sau Inregistrare

• 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

O intrebare pentru Dumnezeu Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 20 November 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Nov 20 2010, 09:47 AM, a spus:

Sa incerci sa nu faci rau ca sa fie bine.Hagi stie de ceva timp secretul suprem.

Da, asta e rolul general pe care il avem cu totii, dar fiecare mai are si un rol special, exact, bine definit, cu nume proprii.
0

#22 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 20 November 2010 - 09:52 AM

Conform lui Carlin tu ai cam vrea sa sti care e locul tau in planul divin.
0

#23 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 November 2010 - 10:00 AM

Cam da... asta ar fi intrebarea mea pentru El. Rolul meu exact... ca sa nu devin ghicitoare.
0

#24 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 20 November 2010 - 10:05 AM

Vezi postareamica_curioasa, la Nov 20 2010, 10:00 AM, a spus:

Cam da... asta ar fi intrebarea mea pentru El. Rolul meu exact... ca sa nu devin ghicitoare.

Nu cred ca exista asa ceva.Daca ar exista n-ai mai avea libertatea de a alege.Fiecare ar avea posibilitatea sa fie ceea ce doreste ,unde doreste,pentru cine doreste etc.
0

#25 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 November 2010 - 10:15 AM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Nov 20 2010, 10:05 AM, a spus:

Nu cred ca exista asa ceva.Daca ar exista n-ai mai avea libertatea de a alege.Fiecare ar avea posibilitatea sa fie ceea ce doreste ,unde doreste,pentru cine doreste etc.

Nu-mi vad rostul in lume daca traiesc numai prin mine si pt mine... pt ca eu mor, dar lumea merge inainte. De aceea vreau sa fac parte din ea, sa fiu o zala din inlantuirea ei, sa ocup un loc in Intregul ei, ca sa am continuitate, sa raman in ceva.

Nu vreau sa mor, dar nici sa traiesc doar pentru a muri...
0

#26 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 20 November 2010 - 10:33 AM

Vezi postareamica_curioasa, la Nov 20 2010, 10:14 AM, a spus:

Nu-mi vad rostul in lume daca traiesc numai prin mine si pt mine... pt ca eu mor, dar lumea merge inainte. De aceea vreau sa fac parte din ea, sa fiu o zala din inlantuirea ei, sa ocup un loc in Intregul ei, ca sa am continuitate, sa raman in ceva.

Cand spui lume trebuie ca te referi la oameni.
Cineva imi spunea odata ca pe langa mostenirea genetica parintii ne lasa pe lume si cu un altfel de mostenire.O mostenire spirituala,sufleteasca.Daca in trecutul familiei tale au fost multi necredinciosi,multi care au sfidat pe dumnezeu ,care au facut rau,atunci si tu este predispusa la a face rau,sfida pe dumnezeu etc.Liberul arbitru insa iti lasa puterea de a alege intre a face ceea ce au facut cei dinaintea ta si ceea ce crezi tu ca e bine.Ascultand raul care este in tine prin nastere nu poti transmite copiilor tai decat tot rau.Daca in schimb alegi sa ignori acel rau si reusesti atunci ai sansa de a transmite copiilor tai si predispozitia spre a face bine.Pentru familia ta ,tu ai putea fi veriga care sa incline balanta spre bine.Pentru lume familia ta poate fi veriga care sa incline balanta spre bine.Rolul tau pare mic insa el poate fi determinant.Pentru a ti-l asuma e nevoie de putere si credinta.
0

#27 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 November 2010 - 10:41 AM

Vezi postareaSeqenenreTao, la Nov 20 2010, 10:33 AM, a spus:

Cand spui lume trebuie ca te referi la oameni.
Cineva imi spunea odata ca pe langa mostenirea genetica parintii ne lasa pe lume si cu un altfel de mostenire.O mostenire spirituala,sufleteasca.Daca in trecutul familiei tale au fost multi necredinciosi,multi care au sfidat pe dumnezeu ,care au facut rau,atunci si tu este predispusa la a face rau,sfida pe dumnezeu etc.Liberul arbitru insa iti lasa puterea de a alege intre a face ceea ce au facut cei dinaintea ta si ceea ce crezi tu ca e bine.Ascultand raul care este in tine prin nastere nu poti transmite copiilor tai decat tot rau.Daca in schimb alegi sa ignori acel rau si reusesti atunci ai sansa de a transmite copiilor tai si predispozitia spre a face bine.Pentru familia ta ,tu ai putea fi veriga care sa incline balanta spre bine.Pentru lume familia ta poate fi veriga care sa incline balanta spre bine.Rolul tau pare mic insa el poate fi determinant.Pentru a ti-l asuma e nevoie de putere si credinta.

Nu stiu bunicii si strabunicii cat bine sau rau or fi facut, dar parintii mei nu stiu ce e ura, rautatea, invidia, nu sunt prefacuti. Sunt sinceri, directi si-si vad de treaba lor. Nu se baga in viata altora... De aceea la noi in familie nu stie nimeni ce-i aia ura, tradare, toti facem (sau incercam) ceea ce trebuie. Nu suntem oameni bisericosi, dar credem ca exista ceva care echilibreaza toate lucrurile.
Avem demnitatea noastra, dar nu ne deranjeaza sa ne supunem unui scop mai inalt decat noi insine. Deocamdata acest scop a fost familia; fiecare am pus familia pe primul loc.
Si daca aleg sa ma supun unui scop dincolo de mine, e tot liber arbitru. Adica aleg sa nu traiesc pt mine, ci sa ma supun altcuiva...
0

#28 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 20 November 2010 - 11:20 AM

Vezi postareamica_curioasa, la Nov 20 2010, 11:41 AM, a spus:

Si daca aleg sa ma supun unui scop dincolo de mine, e tot liber arbitru. Adica aleg sa nu traiesc pt mine, ci sa ma supun altcuiva...

A te supune fara sa intelegi esenta acestei supuneri nu duce neaparat la ceva bun. Avem liber arbitru si posibilitatea de alegere intr-o lume plina de restrictii impuse tot de oameni, pentru binele lor individual ci nu pentru binele plenar. In timp ce eu bat in taste in acest moment, intr-o oarecare parte a lumii un copil moare de foame. Pentru ca fiecare suflet de pe acest pamant sa indeplineasca voia tatalui, este necesara o schimbare radicala a structurii sociale. O persoana care nu are posibilitatea de a avea painea cea de toate zilele, nu prea are parte de liber arbitru ci actioneaza conform instinctului primar. Liber arbitu deplin au doar acei oameni care au ajuns in varful ierarhiilor sociale, si care ar trebui sa se supuna vointei tatalui. Dar pentru a ajunge in varful ierarhiilor, sufletul se pierde si devine pervertit. Sau daca sa zicem, un suflet pur ajunge in varf, va fi mancat instantaneu de lupii hulpavi.

Aceasta postare a fost editata de ironic: 20 November 2010 - 11:35 AM

0

#29 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 November 2010 - 11:29 AM

Vezi postareaironic, la Nov 20 2010, 11:20 AM, a spus:

A te supune fara sa intelegi esenta acestei supuneri nu duce neaparat la ceva bun.

E adevarat ce spui tu, dar fiecare simte sa faca ceva, si daca simte asta, ceva a inteles el... Poate sunt eu prea trista in momentul asta ca sa-mi pese prea mult de binele meu, obtinut pe spatele altuia. Dar nu-mi pasa, pentru ca stiu ce inseamna sa nu fii fericit si nimeni nu merita sa fie nefericit, pentru ca nimeni nu e rau absolut.
Asa ca eu inca Il intreb pe Dumnezeu care e rolul meu exact si cum as putea eu schimba ceva, pentru stau si simt ca stau rau, nu-mi gasesc locul, nu sunt implinita. Fiecare ne simtim impliniti altfel.
0

#30 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 20 November 2010 - 11:39 AM

Vezi postareamica_curioasa, la Nov 20 2010, 12:29 PM, a spus:

Asa ca eu inca Il intreb pe Dumnezeu care e rolul meu exact si cum as putea eu schimba ceva, pentru stau si simt ca stau rau, nu-mi gasesc locul, nu sunt implinita. Fiecare ne simtim impliniti altfel.

Eu cred ca rolul fiecaruia este acela de a fi.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Este oare suficient ceea ce facem pentru religia noastra,pentru sufletul nostru? Aynur  15 2.773
Hot Topic (New) Dumnezeu ne pune sa alegem dintre scenarii karmice? VictorN  68 6.114
Poll (No New) Chestionar:    Este divinitatea imorala ? Fornever  133 9.860
Hot Topic (New) Chivotul Domnului
...sau Chivotul Legamintului
Bagherra  32 6.991
Hot Topic (New) Atasamente Geneza
o intrebare
octavc  1.152 51.845