Arcangelo, la Aug 14 2010, 01:45 PM, a spus:
Citeaza
ii criticam pe altii,pentru a-i face mai...buni (adica mai putin rai,de fapt)
M-am citat tocmai pentru ca aici explic cum anume "bunele" intentii se dovedesc dezastruoase.
ce e dezastruos in a-i face pe altii "mai putin rai" decat sunt?
Isis_27, la Aug 14 2010, 01:57 PM, a spus:
he he..Oamenii interpreteaza diferit 'binele' si 'raul',in functie de interesul personal.De multe ori,ceea tu consideri ca e bine(eventual pt.tine)este rau sau face rau celuilalt.
bun...asta e la modul particular, la diferenta dintre doi oameni... dar totusi, cred ca acest citat este unul general, in care se poate regasi orice om...nu?
Martom, la Aug 14 2010, 01:58 PM, a spus:
Drumul catre iad e pavat cu bune intentii => manipularea unora in a crede ca ceea ce fac e bine , dar de fapt in reversul medaliei distrug inconstient ceea ce s-a cladit inaintea lor .
hmmm..interesanta conceptie...cuvantul acesta: manipulare...
putem ajunge sa fim pacaliti de altii sa facem fapte "bune" (pe care noi le credem bune) pentru a ajunge in final sa creem o problema cuiva sau undeva...
de exemplu cei care transporta droguri...probabil unii, chiar nu stiu ca ei transporta droguri...ei doar ajuta un prieten cu o valiza, sau duc un portmoneu cu "acte si bani" cuiva care l-a pierdut...in final, ei tot fapta aceea rea o fac...
oare mai sunt si alte aplicatii ale citatului la viata de zi cu zi?