sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum sa ne purtam cu cei ce sunt in necredinta Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 23 August 2010 - 02:11 AM

De cand s-a muscat din fructul otravit lumea a ales cunoasterea binelui si raului. Raul a aparut in lume. Eu am marea incredere ca asa cum a aparut raul in lume asa poate si sa dispara daca cumva ne adunam impreuna si cerem asta de la Dumnezeu. Sunt sigur ca e posibil si o parte din tribul lui Veniamin a facut asta si toti traiesc deoparte de lume si merg in rai CU TOTII.

Intre toti oamenii creati iata ca o parte dintre noi trebuie sa cunoasca si raul care se manifesta si prin necredinta.

Deci daca esti ortodox tu ai norocul sa te aflii intre cei credinciosi si Dumnezeu te-a ales sa ai botez si acceptare in rai precum si Sfanta Impartasanie pentru a avea viata vesnica. Daca esti ortodox ai un mare dar.

Ce sa facem acum cu cei ce au avut ghinionul sa fie in alta credinta, in ateism si alte religii care nu le ofera intrare in rai si viata vesnica?

Uite daca tu ai fi parinte si unui copil i-ai da tot ce ai mai bun si l-ai binecuvanta si altui copil i-ai da ceva rau ce ai simti daca cel pe care l-ai binecuvanatat ar lua batul si s-ar duce sa-l bata pe cel ce i s-a dat rau? Ai fi bucuros? Nu. Asa cred ca si Dumnezeu cu noi , creatia sa , daca ii atacam pe cei ce sunt in necredinta. Cred ca ce se asteapta Dumnezeu de la noi e sa-i ingrijim ca samariteanul milostiv pe cei necredinciosi si sa ne rugam pentru ei, sa primeasca si ei binele ce l-am primit noi.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 23 August 2010 - 02:26 AM

0

#2 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 23 August 2010 - 02:13 AM

Bine
0

#3 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 23 August 2010 - 02:26 AM

Corect si frumos spus. O mica problema apare cand ei se incapataneaza sa creada ca ii dispretuiesti pentru ca nu au aceeasi credinta ca tine.
0

#4 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 23 August 2010 - 07:07 AM

”Cum sa ne purtam cu cei ce sunt in necredinta”

Vezi postareaDimineata, la Aug 23 2010, 03:11 AM, a spus:

De cand s-a muscat din fructul otravit lumea a ales cunoasterea binelui si raului.

A crede inseamna a nu sti, pentru ca atunci cand stii nu mai ai nevoie sa crezi!
Deci, puteti sa va purtati cu cei ce sunt in necredinta asa cum ar trebui sa va purtati cu cei ce sunt pe calea cunoasterii! Trebuie sa evitati sa va purtati cu ei precum predecesorii vostri, adica sa-i puneti pe rug pe cei ce doreau cunoasterea (necredinta) in locul credintei in basmele antice evreiesti!
0

#5 Utilizator online   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 23 August 2010 - 07:22 AM

.....
Ce sa facem acum cu cei ce au avut ghinionul sa fie in alta credinta, in ateism si alte religii care nu le ofera intrare in rai si viata vesnica?
.........................

Ignoratii si ginditi-va doar la voi , nu poti trece un om strada daca el nu vrea decit folosind forta.
Vrei sa faci o fapta buna , un gest crestinesc ? Da de pomana celor saraci , infiaza un copil , ai grija de bolnavi , etc.

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 23 August 2010 - 07:27 AM

0

#6 Utilizator offline   another_kind 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 26-January 10

Scris 23 August 2010 - 08:12 AM

@ Dimineata

wake up call

te nasti unde se nimereste, in locul, timpul, imprejurarile si printre acestea si religiile in care se nimereste. Pe cuvant. Am o intrebare pentru tine: copii de la maternitatea giulesti au primit marele dar sau nu? Ca am auzit ca preotii nu vor sa le faca cele crestinesti....
ntz ntz ntz.....

Aceasta postare a fost editata de another_kind: 23 August 2010 - 08:13 AM

0

#7 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 23 August 2010 - 08:21 AM

De cand s-a muscat din fructul otravit lumea a ales cunoasterea binelui si raului. Raul a aparut in lume. Eu am marea incredere ca asa cum a aparut raul in lume asa poate si sa dispara daca cumva ne adunam impreuna si cerem asta de la Dumnezeu.

Poti sa ceri ce vrei tu. Nu-ti va da nimic. E zgarcit tipul.

Sunt sigur ca e posibil si o parte din tribul lui Veniamin a facut asta si toti traiesc deoparte de lume si merg in rai CU TOTII.

De unde stii tu ? Le-ai verificat biletele de calatorie ?

Deci daca esti ortodox tu ai norocul sa te aflii intre cei credinciosi si Dumnezeu te-a ales sa ai botez si acceptare in rai precum si Sfanta Impartasanie pentru a avea viata vesnica.

Cat de simplu e la voi: "baut o lingurita de vin => viata vesnica". Nicidecum "cercetare in biologie moleculara => viata cat mai lunga". Nu, nu. Sa nu va bateti voi prea tare capul si sa va obositi prea tare. Ce simple sunt toate pentru voi. :)
0

#8 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 23 August 2010 - 09:34 AM

Finnian daca le explici ca dupa mancarea fructului oprit omenirea are 2 probleme, moartea si interzicerea intrarii in rai si ca in Biserica ortodoxa gasesti mancarea pentru viata vesnica care anuleaza moartea si gasesti botezul care iti da intrare in rai , deci iti rezolva cele 2 probleme pe care majoritatea celorlalte 30 000+ religii nici nu le considera dovedind ca sunt religii NEPUTINCIOASE atunci nu o mai zica nimeni nimic si o sa te inteleaga de ce esti Ortodoxa. Problema Bisericilor protestante si a sectelor e ca dupa intelegerea mea au renuntat la mancarea pentru viata vesnica iar alte religii nici nu au auzit de ea, nici nu se chinuie sa-ti rezolve problema vietii vesnice si intrarii in rai. De asemenea in rai exista Biserica Ortodoxa nu exista Biserica penticostala, baptista, luterana , alte secte, hinduism, budism, yoga, rei ki, tai ki, islam, etc.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 23 August 2010 - 09:36 AM

0

#9 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 23 August 2010 - 09:33 AM

Vezi postareaDimineata, la Aug 23 2010, 10:34 AM, a spus:

De asemenea inr ai exista Biserica Ortodoxa nu exista Biserica penticostala, baptista, alte secte, hinduism, budism etc.

total greşit

şi apoi cum stă treaba înainte de Marea schismă din 1054 când a apărut biserica ortodoxă?
martirii din primele secole au mers în iad pt că nu erau ortodocşi, nu?
0

#10 Utilizator online   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 23 August 2010 - 09:39 AM

Vezi postareaDiela, la Aug 23 2010, 10:33 AM, a spus:

total greşit

şi apoi cum stă treaba înainte de Marea schismă din 1054 când a apărut biserica ortodoxă?
martirii din primele secole au mers în iad pt că nu erau ortodocşi, nu?

O intrebare pertinenta !
Dimineata , cind a aparut in biserica ortodoxa "mancarea pentru viata vesnica" , in Biblie nu scrie asa ceva dupa cite stiu eu ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Crestinismul ellla  606 36.453
Topic inchis Respecta crestinii porunca de a iubi? * * * * *
Principala porunca in crestinism!
Luminitap  116 6.235
Hot Topic (New) Semnul fiarei = cipul ?
Sa fie oare cipul dusmanul "celor sfinte"?
hans  1.143 52.763
Replici noi Gnosticismul
Gnosticismul
DulceEstProPatriaMori  5 3.203
Replici noi Cele 7 chakre vs.cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu
gnoza crestina si gnoza orientala puncte comune
mihai34d  2 955