sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Aikido Yoshinkan ATITUDINE, PRESTANTA, ARMONIE. Arte martiele de inalta tinuta Evaluare topic: - - - - -

#31 Utilizator offline   Hydro 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-May 11

Scris 14 June 2011 - 05:27 PM

Nu. Un astfel de practicant nu stie sa lupte in primul rand. Deci cu cine sa lupt? Corp la corp n-are nicio sansa. La lovituri cu atat mai putin.
In al doilea, sunt constient eu de inconstienta lui, daca ar avea de gand sa schimbe niste lovituri cu mine, el folosind "tehnicile" de Aiki.

Aceasta postare a fost editata de Hydro: 14 June 2011 - 05:27 PM

0

#32 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 14 June 2011 - 05:33 PM

Intrebarea nu este fara motiv. Sunt curios sa gasesc pe cineva care a luptat impotriva unui aikidoka. Pe MMA/Aikido nu ii pun la socoteala, ce am vazut in ring semana mai mult a ju-jitsu decat a aikido.
0

#33 Utilizator offline   Hydro 

• Boboc
  • Pip

Scris 14 June 2011 - 05:37 PM

Vezi postareaS.R., la 14 June 2011 - 05:33 PM, a spus:

...ce am vazut in ring semana mai mult a ju-jitsu decat a aikido.

Pai nici nu avem cum sa vedem altceva, deoarece Aiki e complet impracticabil in conditiile in care adversarul nu coopereaza. Asta e una din premisele fundamental gresite ale acestui stil: cooperarea.
A doua ar fi ca adversarul e atat de naiv si lipsit de notiuni combative, incat aikidoka il invarte cum vrea el. Basme cu zane.

Aceasta postare a fost editata de Hydro: 14 June 2011 - 05:37 PM

0

#34 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 16 June 2011 - 07:55 PM

Contactul dur ca unic scop ,duce in final doar la variante ale artelor martiale lipsite de finete,bazate mult prea mult pe rezistenta la lovituri si forta bruta ,in dauna tehnicii si excluzand latura filozofica a fenomenului artelor martiale.Chiar daca nu poate ajunge campion respectat,orice huiduma rezistenta si fortoasa ,cu pregatire martiala minima ,venind de oriunde,box,lupte libere ,rugby ,ori direct din strada, poate face cariera in cusca ,pana la un nivel pe care il consider indecent de ridicat si mediatizat,nu mai vorbesc de recompensa financiara.
0

#35 Utilizator offline   Adriaann 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 23-April 11

Scris 18 June 2011 - 05:21 PM

Vad ca nu a raspuns nimeni la intrebarea mea despre noul dojo de la Lia Manoliu. Am mai cautat pe google si am vazut ca acolo la noua locatie sunt de fapt doua echipe care fac aikido, fiecare cu scoala lui.
Cei nou veniti au pus iar afise peste tot in zona si se lauda ca sunt din Federatia Romana de Aikido Yoshinkan. Am gasit saitul lor pe net si se pare ca au doua sali in Bucuresti si altele prin alte orase. Mai fac o incercaer sa intreb "comunitatea" de forumisti daca are cineva idee cum merge treaba la noul dojo. Am gasit ceva si pe You Tube, unde astia de la Yoshinkan au deschis un canal TV.... nu sunt foarte multe filme puse, dar din ce apare acolo oamenii par bine dotati si cu experianta. Problema este ca filmarile sunt la cealalta sala a lor de la Matei Basarab si acolo nu prea imi convine locatia, pierd prea mult cu drumul. Mai apar filmari si de la o locatie mai veche, care acum nu mai e functionala, undeva la Tudor Vladimirescu. Sper ca si la noua sala de la Lia Manoliu au instructor la fel de bun.

Vezi postareaHydro, la 13 June 2011 - 10:22 PM, a spus:

Mai, voi chiar va imaginati ca un agresor adevarat recurge la miscarile alea stupide impotriva carora dezvoltati voi tot felul de tehnici fanteziste? Care naiba-i prostul ala care te loveste plecand dupa lovitura ca inotatorul? Care-i prostul ala care nu loveste in serii, combinatii? Voi v-ati batut vreodata in viata voastra pe bune, ca sa vedeti in ce consta dinamica unei lupte reale si care-s solutiile cu adevarat eficiente impotriva unor atacuri reale? Pai nu, ca altfel nu mai dadeati importanta tangourilor astea japoneze. Culmea e ca o faceti azi, cand sunt o multime de modalitati de a va informa in ce consta o lupta reala, cum se desfasoara si ce antrenament e necesar pt a fi un luptator cu adevarat bun. In realitate si nu in imaginatie. Nu v-ati intrebat niciodata de ce nu exista campioni de Aikido in marile competitii de MMA? Oare de ce? Pt ca nu-s pregatiti pt o confruntare realista, cu un adversar serios. De ce n-are Aikido competitii pt a verifica aplicabilitatea tehnicilor sale? Simplu. Pt ca intr-o lupta reala nu "gandesti" ca pe saltea la antrenament, nu mai colaborezi cu partenerul si nici el cu tine. Iar asta duce la concluzia ca tangoul asta n-are nicio legatura cu lupta reala ci cu imaginatia. Promite marea cu sarea dar in final e timp pierdut. Mai bine faci aerobic sau bodybuilding daca vrei pregatire fizica. Daca vrei pregatire fizica si psihica in domeniul martial, pai atunci faci un stil combativ, fara limite stupide, competitional. Dansatorii astia habar nu au ce inseamna sa incaseze o serie rapida de pumni si picioare, nu le mai cer sa si execute asa ceva intr-un mod eficient. Deci cine are spirit de luptator si calitatile fizice aferente nu-si consuma energia aiurea imbatandu-se cu apa rece ca va deveni mare maestru de A.M. cu Aikido. Nu exista mare maestru fara ca sa fi fost candva un mare campion in discipline combative sub un regulament minimal. Retineti : cu cat un stil este mai confortabil cu atat e mai...fantezist. Daca atrage prea multe femei si baieti cuminti e clar.

Imi permit sa ma bag dupa ce am practicat Aikido Yoshinkan in Japonia. Esti foarte putin informat cu privire la Aikido si probabil ca nu te voi convinge dar macar o sa te pun pe ganduri... In Japonia Yoshinkanul este arta martiala care este practicata de fortele de politie. Practicarea aikido nu are rolul de a te pune sa castigi vreo competitie, de altfel nici nu exista competitii in aikido. Asta e si motivul pentru care nu ai vazut si nu vei vedea campioni de vreun fel in aikido.
Baletul pe care ti se pare ca il practica este in realitate modalitatea de a invata tehnicile de baza, intai incet, beneficiind de colaborarea partenerului, dar te asigur ca totul se complica, devine extrem de rapid si dur pe masura ce tehnica este stapanita. Se ajunge pana acolo ca se poate raspunde cu o viteza incredibila loviturilor adversarului potential. La centurile negre antrenamentele includ momente de o duritate pe care daca ai cunoaste-o nu ai mai vorbi de "balet".
Si, in final, cred ca in timp trebuie sa iti diversifici tehnicile trecand prin mai multe arte martiale. Din toate ai cate ceva de invatat!
0

#36 Utilizator offline   yoshinkan 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 22-October 08

Scris 01 July 2011 - 10:13 AM

Aikido Yoshinkan este o artă marțială eficientă, în măsura în care îi acorzi timp să o cunoști îndeajuns pentru a deveni eficientă, și este cu siguranță una dintre cele mai complexe. În mod normal, aikido se poate adapta cu usurință oricarui om, indiferent de sex, statură sau fizic, fiind o artă bazată pe armonie și pe coordonarea fluxului energetic al atacului. Astfel, ea se pretează oricărui stil de luptă și, extrem de important, poate ramâne eficientă în fața oricărui tip de atac, indiferent de forța fizică a combatanților sau a numarului de atacatori. Cele menţionate aici sunt valabile atâta timp cât diferența de forță sau/și cea de greutate nu este dusă la extrem. Evaluări empirice arată că, în principiu, această diferenţă nu ar trebui să depășească raportul de aproximativ 1:1.5

Evaluările făcute la sala unde ma antrenez eu arată că raportul de greutate (sau de forță) menționat trebuie luat doar cu titlu orientativ. El poate să difere de la caz la caz în funcție de mulți parametri. Pentru a-l face un subiect viabil de discuție suntem însă nevoiți să simplificăm "ecuația", putând astfel să dăm următorul exemplu: practica a arătat că un om de 70 kg nu ar mai putea fi la fel de eficient într-o luptă reală împotriva unui om de peste 100 kg, decât în cazul în care diferența de tehnică (și de experiență de luptă) dintre cei doi ar fi și ea la fel de mare în avantajul celui de 70 kg... Însă în cazul unui raport echilibrat la nivel de tehnică, cel de 100+ kg va fi net avantajat într-o confruntare directă, deseori tehnica "pură" neputând suplini pe deplin diferența mult prea mare de greutate și forță dintre cei doi. De altfel, aceasta este şi motivaţia pentru care în sporturi cum ar fi boxul, lupta din ring se dă între persoane care se încadrează strict într-o anumită categorie de greutate, pentru a nu fi avantajat cel cu o greutate mai mare, despre care se poate presupune că are şi o masă musculară mai mare.
0

#37 Utilizator offline   Hydro 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 July 2011 - 07:16 PM

Vezi postareaBurel001, la 16 June 2011 - 07:55 PM, a spus:

Contactul dur ca unic scop ,

Nu asta este unicul scop ci invingerea cat mai rapida si decisiva a adversarului.

Citeaza

duce in final doar la variante ale artelor martiale lipsite de finete,

Finetea este pt ora de arte plastice. :)

Citeaza

bazate mult prea mult pe rezistenta la lovituri si forta bruta ,

Fara forta si rezistenta nu esti luptator bun.

Citeaza

in dauna tehnicii

Tehnica are cea mai mica importanta. Pregatirea psihologica si fizica sunt principalele. Tehnica vine pe locul 3.

Citeaza

si excluzand latura filozofica a fenomenului artelor martiale.

Pt filozofie mergi la biblioteca.

Citeaza

Chiar daca nu poate ajunge campion respectat,orice huiduma rezistenta si fortoasa ,cu pregatire martiala minima ,venind de oriunde,box,lupte libere ,rugby ,ori direct din strada, poate face cariera in cusca ,pana la un nivel pe care il consider indecent de ridicat si mediatizat,nu mai vorbesc de recompensa financiara.

Orice invingator este respectabil. Indiferent de origine, dimensiuni si alte povesti. :)

Vezi postareaAdriaann, la 18 June 2011 - 05:21 PM, a spus:

Imi permit sa ma bag dupa ce am practicat Aikido Yoshinkan in Japonia.

Irelevant.

Esti foarte putin informat cu privire la Aikido
Ca sa-ti dai seama ca o vrajitoare minte nu-i nevoie sa citesti carti de vrajitorie.
La A.M. e si mai usor. Daca te-ai batut macar odata in viata ta si i-ai vazut si pe altii cum se bat, nu-ti trebuie mult sa-ti dai seama care sistem este aplicabil cu succes.

In Japonia Yoshinkanul este arta martiala care este practicata de fortele de politie.
Irelevant. Poa' sa-l practice si SEAL si SWAT si FBI si CIA ca tot ineficient ramane intr-o lupta reala, adica brutala.

Practicarea aikido nu are rolul de a te pune sa castigi vreo competitie, de altfel nici nu exista competitii in aikido.
Deci cum spuneam, nu este o arta compatibila nici macar cu realismul competitional, controlat prin regulament, dar ce sa mai vorbim de coltul strazii. :)

Asta e si motivul pentru care nu ai vazut si nu vei vedea campioni de vreun fel in aikido.
Cunosc motivul si de aceea-l critic. :)

Baletul pe care ti se pare ca il practica este in realitate modalitatea de a invata tehnicile de baza, intai incet, beneficiind de colaborarea partenerului, dar te asigur ca totul se complica, devine extrem de rapid si dur pe masura ce tehnica este stapanita.
Te asigur si eu ca sunt povesti. Du-te cu tehnica aia stapanita la un tip de 100 kg, iesit din pucarie si fa-l KO daca te injura. :)

Se ajunge pana acolo ca se poate raspunde cu o viteza incredibila loviturilor adversarului potential.
Mituri. Cat timp nu ai reflexele necasare executiei loviturilor si apararii contra lor, ti-o iei cu toata viteza aia supersonica. :)

La centurile negre antrenamentele includ momente de o duritate pe care daca ai cunoaste-o nu ai mai vorbi de "balet".
Nu exista asa ceva din moment ce partenerii colaboreaza iar asta o fac strict intr-un singur concept de lupta.

Vezi postareayoshinkan, la 01 July 2011 - 10:13 AM, a spus:

Aikido Yoshinkan este o artă marțială eficientă,

Eficienta asta se demonstreaza nu se speculeaza/teoretizeaza. Ofera-ne niste filme cu lupte adevarate in care niste indivizi castiga cu tehnica de Aikido. Da' fara regie.

Aceasta postare a fost editata de Hydro: 24 July 2011 - 07:13 PM

0

#38 Utilizator offline   Profu_Soso 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-September 11

Scris 01 September 2011 - 08:23 PM

Pe aceasta planeta, Pamant, care ne apartine tuturor, inclusiv noua, practicantilor de Aikido, este loc pentru toata lumea. Noi, prin natura antrenamentelor noastre, ne antrenam nu numai fizicul ci si spiritul si mentalul. Si, nu cred ca deranjam pe nimeni. Nu ocupam sala nimanui si nu o facem pe bani altora. Este alegerea noastra. De ce am ales asa? Este mai greu de inteles. Asa cum exista o diversitate atat de mare de discipline sportive exista si o diversitate de stiluri in artele martiale si o diversitate de sisteme de lupta. Noi am ales calea aikido-ului, mai precis a Yoshinkan-ului, si nu cred ca e cazul sa avem permisiunea sau acceptul altora pentru ceea ce facem. Noi asta si asa vrem sa facem. Noi nu o sa jignim pe nimeni si nu o sa criticam pe nimeni. Din contra, avem doar aprecieri pentru toti cei ce-si petrec o parte a timpului in dojo. Ma antrenez si eu si in spirit mai eficient, mai "rau" (pe care il respect si chiar il admir - pana la un punct), fara sa-l critic, dar, consider ca meritam acelasi respect. Noi, cu totii, dorim sa facem parte dintr-o multime -cea a societatii- pe care ne-o dorim mai buna, mai corecta, mai etica. Nu o sa imi propun niciodata sa fiu mai "barbar" decat altcineva. Intotdeauna se vor gasi suficienti indivizi care sa fie si mai barbari si mai duri decat mine. Eu insa imi propun sa fiu mai bun si sa nu fiu un invins. Dar pentru asta, pe langa pregatirea fizica, rezistenta si tehnica, trebuie in primul rand minte si strategie. Eu prefer sa fiu un "ciobanesc german" inteligent, puternic si "dresat" (antrenat) care poate oricand sa muste (daca este nevoie), decat un "pittbull" care stie doar sa muste si are creierul cat o nuca. Inca nu am auzit de un ciobanesc german sa fie pus in dificultate de un pittbull. Asa si in artele martiale, adevaratii practicanti avansati de aikido sunt niste ciobanesti germani. Si la 50, 60, 70 de ani sunt apti de lupta. Din cate stiu eu, cei din sistemele de lupta, pana la 40 de ani isi dezvolta ceafa, iar dupa aceasta varsta isi dezvolta burta. La 60-70 de ani nici nu mai sunt in stare sa stea in garda, ne-mai vorbind de rezistenta. Am si eu o intrebare: de ce foarte multi mari sportivi de performanta, din judo, karate, lupte (cum e si cazul meu), etc se indreapta catre Aikido? De ce nu se duc inspre sistemele de lupta (gen KB)? Pentru ca acolo, este campul celor tineri, a celora care vor sa fie eficienti dupa cateva luni (pentru cativa ani)? Pentru ca vor sa ramana adevarati luptatori, cu tinuta martiala, si la 60 si la 70 de ani. Aikido nu te va pregati sa iesi pe strada si sa-l cauti pe cel de 100 kg evadat de la puscarie si sa-l bati. Te va pregati sa fi capabil sa nu te poata bate nimeni, nici macar acel puscarias. Inca o data precizez, dupa conceptia mea, avand o oarescare experienta in domeniu, ordinea pe care o consider eu importanta in sirul calitatilor unui luptator este: minte, strategie, tehnica, forta, rezistenta. Daca le ai pe primele, nici nu ai atata nevoie de ultimele. Bineinteles, ideal este sa le ai pe toate. Lupta se incheie in cateva secunde (sau se poate incheia chiar fara sa mai aiba loac). Personal, nu voi fi niciodata fericit sau multumit sa constat ca sunt mai "rau" decat altcineva. Ma voi considera OK daca voi putea fi mai bun (d.p.d.v. minte, strategie, inteligenta, spirit, forta, tehnica, rezistenta). Imi manifest pe aceasta cale respectul pentru toti cei care cauta "calea". Osu.
0

#39 Utilizator offline   yoshinkan 

• Boboc
  • Pip

Scris 16 October 2011 - 03:47 PM

La Complexul Olimpic "Lia Manoliu" s-a deschis recent o noua sala de antrenamente, unde se organizeaza cursuri de arte martiale japoneze traditionale - Aikido scoala Yoshinkan. Antrenamentele incep cu o incalzire ce rivalizeaza cu fitness-ul profesional. Numarul redus de cursanti permite o abordare individualizata a fiecaruia si o evolutie rapida a procesului de asimilare a tehnicilor. Clubul are o tenta elitista, fiind frecventat de lucratori din multinationale, diplomati, profesori, medici precum si de studenti.
Din 2 noiembrie 2011 incep si cursurile pentru copii.
Detalii pe pagina web a Federatiei Romane de Aikido Yoshinkan sau la tel 0722-588010.
Va asteptam cu placere la sala!!
0

#40 Utilizator offline   yoshinkan 

• Boboc
  • Pip

Scris 31 March 2012 - 07:13 AM

Un raspuns excelent la eternele ciorovaieli pe tema CARE ARTA MARTIALA E MAI BUNA am gasit aici
http://aikido-yoshin...l#axzz1qfU1Li6t
Si eu sunt de aceeasi parere, ca fiecare practica o anumita arta martiala pentru un motiv, a gandit bine cand a ales, vin momente cand decide sa treaca si pe la altii, dar nu exista o arta martiala care sa se potriveasca la toti. Probabil de aceea au rezistat sute sau poate mii de ani atatea stiluri de arte martiale....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic