Sari la conținut
Forum Roportal
ALX

Dr. Watson Postmortem Windows Debugger

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

De cateva zile am o problema...foarte ciudata as putea spune.

Se intampla cateodata cand vreau sa vizualizez niste filme pur si simplu sa se blocheze sistemul: apare clepsidra langa pointer, si orice aplicatie as incerca sa relansez din tray sau de pe desktop computerul nu raspunde. Din fericire am gasit sursa problemei: este vorba de debugger-ul de Windows asa-numitul Dr. Watson Windows Debugger sau mai pe scurt : drwtsn32.exe (denumire pe care o gasiti in lista de procese de Windows). De fiecare data cand se blocheaza calculatorul trebuie sa omor procesul, ca sa nu fiu nevoit sa-l restartez.

M-am documentat spre acest aspect citind de pe Google cam la ce foloseste acest "program" si am aflat ca se ocupa cu colectarea informatiilor cu privire la erori care apar la lansarea aplicatiilor.

In schimb, nu am gasit modalitati de combatere a acestei probleme: comenzi de registrii, etc.

 

Intrebarea mea este: oare se poate sterge linistit acest program ( tin sa mentionez ca drwtsn32.exe se gaseste in C:\Windows\System32\ )

Sau cunoaste cineva alta metoda ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut (w00t)

Intradevar curioasa problema, dar orice are si un raspuns, si eventual o solutie.

Da Dr. Watson e Debugger-ul de windows dar el apare numai in cazul unor erori majore ale sistemului

Nu cred ca te va lasa sa il stergi in primul rand este un fisier protejat de windows, si nu e o ideie buna sa faci asta, si kiar daca vei reusi sa il stergi il va pune la loc cat ai clipi!

La oricine in cazul unei erori majore, Dr. Watson va lua toate resursele sistemului, de aceia computerul nu raspunde la nici o comanda, el lucreaza cu "realtime priority". Dar daca il vei lasa sa termine iti va lasa un log unde iti va spune ce proces a cazut!!!

Nu e Dr. Watson devina, problema e eroarea care il face sa porneasca, fisiere video folosesc o gramada de filtre si la oricare poate fi eroarea, sau kiar in playerul tau de filme! Incearca sa rulezi alte filme si daca eroarea este data numai la anumte fisiere, atunci verifica integritatea acelor fisiere. incearca sa le pornesti cu "VirtualDub", el verifica integritatea inainte sa le deskida. Dar cred ca problema e printr-un filtru Video ce l-ai instalat.

Eu cred ca, "Codec Pack-urile" sunt o mare sursa de eroari si o mare incarcare inutila a sistemului cu, codecuri majoritatea inutile, nu le folosesc si nu le recomand (imi place sa stiu ce am instalat si ce face fiecare)

incearca se dezinstaleazi codecurile din systeam... sau alt pleyer video

 

Eu pana nu de mult, am folosit numai DivX, Xvid, si Ac3Filter, si poate OggCodec, sunt tot ce iti trebe pentru filme, mai nou DivX6 stie sa decodeze si Xvid deci unu cade. Poate iti mai trebuie si un codec de DVD daca folosesti asa ceva.

Dar decand am dat de Linux acum cativa ani "ffdshow" a ramas instalat pe Windows, este o librarie de codecuri implemantate pe Linux si adaptade la Windows, e tot ce iti trebe.

 

Sper sa te ajute cu ceva! bafta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crede-ma, stiu ce codecuri sa instalez.

Si nu instalez tot pack-ul din Ace-Mega.

 

Alta trebuie sa fie cauza. Chestia e si mai ciudata pentru ca nu se intampla la un anumit tip de fisier sau cu o anumita regularitate (chiar daca eu am pomenit de filme). Apare chiar si cand sistemul e in idle.

Si inca un lucru curios: cu update-urile sunt la zi; atata la Windows, cat si la antivirus.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Atunci iti pica un driver, Dr. Watson apare numai la eroari grave de sistem, si daca zici ca pica si idile, un driver de sistem sau un proces al windowsului moare, dar el trebuie sa lase un log din care trebuie sa iti spuna ce a picat. lasal sa termine si iti va spune unde e logu

Daca nu incearca "Event Viewer" il gasesti la Administrative tools, poate gasesti ceva pe acolo

Daca kiar vrei sa scapi de el poti instala un limbaj de programare care ii da overwrite, dar in acel caz debugarul ala va face acelasi lucru, pentru nu e Dr. Watson de vina!

ca limbaje de programare care il inlocuiesc: Delphi, C++Duilder, mai sunt cateva care au debugarul lor, dar nu are rost asta...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, stiu.

Problema este ca, eu mi-am configurat foarte bine Windows-ul si mi-am scos si unele dintre servicii..printre care si Event Viewer-ul. (w00t)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ALX, amice, cred ca una din solutiile de mai jos pot rezolva problema cu Dr. Watson :

 

1. clic dreapta pe My computer si selectezi Propperties. mergi in Advanced tab, si la rubrica System startup, system failure, and debugging information apesi Settings. La rubrica Write debugging information selectezi "(none)".

 

2.Mergi Start->Run, scrii regedit si apesi OK.

Mergi File->Export, si salveaza undeva registrii ca backup.

Mergi la Registry Editor si navigheaza in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurentVersion\AeDebug. Dublu clic pe "Auto " (in fereastra din dreapta) si modifici valoarea din 1 in 0. dai OK si inchizi.

 

multa bafta!

Editat de aprositos

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da. mersi mult pentru reply ..intre timp am prins si eu cum sa dezactivez Dr. Watson Postmortem debuggerul. Pasii sunt exact cei prezentati de tine.

Mersi mult inca o data.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc aprositos pentru timpul acordat acestui forum si pentru ajutor. Multumesc ALX pentru ca ai deschis acest subiect. Multumesc Forum Roportal pentru ca existi! Chiar nu stiam ce sa mai fac... imi faceam nervi aiurea din cauza la Dr. Watson Postmortem Windows Debugger si imi venea sa arunc calculatorul pe geam deoarece nu puteam sa deschid nimic fara sa imi apara o eroare de la respectivul "debugger". Pentru mine acest programel este cea mai mare aberatie creata de Microsoft.

Cu toate acestea va multumesc mult... daca nu gaseam pe google acest forum as fi ajuns la nebuni probabil :crazy:

In semn de recunostinta pentru existenta acestui forum, m-am inregistrat si il voi vizita cat pot de des. Multumesc inca o data aprositos si ALX.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda... am dezactivat si eu, a mers bine dupa un restart... a doua zi iar probleme. Acum nu mai apare chestia aia cu Dr. Watson (Not responding) bla bla.. apare doar o eroare insotita de alta eroare in functie de programul pe care am vrut sa il rulez. Orice as apasa imi inchide programul... sunt 2 butoane: "Debug" si "Close" ... si la cealalta eroare zice: "Press OK to close the program or press CANCEL to debug it." ... plz help :good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda..pai in mod normal ar trebui un alt program de debugging.

Eu unul stiu de existenta lor, dar sincer n-am incercat niciunul.

In schimb, pot sa-ti spun ca am drwtsn32.exe-ul si pur si simplu nu mai apare nici o eroare.

Acuma ca si sfat chiar nu stiu cum sa te indrum...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×