sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii! Sfanta Scriptura este comentata de Sfintii Parinti! Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   pestisorul 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-February 11

Scris 10 February 2011 - 11:36 AM

Vezi postareahaym herman, la Feb 9 2011, 12:06 AM, a spus:

Ba frate da ce te ai lansat asa ?
oate nu stii ca Isus este fiul acestui dumnezeu ,si are si el de unde invata.Ca doar Isus zice c;Fiul face intocmai ce vede pe tatal sau facind.
Deci vezi ca te cam contrazici.Cine te a mintit ca vrem sa supunem lumea?Te alimentezi cu literatura francmasona ,ai?
Pai nu zice Isus ca celeui ce va avea 10 cetati i se vor mai da 10?Acestia nu sint crestini?
Cit priveste Talmudul,nu ti prinde tu urechile pe acolo,ca Talmudul nu este biblie si nici nu stii tu ce scrie acolo.

M-am lansat cand am auzit de diabolicitatea lui Iisus. Stiu ca in Biblie poti gasi si interpreta orice.
Iisus a blestemat smochinul, a pus mana pe bici, in conceptia unora nu a respectat sabatul si legea lui Moise si s-a declarat Fiul lui Dumnezeu ceea ce pentru farisei era o blasfemie. Yahweh ii invatase cu totul altceva.
Asteptau in Mesia un conducator politic care sa aduca eliberarea sociala (il asteapta si azi) - societatea perfecta, Raiul pe pamant.

Dar Iisus nu a omorat pe nimeni, nici nu a indemnat la crima, razboi sau genocid. A predicat pacea intre oameni si iubirea aproapelui, iertarea dusmanilor. Cand a spus ca a venit sa aduca sabie nu s-a referit la indemn la razboi, ci stia ca oamenii se vor dezbina (intotdeauna au existat fractiuni ideologie in toate domeniile - inclusiv in religie).

Chiar nu cunosteti versetele biblice din Vechiul Testament cand evreii sunt indemnati la crima, razboi, genocid pentru pamantul unei noi natiuni?

Sunt sigur - cunoasteti ca in Vechiul Testament avem de a face cu Creatorul, Demiurgul cel Rau, iar Iisus a fost trimis de Adevaratul Dumnezeu cel Bun ca sa il rastoarne pe Cel Rau (Satana).

Cat despre iudeo-masonerie sau Talmud nu are sens sa mai intram in detalii.
Exista o carte care arata adevarul despre religii si Dumnezeu: "Ce vrea Dumnezeu" scrisa de Neale Donald Walsch (nu spun mai multe ca sa nu fac reclama).

Am o veste pentru dumneavoastra si gasca (ca vad ca multi pe aici isi arata coltii si dau din copite):

Hristos a Inviat!
0

#22 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 11 February 2011 - 12:07 AM

Vezi postareaBanica.ologu, la Feb 10 2011, 11:36 AM, a spus:

M-am lansat cand am auzit de diabolicitatea lui Iisus. Stiu ca in Biblie poti gasi si interpreta orice.
Iisus a blestemat smochinul, a pus mana pe bici, in conceptia unora nu a respectat sabatul si legea lui Moise si s-a declarat Fiul lui Dumnezeu ceea ce pentru farisei era o blasfemie. Yahweh ii invatase cu totul altceva.
Asteptau in Mesia un conducator politic care sa aduca eliberarea sociala (il asteapta si azi) - societatea perfecta, Raiul pe pamant.

Dar Iisus nu a omorat pe nimeni, nici nu a indemnat la crima, razboi sau genocid. A predicat pacea intre oameni si iubirea aproapelui, iertarea dusmanilor. Cand a spus ca a venit sa aduca sabie nu s-a referit la indemn la razboi, ci stia ca oamenii se vor dezbina (intotdeauna au existat fractiuni ideologie in toate domeniile - inclusiv in religie).

Chiar nu cunosteti versetele biblice din Vechiul Testament cand evreii sunt indemnati la crima, razboi, genocid pentru pamantul unei noi natiuni?

Sunt sigur - cunoasteti ca in Vechiul Testament avem de a face cu Creatorul, Demiurgul cel Rau, iar Iisus a fost trimis de Adevaratul Dumnezeu cel Bun ca sa il rastoarne pe Cel Rau (Satana).

Cat despre iudeo-masonerie sau Talmud nu are sens sa mai intram in detalii.
Exista o carte care arata adevarul despre religii si Dumnezeu: "Ce vrea Dumnezeu" scrisa de Neale Donald Walsch (nu spun mai multe ca sa nu fac reclama).

Am o veste pentru dumneavoastra si gasca (ca vad ca multi pe aici isi arata coltii si dau din copite):

Hristos a Inviat!

Tu nu stii ce vorbesti.Practic cuvintul Hristos nu exista.Daca exista ceva exista un Cristos.Si acesta a fost un erou sau mai bine zis un personaj grecesc,combonat cu Isus.Daca ai fi zis Isus a inviatte ai fi referit la un personaj oarecare zis N Testamental.
Ca a inviat au mai zis-o si altii.Dar ca nu ar fi murit ai auzit?
Si cine este demiurgul acela ,daca adevaratul Dumnezeu la trimis pe Isus?
Cam citi dumnezei sint dupa tineasa?Dumnezeul acela rau ,parca Isus zicea ca e tatal sau.Ori ce se naste din pisica nu se numeste Dumnezeu?
Poti sa mi spui si mie ce intelegi prin Gasca?
O sa revin cu complectari.
0

#23 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 08

Scris 11 February 2011 - 12:11 AM

Vezi postareaBanica.ologu, la Feb 10 2011, 11:36 AM, a spus:

Hristos a Inviat!

Sa mori tu si sa astepti sa si invii dupa aia?? Ca sa invie , impricinatul Isus trebuia mai intii sa moara, iar ca sa moara, trebuia mai intii sa existe. Cum nu a existat nicaieri si niciodata, nu avea nici cum sa invie. :blink:
0

#24 Utilizator offline   sure 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 26-February 07

Scris 11 February 2011 - 01:29 AM

Banica, nu prea intereseaza ce religie ai, pentru ca oricum ai facut bors din toate ....
Te citez: "Cat despre iudeo-masonerie sau Talmud"...
Termenul (o aberatie, de altfel) iudeo-masonerie l-a inventat Hitler . Absurdul vine tocmai de la asocierea a doua notiuni care nu au nimic comun una cu cealalta, nu au, nu au avut in trecut si nu vor acvea nici in viitor nimic comun. Totusi termenul a prins asa cum a prins si filozofia de viata a lui Hitler. La oameni ca el...
A mai asocia aici si talmudul...reprezinta cireasa de pe tortul necunoasterii (cred ca-i dulce!)
Ai citit o carte a lui Walsch, te-ai pliat numai bine pe sfaturile lui de automultumire pentru ce si cine esti...si te-ai apucat sa caracterizezi pe cei ce (slava Domnului!) nu gandesc ca tine ca au "copite"....
Donald Walsch este un american destept , dar ..., nu-i neaparat ca si toti cititorii lui sa fie...
0

#25 Utilizator offline   pestisorul 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 11 February 2011 - 10:40 AM

Vezi postareahaym herman, la Feb 11 2011, 12:07 AM, a spus:

Tu nu stii ce vorbesti.Practic cuvintul Hristos nu exista.Daca exista ceva exista un Cristos.Si acesta a fost un erou sau mai bine zis un personaj grecesc,combonat cu Isus.Daca ai fi zis Isus a inviatte ai fi referit la un personaj oarecare zis N Testamental.
Ca a inviat au mai zis-o si altii.Dar ca nu ar fi murit ai auzit?
Si cine este demiurgul acela ,daca adevaratul Dumnezeu la trimis pe Isus?
Cam citi dumnezei sint dupa tineasa?Dumnezeul acela rau ,parca Isus zicea ca e tatal sau.Ori ce se naste din pisica nu se numeste Dumnezeu?
Poti sa mi spui si mie ce intelegi prin Gasca?
O sa revin cu complectari.

Iisus a spus: Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine!
Deci dumnezeul vechi testamentar nu are cum sa fie Dumnezeu (este de fapt Moise - nu e nici macar Moise, ci niste rabini smecheri).
Tatal lui Iisus, adica Dumnezeu cel Adevarat nu putea sa comita si sa instige la crime, razboaie si genociduri.
Iisus a fost bland, a predicat iubirea si iertarea.
dumnezeul vechi testamentar (alias Moise) - in adevar rabinii vicleni - a predicat ura si razbunarea. Si a bagat frica, spaima in oameni.

Oamenii pot veni la Dumnezeu doar prin Iisus. Inainte de Iisus nu aveau cum. De aceea Vechiul Testament e plin de crime, razboaie si genociduri. Oameni omorati cu zecile de mii, oameni omorati cu pietre pentru ca nu respectau sabatul, pentru ca faceau dragoste etc.

Dumnezeul cel Adevarat este Tatal si Creatorul tuturor dumnezeilor - inclusiv al Demiurgului Cel Rau, care a creat lumea. Demiurgul trebuie sa evolueze.
Dumnezeul Cel Adevarat nu are legatura cu lumea materiala, dar l-a trimis pe Iisus pentru a ajuta Demiurgul si oamenii.

Exista o vasta literatura in acest sens.
0

#26 Utilizator offline   pestisorul 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 11 February 2011 - 11:48 AM

Vezi postareasure, la Feb 11 2011, 01:29 AM, a spus:

Banica, nu prea intereseaza ce religie ai, pentru ca oricum ai facut bors din toate ....
Te citez: "Cat despre iudeo-masonerie sau Talmud"...
Termenul (o aberatie, de altfel) iudeo-masonerie l-a inventat Hitler . Absurdul vine tocmai de la asocierea a doua notiuni care nu au nimic comun una cu cealalta, nu au, nu au avut in trecut si nu vor acvea nici in viitor nimic comun. Totusi termenul a prins asa cum a prins si filozofia de viata a lui Hitler. La oameni ca el...
A mai asocia aici si talmudul...reprezinta cireasa de pe tortul necunoasterii (cred ca-i dulce!)
Ai citit o carte a lui Walsch, te-ai pliat numai bine pe sfaturile lui de automultumire pentru ce si cine esti...si te-ai apucat sa caracterizezi pe cei ce (slava Domnului!) nu gandesc ca tine ca au "copite"....
Donald Walsch este un american destept , dar ..., nu-i neaparat ca si toti cititorii lui sa fie...

Draga sure,
Uite ca nici Donald Walsch nu a reusit sa ma lumineze cu toata desteptaciunea lui. Am ramas tot un cititor nestiutor. Considera ca sunt un biet cautator, aflat in intunericul necunostintei.
Nu vrei sa ma luminezi tu, te rog?!

Am pus intrebarea asta de ani de zile la preoti, pastori si nici pe forum-ul asta nu am primit un raspuns pertinent (de fapt nu am primit nici un raspuns - toti se fofileaza).

Cum explici crimele, razboaiele si genocidurile din Vechiul Testament = Tanach puse pe seama lui Dumnezeu (multe desfasurate in interesul evreilor)?

Si daca tu imi oferi un raspuns valabil pentru omul mileniului III, o sa am si eu timp sa ma caiesc pana la sfarsitul vietii ca m-am inselat.
Pana atunci, nu faceti altceva decat imi confirmati la nesfarsit teoriile.

Dar stai linistita! Chiar daca nu o sa imi oferi un raspuns pertinent sau o sa te faci ca ploua (cum fac toti cand pui problema asta) nu e nici o problema. Te inteleg! Intr-un fel....

Ce zici? Vrei sa ma ajuti si pe mine ca sunt cam nestiutor...?
0

#27 Utilizator offline   sure 

• Boboc
  • Pip

Scris 11 February 2011 - 12:30 PM

Vezi postareaBanica.ologu, la Feb 11 2011, 11:48 AM, a spus:

Draga sure,
Uite ca nici Donald Walsch nu a reusit sa ma lumineze cu toata desteptaciunea lui. Am ramas tot un cititor nestiutor. Considera ca sunt un biet cautator, aflat in intunericul necunostintei.
Nu vrei sa ma luminezi tu, te rog?!

Am pus intrebarea asta de ani de zile la preoti, pastori si nici pe forum-ul asta nu am primit un raspuns pertinent (de fapt nu am primit nici un raspuns - toti se fofileaza).

Cum explici crimele, razboaiele si genocidurile din Vechiul Testament = Tanach puse pe seama lui Dumnezeu (multe desfasurate in interesul evreilor)?

Si daca tu imi oferi un raspuns valabil pentru omul mileniului III, o sa am si eu timp sa ma caiesc pana la sfarsitul vietii ca m-am inselat.
Pana atunci, nu faceti altceva decat imi confirmati la nesfarsit teoriile.

Dar stai linistita! Chiar daca nu o sa imi oferi un raspuns pertinent sau o sa te faci ca ploua (cum fac toti cand pui problema asta) nu e nici o problema. Te inteleg! Intr-un fel....

Ce zici? Vrei sa ma ajuti si pe mine ca sunt cam nestiutor...?

Ca sa ajuti pe cineva trebuie ca acel cineva sa doreasca cu adevarat sa fie ajutat. Corect?
Dumneata esti asa de convins ca ai descoperit "marele adevar" incat nimic nu ajunge decat la urechile dumitale, nu si la intelegere...
Esti, evident, extrem de confuz chiar si pentru un inregimentat intr-un cacon religios.
Nu am citit in intregime topicul, dar daca inteleg eu, dumneata argumentezi ca dumnezeul crestin este altul decat dumnezeul vechilor evrei pentru ca cel al evreilor era rau si promova crima, pe cand cel crestin, mare iubitor de oameni, propovaduia iubirea....
Si care-i diferenta????????????????????????????
In numele iubirii crestine nu s-au purtat razboie de cucerire, nu au existat cruciadele, inchizitia, nu s-au facut si nu se fac si in ziua de azi crime, acte de terorism? Ma refer la acele crime purtate cu crucea in frunte...Ma refer la acele crime facute de mari preoti crestini, marii inchizitori, ma refer la actele de terorism (uciderea oamenilor nevinovati care se afla intr-un moment nefast intr-un anumit loc) in numele eceleiasi religii dar cu rugaciunile in limbi diferite....si lista ar putea continua, dar refuz sa-mi stric ziua...
Si de altfel, putin imi pasa de dumnezeul in care crezi ca crezi...
Ai putea incerca sa crezi intai si intai in "bun simt", in "umanism" si daca vei reusi ai sa intelegi si unde greseste religia vechilor evrei, si unde greseste crestinismul, si de ce lipsa de educatie ce caracterizeaza tarile cu specific musulman a dus la aparitia extremismului lor religios, ai sa intelegi nenorocirea adusa de religiile duse la extrem si poate, intr-un tarziu, ai sa apelezi si la propria-ti judecata pentru ca daca o educi, poti tinde spre acel dumnezeu care este in noi si pe care-l intelegem fiecare, dupa puterile noastre de intelegere.
0

#28 Utilizator offline   pestisorul 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 11 February 2011 - 04:00 PM

Vezi postareasure, la Feb 11 2011, 12:30 PM, a spus:

Ca sa ajuti pe cineva trebuie ca acel cineva sa doreasca cu adevarat sa fie ajutat. Corect?
Dumneata esti asa de convins ca ai descoperit "marele adevar" incat nimic nu ajunge decat la urechile dumitale, nu si la intelegere...
Esti, evident, extrem de confuz chiar si pentru un inregimentat intr-un cacon religios.
Nu am citit in intregime topicul, dar daca inteleg eu, dumneata argumentezi ca dumnezeul crestin este altul decat dumnezeul vechilor evrei pentru ca cel al evreilor era rau si promova crima, pe cand cel crestin, mare iubitor de oameni, propovaduia iubirea....
Si care-i diferenta????????????????????????????
In numele iubirii crestine nu s-au purtat razboie de cucerire, nu au existat cruciadele, inchizitia, nu s-au facut si nu se fac si in ziua de azi crime, acte de terorism? Ma refer la acele crime purtate cu crucea in frunte...Ma refer la acele crime facute de mari preoti crestini, marii inchizitori, ma refer la actele de terorism (uciderea oamenilor nevinovati care se afla intr-un moment nefast intr-un anumit loc) in numele eceleiasi religii dar cu rugaciunile in limbi diferite....si lista ar putea continua, dar refuz sa-mi stric ziua...
Si de altfel, putin imi pasa de dumnezeul in care crezi ca crezi...
Ai putea incerca sa crezi intai si intai in "bun simt", in "umanism" si daca vei reusi ai sa intelegi si unde greseste religia vechilor evrei, si unde greseste crestinismul, si de ce lipsa de educatie ce caracterizeaza tarile cu specific musulman a dus la aparitia extremismului lor religios, ai sa intelegi nenorocirea adusa de religiile duse la extrem si poate, intr-un tarziu, ai sa apelezi si la propria-ti judecata pentru ca daca o educi, poti tinde spre acel dumnezeu care este in noi si pe care-l intelegem fiecare, dupa puterile noastre de intelegere.

Raspuns aproape standard - adica pe langa subiect! Multumesc frumos!

Nu ai raspuns la intrebare.
Eu nu sunt de acord cu nici o crima, nici un razboi sau genocid facut de evrei, de crestini, de musulmani sau oricine altcineva.
Dar cand in Biblie spune ca Dumnezeu le-a spus evreilor prin Moise sa se duca in teritoriile unde curge lapte si miere si sa macelareasca cetati intregi (inclusiv copii, femei, batrani, animale) - te las pe tine sa tragi concluziile in legatura cu Biblia, cu rabinii care au scris-o, ca sa nu mai vorbesc de legatura intre Dumnezeu si aceste evenimente istorice.

Nu sunt de acord cu crima sau razboiul in numele Domnului sub nici o forma. Dar de la Biblie au plecat multe razboaie - inclusiv crestinii (asa zisii crestinii) au ucis in numele Domnului pe modelul scripturilor evreiesti pentru a pune capat vietii "idolatrilor"

Eu iti multumesc mult pentru incercarea si efortul de a imi da un raspuns!
Daca asta este dumnezeul in care decizi sa crezi nu am nimic impotriva. chiar si daca asta e dumnezeul in care crede o lume intreaga - nu ma deranjeaza. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie si dumnezeul meu.
Nu sunt de acord cu tirania de factura religioasa (Dumnezeu nu e un tiran caruia trebuie sa ne supunem orbeste si atat).

Inca o data multumesc frumos pentru raspuns!
0

#29 Utilizator offline   sure 

• Boboc
  • Pip

Scris 11 February 2011 - 04:54 PM

Vezi postareaBanica.ologu, la Feb 11 2011, 04:00 PM, a spus:

Raspuns aproape standard - adica pe langa subiect! Multumesc frumos!

Nu ai raspuns la intrebare.
Eu nu sunt de acord cu nici o crima, nici un razboi sau genocid facut de evrei, de crestini, de musulmani sau oricine altcineva.
Dar cand in Biblie spune ca Dumnezeu le-a spus evreilor prin Moise sa se duca in teritoriile unde curge lapte si miere si sa macelareasca cetati intregi (inclusiv copii, femei, batrani, animale) - te las pe tine sa tragi concluziile in legatura cu Biblia, cu rabinii care au scris-o, ca sa nu mai vorbesc de legatura intre Dumnezeu si aceste evenimente istorice.

Nu sunt de acord cu crima sau razboiul in numele Domnului sub nici o forma. Dar de la Biblie au plecat multe razboaie - inclusiv crestinii (asa zisii crestinii) au ucis in numele Domnului pe modelul scripturilor evreiesti pentru a pune capat vietii "idolatrilor"

Eu iti multumesc mult pentru incercarea si efortul de a imi da un raspuns!
Daca asta este dumnezeul in care decizi sa crezi nu am nimic impotriva. chiar si daca asta e dumnezeul in care crede o lume intreaga - nu ma deranjeaza. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie si dumnezeul meu.
Nu sunt de acord cu tirania de factura religioasa (Dumnezeu nu e un tiran caruia trebuie sa ne supunem orbeste si atat).

Inca o data multumesc frumos pentru raspuns!

Cand ti-am spus ca auzi cuvintele doar..., nu am gresit.
Cu cine te certi, badie?
De care Dumnezeu ma legi pe mine? De care religie?
Si de ce trebuie cineva sa-ti raspunda ce vrei dumneata? Poate te crezi unic, dar sa sti ca faci parte tot din tagma celor care incearca pe orice cale sa-i scoata pe evrei vinovati de toate, dar recunosc, eu aud prima data ca sunt vinovati si de faptul ca au fost torturati de inchizitie si sunt raspunzatori de crimele bunilor crestini cruciati...

Te citez:"Dumnezeul Cel Adevarat nu are legatura cu lumea materiala, dar l-a trimis pe Iisus pentru a ajuta Demiurgul si oamenii."
Iti spun direct caci vad ca altfel nu merge: eu nu sunt o persoana religioasa. Nu tin sa conving pe nimeni ca asa e mai bine sau nu, doar intervin cand citesc aberatii de genul iudeo-masonic, de exemplu.
Dar recunosc ca nu ma pot abtine sa nu ma distrez putin:
1.dumnezeul cel adevarat l-a trimis pe Isus.
2.crestinii (in toate variantele lor inclusiv secte)cred in Isus.
3.deci crimele facute in trecut, in prezent si enumerate deja de mine sunt facute sub obladuirea lui Isus care dupa cum spui este responsabil de partea materiala a dumnezeirii, el, tatal, fiind asa de detasat de cele materiale ca dupa scrierile in care crezi, au trecut trei zile pana sa-si aminteasca sa-l invie, ca atunci cand se chinuia pe cruce, nu era tocmai pe faza...
Sanatate si ai grija de dumneata ca zau ca ai nevoie.
0

#30 Utilizator offline   Insolit 

• ZENIT
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 07

Scris 11 February 2011 - 07:10 PM

...şi dacă aţi citi Diavolul, cartea lui Giovanni Papini? E chiar foarte bine scrisă. Mie uneia mi-a ridicat o mulţime de īntrebări. Am găsit şi răspunsuri.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) De ce sunt 2 povesti ale genezei? Discrepante in Biblie.
Teme combinate
CavalerulJedi  80 11.008
Hot Topic (New) Rabdarea si indelunga rabdare adicel  57 8.625
Hot Topic (New) Versete interesante
Cine ma ajuta ? :)
Obsoletus  19 3.751
Replici noi Raspandirea omului pe pamant din punct de vedere biblic
Biblia vorbeste doar de anumite civilizatii.
williamwallace  11 1.853
Replici noi Isaiah capitolul 28 - despre credinciosii ipocriti _Undying_  4 1.736