"Singur acasa"
Scris 04 November 2010 - 11:00 PM
Cunoscând toate aceste lucruri, dacă ați fi nevoiți să plecați la muncă în străinătate, cum ați proceda? Ați risca integritatea familiei, pentru un trai economic mai bun și/sau mai stabil? Ați pleca împreună cu soțul/soția lăsând copiii în urmă? Ar rămâne unul dintre soți acasă? Ați face tot posibilul să luați și copiii? Daca îi lăsați acasă, în grija cui îi lăsați?
Scris 04 November 2010 - 11:07 PM
Stiu o femeie din Honduras care lucreaza aici si care nu si-a mai vazut fata de 3 ani (din fericire pleaca inapoi in curand). Repet ca nu pot sa imi inchipui cat de greu trebuie sa fie si pentru copii si pentru parinti.
Imi amintesc, intr-adevar, de o colega de liceu, prietena unei prietene, ai carei parinti plecasera si ii trimiteau bani, iar ea o luase nitel razna (neglija alte aspecte cheltuind banii pe imbracaminte, poate si pe alcool, nu mai stiu).
In cazurile in care pleaca unul dintre soti pentru o perioada indelungata, casnicia are sanse foarte slabe sa reziste, spun asta dupa ce am auzit despre multe cazuri in care unul sau altul a gasit pe altcineva.
Scris 04 November 2010 - 11:48 PM
Ma gandesc ca deciziile astea se iau si in functie de perioada pentru care acesti parinti decid sa plece, daca o fac pentru o perioada determinata sau daca pleaca definitiv. Ca daca se decid de la inceput sa plece definitiv, iau in calcul sa plece cu toata familia. Adica eu asa vad lucrurile.
Am un var care a plecat acum 5 ani din tara. La 2 luni si-a luat si iubita. De atunci muncesc acolo, s-au casatorit si au si o fetita, nascuta acolo. Nu au dat lovitura, insa nici rau nu le merge. Dar cand au plecat din Romania, au stabilit sa plece definitiv.
Scris 05 November 2010 - 02:13 PM
Scris 17 November 2010 - 06:44 PM
Scris 17 November 2010 - 08:36 PM
Mai grav este cu parintii care, desi prezenti, sunt absenti.
Si mai grav este situatia cand, desi prezenti, unii parinti sunt mai buni cand sunt absenti.
Deci, overall, prezenta nu este obligatorie (mai bine zis este scuzabila absenta cateodata), indatoririle rezolvate cu succes sunt mai importante.
Succint, nu?
Aceasta postare a fost editata de K0ntr0VerSy: 17 November 2010 - 08:37 PM
Scris 17 November 2010 - 09:39 PM
Scris 17 November 2010 - 10:26 PM
K0ntr0VerSy, la Nov 17 2010, 08:36 PM, a spus:
Numai pana intr-un anumit punct. Dupa acel punct in care nu vor sa-si ia si copii si mai si vin rar sau aproape deloc in tara sa-i vada, deja nu mai au nici o justificare.
Cunosc cazuri. Insa nici unul de genul celor din statisticile mentionate (ca idee, nu sursa). Dar bineinteles ca primavara nu se face cu o floare. Si mai ales cand ambii parinti sunt plecati, mi se pare normal sa-si ia si copii. Mai ales daca sunt minori.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Varsta de 2-3 ani
O varsta foarte dificila |
marinaru | 135 | 12.634 |
|
Cum alegem profesia portrivita pentru copil
ce facem si ce nu facem bine |
PourMoi | 66 | 5.528 |