sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Creativitatea in relatii Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 21 October 2010 - 05:03 PM

Ce inseamna pentru voi creativitatea in relatii?

Într-o accepţiune foarte largă, creativitatea constituie un fenomen general uman, forma cea mai înaltă a activităţii omeneşti. A fi creativ înseamnă a crea ceva nou, original şi adecvat realităţii.
A crea înseamnă: a face să existe, a aduce la viaţă, a cauza, a genera, a produce, a fi primul care interpretează rolul şi dă viaţă unui personaj, a compune ceva, a zămisli etc.
Creativ este cel care se caracterizează prin originalitate şi expresivitate, este imaginativ, generativ, deschizător de drumuri, inventiv, inovativ etc.

Relatia cu cei dragi (copii, partener, parinti, frati, prieteni) este cea care ar trebui sa ne dea energia de a ne bucura si de a trece peste momentele mai putin frumoase. Creativitatea este procesul care activeaza resurse nebanuite si care poate mentine relatiile in ritm de crestere, dar mai mult, le poate imbogati.

“A fi creativ inseamna sa ai o imagine dinamica asupra a ceea ce functioneaza si ce nu”

,,. Pentru că ne naştem ca urmare a unei relaţii, ne dezvoltăm într-un sistem de relaţii şi suntem în permanenţă în relaţii, cred că e important să ne descoperim şi să ne cultivăm resursele necesare unor relaţii sănătoase. "

,, Cercetările actuale în creatologie (Csikszentmihaly, Amabile, Sternberg, Munteanu, Roco) promovează o viziune despre creativitate ca interacţiune optimă între diverse componente ale personalităţii, între acestea şi mediu. Adevărat motor al dezvoltării psihice, o forţă care mobilizează resurse interioare nebănuite şi extinde graniţele Sinelui, creativitatea se dovedeşte a fi extrem de necesară în condiţiile dinamice şi schimbătoare ale zilelor noastre şi în contextul împuţinării resurselor." ( Nicoleta Mitrofan )
0

#2 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 22 October 2010 - 11:59 AM

Creativitatea intr-o relatie inseamna a aduce ceva nou, a face lucruri noi impreuna, dar si a-ti imagina ceva, a avea fantezii impreuna.
0

#3 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 22 October 2010 - 12:04 PM

inseamna (pe langa incredere si pietenie) mentinerea acelei relatii.
0

#4 Utilizator offline   Dimebag 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members

Scris 22 October 2010 - 12:15 PM

Creativitatea in relatii poate fi si curiozitatea de a explora fiecare resursa si renuntarea la barierele personale, limitari, prejudecati.
0

#5 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 October 2010 - 02:53 PM

Pourmoi ia zi si tu pe aici . Cum e cu creativitatea ? :)

Din punctul meu de vedere sta in puterea de a te juca cu imprevizibilul
0

#6 Utilizator offline   PourMoi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-July 10

Scris 22 October 2010 - 03:06 PM

Satisfacem dorinta :)

Creativitatea in relatii are scopul de a mentine individul intr-o continua provocare, de a-l face sa vina mereu cu idei noi si interesante care sa il faca sa simta ca traieste.

Creativitatea intr-o relatie o poate arunca in al noulea cer sau in lispa ei poate sa duca relatia la plafonare. Suntem invatati de mici, din scoala, ca nu este prea bine sa o folosim asa ca incepem sa o refulam si cu timpul uitam sa traim... si asta ne face pe unii dintre noi sa intram in melancolie sau sa vrem sa treaca mai repede timpul care ne-a fost rezervat pe acest pamant.
0

#7 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 October 2010 - 03:00 PM

satisfacem dorinta .. uneori ai o exprimare de psiholog in toata regula . mersi pentru raspuns

Aceasta postare a fost editata de Rhini: 22 October 2010 - 03:10 PM

0

#8 Utilizator offline   Aether. 

• ...infinit...
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 10

Scris 22 October 2010 - 03:12 PM

Hai ca spun si eu . Creativitate?
Sa ia foc atunci cand se gandeste la tine, sa-l "topesti", sa-l imprastii, sa-l aduni, sa-l racoresti, sa-l tulburi, sa-l linistesti, sa-l faci sa-i fie mereu dor de tine, sa-l "innebunesti' iar si iar si iar, mereu altfel, sa fie surprins de ceea ce faci inainte de a te surprinde el pe tine, sa....(as mai avea).
0

#9 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 22 October 2010 - 03:14 PM

Asa Aether mai zi mai zi ... Eu zic ca daca am fi mai creativi viata ar fi mai plina de evenimente ... bine si eu am de lucrat la asta ...

pentru creativitate iti mai trebuie un anumit dinamism

Aceasta postare a fost editata de Rhini: 22 October 2010 - 03:15 PM

0

#10 Utilizator offline   PourMoi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-July 10

Scris 22 October 2010 - 03:08 PM

Vezi postareaRhini, la Oct 22 2010, 04:00 PM, a spus:

satisfacem dorinta .. uneori ai o exprimare de psiholog in toata regula . mersi pentru raspuns

:) pai ii tot dadeam tarcoale topicului, dar daca am primit si invitatie nu am putut sa o refuz :)
erai ironica? :)

Aceasta postare a fost editata de PourMoi: 22 October 2010 - 03:19 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic