sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia dusa pana la limita prostiei la romani Evaluare topic: * * * * *

#131 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 13 April 2011 - 09:05 AM

Vezi postareahans, la 16 August 2010 - 09:51 AM, a spus:

Noi romanii, suntem un popor foarte credincios. Extrem de credincios chiar. Mare pacat ca nu credem in ce/cine trebuie.

Credinta ortodoxa este pe nedrept confundata cu credinta crestina adevarata.

Depinde ce intelegi tu prin "credinta adevarata" ...tinand cont ca religia crestina a fost de la inceput conceputa ca o forma de sarlatanie.

Dovedesc cele afirmate prin faptul ca insusi "sfanta scriptura" a crestinilor (Biblia) nu este decat un furt intelectual continuat printr-o minciuna ordinara, prin care textele scrise de poporul evreu prin rabinii sai, sunt prezentate in mod mincinos crestinilor ca fiind "Cuvantul Domnului"!
0

#132 Utilizator offline   leo luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-June 07

Scris 13 April 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaSikaryan, la 13 April 2011 - 09:05 AM, a spus:

Dovedesc cele afirmate prin faptul ca insusi "sfanta scriptura" a crestinilor (Biblia) nu este decat un furt intelectual continuat printr-o minciuna ordinara, prin care textele scrise de poporul evreu prin rabinii sai, sunt prezentate in mod mincinos crestinilor ca fiind "Cuvantul Domnului"!

....deja ne plictisesti....ai umplut toate forumurile....cu ,,furtul,, bibliei de la
evrei....pai si NT a fost scris de apostoli... care erau tot evrei....in folosul
tuturor....neamuri sau israeliti....tu ce vroiai de fapt.....clase privilegiate ?.... :stars:
0

#133 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 April 2011 - 09:43 AM

Vezi postarealeo luke, la 13 April 2011 - 09:29 AM, a spus:

....deja ne plictisesti....ai umplut toate forumurile....cu ,,furtul,, bibliei de la
evrei

Faptul ca aceasta afirmatie ADEVARATA va plictiseste ... nu este decat replica la deja de 2000 de ani de plictisitoarele voastre repetari ale aceleiasi plictisitoare neadevarauri.

Citeaza

....pai si NT a fost scris de apostoli...

MINTI !!!!
Nicio evanghelie nu este scrisa de nici unul din adevaratii Apostoli ai lui Isus ... ci de niste apostoli ai minciunii...aflati in slujba celui mai mare sarlatan din istoria umanitatii ...recte falsul apostol Pavel ...cel care s-a remarcat ca prigonitor si ucigas al adevaratilor crestini!...dar si ca "ucigas" al invataturilor lui Isus Nazariteanul.

Citeaza

care erau tot evrei....in folosul ... tuturor....neamuri sau israeliti....tu ce vroiai de fapt.....clase privilegiate ?.... :stars:

Religia si atunci ca si acum nu avea nimic comun cu nationalitatea cuiva!
Faptul ca eu rostesc adevarul si tu minciuni, este confirmat de faptul ca insusi Septuaginta a fost un text tradus de rabinii greci, .... asta desi influenta elenista asupra religiei mozaice a inceput cu multe sute de ani inainte de nasterea lui Isus....si grecii nu au fost singurul popor care a trecut la mozaism.

Deci nu o mai da intr-una cu minciuna ... ca vezi bine ca nu tine!

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 13 April 2011 - 09:45 AM

0

#134 Utilizator online   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 13 April 2011 - 01:56 PM

Vezi postarealeo luke, la 13 April 2011 - 09:29 AM, a spus:

pai si NT a fost scris de apostoli...

Evangheliile sunt dupa apostoli! Cine le-a scris in realitate? Culmea este ca toti incearca sa interpreteze pana si virgulele scrise acolo de niste necunoscuti si dupa propria fantezie! Aici mi se pare mie ca se depaseste o anumita limita, la care se face de altfel referire in titlul topicului...
0

#135 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 13 April 2011 - 03:31 PM

Vezi postareahans, la 05 March 2011 - 08:57 PM, a spus:

De fapt, toti ateii sunt la fel de credinciosi ca si credinciosii, insa credinta lor este de sens contrar credinciosilor. :blink:

Exact, la fel cum si eu sunt maestru emerit in nepracticarea boxului, nepracticare atletismului, nepracticare scrimei si a multor multor alte sporturi de genul asta.
1

#136 Utilizator offline   ...cinic!?. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-February 09

Scris 13 April 2011 - 08:11 PM

Vezi postareaBOBOANTA, la 13 April 2011 - 12:05 AM, a spus:

Eu cred ca nu suntem un popor credincios si totul este de fatada,este un "circ" bine pregatit de mai marii nostri prea sfintii si prea cuviosii si cei fara de pacate.Ce le place sa vada cum lumea se calca in picioare,cum lesina,cum pupi o cruce care vorba ta,atatea guri pe ea ca poti sa te si imbolnavesti si in rest uitam sa ne ajutam aproapele zi de zi.Aici este si lipsa de organizare pe care oricum nu doresc s-o faca.Credinta nu inseamna "fa bine" doar de 2 ori pe an,de Craciun si de Paste asa cum "latra" mass-media,iar in rest ne ajuta sa ne inraim,stirile sunt pline numai de violenta care naste violenta.
Credinta e in sufletul fiecaruia si se face in tacere prin fapte bune.

:hi:
Întrutotul de acord, admirabil sintetizat, mi-ar fi placut sa fiu in masura sa-mi expun la fel de concis si succint un punct de vedere.

:good:
0

#137 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 13 April 2011 - 09:01 PM

Vezi postareaUnknown12345, la 13 April 2011 - 03:31 PM, a spus:

Exact, la fel cum si eu sunt maestru emerit in nepracticarea boxului, nepracticare atletismului, nepracticare scrimei si a multor multor alte sporturi de genul asta.

Nu. La fel cum esti ZERO in practicarea acelor enumerate de tine. Nu crezi ca te intinzi prea mult?
0

#138 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 April 2011 - 06:05 PM

Vezi postareaBlack velvet, la 13 April 2011 - 01:56 PM, a spus:

Evangheliile sunt dupa apostoli! Cine le-a scris in realitate? Culmea este ca toti incearca sa interpreteze pana si virgulele scrise acolo de niste necunoscuti si dupa propria fantezie! Aici mi se pare mie ca se depaseste o anumita limita, la care se face de altfel referire in titlul topicului...

Evident ca niste falsi evanghelisti au scris niste false evanghelii ...si ca sa poata devenii credibile le-au vandut ca fiind inspirate "dupa" adevaratii Apostoli, desi ele respecta linia criminalului de crestini Pavel (ceea ce este normal daca tinem cont ca acei falsi evanghelisti erau ciracii acestuia) adica cu totul altceva decat ceea ce a propovaduit Isus.
0

#139 Utilizator offline   AndreiMihail 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-September 09

Scris 01 May 2011 - 04:29 PM

Marele Apostol Pavel este tot atat de "criminal" pe cat a fost si Moise ,din cate cunosc Moise a pocnit cu piatra in mecla un egiptean ,asta nu L-a impedica pe Tatal ceresc sa se foloseasca de el ca un "intermediar".

Situatia este similara si in cazul lui Pavel.

Cat despre apocrife,astea au treaba cu gnosticismul,nici vb de crestinism.
Totul a venit pe filiera gnosticilor, se incerca mixerea religiile “misterelor” cu marturisirea crestina.
Cărţile apocrife includ şi un mare număr de texte gnostice, profeţii false, fantezii şi în general un mare număr de alte învăţături eretice.

Numărul Evangheliilor în circulaţie în secolul al doilea era de aproape o sută.Evanghelia lui Toma,Evanghelia lui Petru,Evanghelia lui Nicodim (Faptele lui Pilat),Evanghelia lui Bartolomeu,Învierea lui Iisus Hristos (se afirmă în ea că este după Bartolomeu),Evanghelia lui Iuda (Iscarioteanul),Evanghelia Mariei (Magdalena),Evanghelia Adevărului..etc.

Biserica s-a ocupat de canonul biblic, cei care au scris cartile biblice erau din Biserica.

Necazurile au aparut in clipa in care diversi flacai, cu Marcion in frunte au inceput sa faca smecherii. Tot felul de personaje emiteau “epistole” false, chiar le atribuiau Apostolilor.

Normal ca Biserica s-a implicat, a cernut graul de neghina. Sau crede cineva ca Biblia a fost teleportata pe masa sectantilor intr-o editie de lux?:)))

PS:Gnosticismul este considerat ca fiind ca Nazarenienii sau Mandeenii. Adica cei ce-l considerau pe Iisus un fals Mesia, ce a distorsionat invataturile lui Ioan Botezatorul. Parintii Bisericesti au blamat gnosticismul.

In fond ce e gnosticismul?

Doar o erezie formata din elemente iudaice, crestine plus ceva filozofie greaca.
Gnosticismul a fost combatut cu mult inaitea de Constantin cel Mare, inca din primul secol.
0

#140 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 04 February 2012 - 07:14 AM

Ascultati si va minunati. La primul invitat...:rot:

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 04 February 2012 - 07:26 AM

0

Reclama