sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia dusa pana la limita prostiei la romani Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 20 August 2010 - 07:05 PM

Vezi postareaDimineata, la Aug 17 2010, 03:48 AM, a spus:

Noi romanii suntem in CREDINTA ADEVARATA, CRESTINISMUL ORTODOX. MULTUMIM LUI DUMNEZEU PENTRU ASTA.

Ar fi cazul sa iesiti din Copilaria Mintii si a Spiritului ...adica perioada cand ii credeati pe parinti fara ca voi sa stiti ceva ...si sa intelegeti ca e timpul sa STITI in loc sa CREDTI ...nu de alta dar vine Coana Europa si va baga la azilul de handicapati mintali ectia Infantili!

Sau cumva asta doriti, ptr ca la ospiciu se stie ca mancarea vine la ora fixa chiar si fara sa muncesti ... si ca portiile sunt asa facute ca sa poti sa si respecti si posturile ...dar sa ai timp sa si sarbatoresti sfintii!

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 20 August 2010 - 07:35 PM

0

#22 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 23 August 2010 - 09:25 AM

Citeaza

Cu faptele bune cum ramane?

E mai usor sa faci rau decat bine.

Citeaza

Din punctul meu de vedere cine crede, crede si atat, in liniste si in tacere fara vrea sa demonstreze nimanui nimic.

Asa ar trebui sa fie.

:)
0

#23 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 20 December 2010 - 01:41 AM

Vezi postareahans, la Aug 16 2010, 09:51 PM, a spus:

Noi romanii, suntem un popor foarte credincios. Extrem de credincios chiar.

Diferenta este in salaturi si posturi, mai ales alea unde se mananca ulei.
:unsure:

http://www.youtube.com/watch?v=fXag-Tfswms...layer_embedded#!

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 20 December 2010 - 01:44 AM

0

#24 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 20 December 2010 - 05:46 AM

Vezi postareaNaeema, la Dec 20 2010, 03:41 AM, a spus:

Diferenta este in salaturi si posturi, mai ales alea unde se mananca ulei.
:D

Valeu ... :eek:

Ce dreaq sa mai spun ? ... Posturile maica, posturile . :unsure:
0

#25 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-March 08

Scris 20 December 2010 - 06:02 AM

Ba da prosti sint! De craciun se pun oua rosii in brad si de paste se maninca!
0

#26 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 20 December 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaRavl, la Dec 20 2010, 05:46 PM, a spus:

Valeu ... :resent:

Ce dreaq sa mai spun ? ... Posturile maica, posturile . :hi:

Important e sa se taie ceva mai Ravle. :help:
0

#27 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 20 December 2010 - 01:06 PM

Consider ca si posturile sunt o dovada a limitei prostiei si nu numai la romani. De ce este nevoie sa postesti chiar si atunci cind "intimpini" un eveniment considerat fericit , Nasterea lui Isus? Ca dupa citeva saptamini de restrictii alimentare sa treci la porc , unul din cele mai greu digerabile animale? Unde e logica acestei restrictii? Are vre-o sustinere in Biblie?
0

#28 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 December 2010 - 02:34 PM

Vezi postareaVEMANS, la Dec 20 2010, 01:06 PM, a spus:

Consider ca si posturile sunt o dovada a limitei prostiei si nu numai la romani. De ce este nevoie sa postesti chiar si atunci cind "intimpini" un eveniment considerat fericit , Nasterea lui Isus? Ca dupa citeva saptamini de restrictii alimentare sa treci la porc , unul din cele mai greu digerabile animale? Unde e logica acestei restrictii? Are vre-o sustinere in Biblie?

Da-o dracului de Biblie. N-are nici o importanta daca sustine sau nu ceva terfeloaga aia. Dupa cum vezi, prostii din film habar nu au ce e cu craciunul si pastele , desi maerg turma la biseruca, poate nici popa din sat nu mai stie ce drac de serbare e fiecare si de ce e. Ce conteaza e ca fac foamea cu saptaminile si se frustreaza ca dupa aia sa ii apuce fericirea divina a matului umplut "cu toate cele cuvenite". Asta e baza pavloviana a religiei crestine: rabda si dupa aia capeti, doar sa dai frumos din coada si sa nu ti se vada balele pe podea!
0

#29 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 20 December 2010 - 02:49 PM

Vezi postareaVEMANS, la Dec 20 2010, 12:06 PM, a spus:

Cineva imi spunea ca are o banuiala cum ca posturile au fost instituite si pentru a purifica organismul o perioada, tocmai din motivele enuntate mai sus.
Mie mi se pare ca posturile merg pe o idee clara si usor de inteles, si anume antrenamentul vointei, renuntarea la anumite lucruri, autocontrolul. Daca esti capabil sa iti schimbi dieta drastic fara probleme, fara ca asta sa te afecteze, presupun ca nu pui foarte mare pret pe partea materiala a vietii. Bineinteles ca si postul a devenit motiv de mare mandrie si trend pentru unii (ceea ce ii anuleaza semnificatia, pentru ca prima mare conditie e sa nu te lauzi, de fapt sa nu spui nimanui).
0

#30 Utilizator offline   Pa. 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 20 December 2010 - 02:55 PM

Vezi postarea-----, la Dec 20 2010, 02:49 PM, a spus:

Cineva imi spunea ca are o banuiala cum ca posturile au fost instituite si pentru a purifica organismul o perioada, tocmai din motivele enuntate mai sus.
Mie mi se pare ca posturile merg pe o idee clara si usor de inteles, si anume antrenamentul vointei, renuntarea la anumite lucruri, autocontrolul. Daca esti capabil sa iti schimbi dieta drastic fara probleme, fara ca asta sa te afecteze, presupun ca nu pui foarte mare pret pe partea materiala a vietii. Bineinteles ca si postul a devenit motiv de mare mandrie si trend pentru unii (ceea ce ii anuleaza semnificatia, pentru ca prima mare conditie e sa nu te lauzi, de fapt sa nu spui nimanui).

Asta cu purificarea e o alta vrajeala maxima, ca sa le justifice pseudostiintific abstinenta fatucilor "moderne" cu tabloide la baza invataturii.
Biserica isi tine turma sa nu p ia razna prin interdictii de tot felul la care doar ea eindrituita sa dea dezlegare. Vrei sa ti-o tragi? Vino la popa si obtii aprobarea lui sa o faci. Vreii sa maninci ce si cind ai pofta? Interzis! Ia rabda matale pina da iar nea popa dezlegarea! Si tot asa! Fii frustrat ca sa poti fi recunoscator cind ai voie de la stapinire sa iti satisfaci necesitatile. Ma mir ca nu au bagat canoane si pentru cind ai voie sau nu sa faci caca si pipi!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cum īnţelegem expresia "Viaţa veşnică"? basarabu  93 4.889
Hot Topic (New) Cele 10 porunci, doar sa fie? peter bahuczki  131 9.819
Hot Topic (New) Atasamente Icoanele din ortodoxism hans  696 35.752
Poll (No New) Chestionar:    Impozitarea Bisericii - un rau necesar, blasfemie, sau normalitate?
Votati cu simt de raspundere, sa vedem ce iese...
Jugulator  94 8.936
Hot Topic (New) Ce este pecetea viului Dumnezeu din APOC 7 , 2-3.? Dumitru56  48 6.402