CAD, CAM, CAE Realizari personale in AutoCAD, Catia, Inventor, Pro/Engineer, SolidE
Scris 07 November 2010 - 01:03 PM
Scris 07 November 2010 - 01:17 PM
Acamandur, la Nov 6 2010, 11:29 PM, a spus:
Folosesti silmularea dinamica pentru teste ?
Mai jos am atasat un ansamblu de pat si instructiunile de montaj, totul facut in inventor (mai putin impaginarea instructiunilor de montaj pe care am facut-o in excel)
Foarte faine desenele. Se vede ca sunt realizate de catre un profesionist. Felicitari!
Eu, ceea ce fac, fac din pasiune. In Inventor lucrez de anul acesta, de prin februarie. La grinda de mai sus nu a mers simularea dinamica - am incurcat constrangerile la bucsile de pe axul carligului. Am folosit desenul numai pentru a vedea cum arata produsul final - desenele 2D erau foarte alambicate.
ousor, la Nov 7 2010, 01:03 PM, a spus:
Daca esti la liceu auto, ar trebui sa folosesti cel putin Inventorul, dar iti recomand SolidWorks neh!
Acamandur, la Nov 6 2010, 11:49 PM, a spus:
Este primul desen de ansamblu pana acum.
Astept sa vad rezultatul final. Foarte fain pana aici. Mi-ar placea sa fac si eu asa ceva, dar nu am pentru cine...
Saharian, la Nov 6 2010, 11:54 PM, a spus:
Multam fain! Dar nu e cazul... e o prostie. Mi-am umplut doar timpul!
Scris 07 November 2010 - 08:23 PM
Am auzit ca pe solidworks au introdus un plugin pentru a exporta piese (suprafete/soliduri) pentru masini unelte. Am folosit cativa ani Mastercam X pentru a genera toolpath-uri in 5 axe, singura problema era modelarea pieselor. Din solidworks sau inventor, piesele importate in Mastercam aveau mereu defecte pe suprafete iar de importat solidul piesei nici vorba.
A folosit cineva ceva de genul, altceva decat clasicul export in iges!?
r0bert2009, la Nov 7 2010, 02:17 PM, a spus:
Eu, ceea ce fac, fac din pasiune. In Inventor lucrez de anul acesta, de prin februarie. La grinda de mai sus nu a mers simularea dinamica - am incurcat constrangerile la bucsile de pe axul carligului. Am folosit desenul numai pentru a vedea cum arata produsul final - desenele 2D erau foarte alambicate.
Nu sunt profesionist in inventor, inca mai invat. Incerc sa pun in picioare serverul Vault pentru data-share cu mai multe locatii exterioare. In lan merge foarte bine, dar nu ma ajuta cu nimic (lucrez foarte mult si acasa).Nu stiu daca ai incercat sa lucrezi la un proiect pe mai multe calculatorare, dar este un dezastru. Fiecare proiect are setarile lui si in consecinta pathurile fiecareia dintre librarii folosite. Daca deschizi ansamblul pe un alt calculator trebuie facut un update cu toate pathurile componentelor folosite.
Ai incercat sa te loghezi pe un server vault din afara retelei locale ?
Aceasta postare a fost editata de Acamandur: 07 November 2010 - 08:17 PM
Scris 13 November 2010 - 05:13 PM
Stie cineva o solutie ?
Aceasta postare a fost editata de Acamandur: 13 November 2010 - 05:14 PM
Scris 25 January 2011 - 09:23 PM
@Acamandur
Nu am lucrat niciodata cu 2006. De la 2005 am sarit la 2007. Dar nu cred ca tine de PC sau sistemul de operare pe care il utilizezi. Asta numai daca ne spui ca l-ai instalat pe XP (ma refer la varianta de care ziceai).
Scris 11 February 2011 - 10:05 PM
r0bert2009, la Jan 25 2011, 10:23 PM, a spus:
@Acamandur
Nu am lucrat niciodata cu 2006. De la 2005 am sarit la 2007. Dar nu cred ca tine de PC sau sistemul de operare pe care il utilizezi. Asta numai daca ne spui ca l-ai instalat pe XP (ma refer la varianta de care ziceai).
Pai Acad 2006 pe xp merge super bine, il folosesc zilnic la servici, uneori si acasa, insa pe win7 nu il pot instala. Nu am alte licente disponibile momentan si sunt constrans sa lucrez cu ce am.
Scris 12 February 2011 - 11:50 AM
Ideea era ca daca merge pe XP, atunci ar trebui sa mearga si pe WIN7.
Dar acasa zic ca poti instala si alte variante, daca cu asta nu te descurci
Scris 25 March 2011 - 09:15 PM
Scris 16 July 2011 - 01:49 AM
pentru cam
folositi programele de la vetric
este bun si solidworks cu solidcam dar e mai mult pt masini unelte cnc fanuc , simnens etc
dar totusi trebuie sa aveti scoala tehnica pt asa ceva
trebuie sa stiti prelucrari prin aschiere
de unde stiti ce cutit de freza este nevoie
cu ce viteza se merge pe axe
avans sculei
avansul de patrundere in material
ce profil
multe si multe lucruri sunt necesare
nu ajunge sa desenati piesa in 3d sau 2d
ca sa nu mai vorbim de gcode
si de softurile de comanda
mach3, turbocnc, sau emc2 din linux