sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

sunt speriata hepatita b Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   genoveva 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-December 05

Scris 07 January 2006 - 05:15 PM

buna!am 24 ani si am descoperit hepatita b(posibil si d) acum 3 ani.deoarece ma simteam bine si,intr-un final analizele au iest foarte bune,am neglijat boala.acum o luna si jumatate,in urma unor excese pe care le-am facut,m-am simtit foarte rau.am avut transaminazele 110 si viremia(care la inceput era negativa)usor pozitiva.nu am intrat pe tratament.intre timp trans.mi-au scazut.acum ma simt bine.prietenul meu nu vrea sa-si faca vaccinul.suntem impreuna de 4 ani si nu are hvb-ul.este posibil sa fac boala?ce trebuie sa fac/sau ce nu?o sa suport greu o sarcina?va rog sa-mi raspundeti caci sunt foarte speriata.sunt totusi prea tanara pt astfel de probleme.am mai pierdut doua persoane f dragi mie.asta ma paste si pe mine????
0

#2 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-July 05

Scris 09 January 2006 - 08:26 AM

Vezi postareagenoveva, la Jan 7 2006, 05:15 PM, a spus:

buna!am 24 ani si am descoperit hepatita b(posibil si d) acum 3 ani.deoarece ma simteam bine si,intr-un final analizele au iest foarte bune,am neglijat boala.acum o luna si jumatate,in urma unor excese pe care le-am facut,m-am simtit foarte rau.am avut transaminazele 110 si viremia(care la inceput era negativa)usor pozitiva.nu am intrat pe tratament.intre timp trans.mi-au scazut.acum ma simt bine.prietenul meu nu vrea sa-si faca vaccinul.suntem impreuna de 4 ani si nu are hvb-ul.este posibil sa fac boala?ce trebuie sa fac/sau ce nu?o sa suport greu o sarcina?va rog sa-mi raspundeti caci sunt foarte speriata.sunt totusi prea tanara pt astfel de probleme.am mai pierdut doua persoane f dragi mie.asta ma paste si pe mine????

Buna genoveva si bine ai venit. In primul rand nu o sa te pasca asta si pe tine, nu te mai speria inutil, e o boala destul de grava dar, din fericire poti prinde si varsta la care sa ai nepoti, totul e sa iti dai interesul sa scapi de ea si sa nu te agiti inutil. Dupa cum spui tu, se pare ca ai anumite reactivari ale hepatitei din cand in cand, faptul ca s-au petrecut o data ar trebui sa iti dea de inteles ca e posibil sa sa mai repete. Sa le luam pe rand: prietenul tau face o greseala imensa dc isi inchipuie ca el nu poate lua acest virus. Eu zic sa te superi pe el si sa isi faca URGENT vaccinul. Nu e de glumit. Desi cei mai multi isi revin, nu cred ca i-ar placea sa petreaca 6 luni pe un pat de spital sau sa faca o forma fulminanta in care sa dea cu ochii de Doamna cu Coasa. Scuza-ma ca sunt mai dur dar mi se pare un pic inconstient prietenul tau si sincer sa fiu cred ca te-ar ajuta mai mult sa il stii pe el sanatos. Acum, dc te-am speriat, inseamna ca am facut bine pt ca si tu sa il indrumi sa isi faca vaccinul. Se fac 3 doze, prima cat mai repede, a doua dupa o luna si a treia dupa 6 luni de la prima si apoi puteti sta linistiti... macar din punctul lui de vedere.
Apoi, ar trebui sa stii si despre tine mai multe detalii: nu stiu dc ai facut analize, dar ti-ar trebui: AgHbe, anti Hbe, ultima viremie, transaminaze pe o perioada macar de 1 an ca sa se poata observa evolutia lor, si... cand vei avea curaj si o punctie hepatica, pentru a vedea in ce stadiu se afla ficatul tau. Ecografie abdominala ai facut de curand? Ne intrebai dc e posibil sa faci boala: e posibil sa ai parte in viata de reactivari de acest gen, pentru a putea scapa de virus, sau macar sa incerci sa scapi, ar trebui sa urmezi tratamentul cu interferon si lamivudina, dar pt asta iti trebuie analize mai detaliate si mai ales sa surprinzi hepatita intr-o forma activa, adica atunci cand viremia devine pozitiva si mai mare de 100.000 copii/ml si transaminaze mari. Pana atunci poti lua ceva hepatoprotectoare, si noi restul le luam, nu stim cu cat scucces dar le luam: acestea sunt Farcovit B12 si Lagosa. Te gandeai la o eventuala sarcina: pai dc reusesti sa faci tratamentul pana atunci, e posibil sa scapi de virus si sa stai mai linistita, si chiar dc nu faci acest tratament, poti naste fara a infecta noul-nascut sanatos cu o probabilitate de aproape 90%, dc faci cezariana si dupa nastere i se administreaza copilului imunoglobuline specifice si vaccinul impotriva hepatitei B.
Sper ca ti-am raspuns la o parte din intrebari. Sanatate.

P.S. De unde gandul ca ai si hepatita D? Ai facut vreodata analiza sa vezi? Poti sa o faci si in cateva zile vei stii cu sigureanta, dar de obicei, cand te suprainfectezi si cu D, faci o forma grava, nu ai cum sa nu o remarci pt ca de obicei ajungi pe patul de spital. Eu zic ca nu ai asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de Sky: 09 January 2006 - 08:47 AM

0

#3 Utilizator offline   genoveva 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie

Scris 09 January 2006 - 11:31 AM

multumesc foarte mult pt informatii si sfaturi.in ceea ce priveste hep. d acum 3 ani rezultatul analizei a iesit o data pozitiv si o data negativ.deci nici alba nici neagra.de atunci nu am mai repetat.oricum ,avand in vedere ca nici o data nu am avut o forma prea agresiva a hvb-lui incat sa mi se faca punctie sau tratament,ma gandeam ca poate ,daca duc un regim de viata echilibrat nu o sa fac boala.tratamentul oricum e foarte greu de suportat am inteles.Ecograafie am facut si ficatul arata normal. :ill:
0

#4 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 09 January 2006 - 11:55 AM

Vezi postareagenoveva, la Jan 9 2006, 11:31 AM, a spus:

multumesc foarte mult pt informatii si sfaturi.in ceea ce priveste hep. d acum 3 ani rezultatul analizei a iesit o data pozitiv si o data negativ.deci nici alba nici neagra.de atunci nu am mai repetat.oricum ,avand in vedere ca nici o data nu am avut o forma prea agresiva a hvb-lui incat sa mi se faca punctie sau tratament,ma gandeam ca poate ,daca duc un regim de viata echilibrat nu o sa fac boala.tratamentul oricum e foarte greu de suportat am inteles.Ecograafie am facut si ficatul arata normal. :ill:

Stai putin, ca sa inteleg: tie ti-a iesit pozitiv rezultatul anti HDV? Eu in locul tau l-as reface acum in ianuarie sa stii exact care e treaba. Dc e pozitiv, mergi la medic cat mai repede. Nu pot insa sa cred ca ai avut o forma atat de usoara in care sa nu remarci hep D. De obicei complicatiile sunt majore. Medicul meu stomatolog imi povestea de o colega care s-a infectat cu D de la un pacient (dupa ce ea era deja infectata cu B) si a dat mana un pic cu Doamna cu Coasa. Si-a revenit cu greu dupa 2 ani de zile de stat in spital. Si nu singurul caz. Dc citesti pe net te sperii.

Nici eu nu am facut o forma mai agresiva (sau cel putin nu mi-am dat seama) dar am facut o punctie ca sa stiu cum stau cu evolutia bolii. Voi mai face una si peste 4 ani, dc nu va fi nevoie de una pana atunci. Dc ai ceva rezultate, de la analize sa ne tii la curent. Pana atunci sanatate. A si sa iti spun ceva: mai toti ducem un stil de viata echilibrat, asta te ajuta, insa nu omoara virusii. Tratamentul il suporta mai dificil cei care au virusul de mai mult timp sau cei care au varsta mai amre de 40 de ani. Tinerii il suporta mult mai usor si cu rezultate mult mai bune.
0

#5 Utilizator offline   genoveva 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie

Scris 03 February 2006 - 09:06 PM

sal. am revenit dar nu mi-am facut analizele.tr sa ma duc .am amanat mereu din cauza examenelor.momentan ma simt f obosita si am un gust putin amar in gura.sper totusi sa nu fie de la ficat.am cam sarit calul cu carnea de porc in ultima vreme.in curand o sa-mi fac si transaminazele.dar totusi,eu insist la un rasspuns mai concret.. :friends: :doh:
am inteles ca tr sa duc un regim de viata echilibrat dar cum?nu mai mananc prajeli si nu beau nici un strop de alcool dar mai e ceva care ar tr sa stiu?
nu am discutat nici cu medicul meu aceasta problema :P
0

#6 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 06 February 2006 - 09:16 AM

Hello genoveva. Nu stiu ce sa iti spun: medicii din Romania spun sa tii regim, sau cei mai multi spun sa tii regim, adica fara prajeli, grasimi, alcool. Cu asta sunt de acord, insa in plus eu ma ghidez dupa faptul ca mananc ceea ce nu imi face rau. Organismul chiar simte ceea ce nu ii prieste. In regimul pe care ar trebui sa il tii trebuie sa excluzi tot ceea ce ti-a facut rau, fie el carne de porc, fasole, varza sau mai stiu eu ce altceva. Gustul amarui in gura... sunt mari sanse sa fie de la ficat sau de la fiere. Trebuie sa mananci putin si des e cel mai bun mode de a te hrani eficient. Iti pot spune ca eu dupa ce am tinut un regim de genul: numai fierturi, fara dulciuri, doar gratar de pasare o data la 2 zile, fara prajeli, fara carne de porc, fara tocaturi... m-am simtit foarte slabit si analizele mi-au iesit prost si nu ma refer la cele de ficat, pt ca acelea imi ies mereu bine. Acum am ramas ca regim: fara prajeli decat foarte rar un cartof sau un snitel, fara carne de porc pt ca mi se pare toxica si nu pt ca imi face rau, mai rar o musaca sau o sarma, fara carne prea grasa si fara alcool. Acum ma simt mai bine, insa iti repet ca din ceea ce am citit eu, in cazul hepatitelor medicii straini nu recomanda un regim (e adevarat ca in caz precirotic sau chiar de ciroza se impune un anumit regim), insa daca un aliment nu face bine el trebuie eliminat.

Asta e legat de alimentatie, insa eu iti pot spune ca alimentatia nu tine loc de tratament. Adica nu poti omora virusii daca te hranesti sanatos. Fa-ti analizele complet, iar medicul dc considera necesar te va pune pe tratament. E adevarat ca de multe ori, 70% dintre cei care prezinta hep B cronica, vor obtine in mod spontan seroconversia "-e" adica vor trece in forma inactiva, insa nu te poti baza pe asta, e probabil sa nu o obtii niciodata si sa avanseze foarte mult distrugerea ficatului. Asa ca eu nu iti pot recomanda decat sa iti faci timp de analize complete, si abia apoi sa te gandesti la alimentatie. In cazul in care ti se va recomanda interferon o sa iti para rau ca nu ai apucat sa te hranesti bine inainte. Colegul meu a slabit in urma tratamentului 20 de KG!!!! Adica e bine sa ai de unde sa dai jos. Mai ales in timpul tratamentului trebuie sa fii bine hranit si nu sa tii regim ca sa te tii de pereti sa nu lesini.

P.S. Spuneai mai sus ca ai avut parte de o reactivare cu transaminaze 110, insa vreau sa stiu si eu ce inseamna o viremie usor pozitiva. Dc teoretic atunci cand ai avut analize bune si o viremie nedetectabila ai fi putut spune ca aveai o forma inactiva, atunci as putea spune ca la 110 transaminaze ai avut o reactivare. Deci ce viremia ai avut a doua oara? Pana in 10000?

Aceasta postare a fost editata de Sky: 06 February 2006 - 09:26 AM

0

#7 Utilizator offline   genoveva 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie

Scris 12 February 2006 - 07:14 PM

analiza am facut-o la victuor babes si am aflat rezultatul prin telefon.nu stiu exact ca te unitati am avut dar asa s-a exprimat medicul..."viremie usor pozitiva"

acum sa stii ca ma simt foarte bine.nici o mancare nu imi face rau (daca nu exagerez normal).mananc forte mult si bine.multe fructe si legume pt sunt sanatoase si imi plac f mult.nu mi-e greata de nimic si am o extraordinara pofta de mancare....daca n-ar fi analizele as zice ca sunt un om perfect sanatos..iar ceea ce ziceai tu cu kilogramele.....am 48 ....asa ca nu prea am de unde sa dau jos.
tu vad ca insisti cu interferonul dar eu vreau sa scap de acest lucru.sper ca nu o sa am nevoie si nu o sa cronicizeze....si o sa-mi fac si analizele....promit :yahoo:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi ce se intampla cu racelile
gravittate?
bitu  9 7.298
Replici noi hepatitaB Nick Marcel  1 5.854
Replici noi Am uitat sa precizez cateva chestiuni Magic-eyes  10 6.506
Replici noi interferon
vand interferon
claudiahia  1 4.118
Replici noi Posibilitate de infectare ...
infectarea prin sarut si prin cunilingus
coldfire`  2 4.338