Povestea stă cam așa: am o prietenă care a luat-o pe un drum - cred eu - greșit. A avut relații cu tipi dubioși - de exemplu a fost cu un tip vreo câteva luni, el a agățat-o în gară la 12 noaptea, eu i-am zis că e ceva în neregulă cu el, că nici un om normal nu te abordează așa,dar până la urmă a trecut timpul și s-a convins singură. Apoi mi-a spus că îi pare rău că nu m-a ascultat.
De vreo lună a cunoscut un tip pe unul din site-urile astea de socializare. L-am văzut și eu o dată dar nu mi s-a părut prea ok - îmi părea foarte posesiv,genul care vrea să știe tot. Și din păcate nu m-am înșelat. Ea mi-a cerut părerea despre el,și am fost sinceră. Într-o zi trebuia să vină la mine,a avut telefonul închis câteva ore și când am sunat-o era cu individul,îmi explica ce a făcut,iar el se auzea pe fundal : ”De ce trebuie să dai atâtea explicații?”,lucru care m-a deranjat. În fine. Ideea este că ulterior i-am dat un mesaj prin care i-am spus că e mult prea educată pentru individ. Mi-a răspuns câteva ore mai târziu foarte ostil,spunându-mi că e iubitul ei și că trebuie să-l respect. Nu i-am mai vorbit aproape o săptămână. Până acum câteva zile când am abordat-o (suntem și colege de muncă) ,pentru că simțeam că e ceva în neregulă cu ea.
Mi-a spus că e foarte rău cu individul,că într-adevăr îi controlează viața,telefoanele,ieșirile în oraș,i-a interzis să mai vorbească cu mine - pe motiv că nu-s o persoană bună , că așa simte el . Pe deasupra,o amenință că o părăsește dacă nu face tot ce zice el, o jignește, o înjură iar ea..ea acceptă. I-am spus să-l părăsească,i-am spus că are probleme grave la mansardă și că ar trebui să consulte un psiholog, e de acord cu mine dar mi-a zis că nu se poate desprinde de el,că măcar acum nu mai e singură,bulshit-uri de-astea de doi lei.
Menționez că e o tipă foarte educată,citită, cu facultate, cu familie bună...Genul care nu s-ar preta niciodată la așa ceva. Și totuși...undeva e o problemă. Am încercat să-i spun ce cred dar se pare că m-a transformat în dușmanul ei. Dacă înainte mă suna mereu,și ne vedeam în afara serviciului, acum nici nu se mai pune problema. A ales să se îndepărteze de mine, e secretoasă. Mi-e teamă că individul o s-o și bată într-o zi. Mi se pare că a luat-o razna rău de tot.
Nu știu ce aș putea face. Să mă îndepărtez și eu de ea, sau să o caut, să îi mai spun să-l lase pe dobitoc sau pur și simplu să nu mă mai bag? De reținut este faptul că eu nu am emis nicio părere decât după ce ea m-a rugat și mi-a cerut sfatul.
Uh,ce mult am scris!
Aceasta postare a fost editata de Freya_: 07 August 2010 - 09:53 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS