Tulburare de personalitate
Scris 01 October 2010 - 06:41 PM
Scris 02 October 2010 - 11:56 AM
Motivele ptr care se ajunge aici nu sunt doar traumele din copilarie ci si proasta educatie (educatie = pregatire ptr viata dupa cum spune Adler).Printr-o educatie corecta omul isi insuseste trasaturi , aptitudini , care il vor face sa se simta multumit de sine , valoros , se va simti bine in pielea lui , nu va simti nevoia sa se puna in valoare incercand sa le faca pe plac altora.
Un om slab pregatit ptr viata va avea o identitate slaba si se va comporta haotic , nu va duce nimic la bun sfarsit , nu isi va dezvolta un eu de sine statator.
Tulburarea de personalitate se va rezolva odata ce respectivul se accepta (a accepta nu inseamna a fi de acord) , isi da seama care ii sunt calitatile , defectele , ce poate si ce nu dar mai ales isi asuma responsabilitate ptr actiunile sale.
Tulburarea de personalitate este fireasca in adolescenta , insa este o problema daca ea persista odata ajuns adult.
Aceasta postare a fost editata de LongDistanceRunner: 02 October 2010 - 12:04 PM
Scris 02 October 2010 - 12:56 PM
LongDistanceRunner, la Oct 2 2010, 11:56 AM, a spus:
In psihiatria clinica tulburarea de personalitate este altceva. Poate sa apara intr-omultitudine de boli si in general inseamna : pusee de grandomanie , pacietul are impresia ca nu e tratat corespunzator si ca ceilalti nu ii acorda respectul, stima pe care el le-ar merita (insusirea unor merite fictive sau supra-evaluate), trecerea de la starea la calm la hiperactivitate uneori maniacala..........schimbarea ideilor si implicit a comportamentelor fata de cei din jur. Apartinatorii il pot descrie gen : nu il mai recunosc, nu e el.
Omul bolnav nu incearca sa para ce nu este, aceasta descriere corespunde unei masti sociale pe care multi opurtam cel putin odata in viata si nu este considerata o afectiune psihica
Pacientul chiar crede ca este subestimat, neinteles,eventual persecutat .
Aceasta este repet -psihiatria clinica si eu m-am referit la tulburarile de personalit care apar in anumite boli (inclusiv alcoolismul) nu ca stari de sine statatoare la consumul ocazional de substante..........
Scris 02 October 2010 - 04:08 PM
joannahart, la Oct 2 2010, 01:56 PM, a spus:
Mi se pare cinic faptul ca psihiatria clinica se bazeaza doar pe simptomatologie si ignora cauzele bolilor psihice. Cauzele bolilor psihice sunt doua, prostia si rautatea.
Scris 02 October 2010 - 04:55 PM
Steinbrenner, la Oct 2 2010, 04:08 PM, a spus:
Mi se pare putin amuzanta afirmatia ta
Si mie mi se par cinice multe lucruri in lumea asta..........Am descris un fenomen care exista, nu am solutii ca acest lucru sa fie schimbat- ai tu?
Scris 02 October 2010 - 05:07 PM
joannahart, la Oct 2 2010, 05:55 PM, a spus:
Si mie mi se par cinice multe lucruri in lumea asta..........Am descris un fenomen care exista, nu am solutii ca acest lucru sa fie schimbat- ai tu?
Ai incercat sa fi inger printre diavoli? Asta e solutia. Cine se incumeta?
Scris 02 October 2010 - 05:09 PM
Ma gandesc ca totusi, as putea avea o eternitate la dispozitie sa fiu inger. NU ma grabesc...........
Scris 02 October 2010 - 06:16 PM
Cine ar aloca bani la noi pentru tratamente performante........?Hai sa zic mai bine umane............ca pana la performante mai e drum lung...........
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar:
Intuitia
va bazati pe ea? |
Athmy | 44 | 2.590 |
|
Frica
cum sa ne eliberam de ea |