sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Facerea de bine... (Prietena mea are probleme) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 07 August 2010 - 09:51 PM

Bună seara!

Povestea stă cam așa: am o prietenă care a luat-o pe un drum - cred eu - greșit. A avut relații cu tipi dubioși - de exemplu a fost cu un tip vreo câteva luni, el a agățat-o în gară la 12 noaptea, eu i-am zis că e ceva în neregulă cu el, că nici un om normal nu te abordează așa,dar până la urmă a trecut timpul și s-a convins singură. Apoi mi-a spus că îi pare rău că nu m-a ascultat.
De vreo lună a cunoscut un tip pe unul din site-urile astea de socializare. L-am văzut și eu o dată dar nu mi s-a părut prea ok - îmi părea foarte posesiv,genul care vrea să știe tot. Și din păcate nu m-am înșelat. Ea mi-a cerut părerea despre el,și am fost sinceră. Într-o zi trebuia să vină la mine,a avut telefonul închis câteva ore și când am sunat-o era cu individul,îmi explica ce a făcut,iar el se auzea pe fundal : ”De ce trebuie să dai atâtea explicații?”,lucru care m-a deranjat. În fine. Ideea este că ulterior i-am dat un mesaj prin care i-am spus că e mult prea educată pentru individ. Mi-a răspuns câteva ore mai târziu foarte ostil,spunându-mi că e iubitul ei și că trebuie să-l respect. Nu i-am mai vorbit aproape o săptămână. Până acum câteva zile când am abordat-o (suntem și colege de muncă) ,pentru că simțeam că e ceva în neregulă cu ea.

Mi-a spus că e foarte rău cu individul,că într-adevăr îi controlează viața,telefoanele,ieșirile în oraș,i-a interzis să mai vorbească cu mine - pe motiv că nu-s o persoană bună , că așa simte el . Pe deasupra,o amenință că o părăsește dacă nu face tot ce zice el, o jignește, o înjură iar ea..ea acceptă. I-am spus să-l părăsească,i-am spus că are probleme grave la mansardă și că ar trebui să consulte un psiholog, e de acord cu mine dar mi-a zis că nu se poate desprinde de el,că măcar acum nu mai e singură,bulshit-uri de-astea de doi lei.
Menționez că e o tipă foarte educată,citită, cu facultate, cu familie bună...Genul care nu s-ar preta niciodată la așa ceva. Și totuși...undeva e o problemă. Am încercat să-i spun ce cred dar se pare că m-a transformat în dușmanul ei. Dacă înainte mă suna mereu,și ne vedeam în afara serviciului, acum nici nu se mai pune problema. A ales să se îndepărteze de mine, e secretoasă. Mi-e teamă că individul o s-o și bată într-o zi. Mi se pare că a luat-o razna rău de tot.

Nu știu ce aș putea face. Să mă îndepărtez și eu de ea, sau să o caut, să îi mai spun să-l lase pe dobitoc sau pur și simplu să nu mă mai bag? De reținut este faptul că eu nu am emis nicio părere decât după ce ea m-a rugat și mi-a cerut sfatul.

Uh,ce mult am scris!

Aceasta postare a fost editata de Freya_: 07 August 2010 - 09:53 PM

0

#2 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 07 August 2010 - 09:55 PM

asa.....si?

socializare a cautat, socializare a gasit. nu?
0

#3 Utilizator offline   Martom 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-June 10

Scris 07 August 2010 - 10:02 PM

Pai ce cauta ea la ora 12 noaptea in gara ???? Si in primul rand de ce a acceptat asa de repede vbele tipului de dinainte ? E chiar asa de credula ?
Sau umbla cu gura mare dupa stabilitate , si cine mai stie ce ?
Parerea mea stricta e ca daca poti sa intervi , intervin-o , daca vezi ca e fierul dracu' ea , las-o moarta ca ea isi croieste drumul , si stai ca nu inteleg , s-a terminat lumea si s-au uitat metodele clasice de interactionare ? (ma refer la modul cum l-a cunoscut ea pe actualul ) .
Si ii e chiar asa frica de singuratate ? De gandeste asa ? , chiar daca e educata , sa fie si doxa , asta nu este un plasture permanent pentru o subjugare fizica cat si sexuala (poate nu stii tu ) , si faptul ca a ales sa intre sub papucul lui demonstreaza muulte , (dupa parerea mea) => lipsuri de independenta psihica .
0

#4 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 07 August 2010 - 10:03 PM

Vezi postareaDidaJames, la Aug 7 2010, 10:55 PM, a spus:

asa.....si?

socializare a cautat, socializare a gasit. nu?

Nu chiar. Se simte rău de tot,nu doarme nopțile că vorbește cu el..E tristă. Nu știu cum s-o fac să-și dea seama că se distruge și că trebuie să se oprească înainte de a fi prea târziu.

Vezi postareaMartom, la Aug 7 2010, 11:02 PM, a spus:

Pai ce cauta ea la ora 12 noaptea in gara ???? Si in primul rand de ce a acceptat asa de repede vbele tipului de dinainte ? E chiar asa de credula ?
Sau umbla cu gura mare dupa stabilitate , si cine mai stie ce ?
Parerea mea stricta e ca daca poti sa intervi , intervin-o , daca vezi ca e fierul dracu' ea , las-o moarta ca ea isi croieste drumul , si stai ca nu inteleg , s-a terminat lumea si s-au uitat metodele clasice de interactionare ? (ma refer la modul cum l-a cunoscut ea pe actualul ) .
Si ii e chiar asa frica de singuratate ? De gandeste asa ? , chiar daca e educata , sa fie si doxa , asta nu este un plasture permanent pentru o subjugare fizica cat si sexuala (poate nu stii tu ) , si faptul ca a ales sa intre sub papucul lui demonstreaza muulte , (dupa parerea mea) => lipsuri de independenta psihica .

Atunci venise de la Constanța,de la nunta mea :drunk:.
Da,e foarte credulă,naivă. Îi e frică să fie singură, din concluziile mele e dependentă de o relație,ceea ce nu e chiar ok. Dar asta-i altă discuție.

I-am spus de psiholog, dar s-a făcut că nu mă aude .
S-au cunoscut pe net fiindcă de-abia se operase de apendicită și își petrecea mai mult timp decât de obicei acasă.

Aceasta postare a fost editata de Freya_: 07 August 2010 - 10:09 PM

0

#5 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 07 August 2010 - 10:08 PM

Vezi postareaFreya_, la Aug 7 2010, 11:03 PM, a spus:

Nu chiar. Se simte rău de tot,nu doarme nopțile că vorbește cu el..E tristă. Nu știu cum s-o fac să-și dea seama că se distruge și că trebuie să se oprească înainte de a fi prea târziu.

pai se cheama lucru manual. tre sa.....deal with it, nu?
0

#6 Utilizator offline   Martom 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-June 10

Scris 07 August 2010 - 10:23 PM

Pt freya =Ah , ok atunci casa de piatra in primul rand si sa aveti ani plini de bucurie si fericire si la cati mai multi bebei .
Dar totusi , dependenta de relatii ? Hai sa fim seriosi , asta implica faptul ca in constientul ei exista un gol semnificativ , de putere si incredere de sine in propriile puteri .
0

#7 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 07 August 2010 - 10:32 PM

Mutat.
0

#8 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 07 August 2010 - 11:34 PM

hm.
trebuie mai presus de toate sa intelegi ca in momentul de fata tu, in perspectiva ei, nu esti in puterea de a o intelege..pt ca tu esti maritata, esti iubita si pretuita. Pe cand ea e singura si tot mai singura.

Te evita pentru ca evita adevarul.Care doare si nu e greu de depasit.
Ce poti face tu e sa petreci cat mai mult timp cu ea..invit-o la o iesire cu prietenii vostri..care sa nu fie pe cat se poate doar perechi..si pune in discutie 'la masa' diverse idei a caror directie stii ca va este comuna. Dar atentie. Nu il denigra pe 'fat-frumosul' ei. Ea singura va gasi puterea, fiind sprijinita 'din umbra', de a se rupe de el.
Nu insista ca el nu e destul de bun pentru ea ca s-ar putea sa ii starnesti si mai tare sentimentele de 'salvator'.
E viata ei, tu poti doar sa o ajuti, atata cat se poate, cat mai diplomat posibil.

Cand refuza iesirile, spune-i ca ai nevoie de o prietena..ca una e familia si iubitul, si alta sunt prietenii. Ca om, ai nevoie de ambele ca sa te simti implinit. In majoritatea cazurilor, bineinteles.
0

#9 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 August 2010 - 10:07 AM

Vezi postareastupid_me, la Aug 8 2010, 12:34 AM, a spus:

Cand refuza iesirile, spune-i ca ai nevoie de o prietena..ca una e familia si iubitul, si alta sunt prietenii. Ca om, ai nevoie de ambele ca sa te simti implinit. In majoritatea cazurilor, bineinteles.

Ai dreptate cu ceea ce spui, însă ea refuză ieșirile sub diverse pretexte, orice i-aș spune. Nu recunoaște că adevăratul motiv e el. Și sincer nu știu în ce măsură o să mai insist. Pur și simplu nu e genul meu..

Am încercat să-i explic că toți trecem prin asta la un moment dat,dar mă privește destul de sceptică. Normal,mereu avem tendința de a minimiza trăirile altora și de a le absolutiza pe ale noastre.

Poate că e sado-maso. La asta nu m-am gândit.

Vezi postareaMartom, la Aug 7 2010, 11:23 PM, a spus:

Pt freya =Ah , ok atunci casa de piatra in primul rand si sa aveti ani plini de bucurie si fericire si la cati mai multi bebei .
Dar totusi , dependenta de relatii ? Hai sa fim seriosi , asta implica faptul ca in constientul ei exista un gol semnificativ , de putere si incredere de sine in propriile puteri .

Mulțumesc frumos.

Da,nu are încredere în ea mai deloc..pe de altă parte sunt anumite lucruri care exprimă contrariul...Are un aer de superioritate atunci când vorbește cu cineva,de parcă ea le știe pe toate,ca și cum e muult mai bună decât restul.

Și totuși..

Vezi postareaDidaJames, la Aug 7 2010, 11:08 PM, a spus:

pai se cheama lucru manual. tre sa.....deal with it, nu?

Da,până la urmă...cam așa e.

Aceasta postare a fost editata de Freya_: 08 August 2010 - 10:06 AM

0

#10 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 08 August 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaFreya_, la Aug 8 2010, 11:07 AM, a spus:

Da,nu are încredere în ea mai deloc..pe de altă parte sunt anumite lucruri care exprimă contrariul...Are un aer de superioritate atunci când vorbește cu cineva,de parcă ea le știe pe toate,ca și cum e muult mai bună decât restul.

Atitudinea asta e un mecanism de aparare. Asa se apara ea.
In rest, facerea de bine chiar este .... , de fiecare data. E norocoasa ca are o prietena care se gaseste cu adevarat la ea, cred ca tot ce poti face este sa nu-i intorci spatele, in ciuda atitudinii pe care o are, si sa fii alaturi de ea atunci cand se va sparge balonasul de sapun.

Aceasta postare a fost editata de Sicily: 08 August 2010 - 10:11 AM

0

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic