sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

DSLR pe la 1500-1700 RON? Cu obiectiv dacă se poate :D Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-September 10

Scris 03 September 2010 - 12:19 AM

Aș vrea și eu să-mi iau un DSLR. Din cāte știu Nikon-urile sunt bune pt poze, iar Canon au avantajul că au senzorul bun pentru video. Sau ceva de genu ăsta. Oricum, avānd īn vedere că seriile D40, D60 nu mai sunt prin magazine (cel puțin la Domo/MediaGalaxy) m-am uitat și eu pe net la alte modele.

D300 pare ok, dar cam piperat (1500 RON doar body) iar de la Canon 350D-ul (seria Rebel). Voi care credeți că e mai bun? Sau știți și alte modele? Nu am preferințe, deci dacă e un model Olympus/Panasonic/etc nu mă deranjează, doar să fie bunicel. Fac poze pe un CyberShot de prin 2007 (Point-and-Shoot) care e cam obosit. Mă joc cu macro-uri mult. Mă consider la un nivel mediu īn treaba asta, adică știu cu ce se mănācă f-point-uri, timpul de expunere, ISO, etc. Iar dacă nu știu, nu mă sperie să aflu. :doh:

Aș vrea și ceva care să filmeze (am auzit de DSLR-uri cu 720p movie, da cred că sar de 3000 RON :cry: ) dar nu e neaapărat necesar.

Aștept păreri :cheer:
0

#2 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 03 September 2010 - 01:09 AM

Vezi postareaBogdan5844, la Sep 3 2010, 01:19 AM, a spus:

Aș vrea și eu să-mi iau un DSLR. Din cāte știu Nikon-urile sunt bune pt poze, iar Canon au avantajul că au senzorul bun pentru video. Sau ceva de genu ăsta. Oricum, avānd īn vedere că seriile D40, D60 nu mai sunt prin magazine (cel puțin la Domo/MediaGalaxy) m-am uitat și eu pe net la alte modele.

D300 pare ok, dar cam piperat (1500 RON doar body) iar de la Canon 350D-ul (seria Rebel). Voi care credeți că e mai bun? Sau știți și alte modele? Nu am preferințe, deci dacă e un model Olympus/Panasonic/etc nu mă deranjează, doar să fie bunicel. Fac poze pe un CyberShot de prin 2007 (Point-and-Shoot) care e cam obosit. Mă joc cu macro-uri mult. Mă consider la un nivel mediu īn treaba asta, adică știu cu ce se mănācă f-point-uri, timpul de expunere, ISO, etc. Iar dacă nu știu, nu mă sperie să aflu. :doh:

Aș vrea și ceva care să filmeze (am auzit de DSLR-uri cu 720p movie, da cred că sar de 3000 RON :cry: ) dar nu e neaapărat necesar.

Aștept păreri :cheer:

eu am un canon eos 450d si cred ca il iei cu kit standard pe la 1500 lei... e excelent, ai pana la 12 mpixeli rezolutie reala, si mai are si avantajul de a putea fi utilizat cu accesorii sigma, compatibile... bune dar nu asa de sustinute de reclama ca cele originale...
0

#3 Utilizator offline   _cata 

• www.catalinpop.ro
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 04

Scris 04 September 2010 - 09:39 PM

Sa fie si ieftin, sa faca si lucruri extraordinare...e cam complicat :) Fie ca e vorba de Canon sau Nikon :doh: Si totusi, daca vrei sa iesi bine la pret, cea mai buna solutie sa il comanzi din SUA, mai precis daca ai norocul sa ai pe cineva acolo care sa ti-l si aduca (eu am avut norocul asta). Altfel, indiferent daca alegi Nikon sau Canon, parerea mea e ca mai bine iei un body iar restul de banuti il investesti intr-un obiectiv mai bun, decat sa alegi un body mai scump care sa si filmeze. Pentru asta exista camere video. Chiar si cu un DSLR care filmeaza HD, cu un obiectiv din kit tot nu faci cine stie ce filmari de mare angajament...

@Leonking : daca imi dai un link de unde pot cumpara un kit de 450D cu 1500 de ron de la noi, il cumpar acum ! :P
0

#4 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 04 September 2010 - 09:44 PM

Vezi postarea_cata, la Sep 4 2010, 10:39 PM, a spus:

Sa fie si ieftin, sa faca si lucruri extraordinare...e cam complicat :) Fie ca e vorba de Canon sau Nikon :doh: Si totusi, daca vrei sa iesi bine la pret, cea mai buna solutie sa il comanzi din SUA, mai precis daca ai norocul sa ai pe cineva acolo care sa ti-l si aduca (eu am avut norocul asta). Altfel, indiferent daca alegi Nikon sau Canon, parerea mea e ca mai bine iei un body iar restul de banuti il investesti intr-un obiectiv mai bun, decat sa alegi un body mai scump care sa si filmeze. Pentru asta exista camere video. Chiar si cu un DSLR care filmeaza HD, cu un obiectiv din kit tot nu faci cine stie ce filmari de mare angajament...

@Leonking : daca imi dai un link de unde pot cumpara un kit de 450D cu 1500 de ron de la noi, il cumpar acum ! :P

eu l-am luat acu vreo 2 ani de la emag
0

#5 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip

Scris 04 September 2010 - 10:18 PM

Vezi postareaLeonking, la Sep 3 2010, 02:09 AM, a spus:

...si mai are si avantajul de a putea fi utilizat cu accesorii sigma, compatibile... bune dar nu asa de sustinute de reclama ca cele originale...

Accesorii Sigma? Ce sunt alea? :doh:

Vezi postarea_cata, la Sep 4 2010, 10:39 PM, a spus:

Altfel, indiferent daca alegi Nikon sau Canon, parerea mea e ca mai bine iei un body iar restul de banuti il investesti intr-un obiectiv mai bun, decat sa alegi un body mai scump care sa si filmeze.

Faza cu filmatul era mai mult un „bonus” ceva gen „dacă se poate” :P
M-ar interesa ceva și de poze de familie, dar și de poze macro, și de aia aș merge pe un obiectiv „generic” pānă īnvăț cu ce se mănāncă obiectivele. :)
0

#6 Utilizator offline   Musatbogdan 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-February 11

Scris 28 February 2011 - 07:51 PM

Fratioare..cred ca e vorba de nikon d3000 nu d300. Este un dslr foarte bun pentru incepatori. La 19 mil il iei cu tot cu obiectivul de 18-55 ! si cu timpul ii poti lua un obiectiv mai puternic. Ti-l recomand..daca vrei si sa filmeze....iti recomand d3100 ( am si eu) dar body e undeva la 20 mil plus obiectivul in jur de 4...

Fratioare..cred ca e vorba de nikon d3000 nu d300. Este un dslr foarte bun pentru incepatori. La 19 mil il iei cu tot cu obiectivul de 18-55 ! si cu timpul ii poti lua un obiectiv mai puternic. Ti-l recomand..daca vrei si sa filmeze....iti recomand d3100 ( am si eu) dar body e undeva la 20 mil plus obiectivul in jur de 4...
0

#7 Utilizator offline   Dragos. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-December 08

Scris 08 March 2011 - 03:13 PM

eu am luat d3100 la 499 euro cu 18-55 si card de 4 gb(fara obectiv e in jur de 460)
Daca vrei nikon la inceput alege intre d90 folosita sau d3100 noua.
Oricum daca ai ocazia renunta la filmarile hd si cumpara un 18-105 pe un d3000
0

#8 Utilizator offline   ClaudiuFoto 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 30-March 11

Scris 30 March 2011 - 10:30 AM

Salutare,

Nu cred ca iti vei lua un DSLR ca sa filmezi cu el. Spun asta pentru ca, de exemplu, pe D90 ai filmare, dar focusul se face manual in modul video. Nu cred ca te-ai bucura prea tare sa stai sa invarti la inelul de focus pana prinzi in cadru ceea ce vrei tu. In schimb D3100, din cate stiu eu, are autofocus in modul video, dar nu stiu cat de mult te vei bucura cand vei auzi motorasul de focus pe coloana sonora a filmului.

Raman la ideea ca un aparat foto e facut pentru fotografii, daca vrei sa filmezi, ia o camera video!
1

#9 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip

Scris 30 March 2011 - 06:49 PM

Vezi postareaClaudiuFoto, la 30 March 2011 - 10:30 AM, a spus:

Salutare,

Nu cred ca iti vei lua un DSLR ca sa filmezi cu el. Spun asta pentru ca, de exemplu, pe D90 ai filmare, dar focusul se face manual in modul video. Nu cred ca te-ai bucura prea tare sa stai sa invarti la inelul de focus pana prinzi in cadru ceea ce vrei tu. In schimb D3100, din cate stiu eu, are autofocus in modul video, dar nu stiu cat de mult te vei bucura cand vei auzi motorasul de focus pe coloana sonora a filmului.

Raman la ideea ca un aparat foto e facut pentru fotografii, daca vrei sa filmezi, ia o camera video!

M-am hotărât, dar am uitat de topicul ăsta. Mi-am luat un D3000 kit (18-55). Plănuiesc să-mi iau un telephoto 55-200 în viitorul apropiat. Sunt foarte mulțumit de el :eek:) http://flickr.com/photos/bogdan5844 pt exemple :blink: O să pun și pe aici.

Mulțumesc pentru sfaturi :roll:

Aceasta postare a fost editata de Bogdan5844: 30 March 2011 - 06:49 PM

0

#10 Utilizator offline   ClaudiuFoto 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 30-March 11

Scris 31 March 2011 - 09:10 AM

Vezi postareaBogdan5844, la 30 March 2011 - 06:49 PM, a spus:

M-am hotărāt, dar am uitat de topicul ăsta. Mi-am luat un D3000 kit (18-55). Plănuiesc să-mi iau un telephoto 55-200 īn viitorul apropiat. Sunt foarte mulțumit de el :eek:) http://flickr.com/photos/bogdan5844 pt exemple :blink: O să pun și pe aici.

Mulțumesc pentru sfaturi :roll:

Felicitari pentru achizitie! Totusi, daca iti place foarte mult fotografia si o sa inveti foarte repede esentialul, o sa te lovesti de limitele lui D3000 si o sa vrei ceva mai bun.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Canon Eos 1000 D SBPaul  2 3.099
Replici noi Olympus fe-4040 ?
recomandati?
Rbjrbj  0 1.740
Replici noi ce parere aveti despre camerele lumix (panasonic)? adi_alina  13 9.723
Replici noi Lentila zgāriată starchim01  4 6.971
Replici noi probleme cu cardu de memorie Turtix  0 1.192