sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Prietenia adevarata Ce este? O ai? Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 29 December 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaAna1996, la Dec 29 2010, 10:52 AM, a spus:

Ce inseamna pentru voi prietenii?Acele persoane cu care iesiti in cluburi?Acele persoane care sunt dispuse sa nu spuna ca fumati,ca va imbatati etc.,cu care faceti timpul sa treaca mai repede?Dar asta-i prietenie?
Intrebarea e:prietenii astia isi mai amintesc de noi daca suntem in necaz?

O zi frumoasa! :lol2: :)

Ce ai descris tu, e iluzia prieteniei in adolescenta.Iar raspunsul la intrebare, trebuie sa il aflii singura ca sa il poti folosi mai tarziu :roll:

Un prieten bun e acela care ma suna doar asa, sa vada ce mai fac, acela care e sincer si nu cauta sa imi spuna ce doresc sa aud ci parerea lui personala..........acela care stie sa imi dea un feed-back cand ma plang de viata asta :)
Si evident cel care iti sta alaturi la greu

Cand ai probleme- la banca, la spital, la scoala, etc de multe ori primesti ajutor de la persoane pe care le stii prea putin ca sa ii numesti prieteni si totusi te ajuta. Tine-i aproape si intoarce serviciul cand poti :yawn:
0

#22 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 29 December 2010 - 12:08 PM

Prietenia ?

Prietenia e un lucru atat de rar , incat s'ar putea sa nu'l recunosti la prima vedere .
Ea presupune intelegere , acceptare si iertare . :yawn:
0

#23 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 29 December 2010 - 12:14 PM

In prietenie niciodata nu stii cine da si cine primeste.

Este cea mai usoara haina pe care o porti pe umeri.
0

#24 Utilizator offline   Adrian Pop 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-January 05

Scris 02 January 2011 - 06:34 PM

Ce inseamna pentru voi prietenii?Acele persoane cu care iesiti in cluburi?Acele persoane care sunt dispuse sa nu spuna ca fumati,ca va imbatati etc.,cu care faceti timpul sa treaca mai repede?Dar asta-i prietenie?
Intrebarea e:prietenii astia isi mai amintesc de noi daca suntem in necaz?

Sau poate vedeti prietenia altfel:incredere,intelegere,acceptare mutuala,curajul de a fi tu insuti in prezenta respectivei persoane,sfaturi BUNE,influenta POZITIVA,puterea de a corecta fara sa te temi ca se va supara,IERTARE?

Si profit de ocazie ca sa adaug cateva citate care mie mi-au placut si care se potrivesc in context.

"Prietenia este o haina valoroasa care se curata cand se murdareste,nu se arunca la prima pata."[CATO CEL BATRAN]
"Prietenia nu inseamna numai sa faci ceva pentru cineva,ci si sa iti pese de cineva,lucru de care orice om are nevoie"[C.NEIL STRAIT]
"Stiti ce inseamna prietenia...sa fii frate si sora,doua suflete ce se ating fara sa se confunde,doua degete ale aceleiasi maini."[VICTOR HUGO]

O zi frumoasa! :cry: :doh:

Iubirea si Prietenia sunt doua cuvinte SFINTE.
Ele trebuie innobilate continuu.

adi

Cineva a scris :

Scrisoare la cumpana singuratatii

Cred ca avea dreptate Voltaire cand spunea ca: „Titlu de prieten este superior celui de excelenta si toate marimile lumii pamantene nu fac cat un PRIETEN BUN. Un prieten adevarat se preocupa de renumele prietenului ca de al sau propriu. Cei rai au intotdeauna partasi, voluptosii au tovarasi de orgii, oamenii de afaceri, au asociati, oamenii politici aduna nemultumiti, oameni fara nici o speranta aduna relatii , nefericitii strang curtezane, si doar NOROCOSII au PRIETENI ADEVARATI”.
Stim cu totii ca „Prietenul la nevoie se cunoaste”, si bine a rostit acesta romanul din experienta lui de mii de ani.
Eu unul pana de curand am trait ambitia credintei in vremurile singulare. Sigur ca, de la o varsta , simti nevoia sa comunici cu cineva mai in taina, sa te sfatuiesti, sa-ti spui pasul.
Daca am avut prieteni? Greu de spus! Mai greu de numarat si mai greu de numit.
Dupa cat imi amintesc, pana mai de curand, nici nu voiam sa stiu de prietenie. Asa patesc cei care se socotesc suficienti pentru sine insusi. Prietenia o socoteam o slabiciune si consideram pe cei care-si ziceau prieteni ca pe niste slabanogi.
Cert este ca nu prea aveam incredere in nimeni. Parca as fi stiut ce-a spus cu multe secole in urma Aristotel: „Ah, prieteni! Nu exista prieteni! Cred mai degraba in teama de a fi pacalit de prietenie sau amcitie”.
Un episcop, duhovnicul meu din Moldova mea, P.S. Calinic, Episcopul Argesului, nu demult spunea intr-un interviu dat unui ziar american: „Noi romanii nu suntem americani si probabil nu vom putea fi niciodata. Folclorul american spune : Un prieten intr-o viata este mult, doi este foarte mult, iar trei este aproape imposibil (Henry Adams)”.
As putea afirma ca romanul este prieten prin definitie, poate ca acesta si dintr-o nevoie absoluta pentru a se consola, cum zice Voltaire: „Prietenia este consolarea acelora care sunt coplesiti de prostia si rautatea semenilor.”Dar acum , cand am ramas singur, si ofurile inimii ori suferintele nu le mai pot impartasi cu sfanta intindere a cuvantului de mama, am descoperit, surprins de emotie, ca tresar la gandul unui prieten adevarat
Poate ca-i putin, poate ca-i degeaba, poate ma insel si imi amagesc spiritul, dar cred ca am pierdut o mama... si am cunoscut mai bine UN PRIETEN.

Trebuie idealizata continuu Iubirea si Prietenia indiferent in ce dimensiuni te afli....

adi
0

#25 Utilizator offline   Fiero 

• sukha
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-December 10

Scris 03 January 2011 - 09:41 AM

Prietenul adevarat este acela care este langa tine, desi nu-l vezi, si te aude, desi nu ii vorbesti.
0

#26 Utilizator offline   Melodyqna76 

• Frezie
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-August 10

Scris 06 January 2011 - 03:35 PM

Eu cred ca prietenia ,, adevarata" este acea prietenie care trece proba timpului, si rezista. Mi-amintesc acum de-o reclama la un anume fixativ de par. Soare puternic, coaura rezista. Vant, intemperii... coafura rezista.
Asa cred ca e si prietenia adevarata, bucurii, bunastare, iti este alaturi fara invidie. Necazuri, probleme, boala, greutati, prietena adevarata iti este alaturi si te ajuta dezinteresat.

[quote name='Athmy' date='Dec 29 2010, 12:14 PM' post='1060484512']
In prietenie niciodata nu stii cine da si cine primeste.

Este adevarat dar in prietenia adevarata nu trebuie sa existe cantar. Cat imi dai , atat sa-ti dau si eu. Ci cat iti este necesar atat iti dau , fara a astepta aceeasi masura.
0

#27 Utilizator offline   Melodyqna76 

• Frezie
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-August 10

Scris 06 January 2011 - 03:42 PM

Vezi postareaNaeema, la Dec 2 2010, 08:56 PM, a spus:

Exista dar rar se intalneste si greu se infiripa.

...si daca e atat de rara ,cand o gasim, trebuie s-o pastram cu grija, sa n-o pierdem.
0

#28 Utilizator offline   PreaMultPentruVoi 

• prea mult pentru voi
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 22-February 10

Scris 06 January 2011 - 03:49 PM

"Stiti ce inseamna prietenia...sa fii frate si sora,doua suflete ce se ating fara sa se confunde,doua degete ale aceleiasi maini."[VICTOR HUGO]

Cel mai mult mi-a placut citatul asta al lui Hugo. Desi eu si frati-mio nu sintem chiar prieteni.
Pentru mine, prieteni imi sunt aceia pe care-i simt apropiati si cu care simt ca impart cu adevarat ceva. Restul, chestiunile ce tin de masuratori si cuantificari, ajuta si ele, dar ma intereseaza mai putin la o discutie despre prietenie in esenta.

Vezi postareaAdrian Pop, la Jan 2 2011, 06:34 PM, a spus:

As putea afirma ca romanul este prieten prin definitie, poate ca acesta si dintr-o nevoie absoluta pentru a se consola, cum zice Voltaire: „Prietenia este consolarea acelora care sunt coplesiti de prostia si rautatea semenilor.”Dar acum , cand am ramas singur, si ofurile inimii ori suferintele nu le mai pot impartasi cu sfanta intindere a cuvantului de mama, am descoperit, surprins de emotie, ca tresar la gandul unui prieten adevarat

Generalizarea asta mi se pare atit de grosolana si plina de ipocrzie. Pot si sa explic de ce, dar cred ca se poate si deduce.
Am inteles ca nu exista comunitati mai dezbinate in diaspora decit cea a romanilor.
Chinezii ar fi la polul opus.
0

#29 Utilizator offline   Dreamer girl 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-September 10

Scris 03 April 2011 - 11:48 AM

Eu cred că există prietenia adevărată, şi este foarte importantă în viaţa cuiva.Într-adevăr, un prieten este cel în care ai încredere,pe care te poţi baza, căruia poţi să-i zici orice ai pe suflet, care este alături de tine în toate momentele, bune sau rele, şi care te înţelege.
Eu cred că un om are puţini prieteni adevăraţi, aşa cum de exemplu am eu. Pot să îmi număr prietenele pe degete, dar nu contează că sunt puţine, contează cât de profunde sunt aceste relaţii de prietenie.Mai bine să am prieteni puţini, dar adevăraţi.Restul sunt cunoştiinţe, colegi, vecini, rude.
Mie mi se întâmplă mereu să ştiu ce stare sufletească are o foarte bună prietenă de-a mea, chiar şi la telefon.După glasul ei, îmi dau seama dacă e ceva în neregulă.Ţin foarte mult la ea, şi sufăr îngrozitor dacă e supărată pe mine.
0

#30 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 05 April 2011 - 06:56 AM

Eu cred ca de multe ori judecam prietenii si prietenia dupa noi insine, ca o forma de egoism, a avea.
Dar prietenia este ca un har, te transfigureaza.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic