sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum sa ne comportam cu habotnicii? E posibila o discutie civilizata cu acestia? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Salvie 

• toxi-infect
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 04-April 10

Scris 27 October 2010 - 06:53 PM

:unsure: defineste inapoiatii...
0

#12 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 October 2010 - 07:03 PM

Vezi postareaIonciobanu, la Oct 27 2010, 07:50 PM, a spus:

De vrei sa lupti , se poate cu conditia sa-ti inveti bine contrapunerile, cu argumente tari, luate din intelepciunile oamenilor de seama, ce sigur stiu ce zic in asemenea dispute cu intolerantii(inapoiatii).

Nu functioneaza intotdeauna. O retorica bazata pe fapte nu convinge pentru ca persoana pe care poate incerci sa o convingi are propriile fapte si argumente. Chiar daca acestea au la baza mituri si superstitii, valoarea lor de adevar este pe cat de ridicata este pentru o persoana ce-si bazeaza argumentatia in stiinta.

Un om de stiinta stie ca 1+1+1=3 dar sunt persoane care, desi sunt de acord ca suma respectiva da 3, vin si spun ca uneori 1+1+1=1 deci nu-i 100% corect sa spui ca da intotdeauna 3. Ceva de genul asta ar lasa un matematician perplex dar pentru un teolog este ceva banal si de bun simt.
0

#13 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 27 October 2010 - 07:13 PM

Vezi postareaIonciobanu, la Oct 28 2010, 06:50 AM, a spus:

De vrei sa lupti , se poate cu conditia sa-ti inveti bine contrapunerile, cu argumente tari, luate din intelepciunile oamenilor de seama, ce sigur stiu ce zic in asemenea dispute cu intolerantii(inapoiatii).

De ce si-ar dori careva sa "lupte" cu contrapuneri si argumente? Daca tot ceea ce faci este sa-ti expui opinia asta este ok dar in momentul in care incerci sa duci vreo munca de lamurire sau "lupta" cu habotnicii religiosi ca sa-ti impui punctul de vedere esti la fel ca ei. Generally speaking...

Vezi postareape'tr, la Oct 28 2010, 07:03 AM, a spus:

Un om de stiinta stie ca 1+1+1=3 dar sunt persoane care, desi sunt de acord ca suma respectiva da 3, vin si spun ca uneori 1+1+1=1 deci nu-i 100% corect sa spui ca da intotdeauna 3. Ceva de genul asta ar lasa un matematician perplex dar pentru un teolog este ceva banal si de bun simt.

Bine zis. :unsure:
Si poate ca teologul ar zice matematicianului ca habar nu are ce-i aia adevarata matematica.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 27 October 2010 - 07:07 PM

0

#14 Utilizator offline   Ionciobanu 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-August 10

Scris 27 October 2010 - 07:13 PM

Vezi postareaMaybe not, la Oct 27 2010, 07:53 PM, a spus:

:unsure: defineste inapoiatii...

Inapoiat=retrograd, depasit, invechit, neevoluat mintal, nedezvoltat din punct de vedere politic, cultural, economic, neingaduitor.
0

#15 Utilizator offline   Salvie 

• toxi-infect
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-April 10

Scris 27 October 2010 - 07:22 PM

Vezi postareaIonciobanu, la Oct 27 2010, 07:13 PM, a spus:

Inapoiat=retrograd, depasit, invechit, neevoluat mintal, nedezvoltat din punct de vedere politic, cultural, economic, neingaduitor.

dex-ul stiu si eu unde este, voiam sa stiu in opinia ta...cum percepi tu un inapoiat si de ce il consideri asa...

Aceasta postare a fost editata de Maybe not: 27 October 2010 - 07:15 PM

0

#16 Utilizator offline   Ionciobanu 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 27 October 2010 - 07:21 PM

Vezi postareaNaeema, la Oct 27 2010, 08:13 PM, a spus:

De ce si-ar dori careva sa "lupte" cu contrapuneri si argumente? Daca tot ceea ce faci este sa-ti expui opinia asta este ok dar in momentul in care incerci sa duci vreo munca de lamurire sau "lupta" cu habotnicii religiosi ca sa-ti impui punctul de vedere esti la fel ca ei. Generally speaking...

Bine zis. :unsure:
Si poate ca teologul ar zice matematicianului ca habar nu are ce-i aia adevarata matematica.

De-i ai in familie si dai bir cu fugitii nu prea da bine, ai si tu personalitatea ta, nu?
0

#17 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 27 October 2010 - 07:32 PM

Vezi postareaIonciobanu, la Oct 28 2010, 07:21 AM, a spus:

De-i ai in familie si dai bir cu fugitii nu prea da bine, ai si tu personalitatea ta, nu?

Desigur, dar pentru unii armonia in sanul familiei este mai importanta decat satisfacerea Eu-lui prin incercarea de a dovedi superioritatea sau validitatea propriei ideologii.Hence metoda zic ca ei si fac ca mine.Pe de alta parte sunt familii in care membrii nu se baga unii in sufletul altora cand vine vorba de spiritualitate.Fiecare isi vede de ale lui.Atunci e cel mai bine.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 27 October 2010 - 07:27 PM

0

#18 Utilizator offline   Ionciobanu 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 27 October 2010 - 07:27 PM

Vezi postareaMaybe not, la Oct 27 2010, 08:22 PM, a spus:

dex-ul stiu si eu unde este, voiam sa stiu in opinia ta...cum percepi tu un inapoiat si de ce il consideri asa...

Pentru ca trebuie sa fim toleranti, ingaduitori, pentru ca altfel batem pasul pe loc in lume, si mai ales in relatiile cu EL, EL fiind etalonul de toleranta ce doresc sa-L respect, incerc.
0

#19 Utilizator offline   RESURECTION 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-November 10

Scris 27 November 2010 - 12:30 AM

[quote name='Loveeverywhere' date='Oct 25 2010, 01:44 PM' post='1060416004']
Sunt persoane foarte zeloase, bigote, habotnice, care incearca sa iti bage credinta cu pumnul in gura. Sunt fanatici. Sunt persoane foarte orgolioase. Incearca sa te forteze sa crezi ca sa se mantuiasca ei - adica tot pentru binele lor.
Fac fapte bune dar ca sa primeasca o rasplata, nu din dragoste fata de aproapele.
Nu tolereaza decat credinta lor si tot ceea ce ei cred este adevarat, iar ceilalti gresesc sau sunt rataciti.

Chiar daca le spun mai multe persoane ca fac exces de zel, ei continua sa fie la fel.
E ingrozitor. O discutie civilizata si bazata de bun simt sau macar ratiune / intelect nu isi are rostul. Se sfarseste cu conflict verbal.
Desi se dau smeriti sunt foarte patimasi cand se contrazic.

Fac mai mult rau Bisericii pentru ca dupa ce ii vezi, nu prea iti mai vine sa mergi pe calea Bisericii.

Cel mai bine e sa ii eviti! Dar ce e de facut cand sunt de-ai nostrii? (adica rude, prieteni).
Cum trebuie procedat cu aceasta categorie de oameni?
Eu unul ii consider periculosi si raspandesc acest fanatism ca un virus si la altii.

Incearca sa iti forteze liberul arbitru. Tin neaparat ca tu sa gandesti ca ei si sa crezi ca ei.
Ce e de facut?
Ultima data am avut un conflict dur cu o astfel de persoana.
[/quo
DAR CU ATEII CUM SA NE COMPORTAM?
Sunt 2 cateorii, unii care nu cred, insa in vreme de necaz isi fac cruce si se roaga la Dumnezeul in care nu cred si ii neaga existenta...desi VOLTAIRE SPUNE,,universul ma incurca si nu pot gandii macar ca exista ceasul fara ceasornicar,,,, si alta categorie de atei care se bat cu caramida in piept sa ti demonstreze ca nu exista Dumnezeu, ...desi logic imi este mai usor sa demonstrez ca exista , decat sa demonstrez ca nu exista?

NU JUDECA SA NU FI JUDECAT,
CEL CE MANANCA DE POST SA NU VORBEASCA DE RAU PE CEL CE NU MANANCA SI INVERS
SUNT OAMENI CARE DORESC SA TRAIASCA IN SOCIETATE IN LUME SA SI INTEMEIEZE O FAMILIE ETC
SUNT ALTII CARE VOR SA SE DEDICE EXCLUSIV MANTUIRII, SE DUC IN MANASTIRE ETC
ALTII VOR MAI MULT SA SE DUCA IN PUSTIU IN MUNTI IN PESTERI SA FIE SINGURI DOAR EL SI DUMNEZEU
CINE SUNTEM NOI SA I CATEGORISIM CA SUNT MAI PUTIN SAU MAI MULT HABOTNICI, FIECARE E FRUMOS SI DESTEPT IN FELUL LUI NIMENI NU E PROST SAU URAT, DEPINDE CUM PRIVIM LUCRURILE, POTI SA VEZI DOAR CE TE INTERESEAZA ,DACA IL CONSIDERI PROST PAI ASTA O SA VEZI, DESI FIECARE DIN NOI AVEM CEVA FRUMOS, CHIAR DACA ,,mirosim urat,,

IN MINTEA STRAMBA SI LUCRUL CEL DREPT SE FACE STRAMB
DACA CEL CE NU CREDE VORBESTE DE RAU PE CEL CE CREDE, SI I SE PARE CA ESTE INDREPTATIT SA FACA ACEST LUCRU DE CE NU AR FII VALABIL SI INVERS?desii acest tratament din partea celui ce crede nu va venii invers,pt ca dragostea nu pizmuieste Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,

7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.

8 Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

9 Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte;

10 dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

13 Acum, deci, rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
0

#20 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 30 November 2010 - 05:34 AM

Vezi postareaRESURECTION, la Nov 27 2010, 12:30 AM, a spus:

DAR CU ATEII CUM SA NE COMPORTAM?
Sunt 2 cateorii, unii care nu cred, insa in vreme de necaz isi fac cruce si se roaga la Dumnezeul in care nu cred si ii neaga existenta...desi VOLTAIRE SPUNE,,universul ma incurca si nu pot gandii macar ca exista ceasul fara ceasornicar,,,, si alta categorie de atei care se bat cu caramida in piept sa ti demonstreze ca nu exista Dumnezeu, ...desi logic imi este mai usor sa demonstrez ca exista , decat sa demonstrez ca nu exista?

In ultima vreme cred ca sunt 2 tipuri de persoane:
1. Cei ce tin cu orice pret sa demonstreze ca au dreptate
2. Cei ce isi ofera opinia dar nu insista sa dovedeasca vreo ceva.

Eu mi-am dat seama ca fac parte din prima categorie mai des decat imi place... Incerc sa ma indrept spre a doua.

Cele 2 categorii contin atat atei cat si credinciosi... sunt... mixte... :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de catelusulschiop: 30 November 2010 - 05:35 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Esoterismul religiilor si filozofia vietii * * * * -
pentru cei ce incearca sa patrunda esenta lucrurilor, iluminarea
Pippo  119 12.460
Replici noi Meditayion-Transmutazion=TantrismusBlanco>SacralALCHEMY
SAMAELGNOSIS Gnostic PSYchoAnalitic
SAMAELGNOSIS  0 778
Hot Topic (New) Crestinismul in momente cheie .
Bebelusii arsi de vii nu vor fi inmormantati crestineste.
zdjqwee  43 4.385
Replici noi Regulamentul Ariei Religie si Spiritualitate nightwish  0 2.846
Hot Topic (New) Atasamente Descantecul de deochi, de 3 ori Tatal nostru
Ok dpdv religios; vrajitorie, sau ce...?
Ruaraidh  41 16.966