sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce interzice Biserica iubirea fizica poligama? Nu ne putem bucura de iubire fara condamnare? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Loveeverywhere 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-October 10

Scris 25 October 2010 - 02:09 PM

Cred in Dumnezeu si pe cat pot particip si eu la slujbe sau rugaciuni in cadrul bisericii.
Insa am o problema care consider ca este a marii majoritati a oamenilor, in special tineri, din ziua de azi.

De ce sunt permise din punct de vedere al Bisericii, relatiile trupesti doar in cadrul casatoriei? In Vechiul Testament precum si in islam sunt permise mai multe sotii, adica este legala poligamia.
De ce se interzic relatiile sexuale cu mai multe partenere / parteneri? Nu e normal ca dupa ce ai partenera / partener sa iti doresti o alta persoana? Nu e normal sa te plictisesti de aceeasi persoana mereu si mereu (e ca si cand ai manca acelasi fel de mancare, la un moment dat te scarbesti si nu mai vrei). Si asta, indiferent de cat de mult ai iubi acea persoana.
Eu nu zic sa nu mai iubim, dar nu se poate sa iubim mai mult? Chiar si trupeste, este tot o forma de iubire, chiar daca este considerata mai joasa.
De ce nu se legifereaza prostitutia?

Sa nu fim ipocriti, relatii sexuale in afara casatoriei, precum si prostitutie se practica oricum.
De ce numim aceste momente de iubire, de bucurie pentru oameni (care si asa se confrunta cu atatea greutati si asta ar fi singura lor placere de viata) desfranare?
De ce sa ii infricosam si sa ii facem sa se simta vinovati.

Personal imi place credinta si viata in biserica, dar singurul impediment care ma face sa merg mai departe este problema sexualitatii. De ce sa ne simtim rau pentru sexualitate?
Nu ar fi mai bine si pentru societate, ca oamenii sa fie mai impliniti. Nu ar mai fi frustrati si nu ar mai fi atatea conflicte.

Stiu ca exista si stari mai inalte la cei care sunt curati trupeste, dar noi ceilalti de ce sa ne fie mereu frica, groaza de pedeapsa lui Dumnezeu - pentru ca noi oricum nu ne putem schimba. De ce sa nu ne bucuram de ceea ce El ne-a daruit?

Biserica ar trebui nu numai sa accepte dar chiar sa incurajeze relatiile sexuale cu mai multi parteneri (bineinteles sa fie si iubire, care oricum este chiar daca in masura mai mica - imbratisari, atingeri etc) si de ce sa blamam la infinit si sa le cream acestor oameni stari de frica, spaima, groaza, vinovatie doar ca sa ii facem sa se schimbe.

Ei nu se schimba oricum si doar le facem rau in viata asta, la moarte si dupa. De ce sa ii amenintam cu pedepse, boli, moarte si iad?
0

#2 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 25 October 2010 - 02:11 PM

Vezi postareaLoveeverywhere, la Oct 25 2010, 03:09 PM, a spus:

De ce sunt permise din punct de vedere al Bisericii, relatiile trupesti doar in cadrul casatoriei? In Vechiul Testament precum si in islam sunt permise mai multe sotii, adica este legala poligamia.

Sotii! Da?
0

#3 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 25 October 2010 - 02:27 PM

Pacatosule ... vei fi "sodomizat si gomorizat" , daca se afla'n biserica .
0

#4 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 25 October 2010 - 02:22 PM

Vezi postareaLoveeverywhere, la Oct 25 2010, 03:09 PM, a spus:

Biserica ar trebui nu numai sa accepte dar chiar sa incurajeze relatiile sexuale cu mai multi parteneri

Există instituţii care īncurajează relaţiile sexuale cu mai mulţi parteneri. Acestea poartă numele de case de toleranţă, unde prostituatele acordă servicii de felul celor menţionate.

Cum Biserica nu e o astfel de instituţie, ea nu acordă astfel de servicii.

A nu se īncurca instituţiile īntre ele, că iese salată de varză cu pepeni.
0

#5 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 25 October 2010 - 02:23 PM

Eu nu stiu unde e durerea, ca interzice biserica sau Dumnezeu?!
Adica daca biserica da liber, inseamna ca Dumnezeu da liber, acolo unde exista deja niste legi scrise care se presupune ca sunt dictate de El?
Ce sa facem, sa modificam Biblia?
0

#6 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 25 October 2010 - 02:43 PM

Ai pus punctul pe i,mica curioasa.Conteaza ce crezi tu despre Dumnezeu.Ce zice biserica,dogmele ei si scripturile sunt chestii secundare -poti sa crezi toate astea sau nu.
Sunt multe biserici...fiecare are doctrina ei,dogmele ei,propria ei interpretare asupra scripturilor...si sunt multe religii in plus,fiecare cu secte si sectulite desprinse din ele...
Pana la urma,important este ce crezi tu,si nu ce spune cutare biserica,religie sau scriptura...

Tu ai observat o contradictie flagranta intre doctrina bisericii si ce simti tu ca fiind corect si adevarat.E alegerea ta in continuare daca sa renunti la ce simti si crezi tu,sau la ce spune biserica.

Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 25 October 2010 - 02:44 PM

0

#7 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 25 October 2010 - 02:53 PM

Vezi postareaArcangelo, la Oct 25 2010, 03:43 PM, a spus:

Tu ai observat o contradictie flagranta intre doctrina bisericii si ce simti tu ca fiind corect si adevarat.E alegerea ta in continuare daca sa renunti la ce simti si crezi tu,sau la ce spune biserica.

Oricum, nu poate si in car si in caruta. Ori merge cu biserica, ori se lasa de ea si traieste dupa alegerea si vointa proprie.
0

#8 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 25 October 2010 - 03:11 PM

Vezi postareamica_curioasa, la Oct 25 2010, 02:23 PM, a spus:

Eu nu stiu unde e durerea, ca interzice biserica sau Dumnezeu?!
Adica daca biserica da liber, inseamna ca Dumnezeu da liber, acolo unde exista deja niste legi scrise care se presupune ca sunt dictate de El?
Ce sa facem, sa modificam Biblia?

In general nu ar trebui sa il deranjeze ce spune o institutie pe care nu e nevoit sa o frecventeze, in momentul in care ceea ce crede contravine principiilor ei.
Deranjant este pentru persoane cu probleme de genul ca lumea din jur, luandu-se dupa o institutie sau alta, nu accepta asa ceva si nu aplauda. Nu poti fi cu fundul in doua barci, sa si crezi ceea ce iti spune Biserica dar sa vrei sa faci fix pe dos.
Am inteles intrucat inainte credeam in reincarnare, ceea ce era fix asta, stat cu fundul in doua barci.

Din nefericire omul are in el o aroganta crasa (omul in general), de aceea apar atatea secte.
Adica vrea sa se simta apropiat de Biserica dar in acelasi timp nu se poate adapta acelor reguli - asa ca se decide sa propuna schimbarea lor, pentru propria gratificare.
Eu nu trairesc nici pe de parte asa cum ar fi ideal, din diverse slabiciuni - dar cum ar fi sa am pretentia ca regulile sa se schimbe pentru cei care au aceste slabiciuni? Adica in loc sa ne corectam noi, vrem sa ii tragem si pe ceilalti in jos.

Vezi postareanightwish, la Oct 25 2010, 02:11 PM, a spus:

Sotii! Da?

Bine punctat. :doh: Sotii, nu carpe de sters pe jos, care se arunca la gunoi dupa ce masculul "se scarbeste si nu mai vrea".

Loveeverywhere, eu am o vaga impresie ca nu esti tocmai nou pe aici. 8)
De ce te mai duci la biserica? Sa vada lumea ca te duci? Pari sa gandesti ca ce se spune acolo nu are nici o valoare.
Sau stai putin, poate nu te duci, dar ai scris asa pe topic pentru a lasa impresia ca te intereseaza reformarea acestei institutii si nu anularea ei. :roll:

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 25 October 2010 - 03:15 PM

0

#9 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 25 October 2010 - 03:26 PM

Vezi postareaFinnian, la Oct 25 2010, 04:11 PM, a spus:

Din nefericire omul are in el o aroganta crasa (omul in general), de aceea apar atatea secte.
Adica vrea sa se simta apropiat de Biserica dar in acelasi timp nu se poate adapta acelor reguli - asa ca se decide sa propuna schimbarea lor, pentru propria gratificare.

Sau pt faptul ca egocentric fiind si mai ales mandru, simte nevoia sa iese din turma, sa sublinieze ca nu e ca restul oamenilor, ca e deosebit, ca e mantuit, ca e absolvit!

Vezi postareaFinnian, la Oct 25 2010, 04:11 PM, a spus:

dar cum ar fi sa am pretentia ca regulile sa se schimbe pentru cei care au aceste slabiciuni? Adica in loc sa ne corectam noi, vrem sa ii tragem si pe ceilalti in jos.

Asta ar fi culmea mandriei. Sa stea lumea in loc pt MINE!
0

#10 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 25 October 2010 - 04:01 PM

Pentru ca are dreptate Biblia. Sa explic ce este o familie ? Una adevarata ? Nu cred ca este nevoie. Nu mai confunda iubirea cu futaiul. Poti sa ai multe partenere, dar pe rand. Oamenii din coca nu au niciun fel de disciplina. Ei nu stau sa se gandeasca ce obtin. Placerea de moment nu prea are valoare. Asta stiu sigur.

Aceasta postare a fost editata de Wanderer.: 25 October 2010 - 04:02 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ce vezi? CavalerulJedi  1 1.388
Hot Topic (New) Lucratul in zile de duminica-sarbatoare
Credeti ca e bine sau rau?
Joss  35 2.939
Hot Topic (New) De ce il injur pe Dumnezeu?
hula impotriva lui Dumnezeu
Mary29  36 4.387
Hot Topic (New) Preotii sau popii . Ce parere aveti despre ei? * * * - -
Teme combinate
Antaliss  362 38.744
Hot Topic (New) Atasamente Botezul
Botezul Delict Penal ?
Mariusslym  43 3.170