Banii... psihoza generata de bani, de multimea lor dar mai ales de LIPSA lor...
Scris 16 September 2010 - 04:50 PM
Banii...
am urmarit prezenta cuvantului - articulat - si l-am gasit pe 43 de pagini insiruit... in fiecare pagina, de cel putin 20 de ori... sa fie o obsesie pentru useri?
- ne-am obisnuit sa echivalam totul in bani... mai mult sau mai putin, transformam in echivalent pana si sentimentele...
- multi vad banii ca fiind scopul in viata, si mijlocul de a-si atinge scopul... de fapt, totul se rezuma la bani...
de ce?
ce inseamna banii pentru tine? ai putea trai fara ei? te intereseaza numarul lor? poti sa ii obtii suficient de rapid incat sa nu-ti fie o piedica (lipsa lor) in realizarea dorintelor, planurilor?
vreau o polemica dura, cu tipete si injuraturi (admisibile, evident)... vreau isterie generala... vreau sa intelegewm fenomenul...
as fi putut posta definitia din manual, din dictionar sau definitia numelor mari in economie... dar nu economie vreau eu sa descopar aici... aici vreau sa descopar rolul banilor in natura comportamentului uman...
(libertate, frustrari, lejeritate, constrangeri, teze, antiteze, etc.)
aici sunt eu... va vreau si pe voi, cu opinii... off shore, off topic, on the other side, not here...
am urmarit prezenta cuvantului - articulat - si l-am gasit pe 43 de pagini insiruit... in fiecare pagina, de cel putin 20 de ori... sa fie o obsesie pentru useri?
- ne-am obisnuit sa echivalam totul in bani... mai mult sau mai putin, transformam in echivalent pana si sentimentele...
- multi vad banii ca fiind scopul in viata, si mijlocul de a-si atinge scopul... de fapt, totul se rezuma la bani...
de ce?
ce inseamna banii pentru tine? ai putea trai fara ei? te intereseaza numarul lor? poti sa ii obtii suficient de rapid incat sa nu-ti fie o piedica (lipsa lor) in realizarea dorintelor, planurilor?
vreau o polemica dura, cu tipete si injuraturi (admisibile, evident)... vreau isterie generala... vreau sa intelegewm fenomenul...
as fi putut posta definitia din manual, din dictionar sau definitia numelor mari in economie... dar nu economie vreau eu sa descopar aici... aici vreau sa descopar rolul banilor in natura comportamentului uman...
(libertate, frustrari, lejeritate, constrangeri, teze, antiteze, etc.)
aici sunt eu... va vreau si pe voi, cu opinii... off shore, off topic, on the other side, not here...
Scris 16 September 2010 - 04:52 PM
Piramida lui Maslow. Cand nevoile fizice nu sunt satisfacute atunci nu se mai gandesc si la nevoile din varful piramidei
Scris 16 September 2010 - 05:06 PM
Hai sa iti povestesc o faza simpatica . Eram la un spectacol . Se spunea ca se vor lovele . O alta tipa a spus ca si ea vrea lovele . Ma intreaba pe mine tu vrei ? Eu nu vreau lovele . Tipa contrariata cum nu vrei? Toata lumea vrea . Apoi se auzira aplauze . ( pt spectacol ) Nu vrei lovelele si s-a aplaudat , a spus tanarul care era langa ea
Treaba e simpla . Depinde de valorile umane . Depinde de cum ai fost tratat in societate . Depinde ce lipsuri ai avut .
Sunt multi factori care surprind utilitatea banilor , iubirea fata de bani sau indiferenta fata de bani
Treaba e simpla . Depinde de valorile umane . Depinde de cum ai fost tratat in societate . Depinde ce lipsuri ai avut .
Sunt multi factori care surprind utilitatea banilor , iubirea fata de bani sau indiferenta fata de bani
Scris 16 September 2010 - 05:02 PM
Rhini, la Sep 16 2010, 05:52 PM, a spus:
Piramida lui Maslow. Cand nevoile fizice nu sunt satisfacute atunci nu se mai gandesc si la nevoile din varful piramidei
Clasificarea nevoilor umane caracterizate de psihologul Maslow sunt următoarele, începând de la baza piramidei şi terminându-se în vârf:
1. NEVOI FIZIOLOGICE. Sunt indispensabile pentru a supravieţui: a mânca, a bea, a dormi, a se proteja de frig şi de căldură. Ele reprezintă cele mai puternice, cele mai importante nevoi ale omului. Satisfacerea lor este necesară pentru a rămâne în viaţă.
2. NEVOIA DE SIGURANŢA. Orice fiinţă omenească are nevoie să se simtă protejată în faţa oricărei ameninţări a vieţii. Dacă trăieşte într-o ţară care se află în război, de exemplu, se presupune că această necesitate nu este acoperită. Odată ce nevoile fiziologice sunt satisfăcute, intervine nevoia şi dorinţa de a satisface nevoile de siguranţă. Cu toţii avem nevoie de securitatea casei si familiei, mai ales atunci când vine vorba de copii.
3. NEVOIA DE DRAGOSTE Şl APARTENENŢĂ. O dată acoperite necesităţile de bază, aceasta este cea mai importantă. Nimeni nu poate să se realizeze ca persoană fără a fi dorit şi acceptat de către celelalte fiinţe omeneşti. Aici sunt incluse nevoia de prietenie, familie, apartenenţă la un grup, sau de implicare într-o relaţie intima non-sexuală. Relaţia cu celelalte persoane la un nivel afectiv profund este forma obişnuită de a satisface această necesitate. De exemplu, familia, tovarăşul de viaţă sau prietenul. Lipsa de dragoste şi apartenenţă poate să dea ocazie la importante dezechilibre mintale.
4. NEVOIA DE AUTORESPECT. Fiecare fiinţă umană are nevoie să se respecte pe ea însăşi şi să aibă o concepţie potrivită despre propria sa persoană. Este vorba aici de recunoaşterea venită din partea altor indivizi (care rezulta în sentimente de putere, prestigiu, acceptare, etc) cât şi din respectul de sine, ce creează sentimentul de încredere, adecvare, competenţă. Nesatisfacerea nevoilor de stimă rezulta în descurajare, şi pe termen lung în complexe de inferioritate. Un nivel de autoestimare dezechilibrat (cum ar fi subestimarea, de exemplu, a gândi că toată lumea îmi este superioară) are ca rezultat un randament scăzut şi, în consecinţă, deteriorarea comportamentului.
5. NEVOIA DE AUTOREALIZARE. Potrivit lui Abraham Maslow, o persoană din zece simte intens această nevoie. Psihologul afirma că oamenii care au totul pot mari potenţialul lor. Ei pot căuta cunoştinţe, linişte, experienţe estetice, împlinire de sine. Cea mai mare parte se concentrează în jurul nevoilor care pot fi prevăzute. Autorealizarea include obiective mai înalte şi mai abstracte (de exemplu: dreptate, perfecţiune, bunătate, adevăr, hotărâri individuale), care sunt tot mai fragile, ca şi vârful piramidei.
maslow.gif (14.58K)
Number of downloads: 3
majoritate vede in bani rezolvarea problemelor... cum? ei trebuie sa spuna... aici...
Scris 16 September 2010 - 05:11 PM
Leonking, la Sep 16 2010, 06:02 PM, a spus:
Clasificarea nevoilor umane caracterizate de psihologul Maslow sunt următoarele, începând de la baza piramidei şi terminându-se în vârf:
1. NEVOI FIZIOLOGICE. Sunt indispensabile pentru a supravieţui: a mânca, a bea, a dormi, a se proteja de frig şi de căldură. Ele reprezintă cele mai puternice, cele mai importante nevoi ale omului. Satisfacerea lor este necesară pentru a rămâne în viaţă.
majoritate vede in bani rezolvarea problemelor... cum? ei trebuie sa spuna... aici...
cand nu sunt bani pt satisfacerea primelor nevoi
Cand oamenii gandesc materialist singurele griji vor fi doar cu ce se imbraca maine , ce masini isi cumpara ...
Scris 16 September 2010 - 05:13 PM
Rhini, la Sep 16 2010, 06:11 PM, a spus:
cand nu sunt bani pt satisfacerea primelor nevoi
Cand oamenii gandesc materialist singurele griji vor fi doar cu ce se imbraca maine , ce masini isi cumpara ...
nu asta ma intereseaza... ci
- de ce nu sunt bani pentru satisfacerea nevoilor primare
- pot fi aceste nevoi satisfacute fara bani? cum
- de ce trebuie sa echivalam hrana, spre exemplu, cu banii? de ce nu o producem?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Doua personalitati?Trei?Cate vor mai fi?
Distrugerea de sine. |
Elena90 | 7 | 5.597 |
|
dezorientare totala | Ynutaa | 1 | 337 |
|
|
pusha_cho | 30 | 10.914 |
|
manipularea psihica,metoda sau agresiune?
sau...stim incotro mergem??? |
ars | 63 | 7.241 |
|
Hipnoterapie
sa accept sau sa refuz? |
Marinius | 12 | 5.252 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS