in prima zi de scoala, la prima ora, in clasa intai, ca sa vada ce stim, invatatoarea mi-a pus primul 10 pentru o propozitie de 3 cuvinte... eu am spus pisica prinde soareci (era o continuare a unei propozitii din 2 cuvinte - pisica prinde - a unei colege... dar nu asta e subiectul...
mama mi-a luat un lung si frumos buchet de gladiole grena, catifelate, si muuult mai inalt decat mine... am incercat sa le pun pe banca, in clasa, cum facusera toti copiii, si n-am putut, ca ajungeau pana pe randul celalalt... deci, le-am indoit si le-am bagat in banca...
la intrarea invatatoarei, toti copiii au luat buchetele si au sarit pe ea, i-au dat florile, numai eu stateam singur in banca, cuminte, rosu la fata si cu mainile la spate...
bine, si primesc nota, etc, la pauza ies afara din clasa fericit, vin la mama care astepta cu alte mame pe-acolo, zburd de bucurie si ii spun mamei ca am luat 10, mama imi da o palma, ca nu-i frumos sa mint, apoi iese invatatoarea cu bratele pline de flori, mama imi mai da o palma ca eu insistam ca am luat 10, mama o intreaba pe invatatoare, eu luasem deja un 10 si 2 palme, in sfarsit, invatatoarea confirma nota de 10, dar o intreaba pe mama, de ce nu mi-a dat si mie un buchet de flori, mai ales ca o vazuse inainte de a intra in clasa ce buchet avea cumparat... (ele se stiau, nu era o cersetorie, ci pur si simplu vroiau sa demonstreze ceva) mi-am luat o capaceala de mama focului, pentru ca au venit in clasa amandoua si au vazut ce am facut eu la flori...
(mai , dar voi cu topicele astea ma saraciti de subiectele pentru cartile mele...)