E aici o problema de etica prea inalta pt. mine, dar ma bag si eu in seama.
Un pestisor intr/un acvariu, o pasare in colivie, un caine in apartament sau chiar curte (vezi Blechi a noastra), un brad rapit din munti si plantat in ghiveci, un ... etc.
Nu vreau sa par ce nu sunt, deoarece am masuri mici, dar eu m/am lasat de marea mea pasiune, pescuitul, in momentul in care am constientizat suficient, ca placerea mea, se baza pe ucidere, uciderea pestelui.
Da, consum carne, imi place, dar am constatat ca am libertatea de a renunta (nu am cu cine insa).
Acuma ne bucura turturelele noastre, libere (cat le permite viata) sa isi faca cuib pe terasa noastra.
Brazi
Scris 18 April 2011 - 09:19 PM
si eu tot pentru ca sa imi aduca bucurie am luat-o
eu nu prea iubeam animalele in mod deosebit, dar cand am fost singura m-am apropiat de ele
cand am fost la camin in ultimul an avea cineva o porcusoara, si atat de mult mi-a placut, desi avea ochii rosii, incat mi-a parut tare rau dupa ea
dupa un an sau mai mult am facut pasul si mi-am luat si eu una, mititica, si mi-a adus bucurie.. apoi nu o mai bagam foarte mult in seama, dar era acolo
si nici acum n-o pot uita
eu nu prea iubeam animalele in mod deosebit, dar cand am fost singura m-am apropiat de ele
cand am fost la camin in ultimul an avea cineva o porcusoara, si atat de mult mi-a placut, desi avea ochii rosii, incat mi-a parut tare rau dupa ea
dupa un an sau mai mult am facut pasul si mi-am luat si eu una, mititica, si mi-a adus bucurie.. apoi nu o mai bagam foarte mult in seama, dar era acolo
si nici acum n-o pot uita
Scris 19 April 2011 - 09:05 AM
Parca postasem ceva, mi sa parut?
De multe ori daca nu cautam noi bucuriile, nu le intalnim.
De multe ori daca nu cautam noi bucuriile, nu le intalnim.
Scris 20 April 2011 - 03:45 AM
Si eu am un bradut de 35 cm, luat prin februarie. Si a prins un ger pe pervaz afara. De fapt am 3, dar e mai lunga povestea.
Unul a inmugurit la greu, si creste vertiginos.
Trebuie bagat ghiveciul in 2 pungi cu frunze sau expandat, cind e ger sub -5 = -8 grade C, noaptea.
Gerurile f mari s-ar putea sa le fie fatale, in ghiveci. Chiar la f multe plante perene de la noi, in ghiveci.
La mine a rezistat in iarna asta doar crinul....portocaliu.
Buxusul, iar, nu rezista bine. E riscant.
Nici in interior nu rezista, peste iarna.
Un balcon rece sau un hol rece sint ideale ptr iernat. Si trebuie sa prinda cel putin un gerulet, din plin, cu ghiveciul acoperit. Eventual se pot pune in pamint, in curte, sau la bloc, cu totul. Si se scoate primavara. O idee.
Si inca ceva, bradutii si orice planta perena in ghiveci, se stropeste de cite ori il vedeti.
Mai putin cind ploua si e umezeala in aer, f mare.
La noi umezeala in aer este destul de deficitara, mai ales la bloc, pe pervaz.
In orice anotimp.
Unul a inmugurit la greu, si creste vertiginos.
Trebuie bagat ghiveciul in 2 pungi cu frunze sau expandat, cind e ger sub -5 = -8 grade C, noaptea.
Gerurile f mari s-ar putea sa le fie fatale, in ghiveci. Chiar la f multe plante perene de la noi, in ghiveci.
La mine a rezistat in iarna asta doar crinul....portocaliu.
Buxusul, iar, nu rezista bine. E riscant.
Nici in interior nu rezista, peste iarna.
Un balcon rece sau un hol rece sint ideale ptr iernat. Si trebuie sa prinda cel putin un gerulet, din plin, cu ghiveciul acoperit. Eventual se pot pune in pamint, in curte, sau la bloc, cu totul. Si se scoate primavara. O idee.
Si inca ceva, bradutii si orice planta perena in ghiveci, se stropeste de cite ori il vedeti.
Mai putin cind ploua si e umezeala in aer, f mare.
La noi umezeala in aer este destul de deficitara, mai ales la bloc, pe pervaz.
In orice anotimp.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Insecte de ghiveci | thunami | 12 | 15.021 |
|
|
oana_tm | 27 | 14.445 |
|
|