sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Liberul arbitru Evaluare topic: - - - - -

#51 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 16 January 2011 - 11:39 AM

Vezi postareaadina_h, la Jan 15 2011, 04:09 PM, a spus:

Ok, dar in ce masura se poate interveni asupra lui?

Simpu. Cind cineva din anturaj vrea sa faci ceva, tu de al naibii faci exact cotrariul. Sa verifici ce se intimpla. In cazul in care destinul e nemilos, te trezesti cu o cratita in cap.

Sau o metoda si mai buna de verificare a liberului arbitru.
Dar mai bine nu o spun. Ar fi instigare la libertate. Si nelinistesc pe multi.
0

#52 Utilizator offline   AnubisAnubis 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-November 10

Scris 22 January 2011 - 09:10 AM

Vezi postareaadina_h, la Jan 15 2011, 04:09 PM, a spus:

Ok, dar in ce masura se poate interveni asupra lui?

prin manipulare...ceea ce nu e de dorit.

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la Jan 16 2011, 11:39 AM, a spus:

Simpu. Cind cineva din anturaj vrea sa faci ceva, tu de al naibii faci exact cotrariul. Sa verifici ce se intimpla. In cazul in care destinul e nemilos, te trezesti cu o cratita in cap.

Sau o metoda si mai buna de verificare a liberului arbitru.
Dar mai bine nu o spun. Ar fi instigare la libertate. Si nelinistesc pe multi.

Cred ca esti putin confuz...nu ai cum sa intervi asupra propriului tau arbitru.Este vorba de alegerea ta libera.

Poti in schimb sa intervi in alegerile altora. Aceasta se poate face in 2 moduri, si anume:

- sa le explici situatia asupra careia ei trebuie sa aleaga, si sa le prezinti argumentele din prisma ta de vedere sau cum ai actiona tu, facandu-i astfel sa aleaga sa actioneze intr-un sens sau altul, ceea ce se numeste sfat.

- sa ii determini sa aleaga cum tu ai vrea, prin diverse mijloace, ce pot fi destul de puternice cat sa le anihileze vointa lor, ceea ce se numeste manipulare.
Aceasta determinare, poate fi benefica atunci cand vointa lor nu se aliniaza Vointei Divine.

O incalcare a liberului arbitru a altei sau a altor fiinte umane, duce la atragerea fructelor karmice, desprinse din acea actiune, in caz ca actiunea ta e neintegrata.
Deci in acest caz...vei plati prin repercutarea rezultatelor asupra ta, direct proportional cu implicarea pe care ai avut-o.
0

#53 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 24 January 2011 - 04:01 AM

In propriul tau arbitru poti interveni in orice moment. E propria ta viata. E dreptul fiecaruia.
In alegerile altora nu ai voie sa intervii, fara acordul lor, si daca intervii fara acord declansezi razboi.
Anubis tocmai ai dat definitia razboiului, cind spui contrariul a ce am enuntat eu. Cind se intersecteaza vointele a 2 entitati, dar in realitate, una din entitati intra in deciziile alteia, si nu are dreptul, se poate declansa razboi.
0

#54 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 08

Scris 24 January 2011 - 04:20 AM

Vezi postareaAnubisAnubis, la Jan 22 2011, 09:10 AM, a spus:

prin manipulare...ceea ce nu e de dorit.

Cred ca esti putin confuz...nu ai cum sa intervi asupra propriului tau arbitru.Este vorba de alegerea ta libera.

Poti in schimb sa intervi in alegerile altora. Aceasta se poate face in 2 moduri, si anume:

- sa le explici situatia asupra careia ei trebuie sa aleaga, si sa le prezinti argumentele din prisma ta de vedere sau cum ai actiona tu, facandu-i astfel sa aleaga sa actioneze intr-un sens sau altul, ceea ce se numeste sfat.

- sa ii determini sa aleaga cum tu ai vrea, prin diverse mijloace, ce pot fi destul de puternice cat sa le anihileze vointa lor, ceea ce se numeste manipulare.
Aceasta determinare, poate fi benefica atunci cand vointa lor nu se aliniaza Vointei Divine.

O incalcare a liberului arbitru a altei sau a altor fiinte umane, duce la atragerea fructelor karmice, desprinse din acea actiune, in caz ca actiunea ta e neintegrata.
Deci in acest caz...vei plati prin repercutarea rezultatelor asupra ta, direct proportional cu implicarea pe care ai avut-o.

In alegerea ta libera esti liber sa alegi liber , sa te razgindesti si iar sa te gindesti si rasgindesti liber, nu trebuie sa faci si nu trebui sa nu faci nimic daca nu vrei .
Nimeni nu trebuie sa aleaga nimic din ce consideri tu ca trebuie sa aleaga. Nu trebuie si gata. Sfatul e sfat doar daca e cerut si se ia sub beneficiu de inventar. Altfel e ordin si orice om normal nu i se supune de buna voie, deci canci liber arbitru. Nu exista nici o vointa divina , e vointa celui care afirma aiurea ca e purtatorul de cuvint al vointei divine. Asa ca vointa mea e singura "di-vina" pentru ce fac eu si nu o dau cotita ca m-a minat necuratul sau preaspalatul la ceva. Chestia cu fructele karmice e tare rau! No comment! Karma asta o vezi ca pe o planta? Radacinile karmice, tulpinile karmice, frunzele si florile karmice , fructele si semintele karmice. Si cind ma gindesc ca budistii sint vegetarieni! Ha! Ha! Ha!Asta e curat canibalism! Si iar e de coma chestia cu "plata pentru"...
Se face cash sau cu instrumente di-vine di plata? E cu executare silita? Se da o somatie inainte? Ce dracu si de ce sa platesc daca nu am nici un conntract de prestari servicii cu divinitatea ta? Sa prezinte "docomentele di contract"semnate de mine si opozabile mie ,ala de ma pune sa-i platesc la Kg de karma(cum ii zice la divinitatea de se ocupa de contabilitatea karmei ca nu stiu? Karmangiu, cumva?)

Pina apare cu cele cerute, ramin cu liberul meu arbitru, ca asta lucreaza pro bono si pro domo.
0

#55 Utilizator offline   AnubisAnubis 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 January 2011 - 12:53 PM

Vezi postareaPa., la Jan 24 2011, 04:20 AM, a spus:

In alegerea ta libera esti liber sa alegi liber , sa te razgindesti si iar sa te gindesti si rasgindesti liber, nu trebuie sa faci si nu trebui sa nu faci nimic daca nu vrei .
Nimeni nu trebuie sa aleaga nimic din ce consideri tu ca trebuie sa aleaga. Nu trebuie si gata. Sfatul e sfat doar daca e cerut si se ia sub beneficiu de inventar. Altfel e ordin si orice om normal nu i se supune de buna voie, deci canci liber arbitru. Nu exista nici o vointa divina , e vointa celui care afirma aiurea ca e purtatorul de cuvint al vointei divine. Asa ca vointa mea e singura "di-vina" pentru ce fac eu si nu o dau cotita ca m-a minat necuratul sau preaspalatul la ceva. Chestia cu fructele karmice e tare rau! No comment! Karma asta o vezi ca pe o planta? Radacinile karmice, tulpinile karmice, frunzele si florile karmice , fructele si semintele karmice. Si cind ma gindesc ca budistii sint vegetarieni! Ha! Ha! Ha!Asta e curat canibalism! Si iar e de coma chestia cu "plata pentru"...
Se face cash sau cu instrumente di-vine di plata? E cu executare silita? Se da o somatie inainte? Ce dracu si de ce sa platesc daca nu am nici un conntract de prestari servicii cu divinitatea ta? Sa prezinte "docomentele di contract"semnate de mine si opozabile mie ,ala de ma pune sa-i platesc la Kg de karma(cum ii zice la divinitatea de se ocupa de contabilitatea karmei ca nu stiu? Karmangiu, cumva?)

Pina apare cu cele cerute, ramin cu liberul meu arbitru, ca asta lucreaza pro bono si pro domo.

Nici nu ai cum sa nu alegi liber, asa ca vezi ca...te exprimi...
...ca nu vrei tu sa existe Vointa Divina...inteleg de ce (cred ca ai multe la activ), dar parerea ta nu e obligatoriu sa coincida cu realitatea.
...faptul ca confunzi vointa ta cu Vointa Divina...da catre fanatism oarecum, dar daca tu te crezi perfectiunea intruchipata, n-ai decat (poate ajungi vreodata). Te invitam totusi cu exemple mature nu de gradinita precum ai postat mai sus.

Nu avem decat sa te-ntelegem in acest stadiu "perfect"...noi muritorii de rand. :soc:
0

#56 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 08

Scris 25 January 2011 - 03:17 PM

Vezi postareaAnubisAnubis, la Jan 25 2011, 12:53 PM, a spus:

Nici nu ai cum sa nu alegi liber, asa ca vezi ca...te exprimi...
...ca nu vrei tu sa existe Vointa Divina...inteleg de ce (cred ca ai multe la activ), dar parerea ta nu e obligatoriu sa coincida cu realitatea.
...faptul ca confunzi vointa ta cu Vointa Divina...da catre fanatism oarecum, dar daca tu te crezi perfectiunea intruchipata, n-ai decat (poate ajungi vreodata). Te invitam totusi cu exemple mature nu de gradinita precum ai postat mai sus.

Nu avem decat sa te-ntelegem in acest stadiu "perfect"...noi muritorii de rand. :lol:

Habar ai tu ce si cum poate sau nu sa aleaga cineva orice. Vrei tu sa existe vointa di-vina? Esti liber sa vrei asta, ca tot degeaba vrei. Hai ca ma-ai facut paf cu sentinta "ai multe la activ". La ce te referi iubitzel? La imobiliare? La obligatiuni? La actiuni cotate la bursa?
Ia fi mai clar, de unde ti-a tunat tie vointa asta di-vina? Haios e ca dupa ce ca esti convins ca exista , esti si super sigur ca stii si care e aia. Vointa divina bag seama ca ar fi vointa lui divinul , care te si informeaza permanent si personal pe mess sau pe chat cu ultimele evolutii. Da-mi si mie adresa de skype a preietenului tau divin volitiv, sa bag si eu de un video conversation cu mnealui ( mneaie) .
Apropo de gradinita, acolo copiii se joaca de-a si vorbesc cu personaje imaginare, care citeodata le si spun ce sa faca si ce nu. Catelul de plus, creionul, sau chiar un cirlig de rufe prind viata si constiinta si glas in imaginatia lor.
Happy kindergarten days, litlle darling !
0

#57 Utilizator offline   AnubisAnubis 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 January 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaPa., la Jan 25 2011, 03:17 PM, a spus:

Habar ai tu ce si cum poate sau nu sa aleaga cineva orice. Vrei tu sa existe vointa di-vina? Esti liber sa vrei asta, ca tot degeaba vrei. Hai ca ma-ai facut paf cu sentinta "ai multe la activ". La ce te referi iubitzel? La imobiliare? La obligatiuni? La actiuni cotate la bursa?
Ia fi mai clar, de unde ti-a tunat tie vointa asta di-vina? Haios e ca dupa ce ca esti convins ca exista , esti si super sigur ca stii si care e aia. Vointa divina bag seama ca ar fi vointa lui divinul , care te si informeaza permanent si personal pe mess sau pe chat cu ultimele evolutii. Da-mi si mie adresa de skype a preietenului tau divin volitiv, sa bag si eu de un video conversation cu mnealui ( mneaie) .
Apropo de gradinita, acolo copiii se joaca de-a si vorbesc cu personaje imaginare, care citeodata le si spun ce sa faca si ce nu. Catelul de plus, creionul, sau chiar un cirlig de rufe prind viata si constiinta si glas in imaginatia lor.
Happy kindergarten days, litlle darling !

tataicu...vezi ca eu n-am inclinatii d-astea. Asa ca "ibitei"iti poti numi prietenii, deoarece eu nu ma consider.Si stai pe-aproape ca-ti dau adresa de Skipe...nu te misca.(doar te crezi buricul pamantului)Lasa vointa ta sa orbiteze pe plaiurile stramosesti, poate prinde ceva-n zbor (desi ma-ndoiesc) din credintele stramosilor in Vointa Divina...atat de "draga " tie si celor ca tine.
0

#58 Utilizator offline   AnubisAnubis 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 January 2011 - 09:03 PM

Voinţa umană şi voinţa divină

După Duns Scot, categoriile universale ("universalia") nu sunt independente de spiritul uman, fiecare existenţă particulară sau singulară posedă o natură formală distinctă. Astfel, cunoaşterea adevărurilor eterne are o bază obiectivă, din care derivă libertatea omului şi întâietatea voinţei umane. Combătând ipoteza după care actele divine ar rezulta dintr-un liber arbitru, el admite totuşi că existenţa reală a lucrurilor depinde de libera decizie a lui Dumnezeu, aşa cum obligaţiile morale depind de voinţa divină.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă :http://ro.wikipedia.org/wiki/John_Duns_Scot
Insasi Geneza ne ofera un exemplu al Vointei divine.

1. La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
2. Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
3. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
4. Şi a văzut Dumnezeu că este bună lumina, şi a despărţit Dumnezeu lumina de întuneric.
5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi.
6. Şi a zis Dumnezeu: "Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!" Şi a fost aşa.(de unde rezulta ca ea nu poate fi incalcata)

Psalmul 2
1. Pentru ce s-au întărâtat neamurile şi popoarele au cugetat deşertăciuni?
2. S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului şi a unsului Său, zicând:
3. « Să rupem legăturile lor şi să lepădăm de la noi jugul lor ».
4. Cel ce locuieşte în ceruri va râde de dânşii şi Domnul îi va batjocori pe ei!
5. Atunci va grăi către ei întru urgia Lui şi întru mânia Lui îi va tulbura pe ei;
6. Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.
7. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut!
8. Cere de la Mine şi-Ţi voi da neamurile moştenirea Ta şi stăpânirea Ta marginile pământului.
9. Le vei paşte pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"
10. Şi acum împăraţi înţelegeţi! Învăţaţi-vă toţi, care judecaţi pământul!
11. Slujiţi Domnului cu frică şi vă bucuraţi de El cu cutremur.
12. Luaţi învăţătură, ca nu cumva să Se mânie Domnul şi să pieriţi din calea cea dreaptă, când se va aprinde degrab mânia Lui! Fericiţi toţi cei ce nădăjduiesc în El.

Psalmul 8
1. Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este numele Tău în tot pământul! Că s-a înălţat slava Ta, mai presus de ceruri.
2. Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător.
3. Când privesc cerurile, lucrul mâinilor Tale, luna şi stelele pe care Tu le-ai întemeiat, îmi zic:
4. Ce este omul că-ţi aminteşti de el? Sau fiul omului, că-l cercetezi pe el?
5. Micşoratu-l-ai pe dânsul cu puţin faţă de îngeri, cu mărire şi cu cinste l-ai încununat pe el.
6. Pusu-l-ai pe dânsul peste lucrul mâinilor Tale, toate le-ai supus sub picioarele lui.
7. Oile şi boii, toate; încă şi dobitoacele câmpului;
8. Păsările cerului şi peştii mării, cele ce străbat cărările mărilor.
9. Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este numele Tău în tot pământul!

Psalmul 13
1. Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
3. Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
4. Oare, nu se vor înţelepţi toţi cei ce lucrează fărădelegea?......
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse