Sari la conținut
Forum Roportal
Florin.rac

Monitor CRT 17 inci cu probelme!

Postări Recomandate

Am un monitor CRT de 17 inci care imi face probleme.

Mai pe romaneste, ecranul este negru si nu reda nimic nici macar mesajele de la reglajul propriu. Cand misc de firul de semnal video din spate isi revine in anumita pozitie, dar daca dau drumul la fir iar apare problema. Din aceasta cauza am banuit ca ar fi firul defect, intrerupt. Am desfacut monitorul si am masurat (cu multimetru chinezesc) continutiatile firelor ce intra si ce iese, sa vad daca ceva e intrerupt. Nu am descoperit nimic.

In nestiinta mea, am mers mai departe si am taiat firul eliminand portiunea unde credeam eu ca sunt probleme. Am lipit eu bine firele, le-am izolat dar acum problma a devenit prezenta tot timpul ca nici daca misc firul nu se intampla nimic, ramane ecran negru cu niste urme ca de curcubeu undeva jos si atat.

post-301790-1281599071_thumb.jpg

In continuare ma gandesc:

1. Problema nu era de la fir ci de la placa monitorului care se misca cu tot cu fir in timp ce trageam eu (zic asta ca firul era destul de ... rezistent, destul de bun). Dar ce sa fie pe placa defect ca doar acolo nu e vorba de mecanica (unghiuri, inclinari, frecari... totul e electric iar contactele la alte circuite sunt realizate prin cabluri ce se termina in conectori).

2. Problema sa fie de la ecranarea cablului. Spun asta intrucat nu am reusit sa mai refac infasurarile in jurul firelor exact cum era din fabrica, adica am lipit si izolat dar... cum am putut. Sa fie atat de important acest aspect.

3 Ce pot face in continuare? Il pot folosi ca materila de studiu desi sunt convins ca mai are o viata macar. Un monitor de felul asta e 50-100 de lei. Daca merg la mester si vede ca mi-am bagat nasul...ma taxeaza suplimentar, si poate pot rezolva eu.

Ceva idei? Mersi

 

mai atasez o poza mai concludenta asuprwa ecranului negru cu urme de cucubeu:post-301790-1281599516_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vinde-l cu 50RON, mai pune 50-70 si ia un Dell sau chiar un Sony cu tub TrinitronFD. Ultra sint niste mizerii de monitoare, forma de borcan si refresh cit sa iti plesneasca ochii in cap dupa 20 de minute...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Problema ta poarta in termeni tehnici denumirea de "lipitura rece", care inseamna ca un terminal de la o piesa nu a fost bine curatat inainte de lipire, iar suprafata de contact intre terminal si fludor a fost destul de mica. In timp, lipitura de pe acea suprafata mica cedeaza, si contactul electric dispare. In momentul in care tu impingi cablul, misti placa si contactul fizic se realizeaza. Asta e defectul si la aparatele care se "repara" daca le dai palme, pumni etc. E doar o rezolvare temporara.

Pacat de cablul ala, ca n-a avut nicio vina, saracul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×