Profesori minunati! Exista asa ceva?
Scris 09 August 2010 - 10:39 AM
Eu am fost studenta si ma simt onorata ca am ajuns sa cunosc un profesor cum este profesorul meu de stilistica, estetica, lingvistica, etc. Un om mai cult, mai inteligent si mai vesel ca el, nu am vazut. Ne dicteaza pagini intregi cu informatii extrem de interesante, fara sa arunce o privire peste o foaie. Este un om de calitate si un profesor incredibil! Din pacate, in liceu nu am avut parte de asa ceva....
Scris 09 August 2010 - 11:01 AM
Scris 09 August 2010 - 11:07 AM
Am avut astfel de profesori, domnul Alexandru Truica, doamna Aurelia Marculescu, doamna Valeria Tudosa, doamna de chimie din liceu pe care nu mai stiu cum o chema.
Jar mancam la orele lor, dar, datorita lor am invatat franceza si gramatica limbii romane. Imi placeau metodele lor de predare, nu lipseam de la nici o ora, iar daca lipseam, aveam remuscari.
Tot sa ai asa profesori. Te duci de drag la scoala.
Scris 09 August 2010 - 11:20 AM
Darianna, la Aug 9 2010, 12:01 PM, a spus:
unde a invatat limba romana? pe parcursc, in Romania?
Amarena, la Aug 9 2010, 12:07 PM, a spus:
Da! ei sunt profesorii care isi merita numele de dascal...un profesor care impune reguli si cere respectarea lor...fiecare regula duce intr-un final spre o educare in adevaratul sens al cuvantului, pacat ca ei sunt rari in scolile din Romania...
Scris 09 August 2010 - 11:40 AM
Itsi Bitsi, la Aug 9 2010, 11:39 AM, a spus:
Un om mai cult, mai inteligent si mai vesel ca el, nu am vazut.
Am avut doi profesori formidabili, īn facultate. Aveau un fel de a expune lucrurile, care fascina. Erau singurii profesori la care nu doar eu, dar şi alţii care nu prea veneau pe la cursuri, le frecventam cursurile de plăcere. Aceşti doi profesori, nu doar că erau foarte cultivaţi īn domeniul lor, dar spuneau ce aveau de spus īntr-un mod foarte comic.
Abia după mulţi ani am aflat că, din punct de vedere psihologic, acei doi profesori au folosit acest mod de predare, pentru că această combinaţie de cunoştinţe şi umor, e cel mai eficient mod de a fixa cunoştinţele. Din punct de vedere psihologic, amintirile plăcute sunt cele care vin cel mai des şi īn cea mai mare cantitate īn conştientul omului. Şi asta e adevărat: nu voi uita niciodată momentele şi informaţiile acumulate la cursurile acelor doi profesori, pentru că, era o plăcere să le frecventez.
Scris 09 August 2010 - 11:44 AM
Am avut si eu un astfel de profesor electrizant, dar, din pacate, ne-am bucurat de el numai un an.
Preda limba romana si la orele lui nu lipsea nimeni si nu se auzea nici musca, decat cand ne intreba cate ceva.
Avea darul sa-ti capteze privirea si sa nu mai vezi nimic altceva in clasa, decat pe el. Cel mai carismatic profesor pe care l-am intalnit eu in viata mea, era ca un spiridus prin clasa, mic de inaltime si cu miscari rapide, isi modula vocea in functie de momentul povestirii.. SUPER. Romana in clasa a zecea a fost un vis.
Scris 09 August 2010 - 11:48 AM
Itsi Bitsi, la Aug 9 2010, 12:20 PM, a spus:
Da. La vremea aia, cand eram eu studenta, ne zicea ca e de 11 ani in Romania, facultatea a facut-o in Albania, dar doctoratul in Romania. Si-a insusit limba romana, nu avea pic de accent, iar de greseli nici nu se punea problema. Daca preda el semiotica in limba romana...
Scris 09 August 2010 - 11:57 AM
lupini, la Aug 9 2010, 12:40 PM, a spus:
e foarte buna combinatia umor-cultura, deoarece oamenii culti tind sa afiseze o fata sobra, dreapta, plata...multi uita ca esti mult mai captivant daca stii sa iti dovedesti inteligenta prin jocuri de cuvinte, prin zambete, prin reactii potrivite, prin glume inteligente, prin exemple amuzante...
Amarena, la Aug 9 2010, 12:44 PM, a spus:
daca aveam si eu un profesor mic cat un spiridus si care isi mai si modula vocea, sigur ma uitam non stop la el
sigur a avut "acel ceva" din moment ce inaltimea nu a contat...am eu fixul asta ca nu pot merge la scoala fara tocuri, deoarece fiind mai micuta de inaltime nu m-as putea impune in fata unui ele care se uita in jos la mine
Darianna, la Aug 9 2010, 12:48 PM, a spus:
uite ca sunt si straini care lupta sa ne invete limba si considera ca merita sa se stea in tara asta
Scris 09 August 2010 - 11:56 AM
Aceasta postare a fost editata de Amarena: 09 August 2010 - 12:00 PM
Scris 09 August 2010 - 12:20 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Informatica sau informatica aplicata?
-detalii despre cele 2 specializari |
Zuma_ | 2 | 1.738 |
|