Mamicile vor primi indemnizatie doar pentru un an ! Un an este suficient?
Scris 21 November 2010 - 12:51 AM
Īnca o veste buna e ca in va fi majorat stimulentul pentru intoarcerea la serviciu inainte de expirarea concediului maternal la 400 de lei, fata de 100 de lei, cat este in prezent.
Potrivit Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale (ANPS), in luna Octombrie existau aproape 200.000 de beneficiari de prestatii pentru cresterea copilului pana la doi ani.
Cum priviti aceste posibile modificari ?
Scris 26 November 2010 - 12:02 AM
Si doi la mana, aceste modificari nu vor avea loc, pentru ca sunt aberante. Indemnizatia trebuie sa fie de 2 ani. Nici mai mult, nici mai putin.
Aceasta postare a fost editata de Dingo25: 26 November 2010 - 12:02 AM
Scris 26 November 2010 - 08:53 AM
iar īn contextul actual de criză şi lipsă de bani la buget, nu văd ce ţară şi-ar permite să ţină doi ani acasă o persoană aptă de muncă
pe vremea comunismului, mamele noastre primeau 3 luni de concediu maternal sau deveneau casnice
Scris 26 November 2010 - 09:11 AM
hai sa fim seriosi nu se compara nici cu comunismul cand as acum era dar aveai cresa unde sa duci copilul, de stata, fara plata si lucrul era doar in perioada cat tinei copilul la xcresa .. acum in ziua de azi se lucreaza mereu peste 8 ore cat mai mult taica sa fie si daca ai si naveta nu te mai incadrezi in programul cresei cat ii haul
doresc tuturor femeilor care sunt de acord cu asta sa faca copii sa nu aibe nici un ajutor gen bunici sau doica nici bani si atunci sa cugete unde lasa copilul
Scris 26 November 2010 - 09:26 AM
deci, hai să nu transformăm
sunt 2 probleme, de fapt
1. statul nu-şi poate permite să ţină aşa mult pe tuşă o persoană aptă de muncă (fie mamă sau tată)
2. părinţii n-au cu cine să lase copilul şi să fie siguri că totul e ok īn lipsa lor, copilul e bine īngrijit sau nu-şi permit financiar un sistem privat (bonă sau cămin privat)
la astea 2 probleme trebuie căutat simultan soluţii viabile
2 idei personale:
să se reinfiinţeze creşele de stat, dar cu personal calificat şi dedicat unde copii să fie supravegheaţi şi īngrijiţi cum trebuie
aşa s-ar rezolva problema a 50 de mămici o dată
sau altă soluţie - mai multe firme vecine să se asocieze īn amenajarea unui spaţiu pentru copii cu personal calificat care să aibă grijă de copiii angajaţilor īn timp ce aceştia sunt la servici, gratis sau contra unei sume mici
la urma urmei, firma cāştigă dacă părintele ştie că copilul e īn siguranţă şi se poate concentra asupra sarcinilor de servici
Scris 26 November 2010 - 09:42 AM
e o mare minciuna ca nu-si permite statul si alte porcarii, aici totul e evident pentru cine vrea sa vada vor cu tot dinadinsul sa termine tara asta sa o distruga fara copii nu mai exista viitor, o tara fara viitor nu va mai exista
Diela, la Nov 26 2010, 09:26 AM, a spus:
deci, hai să nu transformăm
daca ai impresia ca mama e super relaxata de asa zisele "plimbari" in opinia ta te inseli amarnic ..
Scris 26 November 2010 - 10:02 AM
dar am exemplul colegelor mele care merg la coafor sau la Metro īn timpul cānd au voie să plece ca să īşi ia copilul de la grădiniţă şi nu-mi convine
mai ales că sunt plătite 8 ore ca mine, iar eu am stat la birou, nu m-am coafat şi nu mi-am făcut cumpărăturile (fac asta după-masa)
dar am şi reversul medaliei - cānd vin nedormite că puştii au avut febră
deci, cu plus şi minus fie că eşti părinte sau nu
īnsă indiferent de bucuriile sau frustrările de a fi sau nu părinte, cele 2 probleme care le-am spus mai sus rămān şi nu sunt doar īn Romānia
doar că la noi nu se găsesc sau nu vor să se găsească soluţii
..........................................
şi hai să mai un exemplu de cum se profită de legea actuală a maternităţii
nora patronilor mei a fost angajată fictiv (n-a dat o zi pe aici) cu 200 milioane lei vechi/lună, ca să aibă indemnizaţie mare de maternitate, īn timp ce muncitorilor de pe şantiere care lucrează din greu şi zi-lumină li s-au redus salariile la minimum pe economie
şi nu doar atāt, dar li s-a trecut că au realizat doar normă parţială de 6 ore (nu 8 ore) ca să fie mai mici contribuţiile către CAS-uri pt ei (doamne fereşte să se īmbolnăvească că le revine sub 100 ron pt o săptămānă de boală pentru că baza de calcul salarială a fost redusă la minimum posibil şi chiar mai jos)
e doar un caz singular - dar care arată cum se profită de lege de către unul care-şi permite şi apoi beneficiază de maximum, iar cel sărac şi care munceşte ca prostul tot nedreptăţit este
Scris 26 November 2010 - 10:36 AM
Diela, la Nov 26 2010, 07:53 AM, a spus:
Si viata lor era un absolut rahat din punctul asta de vedere. Stiu de la o mama care nu a avut de ales si a trebuit sa lucreze. Platea o tanti sa aduca de cateva ori pe zi copilul la serviciu pentru alaptat.
Poate chiar este benefic ca mama sa stea cu copilul doi ani si nu sa il arunce la cresa de la cateva luni, sa i-l creasca si sa i-l educe altii.
Diela, hai sa o lasam moarta, cand Basescu rules si PD-L-ul e sfant, putem justifica orice, nu-i asa? Inghitim ca pe paine ceea ce vine de sus. Toata populatia devine o adunatura de lenesi si de nemerituosi care trebuie spanzurati, sanctionati etc. Mai de mult justificai taierea pensiilor.
Daca topicul era despre taierea salariilor acelor muncitori pe care ii deplangi acum, prin comparatie, gaseai o modalitate de a justifica si asta. Nu ma refer numai la tine ci la toti basistii. Nu conteaza care parte a populatiei sufera - ce sustineti voi e ca toti merita.
Angajatul fictiv este cu totul alta problema si stii asta foarte bine. Nu are nici o legatura u mamele care au muncit si au dreptul la indemnizatie.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 26 November 2010 - 10:37 AM
Scris 26 November 2010 - 10:47 AM
Finnian, la Nov 26 2010, 10:36 AM, a spus:
vorbeam despre firma la care lucrez şi despre cum patronii găsesc soluţia de a-şi ajuta familia pe spinarea muncitorilor care lucrează pt ei
dacă nora unor patroni beneficiază de maternitate maximă, deşi n-a muncit nimic la viaţa ei de cānd s-a măritat cu fiul patronilor, asta e īn dezavantajul tututor oamenilor care muncesc şi care au salarii mici şi care nu beneficiază de aceleaşi drepturi
o īnvăţătoare de 27 de ani şi-ar permite să-şi umfle salariul? e corect ca unii s-o facă?
n-am să justific niciodată īncălcarea legii sau folosirea ei abuzivă şi nici n-am să fiu de acord că unii sunt mai egali ca alţii īn ochii legii
şi din cāte văd sunt singura care a venit cu 2 soluţii
Citeaza
să se reinfiinţeze creşele de stat, dar cu personal calificat şi dedicat unde copii să fie supravegheaţi şi īngrijiţi cum trebuie
aşa s-ar rezolva problema a 50 de mămici o dată
sau altă soluţie - mai multe firme vecine să se asocieze īn amenajarea unui spaţiu pentru copii cu personal calificat care să aibă grijă de copiii angajaţilor īn timp ce aceştia sunt la servici, gratis sau contra unei sume mici
la urma urmei, firma cāştigă dacă părintele ştie că copilul e īn siguranţă şi se poate concentra asupra sarcinilor de servici
şi mai vin cu una, care mi se pare mai corectă - indemnizaţia de maternitate să fie fixă pt orice mămică, indiferent de salar, şi să fie egală cu salariu mediu din RO
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Copil fara parinti | Strut | 12 | 2.020 |
|
poate deveni orice copil un geniu?
|
**Lux** | 140 | 13.533 |
|
Grupele sanguine