Si hai s-o lasam moarta p-asta cu cotropirea, deoarece colonistii n-au venit in america sa cultive porumbul si sa munceasca pe plantatie, ei au venit pentru comert, asa ca au avut tot interesul sa intretina relatii pasnice cu aborigenii. Numai ca aborigenii s-au simtit mai smecheri si au inceput sa le faca zile fripte colonistilor, dar din pacate pentru ei n-au estimat prea bine situatia si i-au intaratat p-astia.
Si cand vorbesc despre amerindieni,ma refer la putorile si traficantii aia din rezervatii, aia care nu stiu decat bisnita si stat degeaba. Si ceea ce fac acum probabil ca faceau si acum 3-400 de ani.
Colonistii aia nu s-au dus acolo sa-si satisfaca poftele sadice si ca se plictisisera de bine in Europa, ci ca sa faca comert.
Ce s-a intamplat apoi pe la 1800, asta e altceva, deja indigenii ii intaratasera destul pe astia cu pretentia ca pamantul asta e numai al lor si ca n-are voie nimeni sa-si faca casa pe-aici.
Acuma ar fi si culmea ca o mana de puturosi, traficanti si primitivi sa stapaneasca un continent intreg. Rezultatul la care s-a ajuns este o lege a naturii, a firii, a regnului animal pana la urma, nu inteleg de ce omul, care face parte din regnul asta, ar face abstractie de la ea.
Initial, repet, initial au venit cu ganduri pasnice, pusi pe comert cu blanuri si alte marfuri de-astea. Din cate cunosc eu, George Washington si ceilalti care au intemeiat SUA (si mai la nord aia care au intemeiat Canada) n-au prea avut treaba cu nativii.
Ce s-a intamplat dupa vreo 100 si ceva de ani, istoria colonizarii Vestului salbatic si altele, este alta poveste. Si un lucru cert este ca nativii nu si-au vazut de treaba lor si i-au zgandarit pe albi, in sensul ca imensitatea asta de continet le-ar apartine, lucru cu care albii nu prea au fost de acord, pentru ca ei au gasit o alta utilizare (in afara de vanatoare de bizoni si fumat pipa, ocupatia nativilor) acestor terenuri.
Mie imi sare camasa de pe mine cand vad cum putorile incaseaza lunar cecuri babane de la stat, din impozitele fraierilor, si cum legile sunt scrise altfel pentru ei.
Maine poimaine o sa le platim si noi daune tiganilor.
Asa ca ce parere aveti despre chestia asta?
Aceasta postare a fost editata de FNF: 24 August 2010 - 08:24 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS