Crestinii cred ca psihologia e demonica!
Scris 22 October 2010 - 01:06 PM
http://saccsiv.wordpress.com/2010/10/18/di...ogie/#more-7145
"Analiza tranzactionala este anticrestina
Oricum s-ar vrea sa se creada, psihologia are temelie pe oameni pe care, din nefericire pt. ei, Biserica ii considera – caz clasic,tipic de inselare demonica-sau mai bine zis- tipul omului indracit (Freud,Guenon,C.G.Jung..).
felul in care se preda si dezvolta azi psihologia moderna, este cea mai puternica nisa catre ocultism si vrajitorie.
Multi dintre “psihologi” sunt nihilisti, ceea ce ii duce la o stare de indracire foarte agresiva. Biserica cunoaste in experienta ei atatea si atatea cazuri de astfel de “psihologi moderni” care au trecut prin ritualuri de exorcizare ca sa isi revina la normal. (mergeti prin marile manastiri si va spun parintii ce inseamna “psihologia”)
duhovnicul este chirurg iar terapeutul este…gunoier..
Cel mai mare numar de sinucideri in SUA,dintre toate ramurile medicinii, se intalneste la psihologi/psihiatri.
Freud, de exemplu, era dependent de cocaina (de unde si obsesia sexuala) si a recomandat acest drog multora dintre pacientii sai, transformandu-i si pe acestia in narcomani.
Din nefericire, psihologia este de sorginte evreiasca
am avut ocazia sa stau de vorba cu un absolvent de psihologie si imi spunea ca profesorii fac un ateism feroce. Si sunt o gramada de studenti care intra crestini si ies atei militanti, indraciti – si aici, atentie! – nu e vorba de ultimul stadiu de posesie demonica, ca cel din Evanghelie."
Parerea mea: S-a vorbit aici pe forum despre complementaritatea dintre religie si psihologie. Dar se pare ca religia nu are nevoie de psihologie, pentru ca isi este siesi autosuficienta...
Scris 22 October 2010 - 01:21 PM
De ce exista un numar mare de sinucideri printre psihiatrii.........si nu printre duhovnici.........de exemplu?
De ce spui ca "din nefericire" psihologia este de sorginte evreiasca? Ar trebui sa le sarutam manusitele ca au inventat asa o ramura (chiar ei au inventat-o?)
Ligia1, la Oct 22 2010, 01:06 PM, a spus:
Exagerezi
Peste tot sunt categorii care se supraapreciaza. Dar nu e bine sa generalizezi
Scris 22 October 2010 - 01:14 PM
psihologi, psihiatri teoreticieni evrei
Sigmund Freud (Psihanaliza)
Karl Jung
Abraham Maslow
Erik Erikson
Eric Berne (Bernstein) (Analiza Tranzactionala)
Claude Steiner (Analiza Tranzactionala)
Fanita English
Alfred Adler
Melanie Klein
Ferenczi Sándor
Erich Fromm
Fritz Perls (terapia gestalt)
Jacob Levy Moreno (Psihodrama)
Viktor Frankl (Logoterapia)
Scris 22 October 2010 - 01:19 PM
joannahart, la Oct 22 2010, 02:21 PM, a spus:
De ce exista un numar mare de sinucideri printre psihiatrii.........si nu printre duhovnici.........de exemplu?
De ce spui ca "din nefericire" psihologia este de sorginte evreiasca? Ar trebui sa le sarutam manusitele ca au inventat asa o ramura (chiar ei au inventat-o?)
Exagerezi
Peste tot sunt categorii care se supraapreciaza. Dar nu e bine sa generalizezi
Ce este intre ghilimele nu sunt ideile mele, ci ideile crestinilor din articolul de la linkul dat de mine.
Parerea mea este cea pe care am dat-o dupa citate, dupa ce am inchis ghilimelele:"Parerea mea: S-a vorbit aici pe forum despre complementaritatea dintre religie si psihologie. Dar se pare ca religia nu are nevoie de psihologie, pentru ca isi este siesi autosuficienta..."
Deci, am vrut sa vad parerile voastre. Sunt unii care cred ca pot impaca religia si psihologia. Dar uite ca religia nu vrea asta...
Steinbrenner: Si Iisus Christos a fost evreu.
Aceasta postare a fost editata de Ligia1: 22 October 2010 - 01:29 PM
Scris 22 October 2010 - 01:27 PM
Scris 22 October 2010 - 01:32 PM
Ligia1, la Oct 22 2010, 02:06 PM, a spus:
Cât este de autosuficienta se poate vedea pe sfaturiortodoxe.ro din scrierile "sfintilor parinti" de pe Muntele Athos care avand si ei visuri erotice ca tot omul, cred ca se lupta cu diavolul. D-zeu nu iubeste ortodoxii, pentru ca sunt ipocriti. Se rezuma la ritualuri, izolare, si mai putin la fapte pentru ei insisi si ceilalti. Gratie creatorilor evrei ai psihoterapiilor, azi stim care e cauza bolilor psihice, viclenia, prostia, rautatea, in forme foarte complexe, relatate in detaliu de psihanaliza, analiza tranzactionala. Cei lipsiti de logica vor apela pe mai departe la rugaciuni sau vrajitorie, care sunt niste sarlatanii.
Aceasta postare a fost editata de Steinbrenner: 22 October 2010 - 01:44 PM
Scris 22 October 2010 - 01:30 PM
Ligia1, la Oct 22 2010, 02:19 PM, a spus:
Nu religia, fanaticii din ea.
Dupa mine, un duhovnic ar trebui sa aiba pregatire de psiholog in spate. Sa stie cu ce se "mananca" un om.
Scris 22 October 2010 - 01:38 PM
Ligia1, la Oct 22 2010, 02:19 PM, a spus:
Unul dintre acei "unii" care împacă religia cu psihologia, sau orice ştiinţă, sunt eu. Şi religia vrea asta, că de asta e scris în Biblie: Cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun.
Pentru mine, credinţa şi ştiinţa sunt ca doi fraţi ai unei singure familii: cunoaşterea.
Ştiinţa se ocupă de cunoaşterea lumii văzute, credinţa, de cea a lumii nevăzute.
În schimb, da, sunt care fac parte fie din "gruparea religioşilor", fie din cea a "antireligioşilor". Dacă stăm şi analizăm pe fiecare dintre ei, vom vedea că fiecare (atât religiosul cât şi antireligiosul) au ca scop un singur lucru: înlăturarea celuilalt ! Asta se realizează prin certuri şi scandaluri, atât din partea unora cât şi a celorlalţi.
nightwish, la Oct 22 2010, 02:30 PM, a spus:
Fanaticii, atât cei religioşi, cât şi cei antireligioşi.
Aceasta postare a fost editata de lupini: 22 October 2010 - 01:46 PM
Scris 22 October 2010 - 01:33 PM
Atunci, de ce se tem crestinii de psihologie? E o stiinta, e probata. La fel ca si fizica.
Un crestin adevarat nu se indeparteza de credinta lui descoperind stiinta, ba mai mult - se apropie de ea.
Daca e cazul. Daca nu, nu.
Scris 22 October 2010 - 01:39 PM
Dupa cum - un crestin sanatos nu are nevoie de aceasta...........psihologie ca practica terapeutica
Iar de restul imi pasa prea putin ca sa ma mai implic in discutia asta...........
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Terapia prin ras
5 minute de ras incontinuu egal 5 lunii de terapie |
Nemo! | 62 | 2.679 |
|
Destramarea iluziilor | Abc2009ro | 16 | 2.328 |
|
Fericirea | Nemo! | 85 | 6.035 |