sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia dusa pana la limita prostiei la romani Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 16 August 2010 - 09:24 AM

Citeaza

Intr-un miros greu de mici, cu fripturi si cu multa bere. Asa au asteptat, sambata noapte, slujba de Sfanta Maria pelerinii veniti la Manastirea Curtea de Arges.

Ma intriga credinta prefacuta, tip teatru, la care multi romani sunt protagonisti.
Ne dam mari credinciosi. Bunatatea si credinta trebuie sa persiste mereu si sa se vada prin fapte, nu sa iasa la suprafata doar la anumite sarbatori religioase si asta de ochii lumii. Asta consider eu credinta.
Am vazut la TV reportaj cu babe ce se inghesuiau/luptau la sarutat Sfintele Moaste, dar cu scandal si inghionteli.
Si se pun la sarutat unul dupa altul. Sute de mii de asa numiti credinciosi faceau asta. Nu le este teama ca se pot imbolnavii unul de la altul in acest caz. (la fel e si cu pupatul crucii :roll: )
Dar daca un bolnav de SIDA ar cere ajutor, l-ar marginaliza ca sa nu se imbolnaveasca. Brusc ar uita de credinta si de fraza ,,ajuta-ti aproapele''.

Credinta este doar de fatada sau chiar suntem un popor credincios?
1

#2 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 16 August 2010 - 09:51 AM

Noi romanii, suntem un popor foarte credincios. Extrem de credincios chiar. Mare pacat ca nu credem in ce/cine trebuie.

Credinta ortodoxa este pe nedrept confundata cu credinta crestina adevarata.
1

#3 Utilizator offline   X.E.N.A. 

• searching...for my spring...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-January 07

Scris 16 August 2010 - 10:07 AM

Mie mi s-a parut iesit din comun cum o reporterita ii baga aproape microfonul pe gat unei babe care se tara in genunchi. Culmea e ca baba ii raspundea :roll:
0

#4 Utilizator offline   Deceneus 

• doar io
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-February 09

Scris 16 August 2010 - 10:44 AM

Vezi postareahans, la Aug 16 2010, 10:51 AM, a spus:

Noi romanii, suntem un popor foarte credincios. Extrem de credincios chiar.

Un popor de...farisei mai degraba...Desi, hai sa nu generalizam, dar adevarati credinciosi mai rar.
0

#5 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 16 August 2010 - 10:53 AM

Vezi postareaDeceneus, la Aug 16 2010, 11:44 AM, a spus:

Un popor de...farisei mai degraba...Desi, hai sa nu generalizam, dar adevarati credinciosi mai rar.

Daca stai sa te uiti la o batrana de 70 de ani care inconjoara manastirea de la Nicula in coate si-n genunchi, numai de fariseism nu o poti acuza. Si asa, cu majoritatea acelor credinciosi ortodocsi.
Problema lor este ca Dumnezeu nu asteapta de la un om chinul in coate si-n genunchi. Acest fel de a injosi un om(si nu este singurul mod de injosire a individului!), nu vine de la Dumnezeu, ci de la Diavolul care incerca prin orice mijloace sa-L denigreze pe El si lucrarea Lui.
0

#6 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 August 2010 - 11:11 AM

Citeaza

babe care se tarau in genunchi.

Esti mai aproape de D-zeu daca mergi taras in zi de sarbatoare?
Faptele bune sunt cele care arata cat de bun esti la suflet, nu acte prostesti de om prost.
0

#7 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 16 August 2010 - 01:31 PM

Mda, de unde sa rasara un asemenea topic decat dintr-o minte stralucita?

Sper sa mai scrii pe ropo si cand o sa fii un mos, iar eu ca baba sa te citesc in timp ce dau pe gat alprazolamul de duminica.
Cine esti tu sa judeci felul in care bunicii nostri si-au trait credinta (sau o traiesc)? La romani auzi...............De parca francezii, nemtii s-au nascut in ditamai Domul unde un inger le canta din strana conform cu elitismul credintei lor............Stai linistit baiatule ca si altii se tarasc in genunchi. Nu poti sa stii ce face durerea din om.

Sanatate.

Aceasta postare a fost editata de joannahart: 16 August 2010 - 01:35 PM

0

#8 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 August 2010 - 01:58 PM

Citeaza

Mda, de unde sa rasara un asemenea topic decat dintr-o minte stralucita?

Nu suport sa vad cum anumite persoane incearca printr-un anumit comportament sa convinga omul de langa el cat este de credincios. In ei zace rautatea, dar joaca teatru ca sunt mari credinciosi. Si comportamentul asta nu este doar la batrani.
0

#9 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 16 August 2010 - 05:08 PM

Religia dusa pana la limita prostiei
Citisem undeva de o doamna de la plug, care a intrat in biserica si dupa rugaciunile de rigoare, s-a pus in 4 labe mergind de-a indaratelea, ca sa nu intoarca fundul la nu mai stiu ce idol. Ca treaba sa fie bine facuta, in retragere a lins podeaua.

Scrie undeva ca asa trebuie?

E un fel de sacrificiu aici. O auto-umilire in speranta ca ruga ii va fi indeplinita.
Un fel de "Mesterul Manole" - sacrificiu fiind veriga de legatura.

Aceasta postare a fost editata de ben_gal: 16 August 2010 - 05:11 PM

0

#10 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 16 August 2010 - 05:19 PM

Vezi postareaben_gal, la Aug 16 2010, 05:08 PM, a spus:

Religia dusa pana la limita prostiei
Citisem undeva de o doamna de la plug, care a intrat in biserica si dupa rugaciunile de rigoare, s-a pus in 4 labe mergind de-a indaratelea, ca sa nu intoarca fundul la nu mai stiu ce idol. Ca treaba sa fie bine facuta, in retragere a lins podeaua.

Poate ca in libertatea de duminica ai citit.
Lasa ca aveti si voi "ciudatii" vostrii. Esti mereu pe gard cu ochii la vecinu sa vezi daca se mai inchina sau nu

Vezi postareaBahuczki, la Aug 16 2010, 01:58 PM, a spus:

In ei zace rautatea, dar joaca teatru ca sunt mari credinciosi. Si comportamentul asta nu este doar la batrani.

De unde stii tu ca in ei zace rautatea? E o afirmatie gratuita. "Bunatatea" nu sta in coeficientul de inteligenta. Oh, nuuu nicidecum.
Nu toata lumea a studiat Istoria religiilor la Cantemir sau pe la Londra.
E pacat sa uiti de unde ne tragem.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse