sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Din filozofia lui Petre Tutea Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 06 August 2010 - 06:16 PM

&
Din filozofia lui Petre Tutea

Americanii nu mor în razboi. Sunt supraînarmati. Dau lovituri zdrobitoare. La ei cine face economie la munitie raspunde în fata Senatului.

Eu nu pot fi americanofob decât în ceea ce priveste descompunerea religioasa în secte. Dar din punct de vedere politic… si noi si rusii ar trebui sa avem în frescele din biserici un Columb, caci fara el învatam acum nemteste cu dictionarele pe genunchi.

Nu am fost si nu sunt antisemit, pentru ca ar însemna sa fiu anticrestin. Pentru ca, sa fim cinstiti, Hristos nu e din Falticeni

Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii

Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta: ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa manânci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda!

Eu nu sunt democrat. Am asemanat democratia cu jigodia la câine: nu scapa decât cei care sunt tari.

În celebra Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau în cel mai bun caz un sofism: Oamenii sunt egali de la natura. Asta e ca si cum Kant ar fi egal cu Iliescu

Egalitatea e cel mai mare dusman al libertatii.

Evreii au geniu religios. Ei au creat doua religii, iudaica si crestina. Mai glorioase nu vad religii în lume… Sunt o rasa superioara, sunt parintii religiei noastre. Pentru ei cultura înseamna religie. Restul este arta si stiinta

Napoleon face adevarata istorie a Revolutiei franceze. Un om care a refacut ordinea naturala, punând parul pe haimanalele de pe ulita.

La întrebarile fundamentale “de ce?” si “în ce scop?” aporetica rurala româneasca raspunde: “d-aia”.

Social-democratia este laptele batut al comunismului

Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap.
0

#2 Utilizator offline   FNF 

• FNF
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 21-February 10

Scris 06 August 2010 - 06:32 PM

O sursa ai frumosule?
0

#3 Utilizator offline   catherinedeneuve 

• another stupid girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 14-June 08

Scris 06 August 2010 - 07:35 PM

Tutea era genial.
Si de libertatea nu inseamna egalitate, ci asimetrie.
0

#4 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 August 2010 - 08:30 PM

Vezi postareacatherinedeneuve, la Aug 6 2010, 08:35 PM, a spus:

Tutea era genial.

Pot fi date multe exemple care arata ca simetria strica.
Nici macar vioara nu este simetrice.
Multilaritatea, ca si miscarea browniana, are rostul ei benific.

Vezi postareaFNF, la Aug 6 2010, 07:32 PM, a spus:

O sursa ai frumosule?

Tzine esti mata?, uritu-le!
0

#5 Utilizator offline   catherinedeneuve 

• another stupid girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 14-June 08

Scris 06 August 2010 - 08:29 PM

Simetria este doar o iluzie, nu stiu daca e ceva simetric.
0

#6 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 07 August 2010 - 03:51 AM

Eu nu cred ca Tutea a zis asa enormitate si prostie, sa-si trateze fratii de la Adam si Eva ca pe dusmani:

"Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap."

Mie imi miroase a facatura. Sa nu stie Tutea ca cine ridica sabia de sabie va muri . Ori Tutea e pentru romani nu impotriva lor sa-i aduca in fata sabieica de ce sa stea baba cu casca pe cap ca doar nu sa culeaga floricele ci sa o fereasca de gloante. deci nu cred ca dorinta lui Tutea e sa vada femeile batrane ferindu-se de gloante. Doamne fereste sa ajungem ca Israelul in privinta asta.

Sa nu stie Tutea ca Avraam a castigat puterea pamantului pentru urmasi, limitata e drept si numar de urmasi ca numarul stelelor deschizandu-si usa la toti oamenii si omenindu-i indiferent de ce faceau? Asa da, cine vrea sa fie popor ca numarul stelelor, sa traiasca in vesnicie sa faca ca Avraam ca lectia e in Biblie.

Mie imi miroase a facatura ordinara.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 07 August 2010 - 03:57 AM

0

#7 Utilizator offline   enoch 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 07

Scris 07 August 2010 - 12:46 PM

Vezi postareaFNF, la Aug 6 2010, 07:32 PM, a spus:

O sursa ai frumosule?

daca ai fi citit "320 de cuvinte memorabile", o culegere de maxime celebre ale lui Tutea, nu mai intrebai de sursa. :blink:
0

#8 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 07 August 2010 - 05:23 PM

Vezi postareacatherinedeneuve, la Aug 6 2010, 08:35 PM, a spus:

Tutea era genial.

Asa este !
Pacat ca intre genialitate si dementa distanta este de cca 1 mm!
0

#9 Utilizator offline   Think_about 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-July 10

Scris 29 August 2010 - 09:10 PM

Vezi postareaben_gal, la Aug 6 2010, 07:16 PM, a spus:

Evreii au geniu religios. Ei au creat doua religii, iudaica si crestina. Mai glorioase nu vad religii în lume… Sunt o rasa superioara, sunt parintii religiei noastre. Pentru ei cultura înseamna religie. Restul este arta si stiinta

Ba poti spune chiar trei, chiar daca pe a 3-a o plagie Moha, ca daca nu existau primele doua de unde atata inspiratie?

Vezi postareaSikaryan, la Aug 7 2010, 06:23 PM, a spus:

Asa este !

Cred ca te inseli, ce nu ai vazut si dementi geniali sau genii demente de-a binelea?...daca ar fi existat macar milimetrul ala...altfel arata istoria astazi...

Vezi postareaDimineata, la Aug 7 2010, 04:51 AM, a spus:

Eu nu cred ca Tutea a zis asa enormitate si prostie, sa-si trateze fratii de la Adam si Eva ca pe dusmani:

"Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap."

Mie imi miroase a facatura. Sa nu stie Tutea ca cine ridica sabia de sabie va muri . Ori Tutea e pentru romani nu impotriva lor sa-i aduca in fata sabieica de ce sa stea baba cu casca pe cap ca doar nu sa culeaga floricele ci sa o fereasca de gloante. deci nu cred ca dorinta lui Tutea e sa vada femeile batrane ferindu-se de gloante. Doamne fereste sa ajungem ca Israelul in privinta asta.

Sa nu stie Tutea ca Avraam a castigat puterea pamantului pentru urmasi, limitata e drept si numar de urmasi ca numarul stelelor deschizandu-si usa la toti oamenii si omenindu-i indiferent de ce faceau? Asa da, cine vrea sa fie popor ca numarul stelelor, sa traiasca in vesnicie sa faca ca Avraam ca lectia e in Biblie.

Mie imi miroase a facatura ordinara.

Inteleapta interpretare...esti pe drumul cel bun...daca o aplici si in cazul altor lucruri scrise de mana omului dar despre care cei ce le-au scris spun ca le-au fost trimise prin fax de prin ceruri ajungi inteleptul inteleptilor.... :huggles:

Aceasta postare a fost editata de Think_about: 29 August 2010 - 09:12 PM

0

#10 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 August 2010 - 10:00 PM

Vezi postareaSikaryan, la Aug 7 2010, 06:23 PM, a spus:

Asa este !

Asta presupunind ca la cei normali, deci plicticosi, distanta nu e de 1/2mm.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) In ce consta practicarea crestinismului? CavalerulJedi  286 18.734
Hot Topic (New) Atasamente Ortodoxia pentru un penticostal nedumerit
Teza tare a acestei teme este: neoprotestantii nu cunosc ortodoxia!
philosopher  285 21.636
Topic inchis Respecta crestinii porunca de a iubi? * * * * *
Principala porunca in crestinism!
Luminitap  116 6.275
Replici noi Violenta in manastire lllucci  8 1.857
Hot Topic (New) Umanismul
O religie a lumii ?
cioanas  135 18.869