sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 31 August 2010 - 07:47 PM

Vezi postareaBObO03, la Aug 31 2010, 07:40 PM, a spus:

ca o completare:
ideea este ca la nivel de gandire omul este limitat.
imagineaza-ti un cerc. in momentul in care cunosti tot ceea ce se afla in cerc, cercul se mareste. cand ajungi sa cunosti si acest al 2-lea cerc, acesta se mareste...si astfel ne ducem pana la infinit.
oricat am incerca de mult sa cunoastem totul, nu vom ajunde niciodata pentru ca nu ne permite conditia de muritor.

la ceea ce zici tu cum poti sa-ti dai seama daca e intelept sau nu, e o chestie care tine tot de intelepciune. dar de intelepciunea celui care asculta.

chiar te rog sa explici. daca gresec vreau sa aflu si sa invat.

Cercul nu e īnca o sfera. Nu poti cunoaste totul dar poti sa cunosti sensul sau definitia cuvīntului totul...si īnca nu e Tot.

...totul īn Tot -> continutul si Continatorul (metoda dialectica-filosofica) :)
0

#12 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 01 September 2010 - 07:25 AM

'Stiu ca nu stiu nimic = nu stiu nici macar cat stiu sau nu'..aka, in oul meu mic am cunostiinte limitate ca spatiu si timp, cel putin. Orizontul mi-e limitat intr-o forma sau alta...si daca dupa adevarul meu mic, undeva se continua ipoteza..se schimba si concluzia...dar deh, nu vad mai departe - nu stiu.

Cat despre 'inteleptii nu spun ce stiu' .. eu inteleg ca un intelept demonstreaza prin fapt sau prin exemplu ca ce crede, se si aplica. Stie de la bun inceput ca nu e suficient sa emita o lozinca..si mai inteleg si faptul ca nu oricui se potriveste acea idee. Inteleptii sunt mai precauti, si ca si sahistii, gandesc inainte.
0

#13 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 September 2010 - 09:13 PM

Vezi postareastupid_me, la Sep 1 2010, 07:25 AM, a spus:

Cat despre 'inteleptii nu spun ce stiu' .. eu inteleg ca un intelept demonstreaza prin fapt sau prin exemplu ca ce crede, se si aplica.

Nu stiam ca īnteleptul crede si el ca alti credinciosi...asta īnseamna ca totii credinciosii sunt īntelepti...nu stiu de ce dar ma īndoiesc. :kiss:

Vezi postareastupid_me, la Sep 1 2010, 07:25 AM, a spus:

Sa nu uitam ca toleranta implica si toleranta intolerantei.

...bine si intoleranta ce implica ? ... sa intolereze toleranta tolerantei ! :hi: ;)
0

#14 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 02 September 2010 - 06:55 AM

Geo (hai ca ai nimerit-o de data asta cu nicku :)) , x crede = x are o parere despre = parerea lui x cu privire la. Vezi tu, un intelept adevarat, stie foarte bine ca e limitat ca si cunoastere, si prefera sa aplice direct si sa vada daca teoria se verifica sau nu.

Nu regasesc in al doilea comentariu al tau nici un argument de intrebare pertinenta. Sa tolerezi pe cel care nu tolereaza pentru ca are si el dreptul la parere...bineinteles, atata timp cat nu incalca diverse drepturi ale celor din jur.
0

#15 Utilizator offline   BObO03 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-August 10

Scris 02 September 2010 - 11:22 AM

Vezi postareaEgroeg, la Aug 31 2010, 08:47 PM, a spus:

dar poti sa cunosti sensul sau definitia cuvīntului totul...

te contrazic. nu poti sa cunosti nici macar asta. poti ai impresia ca sti, pentru ca e ceva oarecum familiar.
cine a dat definitia?
0

#16 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 September 2010 - 02:13 PM

Vezi postareaBObO03, la Sep 2 2010, 11:22 AM, a spus:

te contrazic. nu poti sa cunosti nici macar asta. poti ai impresia ca sti, pentru ca e ceva oarecum familiar.
cine a dat definitia?

Nu e suficient sa ma contrazici. Demonstreaza ca definitia acestui cuvīnt este superficiala !
Bouddha si Socrate nu au aceleasi definitii precum becalii si fanii lui, insultatorii de sine. :)

Aceasta postare a fost editata de Geo Filoolif EuRo: 02 September 2010 - 02:19 PM

0

#17 Utilizator offline   misela 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-March 08

Scris 27 September 2010 - 08:39 PM

Vezi postareaEgroeg, la Aug 31 2010, 08:24 PM, a spus:

Aceasta fraza era o ironie la adresa sofistilor care pretindeau ca stiu dar trebuie sa le platesti pentru a le asculta aberatiile. :P (ipocrit, deci sofist)

Exista si un proverb aberant spus de Confucius; īnteleptul nu spune ce stie

Pai daca nu spune ce stie cum poti sa stii daca-i un īntelept ori un escroc sofist ? :lol:

eu cred ca afirmatia asta a lui Socrate cat si al lui Confucius(ca tot ai amintit de el) se interpreteaza cu mai multa intensitate decat cea pur materialialista(a-i plati pt a-ti vorbi).Un filosof indian(imi pare rau dar nu-i mai retin numele) spunea la fel:"cei care stiu nu vorbesc,iar cei care vorbesc nu stiu."
Ca o concluzie a ceea ce am aflat prin aceste aforisme pot spune ca innteleptul prefera linistea,sa nu fie deranjat,iar cand o persoana ii pune o intrebare ,intelepptul o analizeaza profund pt a realiza daca merita raspunsul lui sau...nu.Epictet spune asta:"cand dai un sfat,uita-te intai la simtul de pudoare si demnitate al celui ce te asculta..Caci cine nu se mai inroseste nu se mai poate indrepta" si atunci nu mai bine ii raspunzi modest cum a zis Socrate?Nu-l superi pt ca nu l-ai tratat cu ignoranta si-ti ti si "margaritarele departe de porci"
0

#18 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 06 October 2010 - 10:04 PM

Topice de aberat exista cu duiumul. :o:

Inchis.

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Teama de intuneric Kmik  1 1.464
Topic inchis filozoful sau nebunul? Ravl  24 11.558
Topic inchis Marx
pentru incepatori
andramo  0 1.550
Topic inchis Femeia este supusa prostiei?
...sa discutam,cu argumente...
Andruta*  111 18.285
Topic inchis Atasamente Cabinetul de Psihologie.
Condus de Dr. Endless
Crusher  55 16.067