Din filozofia lui Petre Tutea
Scris 06 August 2010 - 06:16 PM
Din filozofia lui Petre Tutea
Americanii nu mor în razboi. Sunt supraînarmati. Dau lovituri zdrobitoare. La ei cine face economie la munitie raspunde în fata Senatului.
Eu nu pot fi americanofob decât în ceea ce priveste descompunerea religioasa în secte. Dar din punct de vedere politic… si noi si rusii ar trebui sa avem în frescele din biserici un Columb, caci fara el învatam acum nemteste cu dictionarele pe genunchi.
Nu am fost si nu sunt antisemit, pentru ca ar însemna sa fiu anticrestin. Pentru ca, sa fim cinstiti, Hristos nu e din Falticeni
Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii
Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta: ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa manânci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda!
Eu nu sunt democrat. Am asemanat democratia cu jigodia la câine: nu scapa decât cei care sunt tari.
În celebra Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau în cel mai bun caz un sofism: Oamenii sunt egali de la natura. Asta e ca si cum Kant ar fi egal cu Iliescu
Egalitatea e cel mai mare dusman al libertatii.
Evreii au geniu religios. Ei au creat doua religii, iudaica si crestina. Mai glorioase nu vad religii în lume… Sunt o rasa superioara, sunt parintii religiei noastre. Pentru ei cultura înseamna religie. Restul este arta si stiinta
Napoleon face adevarata istorie a Revolutiei franceze. Un om care a refacut ordinea naturala, punând parul pe haimanalele de pe ulita.
La întrebarile fundamentale “de ce?” si “în ce scop?” aporetica rurala româneasca raspunde: “d-aia”.
Social-democratia este laptele batut al comunismului
Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap.
Scris 06 August 2010 - 07:35 PM
Si de libertatea nu inseamna egalitate, ci asimetrie.
Scris 06 August 2010 - 08:30 PM
catherinedeneuve, la Aug 6 2010, 08:35 PM, a spus:
Si de libertatea nu inseamna egalitate, ci asimetrie.
Pot fi date multe exemple care arata ca simetria strica.
Nici macar vioara nu este simetrice.
Multilaritatea, ca si miscarea browniana, are rostul ei benific.
FNF, la Aug 6 2010, 07:32 PM, a spus:
Tzine esti mata?, uritu-le!
Scris 07 August 2010 - 03:51 AM
"Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap."
Mie imi miroase a facatura. Sa nu stie Tutea ca cine ridica sabia de sabie va muri . Ori Tutea e pentru romani nu impotriva lor sa-i aduca in fata sabieica de ce sa stea baba cu casca pe cap ca doar nu sa culeaga floricele ci sa o fereasca de gloante. deci nu cred ca dorinta lui Tutea e sa vada femeile batrane ferindu-se de gloante. Doamne fereste sa ajungem ca Israelul in privinta asta.
Sa nu stie Tutea ca Avraam a castigat puterea pamantului pentru urmasi, limitata e drept si numar de urmasi ca numarul stelelor deschizandu-si usa la toti oamenii si omenindu-i indiferent de ce faceau? Asa da, cine vrea sa fie popor ca numarul stelelor, sa traiasca in vesnicie sa faca ca Avraam ca lectia e in Biblie.
Mie imi miroase a facatura ordinara.
Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 07 August 2010 - 03:57 AM
Scris 29 August 2010 - 09:10 PM
ben_gal, la Aug 6 2010, 07:16 PM, a spus:
Ba poti spune chiar trei, chiar daca pe a 3-a o plagie Moha, ca daca nu existau primele doua de unde atata inspiratie?
Sikaryan, la Aug 7 2010, 06:23 PM, a spus:
Pacat ca intre genialitate si dementa distanta este de cca 1 mm!
Cred ca te inseli, ce nu ai vazut si dementi geniali sau genii demente de-a binelea?...daca ar fi existat macar milimetrul ala...altfel arata istoria astazi...
Dimineata, la Aug 7 2010, 04:51 AM, a spus:
"Sunt român, nationalist, crestin, ortodox si militarist. Parerea mea este urmatoarea: trebuie sa ne înmultim ca sardelele, sa ne înarmam pâna-n dinti si sa terminam cu popoarele limitrofe, caci n-au ce cauta în Europa. Visul meu e ca fiecare baba româna sa mulga vaca cu casca militara pe cap."
Mie imi miroase a facatura. Sa nu stie Tutea ca cine ridica sabia de sabie va muri . Ori Tutea e pentru romani nu impotriva lor sa-i aduca in fata sabieica de ce sa stea baba cu casca pe cap ca doar nu sa culeaga floricele ci sa o fereasca de gloante. deci nu cred ca dorinta lui Tutea e sa vada femeile batrane ferindu-se de gloante. Doamne fereste sa ajungem ca Israelul in privinta asta.
Sa nu stie Tutea ca Avraam a castigat puterea pamantului pentru urmasi, limitata e drept si numar de urmasi ca numarul stelelor deschizandu-si usa la toti oamenii si omenindu-i indiferent de ce faceau? Asa da, cine vrea sa fie popor ca numarul stelelor, sa traiasca in vesnicie sa faca ca Avraam ca lectia e in Biblie.
Mie imi miroase a facatura ordinara.
Inteleapta interpretare...esti pe drumul cel bun...daca o aplici si in cazul altor lucruri scrise de mana omului dar despre care cei ce le-au scris spun ca le-au fost trimise prin fax de prin ceruri ajungi inteleptul inteleptilor....
Aceasta postare a fost editata de Think_about: 29 August 2010 - 09:12 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
In ce consta practicarea crestinismului? | CavalerulJedi | 286 | 18.734 |
|
Teza tare a acestei teme este: neoprotestantii nu cunosc ortodoxia! |
philosopher | 285 | 21.636 |
|
Respecta crestinii porunca de a iubi?