sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum sa ne comportam cu habotnicii? E posibila o discutie civilizata cu acestia? Evaluare topic: - - - - -

#101 Utilizator offline   Sammiess 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-November 11

Scris 29 January 2012 - 03:33 AM

E foarte simplu. Majoritatea nici macar nu stiu in ce cred. Cu putina cultura generala despre religie le inchizi imediat gura.

De exemplu, toti iti vor zice ca ei cred in Dumnezeu. Dar de fapt Dumnezeu e o singura entitate formata din 3 persoane - Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh - numita Sfanta treime (te poti lega de multe cu asta). Ei nu stiu in ce cred exact, dar vor ca si tu sa crezi.
0

#102 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 29 January 2012 - 10:19 AM

Naeema,
Te respect foarte mult si de aceea vreau sa inchei aceasta dezbatere intr-un mod ecumenic:

Important este să ne dedicam asemănării cu Hristos. Este usor să aratam spre greselile unor oameni sau ale unor biserici pentru a ne justifica refuzul de a ne schimba. Aceasta atitudine nu este crestinism, ci credinta celor încăpătânati, mândri si aroganti. Este credinta Iadului, căci judeca si acuza conform unei legi pe care noi însine nu o tinem.
Dacă dedicarea noastra lui Hristos este aspectul cel mai important al vietii, nu e oare timpul să ne rugam si să-L întrebam cum putem deveni o binecuvântare, nu un blestem?
În loc să căutăm greselile altora, bine cunoscute de ei însisi, ce-ar fi să ne debarasăm de propria noastră arogantă teologică?
Acesta este un început. Unii dintre noi vor trebui să meargă mai adânc, să înceapă a citi scrierile Părintilor si a urma cu credinciosie credinta crestină istorică.
Poate vom avea de învătat de la unii pe care până acum îi ignoram. Poate trebuie să trecem printr-un proces de convertire.

Aceasta postare a fost editata de BigDefender: 29 January 2012 - 10:21 AM

0

#103 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 29 January 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaBigDefender, la 28 January 2012 - 04:59 PM, a spus:

Nu numai ca Biblia nu condamna Traditia, ci chiar ne îndeamna să o tinem.

Cu o singura conditie: ca acea traditie sa nu contrazica Scripturile. Daca Taditia contrazice Scripturile, este anatema. Uite ce spune Pavel despre o ipotetica Traditie pe ca el insusi sau oricine altcineva dupa el ar aduce-o:"Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!" (Gal.1:8)
Asadar, conform cu invatatura aceasta a lui Pavel, Traditia ortodoxa[pe nedrept numita sfanta] care contrazice Scripturile si Evanghelia lui Isus Hristos, este anatema. :pardon:

Indiferent cine esti si ce crezi, nu poti să eviti traditia.

Traditia, nici nu trebuie evitata atata timp cat nu contrazice Scripturile. Insa, atunci cand traditia isi arata coltii impotriva Scripturilor, dintii ei diabolici trebuie batuți jos, asa cum indeamna Scriptura

Întrebarea este… practici Traditia Apostolilor sau traditiile oamenilor?

Traditia apostolilor este una de felul:"sa se fereasca de pangaririle idolilor...". Traditia ortodoxa insa e una de felul:"inchinati-va inaintea unor icoane, lucrari ale minilor omului" despre care Isaiah spunea:"...nu vorbesc; sunt dusi[in cazul catolicismului, si duse in cazul ortodoxiei] de altii, pentru ca nu pot sa mearga. Nu va temeti de ei, caci nu pot sa faca niciun rau si nu sunt in stare sa faca niciun bine ." - (Ier.10:5) ---apropos, cine a vazut vreodata ca vreun idol ortodox=icoana facatoare de minciuni, sa umble singur/-a? :blink: Eu unul, am vazut doar potrivit celor din imaginile atasate. See att.

Asadar, traditia ortodoxa, cel putin in acest caz, este una omeneasca, daunatoare in cele ale credintei crestine apostolice.

Cele mai multe traditii si învataturi neoprotestante dateaza nu mai mult de unul sau doua secole.

Traditia si invatatura ortodoxa, se bazeaza pefaptul ca o invatatura este corecta, atata timp cat are vechime. Sau, prin analogie, o cale/credinta este corecta atata timp cat este acceptat de marea masa a populatiei.
Dimpotriva, Scripturile contrazic aceste arogante si eronate invataturi ortodox, demolandu-le pe fiecare, dupa cum urmeaza:
1. " Dar, de fapt, in om, duhul, suflarea Celui Atotputernic, da priceperea.Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci."(Iov. 32.8-9) Deci, argumentul ortodoxiei cum ca varsta este in avantajul ei fata de neo/protestanti, este INVALID.
2. "Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla."(Mat.7.13-14) Asadar, argumentul ortodoxiei potrivit caruia numarul credinciosilor da calitatea unei credinte, este de asemenea INVALID.

Acestea, cu o conditie: sa recunoastem ca ceea ce scrie in Scripturi, are o valoare. daca nu vom recunoaste, atunci evident ca vom acorda un mai mare credit traditiei ortodoxe care contrazice flagrant Scripturile.

Vezi postareaNaeema, la 28 January 2012 - 09:34 PM, a spus:

....simtiti-va putin...

...si nu va bagati ca musca[atee] in...discutii[religioase] care va depasesc. :D
Din cate vad, stimata Doamna, la profilul D-voastra nu scrie niciunde Moderator, Supermoderator sau Administrator. Asa ca, astept dovada ne-habotniciei D-voastra, si postati la sobect. :o:

Vezi postareaBigDefender, la 29 January 2012 - 10:19 AM, a spus:

Important este să ne dedicam asemănării cu Hristos.

Asta ar fi bine. Insa, este o minciuna grosolana sa afirmam prin doctrina ca ne dedicam asemanarii cu Hristos, ca suntem "singura biserica crestina dreptcredincioasa" in timp ce...ne inchinam idolilor bi sau tridimensionali - in functie de gradul de contrazicere flagranta a Scripturilor.
Intr-adevar, daca vrem sa "ne dedicam asemanarii cu Hristos", atunci trebuie sa ne punem si intrebarile firesti, logice si dbun simt crestin :"Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial?...Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii?... ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?"(2Cor.6.14-15)

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de hans: 29 January 2012 - 04:55 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Clubul roportal de rugaciune -Topic combinat * * * * -
Unitate in diversitate.
Gelupanda  2.969 160.702
Hot Topic (New) De ce suntem asa de saraci?
Mentalitatea religioasa afecteaza prosperitatea unui popor?
The constructor  122 4.362
Hot Topic (New) Ati mai accepta pe cineva drag daca isi schimba religia? Itsi Bitsi  44 5.131
Hot Topic (New) Atasamente Divortul din perspectiva biblica * * * - -
Teme combinate
zexelica  398 28.138
Hot Topic (New) Căderea Lui Dumnezeu şi Căderea Omului tota_puri  35 5.418