**Lux**, la Aug 23 2010, 05:37 PM, a spus:
adica tu interpretezi ca , carne fara sange e ok? si cum e aceasta carne '' ca si iarba''? sau spune-mi unde scrie ca '' v-am dat carne sa mancati''?

Mai **Lux**. Tu spui ca din versurile alea nu permit carnea fara sange.Nu imi dau seama cum o sucesti, insa hai sa acceptam. Hai sa zicem ca atat eu cat si tu, ne inselam in interpretare. Hai sa luam alte doua exemple, chiar trei, de mari oameni ai credintei in Dumnezeu care au inteles corect versurile.
1. Noe.Singurul om scapat la sfarsitul lumii.
"
Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate si din toate pasarile curate si a adus arderi de tot pe altar." (Fac.8:20)
Jertfa singura, fara partasia celui ce aduce jerfta cu acea jertfa, este zero. Deci, pentru a fi primita, Noe a maqncat din acele jertfe de carne fara sange.
2. Avraam. Marele om al credintei.
"
Si Avraam a alergat la vite, a luat un vitel tanar si bun si l-a dat unei slugi sa-l gateasca in graba." (Fac.18:7)
Dupa cum vezi, Avraam si-a cinstit musafirii cu carne fara sange, taind vitelul. Nicidecum nu a taiat sfecla.
3. Isus. Fiul lui Dumnezeu facut om.
"
Isus a luat cele cinci paini si cei doi pesti, Si-a ridicat ochii spre cer si le-a binecuvantat. Apoi le-a frant si le-a dat ucenicilor sa le imparta norodului." (Luc.9:16)
Pestele, a fost pentru Isus una din mancarile preferate. Nu soia sau uleiul de in.

De altfel, in pilde Isus a folosit ca exemplificare pozitiva taierea vitelului cu ocazia unor mari evenimente."
Aduceti vitelul cel ingrasat si taiati-l. Sa mancam si sa ne inveselim". (Luc.15:23)
Cat despre porci, singura lor intrebuintare a fost ca locuinta pentru legiuneile de draci alungati din oameni.
florianb, la Aug 23 2010, 07:18 PM, a spus:
Aia nu e credinta, e doar frica de moarte.
Sentimentul fricii de moarte este normal pentru orice om.
Aceasta postare a fost editata de hans: 23 August 2010 - 06:32 PM