sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Stimuli stroke-uri Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 13 August 2010 - 05:53 PM

Conform AT-ului omul are nevoie de stimuli adica de stroke-uri . Acestea pot fi bune sau negative . Absenta stroke-urilor poate avea anumite consecinte asupra omului si dezvoltarii sale

Ce vreau sa discut aici se refera la stroke-urile pozitive ce au rolul de a creste increderea de sine . Si in AT se spune ca stroke-ul poate proveni de oriunde daca nu de la persoana in cauza .

Adica si un strain iti poate spune ce fel de minunat esti .

Filmul Validation a aratat modul de relationare sub stadiul acesta . In practica totusi ma intreb stroke-urile care nu vin de unde am vrea noi de fapt de la cine am vrea noi sa vina mai sunt valabile ? Sau e un doar un mod ipocrit de a ne hrani si rectifica carentele afective?

Psihologia pozitiva atesta si ea ca in toti putem gasi o latura pozitiva pe care o putem explora in diferite relatii sociale si ne putem permite sa fim apropiati . Dar de fapt asta nu poate fi si ea o metoda de manipulare ? Da-i omului ce nu are ca sa te simti tu mai cu mot si sa il tii aproape ?
0

#2 Utilizator offline   PourMoi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-July 10

Scris 13 August 2010 - 06:08 PM

Vezi postareaRhini, la Aug 13 2010, 06:53 PM, a spus:

Da-i omului ce nu are ca sa te simti tu mai cu mot si sa il tii aproape ?

Crezi ca asta incearca cei cu stroke-uri pozitive? sa se faca placuti?
poate ca da, dar pana cand sa dureze si aceasta stare de bunatate a lor?

Parerea mea este ca uneori daca nu primim de la cine ne dorim acele stroke-uri pozitive le acceptam si din alta parte pentru ca nu putem functiona numai pe negativ.
Dar stii ce se spune "better any stroke, than any stroke at all". De la persoanele dragi acceptam orice fel de "bagat in seama" daca nu este pozitiv ne multumim si cu negativ, dar nu facem fata prea bine la ignorare, la indiferenta. E mai dificil sa nu fi vazut decat sa fi vazut intr-un mod rau... macar in felul asta ti se confirma existenta.
0

#3 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 13 August 2010 - 06:12 PM

Vezi postareaPourMoi, la Aug 13 2010, 07:08 PM, a spus:

Crezi ca asta incearca cei cu stroke-uri pozitive? sa se faca placuti?
poate ca da, dar pana cand sa dureze si aceasta stare de bunatate a lor?

Parerea mea este ca uneori daca nu primim de la cine ne dorim acele stroke-uri pozitive le acceptam si din alta parte pentru ca nu putem functiona numai pe negativ.
Dar stii ce se spune "better any stroke, than any stroke at all". De la persoanele dragi acceptam orice fel de "bagat in seama" daca nu este pozitiv ne multumim si cu negativ, dar nu facem fata prea bine la ignorare, la indiferenta. E mai dificil sa nu fi vazut decat sa fi vazut intr-un mod rau... macar in felul asta ti se confirma existenta.

Simtindu-se importanti , adulati , apreciati eu zic ca starea de bunatate ar putea dura . Eu vreau sa zic ca si asta poate fi o tehnica de manipulare

Pai da , nu putem functiona pe negativ dar am observat ca setea de stroke-uri poate duce la un anumit gen de comportament .

Si sincer nu ar trebui sa ti se confirme existenta . Tu singur ai acest drept de cand te-ai nascut
0

#4 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 13 August 2010 - 06:12 PM

Care este cel mai puternic stroke?
0

#5 Utilizator offline   PourMoi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 August 2010 - 06:19 PM

Vezi postareaRhini, la Aug 13 2010, 07:12 PM, a spus:

Simtindu-se importanti , adulati , apreciati eu zic ca starea de bunatate ar putea dura . Eu vreau sa zic ca si asta poate fi o tehnica de manipulare

Si sincer nu ar trebui sa ti se confirme existenta . Tu singur ai acest drept de cand te-ai nascut

Da, avem acest drept dar am fost invatati sa primim si multora dintre noi nu ne suntem autosuficienti :D

Stare de manipulare, poate... si cand il superi pe cel care te adora sa ii iei din "daruri", nu? pentru ca apoi sa se intoarca la tine. Trebuie sa fie o persoana inteligenta cea care face asta :pardon:
0

#6 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 13 August 2010 - 06:24 PM

Vezi postareaPourMoi, la Aug 13 2010, 07:19 PM, a spus:

Da, avem acest drept dar am fost invatati sa primim si multora dintre noi nu ne suntem autosuficienti :D

Stare de manipulare, poate... si cand il superi pe cel care te adora sa ii iei din "daruri", nu? pentru ca apoi sa se intoarca la tine. Trebuie sa fie o persoana inteligenta cea care face asta :pardon:

Cand relatia este sub masca de a da si a primi se numeste manipulare . Hiperbolizarea emotiilor sau satisfacerea nevoilor celuilalt . Cand nu iti mai sunt satisfacute iti dai seama in ce stadiu al relatiei erai :( Si renunti .

Pana la urma ce e suficient?

Vezi postareaSteinbrenner, la Aug 13 2010, 07:12 PM, a spus:

Care este cel mai puternic stroke?

Dreptul la existenta . Cand il faci pe un om sa se simta bine ca exista . Apoi sunt si altele
0

#7 Utilizator offline   LongDistanceRunner 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-December 08

Scris 13 August 2010 - 06:23 PM

Dragostea e cel mai puternic stroke.
0

#8 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 13 August 2010 - 06:29 PM

Vezi postareaLongDistanceRunner, la Aug 13 2010, 07:23 PM, a spus:

Dragostea e cel mai puternic stroke.

Argumenteaza :pardon:

Daca te referi la dragoste si te folosesti de ea nu mi se pare asa ok :D

Si dragostea nu e un stroke . Poate fi vazut . Dar nu e stroke
0

#9 Utilizator offline   PourMoi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 August 2010 - 06:29 PM

Vezi postareaRhini, la Aug 13 2010, 07:24 PM, a spus:

Cand relatia este sub masca de a da si a primi se numeste manipulare . Hiperbolizarea emotiilor sau satisfacerea nevoilor celuilalt . Cand nu iti mai sunt satisfacute iti dai seama in ce stadiu al relatiei erai :pardon: Si renunti .

nu cred ca iti dai seama, cred ca renunti pentru ca nu iti mai sunt satisfacute nevoile.
0

#10 Utilizator online   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 13 August 2010 - 06:30 PM

Vezi postareaPourMoi, la Aug 13 2010, 07:29 PM, a spus:

nu cred ca iti dai seama, cred ca renunti pentru ca nu iti mai sunt satisfacute nevoile.

Asa de slabi sa fie oamenii? Ca niste bureti?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) realitatea virtuala a unei relatii - ajutor! Sarah N....  39 8.613
Hot Topic (New) Atasamente Cum mai stati cu dezvoltarea personala? * * * * -
wazzuuuuup, pipal?
Nemo!  214 10.377
Hot Topic (New) Povestea Vietii Mele - Depresie Grava
caut ajutor ... pana nu este prea tarziu
LIfeproblems  28 9.406
Replici noi Arketis 20 mg Roxana@ Elena  9 10.535
Hot Topic (New) Atasamente Puterea de a spune NU
cum sa facem asta
PourMoi  116 7.131