Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

La Multi Ani!Sunt Mariana din Bucuresti iar sotul meu are hepatita cu virus C depistata in 1998 acum sunt disperata pentru ca noaptea de Revelion am petrecut-o la Urgenta Floreasca deoarece are ascita iar lichidul a coborit in abdomenul inferior iar organele genitale s-au umflat incepuse sa scuipe si singe cu toate ca nu il durea nimic chiar se simtise bine in ziua respectiva .La ultimele analize electrofoerza a iesit foarte rau albumina 26,9(50-66) iar gamma 53,8(10-20),ALT 114(5-65),GGT 114(5-85),viremia 485000ui/l,acum ia tratament cu URSOFALK,YUCCA,LAGUSA,VIT E forte,CA SANDOZ cu vit C 1000,SPIRULINA 2-3g/zi,ECHINACEEA,REDIGEST,argila 3 pahare/zi,eco abdominal de la urgenta a confirmat prezenta lichidului in abdomen.Noi banuiam ca are ascita dar nu apucasem sa facem toate investigatiile urma sa mergem dupa sarbatori la control .Problema este ca deocamdata sotul meu nu vrea sa mearga sa se interneze, desi stie ca asta este cea mai buna solutie.Daca cineva s-a confruntat cu asa probleme sa ne dea un sfat.In citeva zile ajungem la doctor(clar o sa-i prescrie Spironolactona si Furosemid),dar am vrea sa stim cit de bine merge eliminarea de lichid cu pelin asa cum am vazut aici pe site,pt ca cel putin deocamdata internarea pica din motive ff obiective.O sa revin cu amanunte despre istoricul bolii ce am luat unde am fost ce ne-au spus medicii(am gasit multi medici cu suflet mare)si cam ce prognostic avem.Chiar si la aceste valori medicul (hepatologul)a spus ca nu este totul pierdut pt ca este tinar are 40 ani .VA ROG DIN SUFLET SA NU NE OCOLITI .MULTUMESC ANTICIPAT SI SANATATE MULTA!!!!!!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Mariana!

Sotul tau are acum ciroza? a facut recent punctia hepatica?Eu cred ca pelinul are un oarecare efect,deoarece este un tratament naturist folosit de mii de ani.Dar, in cazul lui, cred ca medicii pot spune totul, care vor face investigatii amanuntite si-si vor da verdictul final.Vad ca deja ia Lagosa si Echinaccea, un lucru bun.Dar eliminarea lichidului il pot face numai specialistii si, in plus, pot vedea daca nu este si o alta cauza.Ii doresc multa sanatate si du-l grabnic de mina la spital.La revedere, Dora

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

 

Imi pare sincer rau pentru ceea ce ti se intampla;in acest caz este foarte important sa se stie cauza si natura ascitei; trebuie neaparat sa mergeti la spital pentru o internare cu scopul de a determina mai multi parametri care pot contura foarte clar natura, stadiul, cauza acesteia.

Nu vreau sa te sperii, dar nu este de glumit cu asa ceva. Iti spun asta ptr. ca m-am confruntat cu aceasta problema si nu este de neglijat acest eveniment al ascitei.Pasii ar fi urmatorii:

1. Internare ptr. determinarea tipului de ascita si a cauzei ce a produs-o;

2. Se poate face punctia specifica lichidului ptr. determinarea naturii acesteia si luarea deciziei privind tratamentul ce trebuie urmat;

3. Inceperea tratamentului general(spironolactona/verospirona si furosemid) ptr. ascita prescris de dr. curant(atentie!!!!fiecare organism are particularitatile lui si reactioneaza diferit fata de ceilalti).

3. Atentie mare!!! Trebuie aplicat regimul specific, acela FARA SARE, intrucat sarea este cel mai mare dusman al organismului, determinand colectarea rapida de lichid si distrugerea celulelor.

4. Atentie la cantitatea de lichid pe care o bea pe zi(asta incluzand absolut tot ce face parte din alimentatia zilnica si este lichid); max 1/1,2 precum si la cantitatea de lichid pe care o elimina(trebuie monitorizat foarte atent); bolnavul se cantareste in fiecare zi si se tine evidenta clara a greutatii.

5. Pentru cresterea albuminei, se gasesc flacoane cu albumina in farmacii (trebuie consultant medicul curant pentru a va prescrie acest lucru). Pentru aceasta situatie, mama mea ia oua de prepelita care au ajutat-o foarte mult in mentinerea constanta a albuminei.

6. Ceaiul de pelin este un bun adjuvant in aceste situatii, dar mai intai de toate trebuie neaparat sa mergeti la dr. ptr. a stabili clar situatia.

7. In cazul in care lichidul s-a pietrificat si apasa pe organele interne, atunci se apeleaza la paracenteza ca solutie extrema.

Daca te mai pot ajuta cu ceva, te rog sa ma contactezi negresit.

Sanatate maxima!!

Clara

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna, sunt Roxana. Si sotul meu se comfrunta cu o problema oarecum asemanatoare. Are hep cu viruc C descoperita in 2004 si de atunci evolutia a fost destul de rapida catre ciroza, din iulie 2004, in urma operatiei de colecistectomie, i-a aparut ascita, la inceput in cantitate mai mica, apoi in cantitate din ce in ce mai mare. Doctorul i-a recomandat tratamentul clasic cu furosemid ( 1 la 2 zile), Spironolactona ( 6 pe zi), regim fara sare ( cu toate ca am inteles ca mai recomandat ar fi regimul hiposodic decit cel fara sare de loc). Am incercat tratamentul cu pelin dar pot sa iti spun ca rezultatul nu a fost cel asteptat ( poate am asteptat noi prea mult dintr-o data, poate nu am avut rabdare destula). In prezent urmeaza tratamentul pentru ciroza al d-nei dr. Virginia Faur de la Favisan. Este un regim destul de dur, dar el il respecta cu strictete. Rezultatele am inteles ca se vor observa abia peste 4 luni, noi nu avem decit 1 luna de cind l-am inceput ( deja a inceput sa scada in greutate), dar de data aste suntem absolut convinsi ca totul va fi bine. E sunt foarte multumita de atitudinea lui mai ales, si-a propus realmente sa se faca bine in ciuda tuturor pronosticurilor, ceea ce face foarte mult. Cu toata credinta ca numai Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste toate aceste, ca nimic nu e intimpaltor din ceea ce se intimpla, ne vom insanatosi cit de curind. Daca nu are incredere in doctori ( nu stiu de ce nu vrea sa se intrerneze pentru investigatii - un diagnostic pus pe baza unor analize este absolut necesar) poate apela la medicina naturista, daca intr-adevar crede cu tarie in ea. In speranta ca experienta pe care am trait-o noi iti va fi de folos iti urez insanatosire grabnica! Totul e sa crezi cu adevarat in tratamentul pe care alegi sa il urmezi aplopat sau nautrist. Exista atitia oameni trimisi acasa sa moara si care s-au vindecat prin puterea plantelor dar mai ales credintei ca se vor vindeca. Toate cele bune!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poti afla detalii despre tratamentul de la FAVISAN daca intri pe site-ul www.formula-as.ro si cauta in arhiva s-ar putea sa fie si vreo adresa de mail (pt FAVISAN)poti incerca.Eu stiu ca tratamentul de la ei este foarte strict si implica un regim mai drastic .Incearca unde ti-am spus.Multa sanatate!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Nyk..

 

eu nu vreau sa-l fac, ba dimpotriva am impresia ca este iara o chestie dinasta ciudata....vreau sa vad cu ce leacuri se mai face in RO reclama impotriva HCV..... :ill:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De fapt concluzia care se trage(parerea mea)este ca doar Dumnezeu stie cum e mai bine trebuie sa incerci.Doctorii bijbiie noi suntem disperati,toti asteptam macar o vorba buna sau un pic de intelegere de la cei din jur,ca e greu pt toti si pt cei bolnavi si pt cei de linga ei.Nu poti sa fii suparat nu ai voie sa fii trist ,trebuie sa ai mereu o explicatie pt orice (cazul meu ,"de ce doar cruditati,daca ceaiul ala face rau, daca radacinile alea nu sunt uscate bine??etc!!!),dar daca mai vezi o zi sorele, daca mai respiri,daca ai mai trecut peste o analiza si macar a stat pe loc si nu e mai mare o transaminaza sau daca ti-au mai crescut un pic trombocitele,daca nenorocita de viremie sta acolo unde era si data trecuta, atunci zimbesti si continui sa speri mai departe.Ai virus nedetectabil???eiiii atunci pina primesti rezultatul la ultima viremie facuta esti ca pe ghimpi!! daca bine???daca nu e??"mori si inviezi"de o mie de ori pe zi(cel putin).Esti mai rau si nu gasesti raspuns???mergi oricum mai departe ca nu ai incotro iei si ceaiuri,si medicamente,si pulberi de plante ,doar or sta pe loc analizele alea.Sunt convinsa ca toti am trecut prin asta,toti avem emotii pina la rezultatele analizelor.Nu spune nimeni sa iei orbeste ceaiuri sau tratamente naturiste sau homeopate cred ca trebuie sa mergi pe ce simti tu ca iti face bine!!De fapt tu esti primul care simti ce iti face bine ce nu.Ti s-a aprobat peg+rib?ai primit toate explicatiile si ai hotarit sa mergi pina la capat?atunci trebuie sa infrunti tot si stari de rau cumlite(in cazurile mai nefericite)si depresii si ......ca de fapt tu suferi si durerea cea mare e pe tine ca esti bolnav dar cel de linga tine poate sufera mai tare si isi face singe rau,si se duce si plinge ca sa se descarce, ca tu sa nu vezi si apoi vine zimbind si te incurajeaza!!Oare cineva s-a uitat si de partea cealalta a baricadei???oare s-a pus in piele celuilat???dar nu poti ca TU esti cel bolnav!!!Ce naibi sa mai faci atunci cind mai dai si peste un medic TIIMPIT care iti da impresia ca el detine adevarul absolut??si daca faci imprudenta sa intrebi mai mult deci este el dispus sa spuna ai dat de dracu,ca doar ai nevoie de el macar pt analize daca nu pt alceva!!Mie mi s-a intimplat!si mi-a zis vad prea multe telenovele???dar mergi mai departe pt ca TREBUIE!!!!!Ai copii de crescut, viata de trait,ca inca mai respiri si daca vrei sa traiesti iti pui viata si sperantele in CEL DE SUS si mergi ininte!!Este obligatia noastra sa ne informam si sa ne punem inrebari si mai ales sa gasim raspunsuri.A sotul meu se simte mai bine miine mergem iar la analize vom vedea!!!MULTA SANATATE SI VIREMIE NEGATIVA LA TOTI!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

gasesti ce vrei pe www. favisan.ro. e drept ca e foarte drastic dar cind singura speranta pe care ti-o dau medicii este ...zero, increderea pe care ti-o da chiar si un tratament naturist este extraordinara si face cit zece cure cu interferon, care in cazul nostru a fost egala cu zero. tratamentul consta intr-un regim de dezintoxicare al organismului ( nimic ciudat pina acum) de alimentatie cit se poate de dietetica si mai ales naturala, multa odihna... si daca chiar vrei sa stii despre ce este vorba intra pe site. noi avem mare, mare incredere in acest tratament. sanatate la toata lumea!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Ziua. Ma numesc Tina , am 39 de ani , in anul 2002 am fost depistata cu Hepatita Cronica Virus C. Am mers la diverse spitale , am facut timp de 3 ani tratament cu Hepato-protectoare , apoi am facut punctie , si in final in anul 2006 am reusit sa obtin tratamentul cu Interferon + Ribavirina ... mai am 2 luni si termin tratamentul ... nu ma simt prea bine dar sper ca o data cu terminarea tratamentului lucrurile o sa se schimbe in bine....Sper sa comunic si cu alte persoane care au aceleasi probleme... acesta fiind scopul logarii mele pe acest site...astept parerile si raspunsurile voastre...Va multumesc...Tina... :spiteful:

Editat de tina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×