sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

roman in strainatate,dar strain in romania Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   tass 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-January 06

Scris 10 January 2006 - 10:12 PM

Cand eram in tara asa ii vedeam pe cei ce rezidau de mai multi ani in strainatate...........
0

#2 Utilizator offline   tass 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 11 January 2006 - 01:10 PM

De obicei romanii care dobandesc o cetatenie straina sunt numiti de catre romanii din tara(Romania),"straini"(si aici nu ma refer la propriile familii).Asadar ei devin nemti ,americani,spanioli, italieni etc. Fara indoiala insa, in respectivele tari, chiar dupa 20 de ani continua sa fie straini, adica romani.
Sa fie oare vina comunismului?
In prezent, cu atatea familii intregi care traiesc in afara granitelor, continua acest mod de gandire in Romania?
La ce putem sa ne asteptam la intoarcerea in tara?
Mai apartinem Romaniei?
0

#3 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 11 January 2006 - 01:23 PM

E genul de întrebare la care trebuie sa-ti raspunzi singur.
Pot însa sa-ti spun ca nu e ceva care este specific româniei, aceeasi problema de apartenenta am mai întâlnit-o si la alte natii :tongue:
Ce e într-adevar surprinzator, este ca nu la toate natiile...nu am auzit de acest fel de probleme-spre exemplu- la anglo-saxoni, am întâlnit australieni, britanici sau ceva americani stabiliti prin Hong Kong si nu aveau deloc genul asta de întrebari existentiale...
interesant.
Pe de alta parte, intoleranta aproape fizica a celor ramasi în românia fata de co-nationalii lor plecati si stabiliti pe alte plaiuri si guri de rai, se poate explica printr-o xenofobie tipica tarilor ex-comuniste, ca si printr-o invidie cât se poate de umana.
Mai sunt si altele :D
But...who cares ? :D
0

#4 Utilizator offline   monica_b 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 19-December 05

Scris 11 January 2006 - 01:35 PM

mda.. e totusi o problema complexa.
trebuie facuta diferenta intre cei ce lucreaza doar in strainatate, si cei care au dobandit alta cetatenie.
in cazul celor care renunta la cetatenia romana, este clar ca ei au RENUNTAT la a fi roman. si asta o spun fara urma de rautate, este pur si simplu un fapt.

ramane totusi interesant faptul ca atunci cand un sportiv roman stabilit in strainatate obtine performante deosebite, brusc toata lumea "se lauda" cu el, ca fiind roman... :D
0

#5 Utilizator offline   tass 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 11 January 2006 - 01:57 PM

Cu cetatenie sau fara romanul tot roman ramane...O cetatenie demonstreaza faptul ca te-ai integrat perfect in respectiva comunitate.Daca eu voi dobandi cetatenia spaniola, voi fii: romanca cu cetatenie spaniola SI ATAT.
Dupa cum stiti e foarte dificil sa obtii o dubla cetatenie, asadar...A renunta la cetatenia romana NU INSEAMNA A RENUNTA DE A FI ROMAN!!!Sau respectivul act inseamna o spalare de creier sau ceva asemanator??????
De ce oare suntem atat de cruzi cu noi insine???
Va sigur ca daca s-ar pute alege intre cetatenie straina sau dubla cetatenie(romana-x), s-ar alege dubla in 99% dintre cazuri.Numai 1% ar renunta sa fie romani.
0

#6 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 January 2006 - 02:11 PM

renuntarea la cetatenia româna, daca e voluntara, mie mi se pare o decizie cam ...prosteasca.
Dar îi pot întelege pe unii, mai colerici asa ce firea lor, care pur si simplu au facut-o ... "de-ai 'reacu" :D
Altii au facut-o ca o masura de protest, si pe acestia îi salut.

Dar mai e un caz, când aceasta renuntare devine o conditie sine-qua-non a dobândirii cetateniei celeilalte..
unii din colegii nostri mai obisnuiti cu berea si cârnaciorul bavarez ne-ar putea spune mai multe despre astea :D
Adicatelea, LEGEA tarii în care te stabilesti te obliga s-o faci, asa ca vreai nu vreai, bea Grigore agheazma :tongue:

Parerea mea este ca e bine sa ai cât mai multe pasapoarte, e întotdeauna util...îmi vine în minte doar un egzemplu, daca vreai sa închiriezi o masina pe otopeni, pe pasaport românesc te costa mai putin...
so, why pay more ??

dar asta nu schimba nimic din fapul ca pentru cei ramasi "acasa" (sa pastram aceasta denumire pentru românica) -de cele mai multe ori- românii plecati sunt niste tradatori care s-au vândut pe un pumn de gologani gauriti

Fisiere atasate

0

#7 Utilizator offline   tass 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 11 January 2006 - 02:25 PM

Nu stiu in Germania, dar in Spania,cel putin, pt. a-ti schimba cetatenia trebuie sa depui cerere si numai dupa o anumita perioada de timp in care ai fost rezident(de ex vreo 10 ani cu acte in regula).Asadar prin lege nu te obliga,in schimb, hai sa zicem ca te obliga imprejurarile, pt.a ti se deschide noi orizonturi, noi posibilitati...Si totusi, asta nu inseamna sa fii nici tradator, nici prost, nici a d-apai...Pur si simplu profiti de ceea ce ti se ofera, asta da, cu riscuri ce-i adevarat...Riscul de a fi judecat, acuzat si scuipat, fara ca unul dintre acuzatori sa se opreasca macar un moment si sa te intrebe:"Ei bine, ce simti?"
0

#8 Utilizator offline   monica_b 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 19-December 05

Scris 11 January 2006 - 02:33 PM

Vezi postareatass, la Jan 11 2006, 02:25 PM, a spus:

Pur si simplu profiti de ceea ce ti se ofera, asta da, cu riscuri ce-i adevarat...Riscul de a fi judecat, acuzat si scuipat, fara ca unul dintre acuzatori sa se opreasca macar un moment si sa te intrebe:"Ei bine, ce simti?"

crezi ca e chiar atat de dramatica situatia?? eu nu stiu pe nimeni care sa reactioneze astfel la cei plecati din tara...
0

#9 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 January 2006 - 02:35 PM

Vezi postareatass, la Jan 11 2006, 01:25 PM, a spus:

...Riscul de a fi judecat, acuzat si scuipat, fara ca unul dintre acuzatori sa se opreasca macar un moment si sa te intrebe:"Ei bine, ce simti?"

Asta nu e riscul cel mai mare...
Dar, revenind, nu am avut senzatia ca sentimentul de compasiune, iubire a aproapelui (vecinul de palier, colegul de la coada, etc.) si acceptare a diferentelor sunt atribute ale complexei personalitati mioritice :D
0

#10 Utilizator offline   tass 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 11 January 2006 - 02:40 PM

Defineste complexa personalitate mioritica...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi TOEFL
AVETI IDEE...?
serene  10 27.640
Hot Topic (New) Atasamente Românii de la Marginea Europei
Marginalizati si Minimizati
Marlboro  25 7.622
Replici noi Atasamente Budapesta nightwish  17 4.285
Hot Topic (New) Romanii din Irlanda
Cei care traiesc in irlanda postati aici.
yoghy  25 20.684
Replici noi fara munca orr0r  1 4.241