sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

OS Crash ! Blue screen, memory dump Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 14 November 2010 - 12:54 AM

Fisier atasat  BSOD_Office2010.jpg (102.71K)
Number of downloads: 18

Rezumat al problemei :

- Sistem de operare original in laptop : Windows Vista ( dezastru, cel mai prost Windows facut de Microsoft)

- Mi sa acrit de Vista si am instalat Windows 7. Prima data un Upgrade si dupa aceea un Clean Install (a fost nevoie)

- Totul a fost ok pana acum doua saptamani cand OS- ul started crashing. Incepe dintrodata in mijlocul unei sesiuni de browsing sau chiar si cand computerul e idle. Ecran negru, ca si cum as fi stins monitorul, dupa care apare mereu faimosul ercan albastru ca in fotografia de mai sus.

In etapele care urmeaza imi da de ales intre doua optiuni:

- attempt repair ( am incercat asta, scaneaza sa vada daca gaseseste probleme, incearca sa repare, esueaza....this computer can not be repaired automaticaly)

- start windows normaly (am incercat si asta...se intoarce inapoi la ecran negru, apoi albastru si toata sarada incepe de la inceput)

Sunt zile cand face faza asta de 20 de ori la rand si a 21-a oara isi revine la normal, windows reinitiaza si ma mai lasa sa operez computerul pe o perioada la ghici pana decide sa o ia de la inceput.

Ce am incercat:

- Reboot cu F10, intoarcerea la factory settings, deci inapoi la Vista (esec....acelasi lucru se intampla si dupa reformatare si intoarcerea la starea originala de fabricatie)

- reinstalat Windows 7 optiunea Upgrade ( crashing in mijlocul instalarii...motiv legat de un Nvidia Display Driver de la Sony Vaio (original software din fabricatie) care nu este compatibil cu Windows 7.

- reinstalat Windows 7 optiunea Clean Install ( a functionat....deocamdata nu sa mai intamplat nimic, dar nu bag mana in foc ca sa rezolvat ceva)

Ce as dori de la voi sunt niste explicatii cu privire la problema aparenta pe care o am, ce poate fi sau ce este si cum se poate repara, rezolva. Are oare nevoie de debugging ? Asta sa fie problema ?
Cine se pricepe la chestii din astea, va invit sa elaborati.
Mersi.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 14 November 2010 - 01:01 AM

0

#2 Utilizator offline   Dzidzean 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 14 November 2010 - 03:33 AM

Nu prea mă pricep, dar dacă folosești cumva un antivirus precum Nod32, s-ar putea să fie din cauza asta.
Și eu pățeam exact la fel pānă să dezinstalez Nod32.
0

#3 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 November 2010 - 07:10 AM

Vezi postareaGreenberg, la Nov 14 2010, 03:33 PM, a spus:

Nu prea mă pricep, dar dacă folosești cumva un antivirus precum Nod32, s-ar putea să fie din cauza asta.
Și eu pățeam exact la fel pānă să dezinstalez Nod32.

Nu e de la antivirus.
Oricum folosesc Nod. Subscriptia mea la Internet Security este directa on line, de la service provider.

Fisier atasat  Untitled.png (147.07K)
Number of downloads: 9
0

#4 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 14 November 2010 - 09:47 AM

Lasind partea de soft deoparte, ai verificat temperaturile???
0

#5 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 November 2010 - 10:49 AM

Vezi postareaNaeema, la Nov 14 2010, 07:10 PM, a spus:

Nu e de la antivirus.
Oricum folosesc Nod.

Corectie ...NU folosesc Nod.

Vezi postareaJugulator, la Nov 14 2010, 09:47 PM, a spus:

Lasind partea de soft deoparte, ai verificat temperaturile???

Yep. Totul e in ordine la capitolul asta.
0

#6 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 14 November 2010 - 10:52 AM

s-ar putea sa te ajute ASTA
0

#7 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 14 November 2010 - 12:54 PM

Tune-up Utilities

http://download.cnet.com/TuneUp-Utilities-...4-10206416.html

bafta

( Price: Free to try (15-day trial) $49.95 to buy )
0

#8 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 November 2010 - 09:11 PM

Mersi celor care au raspuns.
Am discutat azi cu cineva care se pricepe la chestii din astea si dupa cate i-am explicat, mi-a spus ca problema era acel display driver Nvidia care nu e compatibil cu Windows 7. Cand aparea ecranul albastru spunea mereu ca am instalat un software sau hardware ce creaza probleme si computerul are nevoie sa se inchida ca sa nu provoace daune.

Dupa ce am instalat Windows 7 clean install nu mai aveam acel driver. Am observat asta pentru ca Aero theme in Windows 7 nu functiona si optiunile Shutdown & Sleep au disparut din Start. A mai ramas doar optiunea Hibernate, asa ca m-am dus pe pagina Sony Support si mi-am reinstalat de acolo driverul cu pricina. Ce nu stiam eu e faptul ca o sa-mi cauzeze varza in sistem datorita incompatibilitatii cu sistemul de operare.

Acum totul pare a fi ok fara driverul poznas.
0

#9 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 14 November 2010 - 10:00 PM

Mi se pare de-a dreptul ridicol ca Windows 7 inca sa permita instalarea de drivere care nu sint compatibile cu hardware-ul. Poti sa ne spui mai exact de unde instalasesi driverul buclucas?
0

#10 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 November 2010 - 11:43 PM

Vezi postareaJugulator, la Nov 15 2010, 10:00 AM, a spus:

Mi se pare de-a dreptul ridicol ca Windows 7 inca sa permita instalarea de drivere care nu sint compatibile cu hardware-ul. Poti sa ne spui mai exact de unde instalasesi driverul buclucas?

Ok...sa explic : laptopul meu e Sony Vaio si din fabricatie el are driverele lui. Cand am instalat prima data Windows 7 peste Vista, l-am instalat ca upgrade ca sa pot pastra toate programele si fisierele pe care le aveam pe hard drive. Vina a fost a mea ca nu am verificat la Windows 7 Compatibility Center sa vad compatibilitatea la software. Daca faceam mai intai un scan si analiza mi-ar fi spus acolo din prima ce software existent nu va fi compatibila cu noul OS. Am aflat ulterior, the hard way.

Deci, Windows Vista a fost upgraded la Windows 7 si tot ce aveam in comp. mi-a ramas intact, inclusiv tot software-ul original cu care am cumparat computerul. Asta a fost si scopul unui upgrade in comparatie cu clean install.

Dupa instalare am vazut ca tot i-mi aparea o alerta care spunea ca un driver e blocat/respins datorita incompatibilitatii. Eu tot inchideam alerta si am ignorat chestia dar nu a durat mult si am dat de problema din acest topic. Atunci nestiind ce pot face si nerealizand ca toata problema poate fi doar de la driverul ala, am reinstalat Win 7 dar de data asta clean install. Mi-am salvat toate fisierele pe external hard drive si eram constienta ca toate chestiile de la Vaio atat cat si original software vor fi sterse.

Dupa a doua instalare,totul era perfect dar am observat ca nu pot folosi Aero Theme in Windows 7 si ca mi-au disparut optiunile Shutdown computer si Sleep iar motivul dat era ca imi lipseste un Graphic Display Driver. Bun...in ignoranta mea, dau fuga pe pagina de support la Sony Vaio compuers si imi reinstalez de acolo driverul original.
( pentru cei care au computere de la sony vaio exita on line web site http://esupport.sony.com/US/perl/model-hom...Z180E&LOC=3 de unde se pot descarca si reinstala software originale,drivere,etc...in caz ca e nevoie dupa vreun total system wipeout )

Asa...reinstalat driverul, aero theme mergea,optiunile s-au intors dar a inceput sarada din nou. De obicei imi pica repede fisa ca 1+1=2 dar in cazul asta chiar ca nu mi-am dat seama si cauza era chiar sub nasul meu, evidenta.

Pentru modelul meu VGN-FZ180E, Original - nVIDIA Display Drivers ( Ge Force 400 series ) nu sunt compatibile cu Windows 7. Deci din toata experienta asta pot da un sfat celor care vor sa faca upgrade to Windows 7: instalati mai intai Windows 7 Upgrade Advisor ( e gratis ) http://windows.microsoft.com/en-US/windows...upgrade-advisor si lasati programul sa va analizeze hardware-ul si software-ul. Va va spune tot ce nu e compatibil, daca aveti nevoie de ceva sofware in plus ( de exemplu de la Vista la Win 7 e nevoie sa aveti instalat Service Pack 1) si care din optiuni le aveti la dispozitie...Upgrade sau Clean Install.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 15 November 2010 - 12:02 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi noul genius sw-6000 TAINE  0 1.652
Replici noi calculatorul se blocheaza la instalare xp royalycalin  3 2.029
Replici noi Problema cu BIOS-ul