Guvernul, la Nov 1 2010, 07:46 PM, a spus:
Salut!
M-am gandit sa fac facultatea de Filosofie. cred ca imi place pentru ca ma atrage ideea de a gandii si a intoarce lucrurile pe toate fetele si din toate unghiurile
Dar am niste intrebari la care v-a solicit ajutorul, daca cunoasteti domeniul ( /a'ti facut facultatea):
1. Ce poti profesa, mai exact, dupa ce termini aceasta facultate ?
2. in Romania, unde ar fi cea mai buna facultate in acest domeniu ?
Mersi
In clasa a 12 mi a venit si mie aceeasi idee. Am vorbit cu parintii, mi s a spus ca nu o sa pot sa traiesc niciodata din asta, dar m au lasat sa fac ceea ce imi doream. Din pacate, din cauza unor evenimente din familie despre care nu doresc sa povestesc acum, nu m am putut dedica studiului cum ar fi trebuit, asa ca am ratat admiterea... am zis ca sa merg la particulara, macar un an, dupa care sa incerc din nou la stat...de mers la particulara mergeam, dar la cursuri ma duceam la stat, ca auditoriu, pur si simplu.
Am avut grija sa completez modulul pedagogic, ca sa pot fi profesoara candva. Am si fost profesoara, vreme de cateva luni, din pacate nu de filosofoe, ci de alta stiinta sociala - ca asa functioneaza, ai dreptul sa le predai petoate: filosofie, logica, economie, antreprenoriala, la nivel de liceu.
ASta e singura data cand am lucrat legat de ce am studiat.
Avantajul faptului sa am facut acesta facultate il consider insa foarte mare, si s a repercutat asupra tutror joburilor pe care le am avut, asupra vietii personale, asupra tuturor aspectelor vietii mele.
Ti o recomand din inima.
E o calatorie in lumea ideilor care au fromat cultura asa cum este ea astazi, la capatul careia iti doresc sa devii o persoana independenta ideologic, echilibrata, senina, detasata de ceea ce nu este important.
Aceasta postare a fost editata de another_kind: 10 November 2010 - 01:57 PM