Stimuli stroke-uri
Scris 13 August 2010 - 05:53 PM
Ce vreau sa discut aici se refera la stroke-urile pozitive ce au rolul de a creste increderea de sine . Si in AT se spune ca stroke-ul poate proveni de oriunde daca nu de la persoana in cauza .
Adica si un strain iti poate spune ce fel de minunat esti .
Filmul Validation a aratat modul de relationare sub stadiul acesta . In practica totusi ma intreb stroke-urile care nu vin de unde am vrea noi de fapt de la cine am vrea noi sa vina mai sunt valabile ? Sau e un doar un mod ipocrit de a ne hrani si rectifica carentele afective?
Psihologia pozitiva atesta si ea ca in toti putem gasi o latura pozitiva pe care o putem explora in diferite relatii sociale si ne putem permite sa fim apropiati . Dar de fapt asta nu poate fi si ea o metoda de manipulare ? Da-i omului ce nu are ca sa te simti tu mai cu mot si sa il tii aproape ?
Scris 13 August 2010 - 06:08 PM
Rhini, la Aug 13 2010, 06:53 PM, a spus:
Crezi ca asta incearca cei cu stroke-uri pozitive? sa se faca placuti?
poate ca da, dar pana cand sa dureze si aceasta stare de bunatate a lor?
Parerea mea este ca uneori daca nu primim de la cine ne dorim acele stroke-uri pozitive le acceptam si din alta parte pentru ca nu putem functiona numai pe negativ.
Dar stii ce se spune "better any stroke, than any stroke at all". De la persoanele dragi acceptam orice fel de "bagat in seama" daca nu este pozitiv ne multumim si cu negativ, dar nu facem fata prea bine la ignorare, la indiferenta. E mai dificil sa nu fi vazut decat sa fi vazut intr-un mod rau... macar in felul asta ti se confirma existenta.
Scris 13 August 2010 - 06:12 PM
PourMoi, la Aug 13 2010, 07:08 PM, a spus:
poate ca da, dar pana cand sa dureze si aceasta stare de bunatate a lor?
Parerea mea este ca uneori daca nu primim de la cine ne dorim acele stroke-uri pozitive le acceptam si din alta parte pentru ca nu putem functiona numai pe negativ.
Dar stii ce se spune "better any stroke, than any stroke at all". De la persoanele dragi acceptam orice fel de "bagat in seama" daca nu este pozitiv ne multumim si cu negativ, dar nu facem fata prea bine la ignorare, la indiferenta. E mai dificil sa nu fi vazut decat sa fi vazut intr-un mod rau... macar in felul asta ti se confirma existenta.
Simtindu-se importanti , adulati , apreciati eu zic ca starea de bunatate ar putea dura . Eu vreau sa zic ca si asta poate fi o tehnica de manipulare
Pai da , nu putem functiona pe negativ dar am observat ca setea de stroke-uri poate duce la un anumit gen de comportament .
Si sincer nu ar trebui sa ti se confirme existenta . Tu singur ai acest drept de cand te-ai nascut
Scris 13 August 2010 - 06:19 PM
Rhini, la Aug 13 2010, 07:12 PM, a spus:
Si sincer nu ar trebui sa ti se confirme existenta . Tu singur ai acest drept de cand te-ai nascut
Da, avem acest drept dar am fost invatati sa primim si multora dintre noi nu ne suntem autosuficienti
Stare de manipulare, poate... si cand il superi pe cel care te adora sa ii iei din "daruri", nu? pentru ca apoi sa se intoarca la tine. Trebuie sa fie o persoana inteligenta cea care face asta
Scris 13 August 2010 - 06:24 PM
PourMoi, la Aug 13 2010, 07:19 PM, a spus:
Stare de manipulare, poate... si cand il superi pe cel care te adora sa ii iei din "daruri", nu? pentru ca apoi sa se intoarca la tine. Trebuie sa fie o persoana inteligenta cea care face asta
Cand relatia este sub masca de a da si a primi se numeste manipulare . Hiperbolizarea emotiilor sau satisfacerea nevoilor celuilalt . Cand nu iti mai sunt satisfacute iti dai seama in ce stadiu al relatiei erai
Pana la urma ce e suficient?
Steinbrenner, la Aug 13 2010, 07:12 PM, a spus:
Dreptul la existenta . Cand il faci pe un om sa se simta bine ca exista . Apoi sunt si altele
Scris 13 August 2010 - 06:29 PM
Rhini, la Aug 13 2010, 07:24 PM, a spus:
nu cred ca iti dai seama, cred ca renunti pentru ca nu iti mai sunt satisfacute nevoile.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
realitatea virtuala a unei relatii - ajutor! | Sarah N.... | 39 | 8.613 |
|
wazzuuuuup, pipal? |
Nemo! | 214 | 10.377 |
|
Povestea Vietii Mele - Depresie Grava
caut ajutor ... pana nu este prea tarziu |