Doi elevi din Craiova au fost înjunghiaţi. Unul dintre ei a murit
Scris 07 October 2010 - 02:26 PM
http://www.realitatea.net/doi-elevi-din-cr...rit_756122.html
Scris 07 October 2010 - 02:42 PM
Va rog frumos sa nu luati in deradere acest subiect. Este o stire, o realitate din Rromania.
Aceasta postare a fost editata de FNF: 07 October 2010 - 02:42 PM
Scris 08 October 2010 - 10:37 AM
la fel ca şi nervii, înjurăturile bătăile din trafic - şi ele reprezintă un simptom, un efect
care e cauza?
ei bine, generalizând:
- nivelul scăzut de trai, grija zilei de azi, că de mâine nici nu mai zic
- neîncrederea în nimeni şi nimic - de la clasa politică până la omul cu care împărţim patul, de la locul de muncă până la pensia care o mai avem sau nu
- lipsa de respect cu care sunt priviţi românii în exterior, dar şi cu care ne privim unii pe alţii (nu ne simţim respectaţi la doctor, la magazin în faţa vânzătoarei, la ghişeu în faţa funcţionarului şi la fel nu arătăm respect nimănui)
- când banii abia ajung de mâncare, întreţinere şi o rată, cum să ne mai îmbogăţim sufletul cu o carte, un muzeu, un spectacol de operă care să ne facă mai buni?
- "manelismul" şi incultura şi promovarea non-valorilor de care ne izbim la tot pasul
- copii lăsaţi de capul lor sau în grija găştii de bloc, a tv-ului sau a calculatorului şi le cumpărăm educaţia (vezi scandalurile de la bac)
- nu ne simţim apăraţi de poliţie/jandarmerie (dacă mi s-a furat portomoneul în piaţă îl trec la pierderi definitive că nici un poliţai nu mişcă un deget pt 100 de lei şi un buletin; infractorii scapă sau pe geamul maşinii sau pe cel al toaletei)
suntem cu toţii frustraţi, stresaţi, neîncrezători, suspicioşi, căutându-ne propriul interes, necinstiţi şi toate astea se văd în violenţa cu care ne luăm la bătaie pe stradă când cineva nu traversează destul de repede, violenţa cu care scoatem cuţitul când cineva se uită urât la noi, incapacitatea de a mai relaţiona, a socializa frumos şi politicos
da, ştiu, generalizez
ştiu că mai sunt oameni buni, corecţi, sociabili, politicoşi, oameni care-şi fac meseria cu drag şi demnitate
ştiu că mai sunt emisiune de cultură veritabilă şi oameni care le urmăresc, ştiu că mai merg oameni la teatru şi mai cumpără o carte
ştiu că mai sunt familii unde părinţii se iubesc, se respectă şi au grijă de creşterea şi educaţia copiilor
ştiu că mai sunt prieteni adevăraţi şi umeri pe care se poate plânge
dar, din păcate, aceşti oameni sunt tot mai mult excepţia, şi nu regula
când vor deveni regula şi majoritatea atunci nu va mai exista atâta material pt "ştirile de la ora 5"
Scris 08 October 2010 - 10:37 AM
ii doare efectiv in fund pe toti si cand se intampla nenorocirile, rup cu gura ca ce sistem de invatamant idiot e in romania si ce analfabeti poarta uniforma de politist.
Scris 08 October 2010 - 10:44 AM
Altfel,cei care baga cutitu' in om sunt niste criminali.Omoara pentru ca asta s-au nascut sa faca.Indiferent daca traiesc bine sau nu.Mai devreme sau mai tarziu.
Scris 08 October 2010 - 10:57 AM
si p-orma vin restu grijilor.
la sedintele cu parintii sau in alte forme de organizare a lor, principala preocupare e sa-si etaleze scumpeturile de pe ei si eventual de pe copii.
nu mai dezvoltt.
deci scuza ca tre sa munceasca si n-au timp, nu tine.
poate aia cu alcolu...
Scris 08 October 2010 - 11:01 AM
Aha..am citit: erau dintr-o "grupare" rivala.
Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 08 October 2010 - 10:57 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS