sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Materie nemarginita Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   VaMpIrIkHa 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-November 08

Scris 30 October 2010 - 10:43 PM

De cateva zile ma preocupa un lucru si ma gandeam ca voi ma-ti putea ajuta sa gasesc un raspuns! Se spune ca la inceput ,pe timpul lui Adam si al Evei viata era vesnica , ca urmare, traind pe Pamant si materia era la fel!Acum ,materia de ce nu mai poate fi vesnica cum era atunci? Stiu ca Dumnezeu le-a spus acestora sa traiasca pe Pamant si sa se inmulteasca ,dar ei au fost ispititi de diavol ,si , incalcand porunca Lui au pierdut darul nemuririi, dar materia -natura nu a gresit cu nimic ca sa fie pieritoare ,doar sufletul ar fi putut fi muritor datorita acestei greseli!
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 November 2010 - 01:28 AM

Vezi postareaVaMpIrIkHa, la Oct 30 2010, 10:43 PM, a spus:

Se spune ca la inceput ,pe timpul lui Adam si al Evei viata era vesnica , ca urmare, traind pe Pamant si materia era la fel!Acum ,materia de ce nu mai poate fi vesnica cum era atunci?

Eu am convingerea că materia va redeveni veşnică...atunci când ea va redeveni ...inteligentă. În ce constă această inteligenţă a materiei ?

Ştim toţi că tot ce ne înconjoară, mai aproape sau mai departe, e format din atomi care la rândul lor se organizează în diverse structuri chimice. Sunt câteva milioane de compuşi chimici cunoscuţi, şi mulţi care nu se cunosc. Numai carbonul, care stă la fundamentul vieţii pe Terra, are cam 10 milioane de compuşi. Acesta e şi motivul pentru care suportul vieţii se bazează pe carbon: acesta are cel mai mare număr de combinaţii.

Să ne ducem puţin cu gândul în trecut. În primul miliard de ani de existenţă a Pământului ca planetă, aici nu exista viaţă. Apoi, compuşii carbonului s-au înmulţit, ducând la apariţia unei molecule fundamentale şi "miraculoase": ADN. Aceasta avea o caracteristică specială: era organizată după un şablon care o făcea "capabilă" să conţină informaţie, iar această informaţie să fie transmisă mai departe altor molecule ADN. Aşa s-a ajuns la o creştere a complexităţii moleculei ADN, ajungându-se ca această formă să devină din ce în ce mai complexă, organizându-se în structuri şi mai mari..care au dus la apariţia corpurilor biologice, iar, finalmente, la o structură şi mai grandioasă: creierul uman.

1. Am ajuns la o primă concluzie: materia se poate organiza în forme care prin conţinutul de informaţie, să devină inteligentă. Martoră este molecula ADN.

Trecând mai departe, ajungem, în secolul al 18-lea atunci când s-a descoperit electricitatea. La început, aceasta era doar în stare naturală, neîmblânzită. Apoi, la sfârşitul secolului al 18-lea, ea a fost descoperită şi produsă de Luigi Galvani, Alessandro Volta, pe urmă de Marie Ampere, Michael Faraday, şi aşa mai departe. Electricitatea e de fapt, starea de mişcare a electronilor desprinşi din atomi. Dacă până la finele secolului al 18-lea, electronii se deplasau cum doreau ei în natură, pe urmă, odată cu Luigi Galvani şi cu cei pomeniţi mai sus, electronii au fost "îmblânziţi" şi canalizaţi aşa cum a dorit omul....creându-se curentul electric.

Mai târziu, la mijlocul secolului 20, au apărut tranzistorii, ce stau la baza calculatoarelor, calculatoare ce au "o fărâmă" de gândire. Deja se lucrează din plin la dezvoltarea calculatoarelor cuantice, bazate nu pe tranzistori ci pe informaţia conţinută în modul de aranjare a electronilor în învelişurile de electroni ale atomilor. Acest fel de calculator, va fi marea revoluţie a secolului 21, pentru că va aduce inteligenţa artificială. (I.A.)

2. Ajung la o a doua concluzie: din moment ce omul poate dirija materia (electronii din curentul electric), înseamnă că materia poate fi canalizată să producă gândire.

Am ajuns în secolul 21, când tot mai mult îşi face apariţia în mediile ştiinţifice un nou curent filosofic numit: transumanism. Acesta arată că un corp biologic nu poate trăi la nesfârşit, şi de aceea, pe la mijlocul acestui secol, se va ajunge la dezvoltare de corpuri artificiale, în care omul să îşi transfere conştiinţa, şi în acest fel să trăiască zeci de mii, sute de mii sau milioane de ani, nefiind supus bolilor, îmbătrânirii şi morţii. Acest corp ar urma să fie clădit în întregime din atomi dirijaţi care, fiecare să conţină propria informaţie, asemenea atomilor din calculatoarele cuantice. Chiar şi în Biblie e scris că la finalul vremurilor, omul va avea "un trup nesupus putrezirii".

3. A treia şi ultima concluzie e asta: aşa cum deja sunt structurate modelele de calculatoare cuantice, bazate pe "îmblânzirea" şi aranjarea atomilor materiei, în funcţie de cerinţele omului...se va trece la o următoare etapă a existenţei, în care toată materia din care e format Pământul, va fi transformată într-un calculator cuantic, adică în materie inteligentă. Această materie se va răpândi apoi la planetele şi corpurile cereşti din apropiere, transformându-le la rândul lor în corpuri cu materie inteligentă. Mai departe, toată Calea Lactee va fi transformată în materie inteligentă, urmând ca, în final toată materia din Univers să fie transformată în materie inteligentă, care să se autoîntreţină şi să se autoorganizeze la un nivel superior la nivel macroscopic, la fel cum s-a întâmplat cu organizarea ADN-ului la nivel microscopic. Acest moment e numit de către matematicianul Raymond Kurzweil: trezirea Universului (Waking up the Universe). Alţi matematicieni merg mai departe, vorbind de Punctul Omega, dar ăsta nu face obiectul topicului.

Concluzia mea generală e că, până la finalul acestui secol 21, corpul omului va fi nemuritor, sau oricum va "trăi" milioane de ani, iar Pământul va fi constituit din materie inteligentă, care se va autoîntreţine singur. În acest fel, omul va reveni la starea iniţială, cea a lui Adam şi Eva, având un corp cu durată uriaşă de viaţă, fără boli, fără moarte, când tot Pâmântul era un paradis, "lucrând spre binele şi bucuria omului".
0

#3 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 01 November 2010 - 10:02 AM

Vezi postarealupini, la Nov 1 2010, 01:28 AM, a spus:

Concluzia mea generală e că, până la finalul acestui secol 21, corpul omului va fi nemuritor, sau oricum va "trăi" milioane de ani, iar Pământul va fi constituit din materie inteligentă, care se va autoîntreţine singur. În acest fel, omul va reveni la starea iniţială, cea a lui Adam şi Eva, având un corp cu durată uriaşă de viaţă, fără boli, fără moarte, când tot Pâmântul era un paradis, "lucrând spre binele şi bucuria omului".

Cu sau fara voia lui Dumnezeu ?
PS. Materia este vesnica .

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 01 November 2010 - 10:04 AM

0

#4 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 01 November 2010 - 10:22 AM

Vezi postareaVaMpIrIkHa, la Oct 30 2010, 11:43 PM, a spus:

Materia este vesnica.
O lege fundamentala a naturii suna cam asa : nimic nu dispare, totul se transforma.
Uite, de exemplu..daca arzi un lemn..acesta devine cenusa..pe care daca il arunci ajunge in pamant la un moment dat...si asa mai departe.
0

#5 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 03 November 2010 - 07:18 PM

Vezi postareastupid_me, la Nov 1 2010, 10:22 AM, a spus:

Materia este vesnica.
O lege fundamentala a naturii suna cam asa : nimic nu dispare, totul se transforma.
Uite, de exemplu... daca arzi un lemn... acesta devine cenusa... pe care daca il arunci ajunge in pamant la un moment dat... si asa mai departe.

E cenusa, dar nu tot viata.

Aceasta postare a fost editata de Abbey_Reeves: 03 November 2010 - 07:19 PM

0

#6 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 November 2010 - 09:54 PM

Vezi postareaAbbey_Reeves, la Nov 3 2010, 07:18 PM, a spus:

E cenusa, dar nu tot viata.

de ce?
daca omul e viata
daca animalul e viata
daca bacteria e viata
daca planta e viata

tu cum poti fi atat ed sigur ca cenusa nu e viata?..sau cel putin, nu poate deveni viata?.sau, nu poate stala bza vietii? :spiteful:
0

#7 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 04 November 2010 - 09:19 AM

Vezi postareastupid_me, la Nov 3 2010, 09:54 PM, a spus:

de ce ?
daca omul e viata
daca animalul e viata
daca bacteria e viata
daca planta e viata

tu cum poti fi atat ed sigur ca cenusa nu e viata ?... sau cel putin, nu poate deveni viata ?... sau, nu poate sta la baza vietii ? :spiteful:

Omul, animalele, si plantele sunt vii - pe cand cenusa e moarta. Cand duci un mort la crematoriu si-l incinerezi - nu mai ramane din el decat cenusa, dar din cenusa nu mai poate fi readus la viata. Invierea unei fiinte din propria cenusa ca pasarea phoenix e mit. Cenusa nu se duce in alta parte decat la vant... Ideea e ca tot ce-i viata in universul acesta material - (materie insufletita) - e trecator. Si nu cred ca au existat vreodata oameni eterni din moment ce pana si Soarele atotputernic o sa moara candva... Nici macar resursele planetei nu sunt vesnice. Lumea asta sta sub semnul pieirii...

Aceasta postare a fost editata de Abbey_Reeves: 04 November 2010 - 09:27 AM

0

#8 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 November 2010 - 01:19 PM

Vezi postareaAbbey_Reeves, la Nov 4 2010, 10:19 AM, a spus:

Si nu cred ca au existat vreodata oameni eterni din moment ce pana si Soarele atotputernic o sa moara candva... Nici macar resursele planetei nu sunt vesnice. Lumea asta sta sub semnul pieirii...

O Duamne, acuma realizez eu cu cine stau de vorba.
Si nu, nu am sa port polemica asta din nou cu tine.
O zi buna, poetule.
0

#9 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 04 November 2010 - 05:13 PM

Vezi postareastupid_me, la Nov 4 2010, 01:19 PM, a spus:

O Duamne, acuma realizez eu cu cine stau de vorba.
Si nu, nu am sa port polemica asta din nou cu tine.
O zi buna, poetule.

Eu doar am zis realitatea asa cum e ea. :)

O zi buna si tie ! :pardon:
0

#10 Utilizator offline   Angeliser 

• trouble
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-December 06

Scris 05 November 2010 - 10:55 AM

Vezi postareaAbbey_Reeves, la Nov 4 2010, 05:13 PM, a spus:

Eu doar am zis realitatea asa cum e ea. :flowers:

We are all star dust.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Renunțarea oficială la religie
Pașii ce trebuiesc făcuți pentru a renunța oficial
Alexrazvan  44 3.789
Replici noi Gasirea unui duhovnic Ruaraidh  9 1.031
Hot Topic (New) Doriti sa vina sfarsitul lumii? CavalerulJedi  122 7.792
Replici noi Preotul Daniel Corogeanu arestat in cazul Tanacu urmeaza a fi eliberat in aprilie 2012
Trei dintre maicute eliberate deja, pentru buna purtare
_Undying_  4 1.592
Hot Topic (New) Atasamente Ce spune Biblia despre sexul in casnicie: placere sau procreere? DidaJames  183 24.606