Frica de intuneric
Scris 09 August 2010 - 10:29 AM
Din ce cauză se manifestă această frică? Depinde de vārstă? Ce grad de frică de īntuneric există? Poate ea să influenţeze viaţa unui om? Ce pot face cei ce se tem de īntuneric pentru a-şi uşura nopţile? Vă temeţi īn īntuneric?
Scris 09 August 2010 - 10:39 AM
Itsi Bitsi, la Aug 9 2010, 11:29 AM, a spus:
Vă temeţi īn īntuneric?
Am avut si eu chestia asta cand eram mica(6-7 ani , cred). Imi trecea cand ma acopeream cu patura (nu stiu sa explic psihlogic asta), motiv pentru care oricat mi-era de cald, eu stateam bagata sub patura. Nu stiu cum a trecut, cert este ca ma mai apuca si acum, o data la 100 de ani, si imi trece in acelasi mod. N-am dormit niciodata cu lumina aprinsa.
Scris 09 August 2010 - 10:40 AM
Fetita mea cand era mica se temea de intuneric , lasam o veioza aprinsa si asa dormea .Acum cand a crescut trebuie sa fie intunericul cel mai intuneric , vorba Darianei.
Scris 09 August 2010 - 10:48 AM
Itsi Bitsi, la Aug 9 2010, 10:29 AM, a spus:
Din ce cauză se manifestă această frică? Depinde de vārstă? Ce grad de frică de īntuneric există? Poate ea să influenţeze viaţa unui om? Ce pot face cei ce se tem de īntuneric pentru a-şi uşura nopţile? Vă temeţi īn īntuneric?
teama ancestrala de necunoscut. Nu te mai simti protejat.
Scris 09 August 2010 - 10:47 AM
Uneori mi-e frica PE (nu de) intuneric, mai ales cand sunt in locuri straine si/sau pericolele nu pot fi sesizate la fel de usor ca pe lumina.
Dar, in general, imi pace intunericul, imi da un sentiment placut.
Scris 09 August 2010 - 10:53 AM
eu recunosc cu rusine ca si acum ma tem de intuneric...daca sunt intr-o camera straina, sau sunt singura in camera, ma tem...probabil pentru ca am avut trei frati si cand eram mici dormeam mereu impreuna in camera, iar in prezent rareori dorm singura in camera.
Probabil si din cauza multimii de filme de groaza pe care le-am vazut si care au efect asupra mea
cand e intuneric am impresia ca aud lucruri, vad umbre, cineva ma priveste....
tin minte ca am vazut un film cu vampiri (
) in care personajul principal deschide ochii in intunericul camerei lui, si vede deasupra capului, pe tavan, un vampir atarnat care brusc sare peste el si ii suge sangele
imaginea aceea m-a socat atat de mult cand eram mica, incat uneori mi-o amintesc si acum
Probabil si din cauza multimii de filme de groaza pe care le-am vazut si care au efect asupra mea
tin minte ca am vazut un film cu vampiri (
Scris 09 August 2010 - 10:52 AM
Amarena, la Aug 9 2010, 10:47 AM, a spus:
Uneori mi-e frica PE (nu de) intuneric, mai ales cand sunt in locuri straine si/sau pericolele nu pot fi sesizate la fel de usor ca pe lumina.
exact, pericole. Stramosii nostri nu asociau oare intunericul cu pericolul?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Refulari ? | aspera_ad_astra | 10 | 7.347 |
|
ACT - Terapia prin acceptare si angajament
sau cum l-a intalnit Skinner pe Buddha |
Brukner | 19 | 3.437 |
|
Prejudecati | Kahila | 3 | 1.537 |
|
DUPLICITATE | LucaLuca | 12 | 4.586 |
|
viciul meu implica placere fizica si dependenta psihica | virgin tudor | 106 | 14.607 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS