sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Omul Īnsemnat? profil psihologic Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-March 08

Scris 06 September 2010 - 07:53 AM

2 Tesaloniceni :1. Cāt priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strāngerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
2. să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede īn mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
3. Nimeni să nu vă amăgească īn vreun chip; căci nu va veni īnainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării,
4. potrivnicul, care se īnalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de īnchinare. Aşa că se va aşeza īn Templul lui Dumnezeu, dāndu-se drept Dumnezeu.
5. Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, cānd eram īncă la voi?
6. Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decāt la vremea lui.
7. Căci taina fărădelegii a şi īnceput să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.
8. Şi atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus īl va nimici cu suflarea gurii Sale, şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.
9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,
10. şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie māntuiţi.
11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12. pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere īn nelegiuire, să fie osāndiţi.
13. Noi īnsă, fraţi preaiubiţi de Domnul, trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la īnceput Dumnezeu v-a ales pentru māntuire, īn sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului.
14. Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos.
15. Aşadar, fraţilor, rămāneţi tari, şi ţineţi īnvăţăturile, pe care le-aţi primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.
16. Şi īnsuşi Domnul nostru Isus Hristos, şi Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit şi ne-a dat, prin harul Său, o māngāiere veşnică şi o bună nădejde,
17. să vă māngāie inimile, şi să vă īntărească īn orice lucru şi cuvānt bun.

Din profeția lui Pavel se desprinde ideia că Fiul pierzări este un Om.
Cum omenirea nu sa confruntat cu un asemenea evenimet rezultă că Omul urmează să apară.

Cum priviți lucrurile din perspectiva acestui Om?
Ce șanse are?

Vă mulțumesc.

Aceasta postare a fost editata de dulgherul: 06 September 2010 - 07:53 AM

0

#2 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 06 September 2010 - 08:17 AM

Vezi postareadulgherul, la Sep 6 2010, 08:53 AM, a spus:

7. Căci taina fărădelegii a şi īnceput să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.
...
Din profeția lui Pavel se desprinde ideia că Fiul pierzări este un Om.
Cum omenirea nu sa confruntat cu un asemenea evenimet rezultă că Omul urmează să apară.

Profetiile din Noul Testament erau legate de o perioada de timp foarte apropiata. Crestinii acelor vremuri credeau ca Sfarsitul este foarte foarte aproape. Multi au vandut tot ce aveau si se pregateau de Apocalipsa ca si cum aceasta urma sa apara din moment in moment.

Si Apocalipsa n-a mai venit.

De-a lungul timpului ideea ca Apocalipsa este aproape a fost reinviata de diverse figuri carismatice. Predicitiile acestor carismatici au suferit aceiasi soarta cu predictiile lui Paul. Adica nu s-au materializat.

A ramas totusi fascinatia cu subiectul. El este reimprospatat in fiecare generatie.
0

#3 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 06 September 2010 - 08:29 AM

Vezi postareape'tr, la Sep 6 2010, 09:17 AM, a spus:

Profetiile din Noul Testament erau legate de o perioada de timp foarte apropiata.
.......................
A ramas totusi fascinatia cu subiectul. El este reimprospatat in fiecare generatie.

Asa e , de aceea am lansat si eu topicul Isus profetul mincinos care subliniaza aceeasi idee.
Si cum "profetiile" nu s-au indeplinit s-au cautat fel de fel de interpretari/justificari.
Crestini sunt obsedati practic de ideea Apocalipsei dar nu in sensul revelatiei.....

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 06 September 2010 - 08:29 AM

0

#4 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 06 September 2010 - 08:35 AM

Vezi postareaVEMANS, la Sep 6 2010, 09:29 AM, a spus:

Crestini sunt obsedati practic de ideea Apocalipsei dar nu in sensul revelatiei.....

Nu toti, obsesia Apocalipsei este prezenta doar in anumite culte. In restul se pomeneste de Apocalipsa dar sa renuntat la a mai fi privita ca iminenta.
0

#5 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 06 September 2010 - 03:22 PM

Vezi postareaVEMANS, la Sep 6 2010, 09:29 AM, a spus:

Asta din cauza ca ei nu stiu ca Apocalipsa inseamna de fapt revelatie.

De exemplu traducatorii bibliei in germana ar fi putut si ei sa o denumeasca cu denumirea in limba greaca de Apocalipsa ...dar nu a facut-o pentru ca stiau ca nu toti idiotii stiu limba greaca ...si asta ar fi instrainat sensul si intelesul cuvantului de revelatie.... asa cum s-a intamplat in l. romana!
Asa ca in germanaApocalipsa se numeste Offenbarung ...adica revelatie!
0

#6 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 September 2010 - 04:59 PM

Sīnteți pe līngă subiect.
Nu este vorba de Apocalips, Revelație sau sfīrșitul lumii.
Aici cer să se discute de o "revolutie" planetară. De schimbarea īntregului sistem universal de către un singur personaj.

Cum ar putea un simplu cetățean al lumii să prea īntreaga putere , socială, economică, militară etc. a īntregi lumii?
Cum ar fi privit de ceilalți cetățeni? Care ar fi starea lui de spirit? Etc., etc.....
Cam de asta-i vorba. :think:
0

#7 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 September 2010 - 08:12 PM

Vezi postareadulgherul, la Sep 6 2010, 05:59 PM, a spus:

Sīnteți pe līngă subiect.
Nu este vorba de Apocalips, Revelație sau sfīrșitul lumii.
Aici cer să se discute de o "revolutie" planetară. De schimbarea īntregului sistem universal de către un singur personaj.

Cum ar putea un simplu cetățean al lumii să prea īntreaga putere , socială, economică, militară etc. a īntregi lumii?
Cum ar fi privit de ceilalți cetățeni? Care ar fi starea lui de spirit? Etc., etc.....
Cam de asta-i vorba. :think:

Nu inteleg obsesia asta cu un singur?
De ce un singur Dumnezeu cand in Biblie e vorba de doi dar sunt pomrniti mai multi.

De ce un singur om sa schimbe lumea ...si nu o societate ....?
Obsesia asta a ta imi aduce aminte de Ceausescu care a construit multe blocuri!

Nu ceausescu le-a construit ci societatea !
Lui Ceausescu i se datoreaza doar greselile care s-au facut !

Acum ca romanii s-au trezit ca prostii cu biletul de vot si si-au votat singuri macelarii care i-au scos la mezat ...nu e nevoie de un alt Mesia ...ci de un popor normal si responsabil care sa voteze un om normal si foarte inteligen ...atat!

Dar cum sa voteze niste anormali un om normal ...iei voteaza tot un bou ca ei ...adica pe besina voda care e din banda politicienilor de tip "zoaie murdare" de dupa 90 ... care au distrus tara.

Deci nu mai cautati genii care sa salveze omenirea ...ci mai bine ati avea grija ca majoritatea oamenilor sa fie normali ...si asta se poate face si prin combaterea minciunii religioase si printro educatie bine pusa la punct!
0

#8 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 September 2010 - 08:26 PM

Vezi postareaSikaryan, la Sep 6 2010, 09:12 PM, a spus:

......................

Măi nu am īncotro și trebuie aici să fiu de acord cu tine.
Dar nu mai bea halaperidol.
0

#9 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 September 2010 - 10:18 PM

Vezi postareadulgherul, la Sep 6 2010, 09:26 PM, a spus:

Măi nu am īncotro și trebuie aici să fiu de acord cu tine.
Dar nu mai bea halaperidol.

Te asigur ca nici pana acum nu am baut ceva ...dar iti inteleg bine nelamurirea privind persoana mea .. ptr ca e clar ca ai creierul lobotomizat de religie ...si ai mai luat si o doza de Magic Mushrooms ca sa te intalnesti cu dumnezeul tau ...bineinteles in lumea fanteziilor !
0

#10 Utilizator offline   dulgherul 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 September 2010 - 02:08 PM

Vezi postareaSikaryan, la Sep 6 2010, 11:18 PM, a spus:

Te asigur ca nici pana acum nu am baut ceva ...dar iti inteleg bine nelamurirea privind persoana mea .. ptr ca e clar ca ai creierul lobotomizat

Sīnt un OM normal, veritabil 100%, nu ca tine numai 2%.
Că restul aparții rasei care o susții. :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) "Nu am venit sa aduc pacea"...
Explicatii cu privire la spusele lui Isus
Arcadia@  362 39.505
Hot Topic (New) Daca Constantin cel Mare adopta Arianismul?
Consecinte.
rimpoce  49 12.949
Hot Topic (New) Atasamente Arestarea, procesul și moartea Lui Iisus
Puncte de vedere
dulgherul  153 13.036
Hot Topic (New) Profetia pustnicului Zosima de la Manastirea Rarau _Undying_  22 7.505
Hot Topic (New) Atasamente De ce Mohamed nu este profet sinoe  232 22.443