sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii! Sfanta Scriptura este comentata de Sfintii Parinti! Evaluare topic: * * * * *

#121 Utilizator offline   Think_about 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-July 10

Scris 20 March 2011 - 11:59 PM

Vezi postareaVEMANS, la Mar 14 2011, 10:59 AM, a spus:

Eu cred ca Avraam era musulman , doar scrie si in Coran de el :crazy:

Da, se numeste musulmanizare post mortem :crazy:
Mishto, ca nu se mai cere acordul raposatului.
0

#122 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 29 March 2011 - 07:49 PM

Vezi postareaThink_about, la Mar 20 2011, 11:59 PM, a spus:

Da, se numeste musulmanizare post mortem :crazy:
Mishto, ca nu se mai cere acordul raposatului.

De la Avraam pina la Qaran au trecut exact 2000 de ani.
0

#123 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 29 March 2011 - 09:00 PM

Vezi postareahaym herman, la Mar 15 2011, 11:30 PM, a spus:

Nu la Ismael ca persoana m am referit Dulgherule ci bunic in sens sul ca toti netragem din Avraam.Si noi il numim Bunic.
Deci Edomitii care erau pe vremea lui Mahomed socoteau pe Avraam bunic,ca se trageau din Ismael.Nu m am exprimat prea corect dar asta este ideia.Scuze.

Ei, scuze. Eram sigur că te-ai grăbit.
Numai bine.
0

#124 Utilizator offline   mihai34d 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-June 06

Scris 11 June 2011 - 08:03 AM

Daca stam si ne gindim Iisus nu este singurul care a facut "vraji" , au mai facut si altii, proorocii, Moise, etc
Adica ce vrajeala e aia prin care esti bagat in cuptor si nu arzi? nu se poate ..
Adica unele sint miracole minuni si altele nu sint..pai care este unitatea de masura?

Referitor la legamintul cu Avraam, din moment ce in acele vremuri si in acele locuri gradul de civilizatie si de psiritualitate era destul de ..mediu ce altceva le puteai cere unor copii de gradinita? trebuia ceva simplu de care ei sint in stare. Dar cind te mai maturizezi incepi sa intelegi cu adevarat diferenta dintre lucrurile superficiale si cele de esenta.
Evrei au impresia ca daca Dumnezeu a facut citeva legaminte cu ei pe restul din inteaga lume i-a aruncat la cosu de gunoi..fara sa se uite la ei macar. In conditiile in care Vt vorbeste in unele versete de alta realitate.
Critici sint aduse si lor evreilor si preotilor care judeca neamurile cu partinire uitind primul legamint.
"Mie Mi se inchina toate popoarele de la un cap la altul al pamintului."
"Iata Ma voi arata altui neam," in contextul in care evrei nu mai merita (daca au meritat vreodata) dupa cum reise din versetele ulterioare.

Asadar rastignirea lui Iisus nu a fost facuta din cauza minunilor pe care doar Dumnezeu putea sa le faca ci din motive politicianiste, ca le arata neajunsurile spirituale si cantonarea , ca le dadea lectii cu alte cuvinte , ceea ce ei in aroganta lor nu suportau.
Referitor la Lege, taierea preputului se incadreaza la Legea sanitara , botezul cu duhul sfint ca nou legamnt nu este ceva nou fiindca Shekinah -duhul sfint interior era deja cnoscut in mediile inalt spirituale din zona (si nu numai)
Ceea ce este nou este iertarea care a inlocuit legea talionului, prezenta acestei legi este o dovada a slabei spiritualitati, incapacitatea de a ierta este la fel , nu spun ca in alte locuri geografice nu exista pedepse ci ca mai exista si ietare, pedeapsa nu intotdeauna previne si nici nu indreapta intotdeauna conduita.
Cind cineva iti iarta greseala fata de el simti ca acela are un aracter nobil fiindca razbunatori sint toti pacatosii, iar daca vezi ca are un caracter nobil si in aces fel ti-a facut un bine iar tu rau macar de rusine si tot te indrepti. Asta daca ai ajuns la o anume simtire si traire, altfel ..pedeapsa ar trebui data urmarindu-se indreptarea gresitului si nu razbunarea.

Nu spun nici ca crestinatatea este perfecta asa incit nu pot sa fiu de acord in totalitate nici cu cel care a infintat acest topic.
Lucrurile spirituale pot fi neintelese sau intelese superficial sau ceva mai profund pina la a fi intelege in esenta lor ascunsa. Asa incit interpretari pot fi multe insa depinde cui ii este destinata fiecare interpretare.
Tocmai de aceea este nevoie de legende ,parabole, comparatii si alte forme de stil.
baiatul vorbea despre sfintii parinti dar eu v. despre parintii teologi, ei bine nu le putem contesta meritele insa ceea ce au spus ei nu constituie neaparat granita intelegerii depline a realitatilor spirituale ci doar ridicarea intelegerii cu o treapta mai sus.
Si apoi -lumea nu stie sau nu recunoaste- sinoadele nu au inclus in dogme chiar toate revelatile lor cum ar fi fost corect. De ex despre identitatea divina a lui Melchisedec.
Sau ce sint acele 22 de Luminarii despre care VT nu spune nimic in plus? Sau ce este Sfinta Sfintelor care locuieste intro camaruta in cele 3 ipostaze?
Revelatii si prorocii au existat si dupa Niceea, unele au reusit sa fie promovate altele nu.

Revenind la interpretarile testamentare, evreii farisei-mozaici ca si Iuda Iscarioteanul nu si-au dat seama ca de fapt VT vorbeste despre doua veniri ale lui Mesia una in care este tradat pt aia 30 de arginti binecunoscuti si alta venire in care o perioada trebuie sa stea "deoparte" pina cind Dumnezeu insusi venit se lupta cu dusmani Lui dupa care evident ca va iesi din anonimat. DE data asta mozicii vor recunoaste venirile divine dar o vor face ultimii dintre toate neamurile (Ioil) cind vor veni si vor intra si ei in viitoarea religie unica -care va fi fundamentul "Imparatiei" sfintilor pe pamint -adica un nou sistem atit religios cit si politico-economic.

Greseala crestinatatii este ca la nivel oficial nu interpreteaza cele doua Testamente in mod unitar (acolo unde e posibil) in ceea ce priveste eschatologia si succesiunea evenimentelor importante din ultimele zile ale Judecatii.

Avraam a trait in vremea lui Melchisedec caruia i se inchina si ii aducea zeciuiala chiar daca era de alta "religie".
Cea ce inseamna ca Avraam simtea si stia despre sorgintea divina a Lui.
Asta a fost acum 4000 de ani.
Mohammed profetul s-a nascut in anul 621 iar Coranul a fost scris de contemporanii lui dupa moartea lui ca si evangheliile noutestamentare cu diferenta ca daca Iisus a deschis harul si oameni simpli chiar primeau botezul sfint in vremea lui Mohammed harul deja era inchis pentru gloate urmind ca abia in zilele noastre in vremea Judecatii sa fie redeschis pentru totdeauna-lucrare deja realizata.

Faptul ca a fost deschis temporar semnifica faptul ca lucrarea lui Iisus a contribuit la procesul finalizat cu deschiderea lui definitiva -ca un fel de proba pe conducta inainte de a se pune robinetul.

Revelatii calugaresti ruse vorbesc despre o prigonire politica si una religoasa, cea politica a fost in comunism iar cea religioasa inca nu a venit. Prigonirea fiind doar una temporara si fara sorti de izbinda fiindca apoi balanta se va inclina de partea dreptatii. Se mai vb si de un razboi religios armat insa localizarea lui este pe directia orientului mijlociu.(cel cu Gog din Magog si ai lor)
In ceea ce priveste prigonirea logic este ca doar cei majoritari pot sa o exercite in mod mediatic similar cu prigonirea primilor crestini. Insa ea va-nceta in momentul cind cei majoritari vor deveni minoritari datorita
procesului de convertire dar si a trierii populatiei in urma urgiei justitiare care va incheia totodata razboiul.
0

#125 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 11 June 2011 - 08:12 AM

Vezi postareamihai34d, la 11 June 2011 - 08:03 AM, a spus:

In ceea ce priveste prigonirea logic este ca doar cei majoritari pot sa o exercite in mod mediatic similar cu prigonirea primilor crestini. Insa ea va-nceta in momentul cind cei majoritari vor deveni minoritari datorita
procesului de convertire dar si a trierii populatiei in urma urgiei justitiare care va incheia totodata razboiul.

Dezvolta un pic evenimentele, asa cum le vezi.
0

#126 Utilizator offline   mihai34d 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-June 06

Scris 12 June 2011 - 02:52 PM

Vezi postareahans, la 11 June 2011 - 08:12 AM, a spus:

Dezvolta un pic evenimentele, asa cum le vezi.

Am unmanuscris de carte in care am dezvoltat mai pe larg in ordinea cronologica , se poate descarca i format Rar
http://www.4shared.c...10__si_Sfa.html
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cartea lui Adam si Eva Dimineata  53 8.057
Replici noi Raspandirea omului pe pamant din punct de vedere biblic
Biblia vorbeste doar de anumite civilizatii.
williamwallace  11 1.853
Hot Topic (New) Atasamente Cartea proorocului oliver
topic special de injuraturi la adresa mea
oliver  50 8.619
Hot Topic (New) Versete interesante
Cine ma ajuta ? :)
Obsoletus  19 3.751
Poll (No New) Chestionar:    Barabas se numea pe numele sau mic Isus.
Teologul Cristian Badilita socheaza din nou.
Burel001  69 11.687