graitoare episoade de acest gen, este relatat in Biblie, in capitolul Regi 5, 13 : “Domnul Dumnezeu, i-a aparut atunci in vis lui Solomon, in timpul noptii si i-a spus: Cere-mi ce vrei , si Eu iti voi da.Iar Solomon i-a raspuns. Acorda-I servitorului Tau o inima plina de discernamant, care sa fie capabila sa judece drept tot ceea ce tine de poporul Tau , sis a fie intotdeauna capabila sa deosebeasca binele de rau. Si atunci , Dumnezeu i-a spus. Intrucat doar aceasta este ceea ce imi ceri, sin u imi ceri pentru tine viata lunga, nici bogatii, nici moartea dusmanilor tai, ci imi ceri un perfect discernamant, pentru a infaptui o justitie dreapta, iata, voi face pentru tine ceea ce mi-ai cerut. Iti voi darui o inima mereu inteleapta si plina de discernamant. In plus, iti voi darui si ceea ce nu mi-ai cerut: glorie si bogatii astfel incat, in timpul vietii tale, nu va mai fi nici un imparat ca tine.”
La randul sau , David (tatal lui Solomon) a avut nenumarate conversatii cu Tatal Ceresc , dialogand cu El , chiar si asupra unor subiecte cu un caracter mai putin spiritual . La un moment dat, David ,l-a consultat pe Dumnezeu spunandu-I: “Trebuie sa ma ridic eu oare impotriva Filistenilor? Ii vei preda Tu oare in mainile mele? “ Iar atunci, Domnul Dumnezeu, i-a raspuns: “ Ridica-te, iar Eu , ii voi preda in mainile tale.”-Cronici 14, 10.
Iubirea frenetica este forta esentiala care il poate indupleca pe Dumnezeu Tatal sa raspunda aproape instantaneu apelurilor noastre sincere.
Omul obisnuit se roaga la Dumnezeu numai cu mintea, cu toate ca el ar trebui sa o faca cu toata ardoarea inimii sale, coplesita de o iubire profunda si curata pentru Dumnezeu. Asemenea rugaciuni preponderant mentale, lipsite de forta trairii emotionale, inaltatoare, sunt destul de slabe pentru a provoca cu adevarat in fiinta noastra de fiecare data minunea unui raspuns divin. Tocmai de aceea , Spiritului Divin Suprem, trebuie san e adresam cu un sentiment profound, de o totala incredere, ca si cu El ar fi Fiinta Atotputernica cea mai apropiata noua si atunci noi trebuie sa-I vorbim, plini de dragoste, si fara rezerva, intocmai asa cum vorbim propriului nostrum tata sau propriei noastre mame. Prin urmare, raportul nostrum fundamental si intim cu Dumnezeu Tatal, trebuie sa fie totdeauna acela al unei iubiri totale, fara limite si fara oprelisti.
Profunda simbioza , inefabila care se stabileste atunci intre inima omului si Dumnezeu este sugerata de urmatorul sfat pe care un maestru spiritual il oferea discipolilor sai :”Strigati cu iubire, neancetat , numele lui Dumnezeu pana cand , inima voastra il va inghiti pe Dumnezeu, iar Dumnezeu , va inghiti inima voastra, astfel incat, Dumnezeu si inima voastra , sa devina atunci una.”
În Vechiul Testament se spune: Şi atunci Domnul Dumnezeu i-a vorbit lui Moise faţă-n faţă, la fel cum un om vorbeşte cu prietenul său (Exod 33:11).
Dumnezeu Tatăl răspunde numai la întrebările oamenilor adevăraţi care sunt puri şi sinceri
Dumnezeu răspunde tuturor fiinţelor umane care sunt pure şi sincere, indiferent de statutul social, credinţă sau culoare. La întrebările prosteşti sau la întrebările prost puse, Dumnezeu răspunde însă, întotdeauna, prin tăcere.
Dumnezeu ne vorbeşte atunci când noi acţionăm pentru El şi în numele Lui, iar noi, la rândul nostru, trebuie să-I vorbim plini de iubire, în permanenţă. Este, de asemenea, important să-I spunem ce avem pe suflet. Noi ne putem adresa adesea Lui, astfel: Doamne Dumnezeule, Te implor cu umilinţă dăruieşte-mi Graţia Ta Supremă. Făcând aceasta, noi nu trebuie să considerăm niciodată tăcerea Lui drept un răspuns definitiv.
Adeseori, Dumnezeu va începe prin a ne răspunde împlinind una dintre dorinţele noastre, arătându-ne astfel că este atent la noi. Este însă cazul să menţionăm încă o dată că nu trebuie să ne limităm niciodată la darurile Sale. Trebuie să-i spunem, ferm şi continuu, că nu vom fi niciodată pe deplin fericiţi până când nu ne vom contopi definitiv cu El.
În cele din urmă, Dumnezeu Tatăl va începe prin a ne dărui un răspuns, care ne va oferi cu adevărat un mesaj divin. Atunci s-ar putea să avem viziunea unui sfânt, a unui înger, sau s-ar putea să auzim, pur şi simplu, Vocea Sa divină. Vom şti atunci, în virtutea unui tainic sentiment inefabil, că suntem în comuniune cu Dumnezeu. Tărâmul angelic uneşte supraformalul cu lumea formelor. De aceea, în unele situaţii, Dumnezeu ne poate apărea şi sub forma unuia dintre mesagerii Săi angelici, dar, chiar şi în acest caz, noi nu va trebui să uităm nicio clipă că, de fapt, vorbim cu Dumnezeu Tatăl.
Pentru a obţine acest dar suprem, este însă necesar un efort constant, neîncetat şi frenetic. Nimeni nu ne poate explica teoretic şi nici nu ne va putea descrie cu lux de amănunte această inefabilă stare de aspiraţie către Dumnezeu şi nici ce anume produce în noi fiorul ei divin. Noi nu avem altceva de făcut, decât să o trezim şi apoi să o amplificăm mereu şi mereu în noi înşine. În ultimă instanţă, chiar şi această trezire şi amplificare spontană a aspiraţiei către Dumnezeu nu este, la rândul ei, nimic altceva decât tot expresia Graţiei lui Dumnezeu. Unul dintre proverbele indiene spune că: Oricine poate aduce un cal la adăpat, dar nimeni nu îl poate sili să bea apă. Dacă totuşi calului îi este foarte sete, el va căuta singur apa, cu cel mai mare zel din lume. Tot astfel, şi noi atunci când vom avea o sete uriaşă de Dumnezeu, şi nu vom mai acorda absolut deloc importanţă celorlalte activităţi – lumeşti sau corporale – El va veni cu siguranţă la noi. Atunci când noi Îl vom chema în fiinţa noastră pe Dumnezeu, cu toată ardoarea inimii noastre, fără să ne mai găsim fel de fel de scuze pentru a evita să facem aceasta, El va veni.
Scris 30 November 2010 - 10:34 AM
Ceea ce putini cunosc este ca Strabunii neamului nostru credeau intr-Unul Dumnezeu reprezentat de Sfanta Patrime (Tetragrammatonul), "Tatal, Mama, Fiul, Fiica", adica Familia completa intru mostenirea divina, intru creatie, particula IO (Sfant, Nemuritor, trup si suflet) este chiar eternul masculuin si feminin intr-Unul, fiind "Sfanta Treime" [Tatal, Fiul (Sinele realizat, echilibrul masculin - feminin), Duhul Sfant], este ceea ce se spune acum despre ascensiunea spirituala si fizica. (mai scrisesem, mai demult, pe un alt topic si nu numai aci...)
Dupa umila mea parere, este bine de retinut ca Dumnezeu are Patru calitati inseparabile: Dumnezeu este Atotbinevoitor, Omniscient, Omnipotent si Etern si ca modul de a-L cunoaste pe Dumnezeu este sa-L cauti mai presus decat orice altceva, iar cel ce aspira sa-L urmeze pe Dumnezeu sa aiba grija sa nu lase nimic sa intervina intre el si cautarea lor intru Atotputernicul. Dumnezeu (Creatorul Suprem, cum i se mai spune), este o Fiinta fara inceput si sfarsit, fara forma dar in acelasi timp format, fermecator si pur, mai stralucitor decat toti sorii adunati la un loc. De la Dumnezeu se revarsa lumini nemarginite, energie infinita si se revarsa insasi spatiul pe care este ancorata materia. Acest spatiu este proiectia gand a lui Dumnezeu si fiind infinit a creat un spatiu infinit. In acest spatiu infinit, Dumnezeu a manifestat multe creatii, sistemul acesta de universuri fiind doar una dintre ele. In spatiul Creatiei sunt ancorate, asemenea petalelor unui mminunat Lotus, o multitudine de universuri, toate suspendate in acest spatiu infinit si ancorate prin linii energetice de sustinere si apoi, in fiecare univers exista multe lumi si galaxii.
Unii metafizicieni spun despre aceasta minunata Creatie ca ar putea fi comparata cu frumosii trandafiri Floribunda, ale carui flori se revarsa, una dupa alta ca o cascada, fiecare dintre ele atat de minunata ca model, mireasma si specific. Dumnezeu a impregnat in fiecare atom si in fiecare univers, constiinta sa, conexiunea cu el insusi. Dorinta lui Dumnezeu este ca noi sa-i fim parteneri pe masura, fiecare din noi sa fim in stare sa primim pe deplin iubirea nemarginita a Lui. Iubirea Lui este parentala, ca de la Tata la Fiu, nu una ca de la stapan la sluga si daca suntem Fiii Lui (aceasta infaptuindu-se in Iisus Hristos, prin Fecioara Maria), atunci suntem si Mostenitori. Tema sau Intentia acestei Creatii este Frumusete, Armonie, Ritm, Creativitate, Expansiune, Bucurie. Cand observam aceasta lume, frumusetea si extraordinara diversitate a Naturii si privind apoi natura unui fractal, cat de incredibil si de minunat este si cum se extinde in complexitatea sa, ne putem face o idee despre ceea ce exprima Dumnezeu. Dorinta cea mai inaltatoare a lui Dumnezeu a fost ca fiecare forma de viata individuala si fiecare aspect al Creatiei sa tasneasca in afara, ca o explozie a expresiei sale spre culmea esentei individuale. Si in acelasi timp sa aiba constienta de a privi inapoi la Sursa, de a sti cine este si de unde vine, intentia fiind de a avea, simultan, atat o exprimare desavarsita a individualitatii, cat si o uniune totala cu Dumnezeu. Creatia este astfel desemnata, incat, oricine, de la o neinsemnata insecta si pana la o galaxie sa aiba aceasta abilitate, deci, aceasta creatie Dumnezeu a facut-o si a desemnat-o ca sa fie una a bucuriei, armoniei si perfectiunii.
Scris 30 November 2010 - 05:12 PM
" Dacă Mă veţi căuta cu adevărat să ştiţi că mă veţi găsi, dar mă veţi găsi numai dacă Mă veţi căuta cu toată ardoarea inimilor voastre." (Ieremia 29;13)
Dumnezeu este cu voi mai ales atunci când voi sunteţi cu El; dar să nu uitaţi că dacă Îl abandonaţi, atunci şi El vă va abandona. (2 Cronici, 15:2) Iată, Eu rămân mereu în faţa porţii şi bat. Dacă cineva aude vocea Mea şi îmi deschide poarta, voi intra şi voi cina împreună cu el, iar el va fi atunci cu Mine. (Apocalipsa 3:20)
Dacă reuşim, măcar o singură dată în viaţă, să împărţim o bucată de pâine cu Dumnezeu Tatăl şi ajungem să spargem tăcerea dintre noi şi El, atunci Tatăl Ceresc ne va vorbi pentru prima dată şi, după aceea, putem fi siguri că Dumnezeu o va putea face mult mai des şi în multe conjuncturi ale vieţii noastre. La început, acest dialog al sufletului cu Dumnezeu Tatăl ne poate părea foarte dificil; mai ales pentru că nouă nu ni se pare uşor să facem cunoştinţă cu Dumnezeu căci, înainte de toate, Dumnezeu Tatăl vrea să se asigure, în primul rând, că noi dorim cu adevărat aceasta. Dumnezeu Tatăl ne testează chiar, adeseori, pentru a vedea dacă noi dorim cu adevărat, din întreaga noastră fiinţă, să-L cunoaştem, sau dacă nu cumva această dorinţă nu a fost decât un banal capriciu de-al nostru. Atâta vreme cât noi încă nu L-am convins pe Dumnezeu că nu mai avem nicio altă dorinţă mai puternică decât aceasta în inima noastră, El nu ne va răspunde. Privind aceasta cu înţelepciune, realizăm că este firesc să fie aşa căci, în fond, de ce ni s-ar revela nouă, în însăşi Fiinţa Sa Supremă, Dumnezeu Tatăl, dacă noi nu dorim, de fapt, nimic altceva în afara darurilor Sale?
În această direcţie, există o povestire profund semnificativă. Se spune că marele poet şi iluminat Rumi, fiind întrebat de iubita sa care este misterul ce este ascuns în HADITH-ul (cugetarea): Cei mai mulţi locuitori ai paradisului sunt imbecili, a răspuns: Dacă nu ar fi fost nişte imbecili, cum ar fi putut ei să fie mulţumiţi doar cu paradisul şi cu fluviile lui?
Ca să explice şi mai bine ceea ce a vrut de fapt să spună, Rumi i-a recitat apoi iubitei sale următoarele versuri, care sugerează forţa transcendentă a iubirii divine:
Dacă în iad fiind, aş putea totuşi atinge buclele părului Tău,
Mi-ar fi ruşine să fiu ales pentru rai.
Dacă fiind, fără Tine, aş fi chemat în câmpiile paradisiace ale cerurilor,
Acel spaţiu vast ar fi totuşi prea strâmt pentru inima mea.
Rumi i-a mai spus apoi: orice suflet mic, care se limitează doar la contemplarea grădinii (sau, altfel spus, a jocului mirific şi impetuos al manifestării), rămâne atunci lipsit de viziunea Grădinarului (sau, cu alte cuvinte, a lui Dumnezeu Tatăl). Şi, după aceea, el a mai adăugat următoarele versuri:
Pentru mine, chiar şi tot Paradisul fără Dumnezeu este infern şi mi-e duşman;
Este ceea ce eu cred acum cu tărie pentru că am fost ars de teribila splendoare misterioasă,
Aceea a Glorioasei Lumini a Eternităţii lui Dumnezeu.
Omul aproape că nu îi poate dărui lui Dumnezeu nimic altceva decât dragostea sa pentru El .
Este oare Dumnezeu personal sau impersonal?
Este important să răspundem acum la această întrebare care, în acest caz, nu este absolut deloc teoretică sau strict filosofică, deoarece înţelegerea deplină şi profundă a răspunsului şi crearea unei atitudini lăuntrice corespunzătoare ne poate ajuta extraordinar de mult să intrăm în comuniune intimă cu Dumnezeu. Mulţi oameni ignoranţi, chiar dacă ei se autointitulează cu snobism metafizicieni, preferă să nu se gândească absolut deloc la Dumnezeu sub un aspect personal, în ideea că orice concepţie antropomorfică este limitată şi, prin urmare, în viziunea lor este incompatibilă cu Dumnezeu. Ei Îl consideră, în schimb, pe Dumnezeu Tatăl ca fiind un Spirit Impersonal, o Putere Supremă, o Forţă Absolută Inteligentă, care este responsabilă de crearea întregului univers.
Dar, dacă Cel care ne-a creat este în veşnicie numai impersonal, ne putem întreba atunci, cum se face că El a creat totuşi fiinţe umane?
Fiecare dintre noi suntem personali, avem o individualitate a noastră, gândim, simţim, dorim, iar Dumnezeu Tatăl ne-a dăruit nu numai puterea de a găsi plăcere în gândurile, stările şi sentimentele altora, ci şi de a le răspunde cu iubire. Atunci, cu siguranţă că nici Tatăl Ceresc – Dumnezeu nu poate fi lipsit de acest spirit al reciprocităţii cu care El şi-a înzestrat totuşi propriile Sale creaturi. Aşadar, înţelegând aceasta, ne dăm seama că Tatăl nostru Ceresc poate avea o relaţie personală cu fiecare dintre noi şi că, fără îndoială, El (Dumnezeu Tatăl) o va stabili, atunci când noi îi vom permite.
Dacă noi nu am ţine seama decât de aspectul impersonal al lui Dumnezeu, ne-am putea atunci crea despre El viziunea unei Fiinţe total îndepărtate sau abstracte, care se mulţumeşte să primească toate rugăciunile noastre, fără ca să ne răspundă însă niciodată sau, chiar ne-am putea gândi că, de fapt, rugăciunile noastre nu au decât o valoare simbolică şi acţionează numai precum nişte banale autosugestii. Astfel, noi ne-am putea atunci imagina în mod ridicol că, deşi Dumnezeu Tatăl este omniscient şi, prin urmare, ştie tot, El păstrează permanent o tăcere plină de indiferenţă sau cruzime. O asemenea convingere ar constitui însă o gravă eroare filosofică şi spirituală întrucât, în realitate, Dumnezeu Tatăl nu numai că ştie ci, totodată, şi este TOTUL. Atâta vreme cât există nenumărate individualităţi care sunt create în manifestarea Sa divină, este evident atunci că El, totodată, are şi un aspect personal, la fel cum El are şi un aspect impersonal. Acest mic ghem de amintiri, aspiraţii, gânduri, dorinţe şi speranţe pe care noi îl numim eu, nu poate fi ignorat.
Dumnezeu Tatăl a creat persoane sau, altfel spus, fiinţe umane individualizate; şi, privind manifestarea Sa divină din această perspectivă, este clar că nici Creatorul lor nu poate fi în întregime impersonal.
UPANISHADELE afirmă: Cel care îl cunoaşte cu adevărat pe BRAHMAN (Supremul Absolut, Dumnezeu Tatăl) este BRAHMAN Însuşi. Iisus Cristos ne-a revelat, la rândul său, acelaşi adevăr, atunci când a spus: Eu şi Tatăl Ceresc una suntem (Ioan 10;30). Marele înţelept şi eliberat yoghin Shankara a spus la rândul lui: Eu sunt, în esenţa fiinţei mele, UNA cu Spiritul Suprem, Divin şi, de asemenea, tot el este acela care a afirmat: Tu eşti Acela (sau, cu alte cuvinte, Absolutul divin, BRAHMAN), indicându-ne astfel că fiecare dintre noi are, în profunzimile fiinţei sale, esenţa divină nemuritoare, care este o scânteie din Dumnezeu Tatăl. La aceasta noi putem avea acces prin iubire, prin introspecţie şi prin cunoaştere adevărată. Aşa cum au mărturisit mulţi sfinţi şi înţelepţi, omul a fost făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, iar acest aspect constituie însăşi efigia luminoasă a speranţei noastre în îndumnezeire.
Un alt mare JNANA-yoghin care a atins desăvârşirea spirituală, prin revelarea deplină a Sinelui Suprem (ATMAN), Nisargadatta Maharaj, afirma: Cea mai mare parte din cunoaşterea mea provine de la Dumnezeu. Eu nu citesc cărţi, ci vă spun doar ceea ce percep, în mod intim, în adâncul fiinţei mele. Iată de ce vorbesc cu atâta autoritate pentru că, de fapt, această autoritate mi-o oferă însăşi percepţia mea directă asupra Sinelui meu divin, ATMAN. Chiar dacă întreaga lume mi-ar fi potrivnică, autoritatea percepţiei directe a lui Dumnezeu ar rămâne pentru mine suverană.
Semnificaţia tainică a expresiei după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu
În Biblie se spune: Căci Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea Lui (Geneza, 9:6). Nimeni nu a explicat însă vreodată, în mod satisfăcător, ce semnificaţie are cu adevărat expresia după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Dumnezeu Tatăl este Spirit Divin etern; în esenţa naturii sale profunde, ultime, omul este şi el Spirit Divin nemuritor, scânteie veşnică ce este minusculă şi provine din oceanul infinit al Spiritului Divin etern care este Dumnezeu Tatăl. Aceasta este prima semnificaţie şi cea mai importantă a acestui pasaj biblic, dar trebuie să ştiţi că mai există şi altele, la fel de adevărate.
În ansamblul său, fiinţa umană, împreună cu conştiinţa şi toate forţele subtile sau energiile care există în ea, este o reprezentare, la scară microcosmică, a macrocosmosului care este conceput şi manifestat de Dumnezeu Tatăl. Prin urmare, în conştiinţa oricărui om rezidă, în mod aproape virtual, dar într-o anumită proporţie, starea potenţială de omniscienţă şi omniprezenţă a lui Dumnezeu. Cu ajutorul gândului focalizat ferm şi cu o suficient de mare putere interioară, noi putem ajunge, aproape instantaneu, pe Steaua Polară sau pe planeta Marte. În interiorul fiinţei noastre, profund, dincolo de toate determinismele şi limitele specific umane, există tărâmul misterios şi nesfârşit al transcendenţei, unde nu mai există nicio prăpastie între noi şi ceilalţi. Întrucât conştiinţa divină sau, cu alte cuvinte, ATMAN există tainic sub forma unei scântei nemuritoare în interiorul omului, se poate spune, tocmai de aceea, că el este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu Tatăl.
Conştiinţa divină nemuritoare (ATMAN) prezentă în fiecare fiinţă umană este, de asemenea, pe deplin conştientă de sine; ea se simte, în mod intuitiv, pe ea însăşi. Prin Conştiinţa Sa Cosmică, neîncetat omniprezentă, Dumnezeu Tatăl este permanent conştient de El Însuşi, în fiecare atom al creaţiei Sale, aşa cum este, de altfel, indicat şi în Evanghelii: Nu vindeţi voi oare două vrăbii care zboară prin văzduh pentru un ban? Şi totuşi, să ştiţi că nici una dintre ele nu poate cădea la pământ fără voia Tatălui nostru ceresc (Matei 10:29).
Oamenii dispun şi ei, cu toate că în stare potenţială, de această putere tainică înnăscută a Conştiinţei omniprezente dar, cu toate acestea, foarte puţini dintre ei se preocupă să şi-o trezească şi să o conştientizeze. La fel ca şi Creatorul nostru, noi, într-o anumită proporţie, avem puterea demiurgică de a crea, printr-o voinţă purificată, care se dăruieşte total Voinţei lui Dumnezeu Tatăl, diferite lumi şi tărâmuri în mod instantaneu; dar câţi dintre noi îşi trezesc şi îşi dezvoltă această infailibilă putere latentă dumnezeiască? Animalele, în general, nu pot gândi, însă omul poate, pentru că el este înzestrat pe deplin cu această aptitudine superioară.
Toate atributele fundamentale pe care le are Dumnezeu Tatăl – conştiinţă, raţiune, voinţă, sensibilitate, iubire – le are, într-o anumită proporţie, şi omul. Aceste calităţi care sunt prezente în fiinţa umană în proporţii diferite, în funcţie de gradul de trezire a conştiinţei noastre divine, demonstrează şi ele, încă o dată că, de fapt, omul este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.
Energia subtilă extraordinară psihică, mentală sau spirituală, pe care o simţim în fiinţa noastră, în anumite momente privilegiate, implică, fără îndoială, existenţa unei puteri uriaşe şi nesfârşite, cu mult mai vaste şi mai complexe decât cea care ne este necesară pentru a ne deplasa corpul fizic, care nu este pentru noi altceva decât un banal vehicul. În plus, însăşi energia subtilă cosmică pe care noi o percepem, prin intermediul proceselor de rezonanţă, în multiplele sale aspecte care sunt reflectate în fiinţa noastră, este şi ea un aspect al lui Dumnezeu Tatăl.
În consecinţă, analizând în mod lucid şi inteligent toate acestea constatăm, încă o dată, că noi suntem, în realitate, creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu Tatăl, chiar şi din punct de vedere auric (bioenergetic) şi fizic.
Dacă noi vom auzi, fie chiar şi o singură dată, răspunsul lui Dumnezeu, nu ne vom mai simţi niciodată separaţi de El. Această supremă experienţă divină va rămâne de-a pururi în noi. Dar această prima oară este, la început, mai greu de obţinut căci, de cele mai multe ori, inima şi mintea nu sunt uşor de convins să renunţe definitiv la tendinţele inferioare. Adeseori noi ne mai îndoim încă şi suntem frământaţi sau tulburaţi de această neîncredere, din cauza impulsurilor noastre materialiste anterioare (deoarece unele dintre acestea sunt adânc scufundate în subconştientul nostru).
În realitate, corpul nostru fizic nu este materie, ci energie
Ne putem acum pune întrebarea ce este oare, de fapt, această energie pe care noi o avem în corpul nostru? Din punct de vedere ştiinţific, se ştie la ora actuală faptul că forma noastră fizică este alcătuită din molecule, care sunt constituite la rândul lor din atomi, iar atomii sunt constituiţi din electroni, iar electronii sunt creaţi din aşa-zisa forţă vitală a particulelor de PRANA sau vitatroni care se constituie în miliarde şi miliarde de grăunţe de energie. Prin intermediul clarviziunii spirituale, chiar şi corpul nostru fizic poate fi văzut ca nefiind altceva decât o masă care este formată din minuscule focare vibrânde şi intens strălucitoare de lumină, care reprezintă energia tainică şi diversă care emană din cele 27 de trilioane de celule ale sale. Noi nu ne percepem trupul ca fiind o masă solidă şi strict fizică, decât datorită iluziei cosmice care, cel mai adesea, limitează şi mutilează percepţiile precare ale simţurilor noastre. În realitate, totdeauna trupul nostru nu este format din materie, ci din energie.
Datorită ignoranţei, noi ne imaginăm adeseori că suntem slabi, lipsiţi de forţă şi eficacitate, dar toate aceste stări survin numai datorită faptului că noi ne identificăm, în mod eronat, cu oasele şi cu carnea noastră.
Dacă noi realizăm însă că Sinele nemuritor Divin, ATMAN, conştiinţa supremă a lui Dumnezeu, se află permanent în trupul nostru, vom înţelege că această carne nu este în fond altceva decât manifestarea fizică a celor cinci elemente energetice vibratorii (TATTVA-ele), care sunt: pământul (PRITHIVI), apa (APAS), focul (TEJAS), aerul (VAYU) şi eterul (AKASHA).
Cele cinci elemente TATTVA-ice de bază sau, altfel spus, universale se află la temelia structurii corpului uman
Întregul macrocosmos despre care putem spune că este corpul lui Dumnezeu Tatăl – este alcătuit din cele cinci elemente TATTVA-ice principale care se află la baza structurării corpului uman.
Forma de poligon stelat cu cinci colţuri, care exprimă într-un mod simbolic şi arhetipal fiinţa umană, reprezintă, de fapt, razele energetice tainice ale celor cinci elemente subtile TATTVA-ice. Capul, cele două mâini şi cele două picioare formează împreună cele cinci braţe ale acestei stele.
Aşadar, şi din această perspectivă, noi suntem în realitate creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu Tatăl.
Cele cinci degete de la fiecare mână reprezintă şi ele, în virtutea principiului universal al analogiei şi corespondenţei MICROCOSMOS – MACROCOSMOS, cele cinci elemente TATTVA-ice ale Vibraţiei Cosmice Inteligente şi Divine, care menţin şi însufleţesc permanent creaţia. Degetul mare corespunde celui mai dens element TATTVA-ic, Pământul şi, tocmai de aceea, acest deget este mai mare şi mai gros decât celelalte. Arătătorul se află în legătură cu elemental TATTVA-ic Apă, degetul mijlociu se află în legătură cu elemental TATTVA-ic Foc, despre care ştim cu toţii că este ascendent prin excelenţă; aşa se explică de ce acesta este mai lung decât celelalte. Inelarul reprezintă, analogic vorbind, elementul Aer, iar degetul mic simbolizează Eterul, care este foarte fin.
La modul cel mai banal, dacă noi ne masăm unul dintre degete prin tehnici de masaj şi digitopunctură, noi dinamizăm astfel, prin tainice procese de rezonanţă, puterea subtilă corespondentă pe care acesta o reprezintă. Astfel, dacă noi ne masăm simultan degetul mijlociu (care ne permite trezirea şi amplificarea prin rezonanţă a elementului subtil Foc) şi zona ombilicului (sau eventual realizăm ASANA-e care sunt de natură să ne dinamizeze MANIPURA CHAKRA, care ştim că guvernează în fiinţă energia subtilă a focului), ne putem astfel trezi şi amplifica, mult mai uşor, voinţa şi perseverenţa.
Dumnezeu Tatăl manifestă mereu mişcarea în creaţia Sa. Omul, la rândul său, dispune de picioare, de mâini şi de toate celelalte organe de acţiune, tocmai pentru a putea traduce, la rândul său, prin fiinţa sa această mişcare cosmică. La fel ca şi degetele de la mâini, degetele de la picioare exprimă aceeaşi relaţie de corespondenţă cu cele cinci elemente TATTVA-ice fundamentale.
De asemenea, se cuvine să amintim că tradiţia ezoterică ne oferă şi alte asemenea fascinante analogii între corpul uman şi macrocosmos sau, altfel spus, între noi şi corpul lui Dumnezeu. De exemplu, unii iniţiaţi consideră că pupila, irisul şi partea cea albă a ochilor sunt reprezentări în miniatură ale lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi a Sfântului Duh. Pe de altă parte, tradiţia yoghină secretă afirmă că, dacă ne concentrăm intens şi neîntrerupt asupra punctului focar central din mijlocul frunţii, cei doi ochi fizici ai noştri vor ajunge să reflecte o unică lumină subtilă, nespus de frumoasă, iar noi vom percepe astfel, la acest nivel, trezirea şi deschiderea ochiului spiritual. Acest focar tainic energetic spiritual este denumit, în ezoterismul creştin, ochiul lui Dumnezeu. În acelaşi context, se afirmă că noi dispunem, în această etapă, de doi ochi, din cauza universului nostru dual, în care predomină legea relativităţii. Făcând aluzie tocmai la această fuziune atotintegratoare pe care ne-o conferă viziunea spirituală, Iisus a spus: Dacă ochiul tău (de fapt, AJNA CHAKRA) este unic, întregul tău corp va fi luminat (Matei, 6:22). Dacă noi reuşim să privim prin ochiul spiritual (AJNA CHAKRA) sau, cu alte cuvinte, prin ochiul unic al lui Dumnezeu, care este permanent prezent în fiinţa noastră în zona din mijlocul frunţii, putem atunci percepe, de la acest înalt nivel spiritual, că întreaga creaţie este, în realitate, alcătuită dintr-o unică substanţă, Lumina Divină.
Scris 01 December 2010 - 03:24 PM
În microcosmosul lăuntric al fiinţei umane există 7 sisteme fundamentale complexe de recepţie şi emisie a energiilor din cele 7 game fundamentale de vibraţii al Macrocosmosului. Aceste sisteme, cunoscute sub numele de chakra-e (centri de forţă sau focare de putere) au rolul de a pune fiinţa în rezonanţă instantanee, atunci când sunt treziţi şi conştient controlaţi, cu o infinitate de energii ale întregii manifestări din întregul Univers.
Iată în continuare o prezentare succintă a celor 7 rezonatori, chakra-e sau centri secreţi de forţă, caracteristicile lor esenţiale şi locul în care sunt conştientizaţi în şi în afara corpului fizic, în plan subtil:
1. MULADHARA CHAKRA
Este situată la baza coloanei vertebrale, între anus şi sex (în plan subtil, energetic) şi este sediul energiei fundamentale a fiinţei Kundalini Shakti. Atribute: sursă de viaţă, vitalitate.
2. SWADHISTANA CHAKRA
Este situată deasupra zonei sexului, în plan subtil. Atribute: energie sexuală, sensibilitate, mimetism social.
3. MANIPURA CHAKRA
Este situată imediat sub zona ombilicului, în plan subtil. Atribute: solaritate, expansiune, voinţă, dinamism.
4. ANAHATA CHAKRA
Este situată în zona plexului cardiac, adică în zona centrală a pieptului, în plan subtil. Atribute: afectivitate, armonie, altruism, iubire.
5. VISHUDDHA CHAKRA
Este situată în zona gâtului, în plan subtil. Atribute: rafinament, intuiţie, elevare, trăiri sublime, revelaţii estetice, inspiraţie.
6. AJNA CHAKRA
Este situată în zona centrală a frunţii, în plan subtil. Atribute: genialitate, putere mentală extraordinară, clarviziune, intuiţie superioară.
7. SAHASRARA
Este situată în zona creştetului, în plan subtil. Atribute: detaşare, legătura cu Adevărul etern, spiritualitate pură, contactul cu Dumnezeu, înţelepciune.
Muladhara Chakra - sinteză
Localizare – la baza coloanei vertebrale, în zona dintre anus şi sex, în plan subtil
Reprezentare simbolică – o floare de lotus cu 4 petale (4 nadi-uri sau canale energetice)
Reprezintă – conştiinţa obiectivă, priza asupra conştiinţei concrete terestre, fizice
Funcţia psihică controlată – voinţa de a supravieţui, controlează instinctul de conservare, starea de siguranţă lăuntrică, încrederea în sine la nivel fizic, dorinţa de acumulări materiale, profesia sau meseria aleasă, sentimentul de stabilitate, apartenenţa la grup şi identitatea de grup (familială)
Temeri esenţiale – Teama de supravieţuirea fizică, abandonarea de către grup sau pierderea ordinii fizice, teama de a fi atacat sau agresat
Reacţii specifice în cazul perturbării energetice – fuga sau frica
Elementul cu care ne pune în rezonanţă – energiile subtile ale pământului
Organ de simţ – nasul
Simţ – mirosul
Culoarea specifică – galben-argilos
Divinităţile corespunzătoare acestui centru de forţă în tradiţia hindusă sunt Brahma şi Dakini.
Animalul simbolic al centrului subtil de forţă Muladhara Chakra este elefantul
La nivelul primei chakra învăţăm că aparţinem unei comunităţi, că suntem într-o strânsă legătură cu aceasta. Acest aspect se traduce prin sentimente precum: stabilitate, siguranţă, supravieţuire, conservare. Atunci când ne naştem, viaţa noastră depinde de grupul de apartenenţă, de familie. A fi parte integrantă din grup este, la acest nivel, o necesitate esenţială a noastră, pentru că nevoile fundamentale de supravieţuire (hrană, adăpost, îmbrăcăminte) sunt oferite de către grup. Aici, există o anumită dificultate de a interpreta într-un mod simbolic sau de a percepe adevărata semnificaţie a evenimentelor vieţii noastre.
Grupul te învaţă supravieţuirea
În general, fiinţa umană nu se manifestă de la început ca o fiinţă conştientă, cu voinţă proprie. Acest simţ al identităţii se dezvoltă mai târziu, în etape, de la copilărie până la maturitate. Viaţa începe prin apartenenţa la conştiinţa unui anumit grup de la care asimilăm un sistem de valori, transmis din generaţie în generaţie, dar de la care preluăm, de asemenea, şi prejudecăţile, temerile şi slăbiciunile. Interacţiunea cu un grup ne învaţă să împărtăşim experienţele noastre cu ceilalţi.
Acest ghid al comportamentului se află la baza procesului educaţional al copiilor în primii lor ani de viaţă, conducând la apariţia sentimentului de apartenenţă. Grupul de apartenenţă ne oferă primele lecţii de viaţă. El ne prezintă lumea ca fiind sigură sau periculoasă, bogată sau săracă, educată sau neştiutoare, un loc din care să iei sau un loc în care să dăruieşti. Şi tot grupul este cel care ne oferă primele informaţii cu privire la realitatea însăşi. Moştenim de la grupul nostru atitudinea sa faţă de alte grupuri etnice, rasiale şi religioase, precum şi un sistem de credinţe care sunt o îmbinare de adevăr şi ficţiune. Multe dintre aceste credinţe au o valoare autentică, dar altele ţin mai mult de separarea unui grup de altul, de violarea adevărului fundamental al acestui nivel: “Toate sunt Una”.
Procesul dezvoltării spirituale ne provoacă să reţinem din influenţele de grup doar pe cele pozitive, benefice şi să renunţăm la cele opuse. Forţa noastră spirituală creşte atunci când devenim capabili să vedem dincolo de contradicţiile inerente învăţăturilor de grup şi să atingem un nivel mai profund al adevărului. De fiecare dată când facem un pas către conştiinţa simbolică, aducem o influenţă pozitivă sistemelor noastre energetice şi biologice. Şi de asemenea şi sistemelor globale.
Ai forţa alegerii
Fiecare dintre credinţele de grup direcţionează o anumită cantitate a energiei noastre într-un act de creaţie şi are astfel o consecinţă directă asupra noastră. Când împărtăşim o convingere cu alte grupuri, participăm la evenimentele fizice şi energetice create de aceste grupuri. Aceasta este expresia simbolică şi creatoare a adevărului sacru al acestui nivel: “Toate sunt Una”. Partea negativă este că individualităţile implicate într-un grup negativ de acţiune rareori acceptă responsabilitatea şi rolul lor personal în acţiune. Legile nescrise ale grupului susţin că liderii acceptă responsabilitatea, nu cei care îl urmează.
Dată fiind această putere a credinţelor, fie bune, fie rele, este dificil să fim mereu în armonie cu grupul. Suntem învăţaţi să facem acele alegeri care au asentimentul grupului, să-i adoptăm manierele sale sociale, atitudinile. Simbolic, această adaptare reflectă unirea voinţei individuale cu voinţa de grup. Este un sentiment puternic de a aparţine unei familii sau unui grup în care există o deplină armonie la nivel fizic, emoţional şi spiritual. O asemenea unire ne conferă putere – atâta vreme cât continuăm să facem alegeri consonante cu ale grupului.
În acelaşi timp noi avem în interior o profundă dorinţă de a explora propriile noastre abilităţi creatoare, de a ne dezvolta forţa noastră individuală. Această dorinţă se află în spatele tuturor demersurilor noastre pentru a deveni “conştienţi”. Călătoria umană universală spre desăvârşire presupune să devenim conştienţi de puterea noastră şi să aflăm modul de a folosi această putere. A deveni conştient de responsabilitatea ce se ascunde în puterea alegerii reprezintă esenţa acestei călătorii.
Privind din acest punct de vedere, evaluarea credinţelor noastre personale şi separarea acelora care nu ne mai susţin în dezvoltarea noastră spirituală este o provocare extremă, adeseori dureroasă. Transformarea este natura vieţii; transformarea exterioară şi interioară se menţine constant. Transformarea interioară presupune renunţarea la unele credinţe şi întărirea altora. Primele convingeri pe care trebuie să le analizăm sunt cele de grup – ele s-au format la început şi sunt fundamentale; creşterea noastră spirituală urmează structura sistemului nostru energetic.
Evaluarea convingerilor noastre este o necesitate spirituală şi biologică. Momentele de criză ale vieţii noastre subliniază că avem nevoie să ne eliberăm de acele credinţe care nu ne mai susţin în dezvoltarea noastră spirituală. Aceste puncte în care noi trebuie să alegem între a evolua şi a stagna sunt cele mai mari încercări ale noastre. Fiecare nouă răscruce înseamnă a intra într-un nou ciclu al schimbării, iar schimbarea înseamnă inevitabil părăsirea a ceea ce este familiar, cunoscut şi îndreptarea către o nouă etapă a vieţii.
Majoritatea oamenilor rămân blocaţi între două lumi; una de care au nevoie să se elibereze şi alta în care le este teamă să păşească. Noi vrem să devenim mai conştienţi, dar în acelaşi timp ne este teamă de aceasta pentru că presupune să devenim responsabili pentru noi înşine – în ceea ce priveşte sănătatea, cariera, atitudinile şi gândurile noastre. O dată ce acceptăm aceasta, chiar doar într-unul dintre aceste domenii – nu vom mai putea evita niciodată consecinţele alegerilor noastre personale.
Dincolo de legea junglei
Predominanţa energetică dizarmonioasă la acest nivel este semnul unei excesive preocupări de a nu fi răniţi de ceilalţi. Respectivei fiinţe îi este mai mereu teamă să nu fie cumva atacată sau, dimpotrivă, are o puternică tendinţă de a-i ataca pe ceilalţi, în acelaşi mod, în funcţie de polaritatea pe care se manifestă echilibrul. Teama implicată aici este cel mai adesea o teamă intensă, iraţională, de tipul aceleia asociată rolurilor de vânător şi vânat.
Societăţile primitive, preocupate mai ales de vânătoare şi în care pe primul loc se impune nevoia esenţială de supravieţuire în mediul lor natural, în care domneşte “legea junglei” sau altfel spus a supravieţuirii celui mai apt, reflectă predominanţa energizării unilaterale a lui Muladhara Chakra. De asemenea, această energizare este reflectată de toate situaţiile sociale în care legea şi ordinea sunt temporar suspendate sau distruse ori, dimpotrivă, sunt aplicate într-un mod excesiv şi rigid.
Evoluţia spirituală ne provoacă să reţinem din influenţele de grup doar pe cele pozitive, benefice şi să renunţăm la cele opuse.
“Cei mai mulţi pescăruşi nu caută să înveţe decât elementele de bază ale zborului – cum să ajungă de pe mal până la apă şi înapoi. Pentru cei mai mulţi pescăruşi nu zborul contează, ci hrana. Dar pentru acest pescăruş, zborul era totul, nu hrana. Mai mult decât orice pe lume, pescăruşului Jonathan Livingston îi plăcea să zboare. (...) – De ce, Jon, de ce? – îl întrebă mama lui. – De ce-ţi vine atât de greu să fii ca toţi ceilalţi din stol, Jon? De ce nu laşi pelicanii sau albatroşii să zboare aşa de jos? De ce nu mănânci? Fiule, ai ajuns numai pene şi os! – Nu-mi pasă că am ajuns numai pene şi os, mami. Vreau să ştiu ce pot realiza în văzduh şi ce nu. Atâta tot. Vreau să ştiu.”
(din “Iluzii”, de Richard Bach)
Scris 07 December 2010 - 03:25 PM
Cele sapte mari secrete
1. Primul este vindecare a tuturor bolilor în decurs de şapte zile, fie prin noi insine, sau de către lucruri naturale, sau de către spiritele superioare, cu asistenţa divină.
2. Al doilea este, prelungirea vietii la orice vârstă, vorbind de o viaţă corporala naturala.
3. Al treilea este, pentru a fi ascultat de creaturile elementare (spiritele celor patru elemente) cum sunt Gnomii, Ondinele, Salamandrele, ielele şi spirite ale pădurii.
4. Al patrulea este, pentru a putea comunicarea şi înţelegerea tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute, înţelegerea puterii de fiecarui lucru, şi ceea ce el produce.
5. Al cincilea este, ca un om să fie capabil să guverneze singur în accord cu Vointa Divina.
6. Al saselea este, de a cunoaşte pe Dumnezeu, şi Hristos, şi Duhul Sfânt: aceasta este perfecţiunea microcosmosului
7. Al şaptelea, este salvarea sufletelor din stadiile inferioare.
Acestea sunt cele şapte secrete ale unui om onest, constant in invatatura divina revelata de Spiritele superioare ale lui Dumnezeu, cu o mare iubire si credinta in Dumnezeu Tatal.
Cele sapte secrete medii.
1.Primul este transmutatia metalelor vulgare (sau obisnuite), asa cum sunt ele numite in Alchimie in metale cu o natura mai nobila (cum ar fi din plumb in cupru sau din staniu in aur)
2.Al doilea este vindecarea cu ajutorul medicamentelor obtinute din cele sapte metale, precum si alte remedii cum ar fi minereuri magnetice , pietre pretioase, sau altele precum si utilizarea Pietrei Filosofale ce constituie un remediu suprem.
3.Al treilea este de a efectua minuni astronomice, matematice,cum sunt cele din fizica aplicata (motoare hidraulice,etc), a administra treburi cu ajutorul imfluientelor ceresti (imfluxurilor celeste) precum si alte lucruri de acest gen.
4. Al patrulea este efectuarea lucrarilor magice de orice tip ar fi acestea.
5.Al cincilea este, să ştii toate secretele fizice.
6.Al saselea este sa se cunoasca fundamental tuturor artelor executate manual sau cu orice alta parte a corpului.
7. Al şaptelea este, să se cunoască fundamentul tuturor artelor, care sunt exercitate de natura angelica a omului.
Cele sapte secrete mici
1. Primul este, de a face un lucru cu sârguinţă, şi de a aduce mult profit.
2. Al doilea este, de a te ridica la un post de demnitar onorabil in tara , de a intemeia o familie care sa faca lucruri mari
3. Al treilea este, arta a excela in afacerile militare, şi placerea de pentru a realiza lucruri mari, şi de a fi conducator in tara.
4. Al patrulea este de a-ti asigura o casa buna la oras sau la tara.
5. Al cincilea este, de a fi un comerciant harnic şi norocos.
6. Al saselea este de a fi un bun filosof, matematician, si medic, precum: Aristotel, Platon, Ptolomy, Euclides, Hippocrate.
7. Al saptelea este a fi in comformitate cu morala si etica religiei lui Dumnezeu Tatal.
Scris 09 December 2010 - 03:02 PM
1. Psalmul 82 - Un psalm a lui Asaf
1. Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor:
2. -"Pînă cînd veţi judeca strîmb, şi veţi căuta la faţa celor răi? -
3. Faceţi dreptate celui slab şi orfanului, daţi dreptate nenorocitului şi săracului,
4. Scăpaţi pe cel nevoiaş şi lipsit, izbăviţi -i din mîna celor răi."
5. Dar ei nu vor să ştie de nimic, nu pricep'nimic, ci umblă în întunerec; de aceea se clatină toate temeliile pămîntului.
6. Eu am zis: "Sînteţi dumnezei, toţi sînteţi fii ai Celui Prea Înalt.
7. Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare."
8. -"Scoală-Te, Dumnezeule, şi judecă pămîntul! Căci toate neamurile sînt ale Tale."
PS: In biblie este modificat! si sa gaseste ca Psalmul 81.
Al doilea lucru care vreau sa il spun!
Am vazut la centri energetici ceva despre Kundalini Shakti ca ar fi in Muladhara si aceasta in zona perineului!
In acea zona se afla centrul energetic Hui Yin care este sediul al Energiei Kundalini Shakti (Kundal din sanscrita inseamna intorsatura)! Muladhara se afla in coccis in varful ultimei vertebre deasupra hui Yin -ului!
Muladhara este sediul energiei sexuale care in tantrism (cea mai raspindita yoga in lume se pare - ca e vb de sex la urma urmei) chipurile este una cu kundalini! Si se recurge la ascensionarea acestei energii in loc de kundalini! De aici si marile confuzii!
Energia kundalini a fost exploatata ptr prima data dupa standardele corecte de catre daoisti (nu sunt acelasi lucru cu taoistii)!
Nu stiu cat o sa ma crezi, dar te-am anuntat!
Scris 09 December 2010 - 03:42 PM
Primul este vindecare a tuturor bolilor în decurs de şapte zile, fie prin noi insine, sau de către lucruri naturale, sau de către spiritele superioare, cu asistenţa divină.
Al doilea este, prelungirea vietii la orice vârstă, vorbind de o viaţă corporala naturala.
cum se face asta ? viata corporala ? de ce ti-ai dori prelungirea vietii corporale?
Al patrulea este, pentru a putea comunicarea şi înţelegerea tuturor lucrurilor văzute şi nevăzute, înţelegerea puterii de fiecarui lucru, şi ceea ce el produce.
asta nu e un secret magic neaparat
Al şaptelea, este salvarea sufletelor din stadiile inferioare.
asta cand esti in masura sa o faci .
Scris 09 December 2010 - 03:43 PM
AnubisAnubis, la Nov 30 2010, 11:08 AM, a spus:
Si ce argumente ai in favoarea unui dialog real si viu ? Asta ca tot ai pretentia de a argumenta noi .
Cine face diferenta dintre imaginar si realitate ? Creierul , nu ?
Tin sa specific ca intrarea pe acest subiect va necesita expunerea ideilor prin argumente si deasemenea studiul atent a Cartilor Sfinte, atat in crestinism, cat si in alte traditii spirituale autentice.
Scris 09 December 2010 - 03:45 PM
asta ca sa o luam logic
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Femeie vazuta utilizand telefonul mobil in 1928 (?) | bydy | 58 | 5.917 |
|
Ce vezi cand ai ochii inchisi
are vreo legatura cu paranormalul? |
Flameguard | 136 | 14.803 |