pe'tr, la Nov 15 2010, 09:49 AM, a spus:
Imi cer scuze, cred ca m-am exprimat eu ambiguu. Era vorba de un deficit de 500 de calorii. De exemplu, la mine, am nevoie de aprox 1800 de calorii pe zi. Daca as scade 100 calorii pe sapt, in 5 sapt as ajunge la 1300 calorii.
500 calorii pe zi nu cred ca este sanatos. Nici un deficit mai ridicat de 500 de calorii nu cred ca este recomandat. Se risca o reactie de aparare a organismului de genul celei descrise de tine.
De asemenea, nu cred ca e ok sa papi toate caloriile intr-o singura masa. Ideal ar fi sa le distribui in vreo 5.
Poate pare super enervant sa mananci la fiecare 3 ore, dar daca te gandesti ca 2 din cele 5 mese pot fi simple gustari, eu zic ca este gestionabil.
500 calorii pe zi nu cred ca este sanatos. Nici un deficit mai ridicat de 500 de calorii nu cred ca este recomandat. Se risca o reactie de aparare a organismului de genul celei descrise de tine.
De asemenea, nu cred ca e ok sa papi toate caloriile intr-o singura masa. Ideal ar fi sa le distribui in vreo 5.
Poate pare super enervant sa mananci la fiecare 3 ore, dar daca te gandesti ca 2 din cele 5 mese pot fi simple gustari, eu zic ca este gestionabil.
chestia e că organismul e învăţat să facă rezerve pt zile negre
de exp - mănânci 2.000 de calorii/zi, organismul consumă 1.700 şi pune 300 de rezervă
scazi la 1.900, apoi 1.800 ... apoi te opreşti la 1.500 să spunem - e adevărat că slăbeşti la început până organismul îşi dă seama cât îi dai, dar în final când te opreşti la 1.500, din cele 1.500 dă 1.200 pt consum şi face iar rezervă de 300
organismul îşi ajustează consumul şi păstrează rezerva
de asta metedele de slăbit bazate pe calorii se întorc până la urmă împotriva ta, nu mai au efectul scontat
e mai eficientă metoda de slăbire bazată pe asocierea mâncărurilor în baza indicelui glicemic, plus că poate fi păstrată ca o metodă de alimentaţie pe viaţă căci este diversificată, sănătoasă, uşor de urmat şi când nu eşti tu bucătarul, ci musafirul de exp
despre indicele glicemic şi valoarealui în diferite alimente se găsesc informaţii multe pe net, nu mai scriu aici
Contact
Facebook
Twitter
RSS