Capitolul 1
Amintiri
Trei oameni aşteptau sărbătorile de iarnă; ei erau grupaţi într-o cameră mare, probabil sufrageria casei acelea impunătoare, de mărimi considerabile. Impresionanta vilă cu un etaj era împodobită cu ghirlande şi instalaţie de tip tub.La parter era o singură sursă de lumină, iar aceea provenea de la bradul argintiu de doi metri, care era frumos ornat cu globuri roşii şi aurii, ghirlande argintii şi o instalaţie care lumina colţişorul acela al camerei pe ritmul melodiei de Crăciun cântată în surdină. La etaj trona un alt brad de un verde întunecat, împodobit şi el de asemenea, la fel cu cel de la etajul inferior al casei.
O urmă de curent împinse uşor uşa camerei în care se aflau copilul împreună cu părinţii săi. Deodată, de undeva de la parter se auzi o bătaie scurtă în uşa de lemn de brad, se făcu linişte, apoi încă două bătăi asemenea primei. Încet, bărbatul se ridică de pe canapeaua confortabilă şi ieşi din cameră coborând scările pentru a ajunge la parter. Deschise uşa, iar de după ea se iţi un om înalt, ce avea aproximativ 1 metru 75 de centimetri. Avea o constituţie solidă, iar muşchii feţei se încordau la cea mai mică expresie. Ochii cenuşii şi chipul ridat îl făceau un pic mai bătrân decât părea, ceea ce însemna că nu avuse o viaţă tocmai uşoară. Deşi aspectul feţei îl îmbătrânea, era un om chipeş, ce avea părul negru lung până în dreptul umerilor, puţin ondulat. Smocuri de păr negru îşi făceau apariţia pe faţa bărbatului; obişnuia să poarte mustaţă şi un pic de cioc.
- Bună seara Andrew! Zise omul din prag când se deschise uşa.
- Salut Jack, răspunse gazda. Intră te rog.
Cei doi bărbaţi traversară holul şi intrară într-o cameră nici mică, nici mare, numai potrivită. Andrew se duse la un dulap din care luă o sticlă de whisky de culoarea ruginei.
- Vrei şi gheaţă? întrebă sarcastic gazda.
- Nu, nu cred, mi-a ajuns frigul de afară, spuse Jack cu un zâmbet înfiripat în colţul gurii.
Întradevăr afară bătea un vânt rece care îţi intra până în măduva oaselor.
- Ce mai faci prietene?
- Uite, ce să fac, eram în trecere şi m-am gândit să trec să văd ce mai faci.
- Văd că iar eşti pe toate drumurile, ca odinioară, zâmbi Andrew.
- Ca întotdeauna prietene, ca întotdeauna.
- Pe unde ai umblat atâta timp? Nu te-am mai văzut de la naşterea lui Emily...
- După cum bine ştii, statutul meu cu sânge vişiniu nu îmi permite să stau prea mult într-un loc.
- Da, dar iţi poate permite să nu te muţi aşa des.
- Eh, oricum tot trebuia să plec, oamenii ar fi simţit când mă transform.
- Da, aşa e.
- Şi, eşti bine? Pot să observ că nu o duci prea rău, zise Jack uitându-se în jur.
- Profesia de medic pe care o am îmi prieşte de minune. În rest, sunt bine, Elise e sus cu Emily şi slavă Domnului sunt bine amândouă.
- Mă bucur să aud asta. Aş vrea să le văd dacă se poate, căci nu ştiu când o să fiu următoarea dată prin locurile astea.
- Poate o să vii în curând, eşti întotdeauna binevenit la noi, cred că ştii asta. Mă duc acum să le chem.
Andrew se ridică şi plecă pe scara ce ducea spre etajul superior. Se auziră câteva vorbe, apoi o încuviinţare. În clipa urmatoare Andrew intră în camera unde era Jack.
- O să vină în cinci minute.
Jack încuviinţă scurt din cap şi apoi cu o privire visătoare spuse:
- Cred că i-am găsit And.
- Oh, încă îi mai cauţi? De atâta timp asta faci?
- Păi da, însă nu am alte indicii decât urmele pe care le lasă. Sunt aproape asemenea alor mele.
- Şi dacă suntem unici? Dacă erau labe de urs şi te înşeli?
- Rari suntem, unici nu. Am vorbit cu câţiva oameni care le-au remarcat prezenţa, dar nu au avut curajul să-şi exprime clar temerile, şi din cauză că erau prea înfricoşaţi au lăsat să creadă că sunt doar nişte lupi.
- Păi, până acum nu am întâlnit pe niciunul asemenea mie. E drept că nici nu am căutat.
- Ar trebui...dădu să spună Jack dar se opri când auzi zgomot de paşi pe scara ce venea de la etaj.
- Trebuie să fie Elise cu Emily, zise Andrew încet.
Întradevăr, zece secunde mai târziu în prag apărură soarele şi luna. Erau atât de frumoase, de sclipitoare încât ar fi făcut şi zorii să roşească, şi totuşi contrastau atât de mult. Elise era înaltă, zveltă cu parul blond deschis unduindu-se până la mijlocul spatelui; avea nişte ochi de un verde închis ce păreau uneori a fi negri pe fundalul luminos al feţei netede, albe, dure ca de piatră.
În ciuda corpului slăbuţ aerul pe care îl afişa dădea impresia că avea un caracter puternic. Avea mersul unui fluture în zbor, parcă dansa atunci când mergea, era atentă şi lină în mişcări, iar asta te putea surprinde câteodată căci executa unele manevre cu o dexteritate şi rapiditate uimitoare. Spre deosebire de mama ei, Emily era o copilă slăbuţă cu părul negru ca abanosul, drept până la jumătatea braţelor atunci când era dat în faţă, iar atunci când lenevea se întindea până la jumătatea spatelui; în schimb faţa era asemenea mamei ei, albă...dură. Ochii ei erau negrii ca tăciunele şi îţi dădea impresia că te străpung cu sute de ace invizibile. Dacă stăteai mult şi te gândeai la asta chiar simţeai că te înţeapă ceva. La fel ca mama ei, avea mersul acela graţios, plutitor care te făcea să te întrebi dacă nu cumva practica cursuri de balet.
- Bună Jack, cântă Elise cu braţele întinse spre el în semn că vroia o îmbrăţişare.
Două caracteristici erau asemenea la aceste două femei şi întotdeauna te încântau. O caracteristică era aspectul îngeresc...divin, perfect construit în acea paloare albă, palidă, iar o a doua caracteristică era mersul şi vocea plăcută la auz, de parcă dansau când păşeau, de parcă ar fi cântat când vorbeau.
- Salut Elise, zise Jack ridicându-se şi întinzându-şi la rândul lui mâinile ca să o primească în braţele sale pe femeia care venea zâmbind ştrengar spre el.
Se ţinură în braţe câteva momente, semn că revederea este plăcută. În cele din urmă femeia se desprinse delicat din braţele bărbatului şi îl ţinu un pic în faţa ei ca să-l poată cerceta.
- Ce s-a întâmplat cu tine Jack? întrebă Elise cu vocea ei melodioasă acum devenită un pic temătoare.
Acesta deveni pe dată rigid în mâinile ei.
- Ai probleme? De ce nu ne-ai spus, poate te putem ajuta.
Jack stătu puţin şi apoi se uita prin cameră în căutarea unui lucru căruia nu îi ştia numele. Deodată ochii îi deveniră strălucitori şi datorită faptului că era mai înalt, reuşi să se uite peste umărul lui Elise.
- Unde este ma princesse? zise Jack schimbând subiectul încercând să zâmbească, dar muşchii feţei prea expresivi îl trădară indicând că încă era marcat de întrebările soţiei gazdei.
O faţă micuţă, magnifică se arătă de undeva din spatele mamei ei. Faţa albă era încadrată de perdele de păr negru puţin ondulat spre vârfuri, iar ochii negru-tăciune luminau şi exprimau strălucirea aceea specifică îngerilor; Emily merse până în faţa lui Jack, apoi bărbatul o luă în braţe.
- Bună micuţo, zise el cu afecţiune. Ultima oară când te-am văzut erai cât o palmă.
- Am mai crescut un pic, zise fetiţa pe un ton melodios.
- Da, am observat asta, zâmbi Jack ştrengar, asta scoţându-i la iveală faţa chipeşă. Să vedem, zise el scoţând o bucăţică lunguiaţă şi rotundă de lemn, asemenea unei baghete magice.
Andrew îşi dădu ochii peste cap dar nu fără să surâdă în sinea lui.
va urma daca va place
Contact
Facebook
Twitter
RSS